blog içeriği fikri

Denenmiş ve Başarılı Olmuş 6 Blog İçeriği Fikri

Blogunuzda paylaşabileceğiniz sıkıcı olmayan blog içeriği fikirleri mi arıyorsunuz?

Bu yazıda yüzlerce marka tarafından denenmiş, test edilmiş ve kanıtlanmış 6 farklı blog içeriği fikrini paylaşacağız. 

Hadi başlayalım!

   

   1-Etkileyicilere Ulaşın

Potansiyel müşterilerinizi en çok kimin etkilediğini anlayın ve o etkileyicilere hitap eden içerikler hazırlayın.

Muhasebe ve bordro yazılımınız olduğunu varsayalım. Bu yazılımın alıcısı için bir numaralı etkileyici muhasebecidir. Küçük işletmeler muhasebe ve bordro konusunda kararlar aldıklarında muhasebecileri ile konuşur. Bu yüzden muhasebeciler için harika içerikler hazırlamaya odaklanın. Onları harekete geçirmeye yardımcı olmak için kalplerini ve zihinlerini kazanın.

   2-Kitle Oluşturun

Kitle oluşturmanızı sağlayacak etkili bir içerik oluşturmanın anahtarı, yalnızca ürünlerinizin kendileri değil, ürünlerinizdeki anlatan içerikler paylaşmaktır.

Beardbrand bunun için en güzel örneklerden biri. Öncelikle blog olarak başlayan Beardbrand blog sayesinde oluşturduğu topluluktan gelen istekler sonrası “sakallı yaşam tarzı” etrafında ayda 40 bin dolarlık ciro yapan bir e-ticaret şirketine dönüşüyor.

İpucu: EdgeRanker Checker tarafından yapılan bir araştırmaya göre bir Facebook sayfasındaki gönderileri ortalama %0,15’lik bir tıklama oranı vardır.

Başka bir deyişle Facebook sayfanıza gönderdiğiniz bir blog içeriğinizin tek bir tıklama için ortalama 715 gösterime ihtiyacı olacaktır çünkü Facebook daha fazla kullanıcıyı üçüncü taraf web sitelerine tıklamak yerine platformda tutmak için ürün stratejisini geliştirmeye devam ediyor.

Artık bağlantı tıklamaları, Facebook stratejinizin bir numaralı hedefi olmamalı. Herhangi bir tıklama hacmi oluşturmak için çok sayıda gösterime ihtiyacınız var.

   3-Rakibinizin Sitesini ve İçeriğini Analiz Etmek için Buzzsumo’yu Kullanın

Buzzsumo.com adresine gidin.

Rakip web sitesini girin ve arama alanına tıklayın. Bu, size bu rakip tarafından oluşturulan en yeni içeriği ve içeriklerinin en çok paylaşıldığı sosyal medya platformlarını gösterir. Bu, niş içinde popüler içeriklerin nasıl yazılacağını görmenizi sağlar.

İşte bir örnek arama:

Denenmiş ve Başarılı Olmuş 6 Blog İçeriği Fikri

Bir sonraki hedefiniz, rakibinizden 10 kat daha iyi bir içerik yazmak ve daha sonra Buzzsumo’dan öğrendiğiniz üzere bunu doğru platformlarda paylaşmanızdır. Ciddi derecede dikkat çekici yayınlar ve kılavuzlar üretmeden içerik pazarlama çabalarınız büyük olasılıkla boşa çıkacaktır.

   4-Denemeler Yapın

Sonucunu bilmediğiniz ve uzman olmadığınız durumlarda denemeler, harika içerikler yazmanın bir yoludur.

Ancak yaptığınız bu denemeler veriye dayanmalıdır. Bir hipotezi tanımlamanız, ardından test etmek için bir deneme yapmanız yeterlidir.

İşte size 2 örnek:

We Stopped Publishing New Blog Posts for One Month. Here’s What Happened.  : Verimli içerik oluşturmalarıyla tanınan Buffer, yeni içerik yazmayı bırakmaya ve 30 gün boyunca eski içeriği optimize etmeye odaklanmaya karar verdi. İçerik pazarlaması konulu çok ilginç bir içerik.

The Wistia Guide to Calls to Action in Video Marketing : Muhtemelen siz de çok fazla veriye sahipsiniz. Wistia, harekete geçirici mesajın, renklerinin ve zamanlamasının etkisini anlamak için kendi harekete geçirme mesajlarıyla ile birlikte 324.015 videoyu analiz etti.

Böyle testler yapmak sitenizi başka bir yerde bulunamayacak bilgiler için bir bilgi kaynağı haline getirmenin harika bir yoludur.

İpucu: Dahili Bağlantılar Kullanın.

Wikipedia’nın sıklıkla uyguladığı bu stratejiyi kendi sitenize ve ilgili yayınlara bağlantı vererek uygulayın. Bu, arama motorlarının sitenizi bağlamlaştırmasına ve hemen çıkma oranının azalmasına yardımcı olur.

    5-Uzmanlarla Görüşün

Bu, belirli bilgileri blogunuzda paylaşmanın en kolay yoludur. Ayrıca sitenizi akıllı kişilerle ilişkilendirerek güvenilirlik kazanırsınız. Bu bir kazan-kazan stratejisidir. Bunu doğru olarak yapmanın iki anahtarı vardır:

    • Gerçekten özel sorular sorun: “Bundan daha fazlasını anlatabilir misin?”
  • Sadece uzmanın alanında kalmayın. Bir psikoloji profesörü, sosyal medya pazarlamacılığına dair çok ilginç bir bakış açısına sahip olabilir.

      6- Blogunuzu Bir Bilgi Kütüphanesi Yapın

Blogunuzda huninin hem üstü hem ortası hem de altındaki kitle için içerikler hazırlayın.

Wistia‘nın blogu bunu için en güzel örneklerden biridir.

Huninin En Üstü: iPhone ile Video Çekme

Bu gönderi, bir iPhone ile daha iyi video çekmeye ilgi duyan herkese gerçekten faydalı ipuçları sunuyor. Bu yazıyı bulan kişilerin çoğu Wistia’yı almaya hazır olmayacak ancak bazıları daha sonra bu konuda bir araştırma yaparsa bu kaynağı hatırlayacak.

Huninin Orta Noktası: Videoyu Pazarlama Otomasyonu ile Kullanma

Bu yayın, ürünü daha geniş ve yüksek derecede alakalı bir konu (pazarlama otomasyonu) hakkında konuşmaya doğrudan ekler. 

Huninin En Altı: Yeni Wistia Trello Güç-Up ile Daha İyi Organize ve Daha Üretken Olun

Ürün güncellemeleri, mevcut müşterileri eğitmek için harika bir yoldur. Dönüşüm hunisinin altını hedeflerken ürününüze hitap etmekten çekinmeyin.

İpucu: İçerik Tanıtıcı Reklamları Kullanmayın.

Facebook’ta paylaştığınız blog içerikleri, bir bağlantı barındırır. Eğer siz de “Bu yazıyı tanıtmam gerekecek, böylece web siteme gelecekler” diyorsanız yanılıyorsunuz çünkü bir Facebook gönderisini tanıttığınız zaman, Facebook bunu en çok beğeni, yorum veya paylaşım yapabilecek kişilere gösterir. Dolayısıyla reklamlardan web sitenize gelen kişi sayısı sizi hayal kırıklığına uğratacaktır.

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

İlk Yorumu Başlat