Yaratıcı İçerik Üretimi İçin İpuçları

Yaratıcı İçerik Üretimi İçin İpuçları

Sektörün liderlerinden yeni kurulmuş girişimlere kadar pek çok marka, içerik pazarlaması ile hedef kitlelerine daha kolay ve hızlı şekilde ulaşmak, onları etkilemek ve bu sayede de etkileşim almak istiyor. Peki, bunun için yapmanız gereken en temel şey ne? Tabii ki yaratıcı içerik üretmek!

Stratejilerinizi ve içeriklerinizin genel hatlarını belirlerken size yardımcı olacak dijital içerik üreticisiyseniz de içeriklerinizi daha kaliteli hale getirecek ipuçlarına mutlaka göz atın!

Hedef Kitlenizle Empati Kurun

Bir içerik stratejisi belirlemeden ve üretime başlamadan önce dikkate almanız gereken en önemli etken elbette ki hedef kitleniz. Bu nedenle hitap ettiğiniz ve etkileşim almak istediğiniz toplulukla empati kurup onların gerçekten ilgileneceği, okumaktan keyif alacağı ya da gerçekten faydalanacağı konu başlıkları çıkarmanız ve içeriklerinizi buna uygun şekilde kurgulamanız gerekiyor.

Hedef kitlenizin değişen beğenilerine ve ihtiyaçlarına uygun içerikler üretmeye çalışırsanız ister istemez yaratıcı içerikler ortaya çıkıyor. Ziyaretçilerinizin sosyal medya hesaplarınızda yaptığı etkileşimleri, en çok okunan içeriklerinizi analiz ederek başarılı olduğunuz konularda ya da türlerde daha yaratıcı içerikler üretmeye devam edebilirsiniz.

Zamansız ve Etkileşimi Güçlendirecek Konular Belirleyin

Son trendler herkesin ilgisini çeker ama neredeyse her mecrada yayınlanan konu başlıklarından ne kadar yaratıcı içerikler oluşturulabilir ki? Sektörünüzle bağlantılı konu başlıklarını farklı kategorilerle eşleştirip ziyaretçilerinizin dikkatini çekecek zamansız içerikler oluşturmak çok daha yaratıcı içerikler üretmenize olanak tanıyor.

Örneğin, bir otomobil firması kurduğu blog üzerinden gezi-seyahat temalı içerikler paylaşarak seyahat etmeyi ve yolda olmayı seven hedef kitlesini tam kalbinden vurabiliyor. Bu blog içeriklerin kalitesine göre zaman içerisinde gezi öncesi danışılan online rehberlerden biri haline gelebiliyor.

Okuma Önerisi: Doğru İçerik Konusu Nasıl Seçilir?

Organik ürünler satışı yapan bir e-ticaret sitesi ile sağlıklı yaşam konusunda içerikler paylaşarak hatta bu içerikler ile ürünlerinizi eşleştirerek satışlarını artırabiliyor. Bu tip stratejiler ile markanıza olan bakış açısını da değiştirebilir, kalite içerikler sayesinde güvenilir, güçlü bir imaj çizebilirsiniz.

Önceliği Uzman Olduğunuz Konulara Bırakın

Yaratıcı ve benzersiz bir içerik üretmenin yollarından biri de mümkün olduğunca az kaynaktan faydalanmak, ilham almaktansa ilham vermeye odaklanmak. Kendi deneyimlerinizi, uzmanlık alanlarınızı konu alan içeriklerde bakış açınız ve ele alacağınız konular çok geniş olacağından ortaya çıkan içeriğin konusu hakkında fikir sahibi olmak isteyen kişileri kolayca etkileyebilirsiniz.

Eğer ekibinizde sektörünüzde uzman bir içerik üreticisi yoksa İçerik Bulutu’nun uzman ve GURU yazarları sayesinde yaratıcı, özgün içeriklere sahip olabilirsiniz. 😊

Rakiplerinizi ve Başarılı Örnekleri Takip Edin

Blog ya da sosyal medya içeriklerinizin benzersiz olması için elbette ki bir kıyaslama yapmanız gerekiyor. Bunun için de rakiplerinizi takip edip onlardan daha farklı konulara ve kurgulara sahip içerikler üretebilirsiniz.

Başarılı içerik pazarlaması örneklerini takip ederek de bu stratejileri kendi markanıza ya da sektörünüze nasıl uygulayabileceğiniz konusunda yeni fikirler edinebilirsiniz. En iyi markaların yaratıcı içerik örnekleri ve pazarlama stratejileri için “Zirvedeki 10 Markaya Ait İçerik Pazarlaması Örnekleri” içeriğimize göz atabilirsiniz.
Tüm bunlara karşın yine de yukarıda bahsettiğimiz gibi ana hedefinizin “ilham almaktansa ilham vermeye odaklanmak” olduğunu unutmamalısınız.

Vermek İstediğiniz Mesajı ya da Bilgiyi En İyi Şekilde Kurgulayın

Uzun, okuması zahmetli, nerede başladığını unuttuğunuz paragraflara sahip bir içerik konusu ne olursa olsun “yaratıcı içerik” sınıfına giremiyor. Kolay okunur ve akılda kalıcı bir içerik kurgusu oluşturmak için aşağıdaki durumlara mutlaka dikkat etmek gerekiyor:

· Ana başlığa uygun, okuyucunun dikkatini çekecek ara başlıklar oluşturmak,
· İçerik uzunluğunu (konunuzu dikkate alarak) en ideal şekilde tutmak,
· Maddeli anlatım kullanarak içeriğinizin en can alıcı bölümlerini öne çıkarmak,
· Gerçekten önemli bulduğunuz cümle ya da bölümleri spot olarak öne çıkarmak ya da bold, altı çizili yazmak,
· Bahsettiğiniz konuları paragraflar ile sınıflandırıp içeriği daha anlaşılır hale getirmek.

Görsel Ögelerden Destek Alın

Yaratıcı içerikte metin kadar kullanılan fotoğraf ya da resimler, grafikler, tablolar, infografikler de bir o kadar etkili oluyor. Okunmayı kolaylaştırmasının yanı sıra okuyucunun dikkatini çekecek, konuyla ilgili bağı ideal bir yaratıcılık dengesiyle en iyi şekilde ayarlanmış görsel ögeleri kullanarak içeriklerinizi güçlendirebilirsiniz.

Okuma Önerisi: Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Bilgi odaklı içeriklerde bilgiyi daha somut hale getirecek örnekleri infografik haline getirmek çok kullanılan yöntemler arasında yer alıyor. İçeriğe özel illüstrasyon ve çizimler ise epey ilgi çekiyor. Örneğin; kitap satışı yapan e-ticaret sitenizin bloğunda yayınlayacağınız “Okudukları Türlere Göre Okur Tipleri” içeriğinde bu okur tiplerini görselleştirebilirseniz içeriği çok daha yaratıcı bir hale getirebilirsiniz.

Kendi Dilinizi ve Tarzınızı Kullanmaya Özen Gösterin

Yaratıcı olmanın temellerinden biri de kendi dilinizi, tavrınızı ve tarzınızı ortaya koymak. İçeriği yaratıcı yapan şey asıl olarak konu başlığı gibi görünse de o konuyu nasıl anlattığınız da bir o kadar önem taşıyor. Akıcı, markanızın vizyonuna uygun, tutarlı, okuyucuya doğrudan hitap edip onu da metne dahil eden kıvrak bir dil kullanarak yaratıcı içeriklere imza atabilirsiniz.

Youtube kanalımızdaki bu video da ilginizi çekebilir.

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat