nasıl içerik üreticisi olunur

Yeteneğinizi İşinize Çevirin: Nasıl İçerik Üreticisi Olunur?

Kendini yazarak ifade edenlerden misiniz? O halde içerik üreticiliği her geçen gün hızla değişen dijital dünyada tam size göre bir meslek olabilir. Tek yapmanız gereken talep üzerine (on-demand) içerik üretimini öğrenmek ve kaleminize güvenerek kaliteli içerik üretmek. Ancak içerik üreticisi olmak için işe nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizin için hazırladığımız rehber niteliğindeki bu içeriği okumaya devam edin. 

İçerik Üreticisi Nedir?

Yazarlık genellikle çoğu insanın hayal ettiği mesleklerden biri. Ancak 21. yy’da yazarlık birçok alt başlığa ayrılmış durumda. İçerik üreticisi bu alt başlıklardan sadece biri. Ancak bahsettiğimiz “yazarlık” hayalini gerçekleştirebilmeniz için en iyi yol diyebiliriz. 

İçerik üreticileri, dijital platformlarda kullanılmak üzere içerik üreten profesyonellerdir. İçerik üreticileri, içerik üretme becerilerini dijital dünyaya olan yatkınlıklarıyla harmanlamayı başardığı ve içeriğin amacını çok iyi kavradığı için gerçekten kullanıcı faydası odaklı ve yüksek kaliteli içerikler üretir. Yani kısacası içerik üreticisi olmak için sadece yazma yeteneği yeterli değil. Yazma yeteneğinin okuduğunu anlama, dijital dünyanın gereklerini bilme, marka analizi yapabilme gibi farklı birçok kriterle harmanlanabilmesi gerekir. 

Bir içerik iyi bir araştırma sonrası harika bir kurguyla üretilmiş olabilir. Ancak hedeflenen kitle için markanın istediği şekilde üretilmediyse içerik üreticisinin temel amacı olan talep üzerine üretme kriteri sarsılmış olur ve içerik amacına ulaşmaz. Bu yüzden içerik üreticisinin tanımını şöyle özetleyebiliriz:

İçerik üreticisi talep üzerine, dijital platformlarda kullanılmak için anlatım bakımından güçlü, dil bilgisi bakımından kusursuz, kullanıcı odaklı içerik üreten profesyonellerdir. 

İçerik Üreticisi Nasıl Olunur?

İçerik üreticisi olmak için gerekli birçok yetkinlik olduğundan diğer blog içeriklerimizde de bahsettik. Genel olarak toparlamak gerekirse:

-Başarılı içerik üreticileri farklı içerik tarzlarında içerik üretebilir. 

-Başarılı içerik üreticileri uzmanlık alanında uygun içerikleri üretmeyi tercih eder. 

-Başarılı içerik üreticileri özgün içerik üretir. 

-Kendilerini SEO konusunda her geçen gün geliştirir. 

-Tüm başarılı içerik üreticileri dijitaldeki gelişmeleri yakından takip eder.

Yetkinliklerinin ve çalışma alanının bilincinde olan bir içerik üreticisi olarak artık profesyonel bir freelancer olmaya hazırsınız. Yine de nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız profesyonel bir içerik üreticisi olmak için icerikbulutu.com üzerinden başvuru yaparak ilk adımı atabilirsiniz. Türkiye’nin ilk ve alanında lider içerik platformunun büyük içerik üreticisi topluluğuna katılıp sektörde en az 5 yıl deneyime sahip editörlerinin ürettiğiniz içeriklerle ilgili yapacağı yönlendirmeler sayesinde yeteneğinizi işinize çevirebilirsiniz. Yurt dışı platformlarını incelemek isterseniz Upwork, Freelancer ya da Scripted gibi platformları da mutlaka incelemelisiniz. 

Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?

İçerik üreticisi olmak için gerekli saf yazma yeteneğine sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz ancak dijital içerik üreticiliği alanında hiç tecrübeniz yoksa işe kendinizi bu alanda geliştirebileceğiniz blog sayfalarını takip ederek ve bu alanda hazırlanmış eğitimleri alarak başlayabilirsiniz. 

akademi.icerikbulutu.com, Content Marketing Institute, coppyblogger ve Moz blog sayfalarından içerik türleri ve hangi içerik türünün nasıl üretilmesi gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Düzenli bir şekilde blog içerikleri okumaya başlamak, dijital içerik türlerini tanımanız ve aşina olmanız için atabileceğiniz en iyi adım. Kendinize dijitali takip edebilmek için her gün bir saat ayırmalısınız. Profesyonel bir içerik üreticisi olduğunuzda bu alışkanlığın içeriklerinize katkısını net bir şekilde görebilirsiniz. 

Dijitale aşinalık sürecini biraz daha hızlandırmak istiyorsanız da bunun en iyi yollarından birinin online eğitimler olduğunu söyleyebiliriz. İçerik Bulutu Akademi altında hazırladığımız Dijital İçerik Üreticiliği 101 eğitimi; içerik türlerini tanıyabileceğiniz, bu türleri üretebilmek için gerekli püf noktalarını öğrenebileceğiniz ve talep üzerine (on-demand) içerik üretmek konusunda fikir sahibi olabileceğiniz bir eğitim.

Yeteneğinizi İşinize Çevirin: Nasıl İçerik Üreticisi Olunur?

Eğitimi incelemek için hemen tıklayabilir, yeteneğinizi profesyonel hayatınızda kullanmaya başlamak için gerekli adımı atabilirsiniz.  

Bizi Takip Edin!
.

Twitter: https://twitter.com/icerikbulutu
Instagram: https://www.instagram.com/icerikbulutucom/
YouTube: https://www.youtube.com/user/icerikbulutucom
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/icerikbulutu-com/
Facebook: https://www.facebook.com/icerikbulutu

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat