yerel seo nasıl yapılır

Yerel SEO Rehberi: Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hubspot’a göre tüm Google aramalarının% 46’sı yerel aramalardan geliyor. Bu da gelirlerini fiziksel konumlarını ziyaret eden müşterilerden elde eden işletmeler için yerel SEO’nun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Bu aramalar ise bugün daha da akıllı hale geldi, kullanıcılar yemek yiyecekleri bir yer veya belirli bir alandaki belirli bir servisi bulmaya çalışırken konum tabanlı anahtar kelimeler yazdığında, Google sorguyu yerel amaçlı olarak tanıyor ve arama sonuçlarında konuma özel tüm seçenekleri sunuyor.

Peki arama sonuçlarında üst sıralara çıkabilmek için yerel SEO nasıl yapılır? Tüm detayları ile birlikte inceleyelim.

Teknik SEO sorunları, sitenizin performansı ve arama motorlarındaki sıralaması üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabilir. 

Yerel işletmeler için hangi teknik SEO işlemlerinin uygulanması gerektiğini, bu işlemlerin bazılarının nasıl tamamlanacağını ele alalım.

Anahtar Kelime Hedefleme (Yerel SEO)

Genel olarak, bir anahtar kelimeyi hedeflemek istiyorsanız, hedef anahtar kelimenizi aşağıdaki alanlara dahil edebilirsiniz:

  • Sayfa başlığı
  • Meta açıklaması
  • URL
  • H1
  • Alt başlıklar
  • İç bağlantı 

Bu alanları daha ayrıntılı olarak inceleyelim.

Meta etiketleri

Meta etiketleri bir HTML dosyası hakkında daha fazla bilgi sağlar. Meta etiketleri kullanıcılar tarafından görülemez, ancak arama motorları bu kodu görebilir ve kullanabilir. Sayfa başlıkları ve meta açıklamaları popüler meta etiketleridir.

Sayfa başlığı

Sayfa başlığı, bir web sayfasının anahtar kelimeye duyarlı alanlarından biridir ve sıralama için en iyi duruma getirilmesi gereken en önemli sayfa öğelerinden biridir.

Yerel SEO Rehberi: Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?
Yerel SEO için Sayfa Başlıkları Nasıl Optimize Edilir?

Yerel sıralamalarda yer almak istiyorsanız, hedef anahtar kelimenizle birlikte şehir adını (özellikle ana servis sayfalarınıza) sayfa başlıklarınızın her birine eklemek çok önemlidir. 

İşte sayfa başlıklarınızı ana sayfanızda ve servis sayfalarınızda nasıl yapılandıracağınıza dair bazı örnekler:

URL ÖrneğiSayfa Başlığı FormülüSayfa Başlığı Örnekleri
domain.com[İşletme Adı] | [Şirket Türü] [Şehir, İlçe]XYZ İşletmesi  | Arıtma Hizmetleri, İstanbul, Şişli
domain.com/havaaritma-servisleri/[Genel Hizmet] [Şehir, İlçe] | [İş adı]Hava Arıtma Servisleri – İstanbul, Şişli | XYZ İşletmesi
domain.com/havaaritma-servisleri/klima-tamir/[Özel Hizmet] [Şehir, Eyalet] | [İş adı]Klima Tamiri – İstanbul, Şişli | XYZ İşletmesi
domain.com/havaaritma-servisleri/isitici-tamir/[Özel Hizmet] [Şehir, Eyalet] | [İş adı]Isıtıcı Tamiri – İstanbul, Şişli | XYZ İşletmesi
domain.com/havaaritma-servisleri/ hava-temizleme[Özel Hizmet] [Şehir, Eyalet] | [İş adı]Hava Temizleme İstanbul, Şişli| XYZ İşletmesi

<head>

<title> XYZ İşletmesi | Arıtma Hizmetleri İstanbul, Şişli </title>

</head>

Bunu yaparak, potansiyel bir müşteri şehrinizde bulunduğunda hizmetinizi arıyorsa veya şehir adını arama sorgularına ekliyorsa, artık arama sonuçlarında üst sıralarda görünme şansınız olur.

Sayfa Başlığı Uzunluğu Ne Kadar Olmalı?

Şu anda sayfa başlıklarını 60 karakterin altında tutmanız önerilir. Peki sayfa başlığının sonunda kesilen kelimeleriniz varsa? Sayfa başlığının sonundaki kelimeler, SERP’lerde anahtar kelimeleri göremeseniz bile sayfanın sıralanmasına yardımcı oluyor mu?

Joel Headley, bazı sayfa başlıklarının sonuna rastgele harfler eklediği çok ilginç bir sayfa başlık testi gerçekleştirdi. Ortalama olarak bu sayfa başlıkları önerilen uzunluktan daha uzun, 196 karakter uzunluğundaydı.

Peki Google’da rastgele harfleri aradığında sonuçları neydi? Arama sonuçlarında bu sayfaları tetikledi mi? Evet!

Peki buradaki ders nedir? Joel’in dediği gibi, “Üç noktadan korkma…”

Yerel SEO Rehberi: Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Sayfa başlıklarınıza eklemeniz gereken önemli anahtar kelimeler varsa, sayfa başlığınız önerilen uzunluktan biraz daha uzun olsa bile, bunları eklemekten korkmayın. Bu anahtar kelimeler, Google’daki sayfa başlığında göremeseniz bile sayfanın sıralamasına yardımcı olabilir.

Meta Açıklaması

Meta açıklamasında hedef anahtar kelimelerinizin geçmesi bir sıralama faktörü değildir, ancak kullanıcıları diğer sonuçlar yerine sizin arama sonucunuzu tıklamaya ikna edebilir.

Yerel SEO Rehberi: Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yerel SEO İçin Meta Açıklamaları Nasıl Optimize Edilir?

Hizmetinizi ve şehir adınızı meta açıklamasına dahil etmeniz bu anahtar kelime öbeği için sıralanmanıza yardımcı olmasa da kullanıcıların ne sunduğunuzu ve nerede sunduğunuzu bilmelerini sağlar. Bu, sonucunuzu tıklamaları olasılığını artıracaktır.

Örneğin:

<head>

<meta name = ”decscription” content = ”XYZ işletmesi, 20 yılı aşkın bir süredir Şişli’de klima tamir hizmetleri sunmaktadır. Teklif almak için hemen bize ulaşın! ”>

</head>

URL

“URL Yapısı” konusunu bir sonraki bölümde derinlemesine inceleyeceğimizden, hedef anahtar kelimenizi URL’nize eklemenin sıralama yararları olabilir ve kullanıcılar tam olarak sayfanın ne hakkında olduğunu bilirler.

Yerel SEO Rehberi: Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

HTML Kodu

Hedef anahtar kelimelerinizi de dahil etmek isteyeceğiniz bazı HTML öğelerini burada bulabilirsiniz.

Ana Başlık

Ana başlık (h1 olarak da bilinir), hedef anahtar kelimelerinizin yer alması gereken önemli bir öğedir.

Yerel SEO için H1’leri Optimize Etme

Bu, hedef anahtar kelime öbeğinizi, hedeflediğiniz şehirle birlikte eklemeniz gereken başka bir alandır. Google, ana başlık gibi sayfanın “vurgulanan” alanlarına biraz daha dikkat edebilir.

H1 Örnek:

<body>

<h1> İstanbul Şişli’de Araç Kiralama Hizmeti </h1>

</body>

Alt başlıklar

“Bir sayfadaki metnin yapısını daha iyi anlamak için H etiketlerini kullanıyoruz”

John Mueller, Google

Yerel SEO için Alt Başlıkları (h2’ler, h3’ler vb.) Optimize Etme

Bu, anahtar kelimelerinizin bazı varyasyonlarını alt başlıklarınıza ve belki de uygunsa hedeflediğiniz şehir / ilçe adını dahil etmek isteyeceğiniz yerdir.

Alt başlık örnekleri:

<body>

<h1> İstanbul Şişli’de Hava Arıtma Hizmetleri</h1>

<p> Buraya içerik ekleyin </p>

<h2> Şişli İlçesinde En İyi Klima Tamir Hizmeti </h2>

<p> Buraya içerik ekleyin </p>

<h3> Isıtma, Havalandırma ve Klima </h3>

<p> Buraya içerik ekleyin </p>

</body>

İç bağlantılar

Sitenize, hedef anahtar kelimelerinizi içeren dahili bağlantılar eklemenin sıralama için faktör olduğu bir sır değil. Ninja Outreach tarafından yapılan bir vaka çalışması, kendi organik trafiklerini %40 oranında artırmak için dahili bağlantıları nasıl kullandığını gösteriyor.

Yerel SEO İçin İç Bağlantılar Nasıl Optimize Edilir?

Sıralamak istediğiniz her sayfa için, sitenizdeki diğer sayfalardan işaret eden çok sayıda dahili bağlantı ekleyin. Hedef sayfaya bağlandığınızda, hedef sayfanın sıralanmasını istediğiniz anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini kullanın. Yerel olarak sıralama yapmak istiyorsanız, hedeflediğiniz şehir adını bu dahili bağlantıların bağlantı metninin bazılarına ekleyebilirsiniz. Şişli’de hizmet verdiğinizi ve “Hava Arıtma Servisleri” anahtar sözcüğü için /hava-aritma-servisleri/ sayfasının sıralanmasını istediğinizi düşünelim.

  • /hava-aritma-servisleri/klima tami/ 

 Bu sayfada /hava-aritma servisleri/ sayfasına “Şişli hava arıtma hizmetleri” bağlantı metni ile link verin.

  • / hava-aritma-servisleri /isitici-tamir/  

Bu sayfada /hava-aritma-servisleri/ sayfasına “Şişli hava arıtma hizmetleri” bağlantı metni ile link verin.

  • /hava-aritma-servisleri /hava temizleme/  

Bu sayfada /hava-aritma-servisleri/ sayfasına “ısıtma ve klima servisi” bağlantı metni ile link verin.

Bu dahili bağlantıları sitenize eklediğinizde, kullanıcılara anlamlı ve doğal göründüklerinden emin olun. 

URL Yapısı (Yerel SEO)

URL’lerinizin yapısı içeriğinizi daha iyi düzenlemeye yardımcı olmak ve arama motorlarının işletmeniz hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olmak için başka bir fırsattır. Google’ın URL’deki anahtar kelimeleri değerli bulduğunu gösteren birçok çalışma olmuştur.

Bu anahtar kelimelerinizi URL’lerinize doldurmanız anlamına gelmiyor. Uygun anahtar kelimeleri kullanmanız yeterli olacaktır.

Tüm yerel işletmelerin kendi sitelerinde olması gereken bazı sayfa türleri (eğer varsa) ve URL’lerin nasıl yapılandırılacağına ilişkin örnekler:

  • İyi Örnek – domain.com/istanbul-arac-kiralama
  • Kötü Örnek – domain.com/istanbul-arac-kiralama-satin-alma

Çekirdek Site Sayfaları

Çekirdek site sayfaları genellikle ana sayfa, yorumlar, iletişim ve servis sayfaları olarak kabul edilir.

  • domain.com
  • domain.com/hakkimizda/
  • domain.com/yorumlar/
  • domain.com/iletisim
  • domain.com/hava-aritma-servisleri/
  • domain.com/hava-aritma-servisleri/klima-tamir/
  • domain.com/hava-aritma-servisleri/isitici-tamir/
  • domain.com/hava-aritma-servisleri/hava-temizleme/

Konum Sayfaları

Birden fazla işletme yeriniz varsa, her ofis için bir sayfa oluşturabilirsiniz.

  • domain.com/hava-aritma-servisleri/istanbul/
  • domain.com/hava-aritma-servisleri/ankara/
  • domain.com/hava-aritma-servisleri/izmir/

Servis Alanı Sayfaları

Ofisinizin olmadığı bazı şehirlere hizmet veriyorsanız, hedeflemek istediğiniz en iyi şehirler için birkaç servis alanı sayfası oluşturabilirsiniz.

  • domain.com/servis-bolgeleri/bursa-hava-aritma-servisleri/
  • domain.com/servis-bolgeleri/kocaeli-hava-aritma-servisleri/
  • domain.com/servis-bolgeleri/sakarya-hava-aritma-servisleri/

Yinelenen İçerik (Yerel SEO)

Yerel işletme web sitelerinde sık karşılaşılan bir konu, yinelenen içeriktir. Birden fazla konum sayfası veya servis alanı sayfası oluşturmanız gerekirse, her bir sayfayı kopyalamak ve şehir adını URL’de, başlıklarda ve gövdede değiştirmek kolaydır. Ne yazık ki, birçok insan konum sayfaları ve servis alanı sayfaları oluştururken böyle yapar.

Gerçekte, sitedeki her sayfa (ne tür olursa olsun) makul bir şekilde benzersiz olmalıdır. Peki bunu konum sayfalarında ve servis alanı sayfalarında nasıl yapabilirsiniz? Bunun bir yolu, her konum sayfası veya hizmet alanı sayfası için yerelleştirilmiş içerik oluşturmaktır.

Yinelenen içeriğiniz olup olmadığını görmek için kullanabileceğiniz bir araç Siteliner‘dir.

kopya içerik keşif aracı
kopya içerik sorunu

Konum/Servis Sayfaları ve Servis Alanı/Servis Sayfaları

Bazı işletmeler aşağıaki gibi konum başına birden fazla servis sayfası oluşturma stratejisini kullanıyor:

  • domain.com/hava-aritma-servisleri/
    • domain.com/hava-aritma-servisleri/klima-tamiri/
    • domain.com/hava-aritma-servisleri/isitici-tamiri/
    • domain.comhava-aritma-servisleri/hava-temizleme/
  • domain.com/hava-aritma-servisleri/istanbul/
    • domain.com/hava-aritma-servisleri/istanbul/klima-tamiri/
    • domain.com/hava-aritma-servisleri/istanbul/isitici-tamiri/
    • domain.com/hava-aritma-servisleri/istanbul/hava-temizleme/
  • domain.com/hava-aritma-servisleri/kocaeli/
    • domain.com/hava-aritma-servisleri/kocaeli/klima-tamiri/
    • domain.com/hava-aritma-servisleri/kocaeli/isitici-tamiri/
    • domain.com/hava-aritma-servisleri/kocaeli/hava-temizleme/

Bununla ilgili asıl sorun, bu sayfaların tümünü yapmak için çok zaman harcayacak olup içeriğin çoğunun kopya veya oldukça benzer olmasıdır. Bu tür sayfalar genelde fazla trafik çekmiyor, bu da onları oluşturmak için harcanan zamanı daha etkili olabilecek başka bir şeye harcayamayacağınız anlamına geliyor. 

Birden fazla yeriniz veya servis alanınız varsa, ana servis sayfalarınızı oluşturmanızı ve bu sayfalarda 1-2 şehri hedeflemenizi öneririm. Daha sonra, önemli olmayan diğer şehirler için, bir konum veya servis alanı sayfası oluşturabilir ve bu sayfalarda bir veya iki hizmet anahtar kelimesini hedefleyebilirsiniz. 

URL ÖrneğiHedef Anahtar Kelime ÖrneğiSayfa Başlığı Örneği
domain.com/hava-aritma-servisleriİstanbul Hava Arıtma Hizmeti, Kocaeli Hava Arıtma HizmetiHava Arıtma Hizmeti İstanbul & Kocaeli
domain.com/hava-aritma-servisleri/klim tamiri/İstanbul Klima Tamiri, Kocaeli Klima TamiriKlima Tamir Servisi İstanbul, Kocaeli
domain.com/hava-aritma-servisleri/isitici-tamiri/İstanbul Isıtıcı Tamiri, Koaceli Isıtıcı TamiriIsıtıcı Tamir Servisi İstanbul & Kocaeli
domain.comhava-aritma-servisleri/hava temizleme/İstanbul Hava Temizleme, Kocaeli Hava TemizlemeHava Temizleme Hizmeti İstanbul & Kocaeli
domain.com/servis-bolgeleri/istanbul-hava-aritma-servisleri/İstanbul Klima Servisi, İstanbul Isıtma ServisiKlima ve Isıtma Tamir Hizmeti İstanbul
domain.com/servis-bolgeleri/kocaeli-hava-aritma-servisleri/Kocaeli Klima Servisi, Kocaeli Isıtma ServisiKlima ve Isıtma Tamir Hizmeti Kocaeli
domain.com/servis-bolgeleri/tekirdag-hava-aritma-servisleri/Tekirdağ Klima Servisi, Tekirdağ Isıtma ServisiKlima ve Isıtma Tamir Hizmeti Tekirdağ

Schema.org

Yapılandırılmış verileri Google şöyle tanımlıyor:

“Google Arama, bir sayfanın içeriğini anlamak için çok çalışır. Bir sayfaya yapılandırılmış veriler ekleyip Google’a sayfanın anlamıyla ilgili açık ipuçları sağlayarak bize yardımcı olabilirsiniz.

Yerel İşletme Şeması (Yerel SEO)

Local Business Şeması’nı sitenize ekleyerek, Google’a tam olarak web sitesi adresinizi, logonuzu, saatlerinizi, fiyat aralığınızı, işletme tanımlamanızı vb. söyleyebilirsiniz. 

Buna ek olarak, Local Business’ı Schema itemtype olarak kullanmak yerine, Dentist, Accounting Services vb. gibi daha spesifik bir Schema itemtype seçebilirsiniz. Phil Rozek’in harika Şema itemtype listesini kontrol ederek işiniz için en uygun olanı seçebilirsiniz.

“@type”: “LocalBusiness” kısmını işinize göre aşağıdaki örnekler gib değiştirebilirsiniz: 

“@type”: “Dentist”,

“@type”: “AccountingService”,

WordPress’te uzman değilseniz, WordPress web sitelerinde bir eklenti kullanarak Schema.org kodunu nasıl ekleyeceğinizle ilgili bu yararlı şema öğreticisini okuyun.

İnceleme Şeması (Yerel SEO)

İnceleme Şeması’nı bir web sayfasına uygulayarak, bu sayfanın SERP’te aşağıdaki gibi gözükmesini sağlarsınız:

Yerel SEO Rehberi: Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bu çalışma, arama sonuçlarında gösterilmesi için yorumları ekleyerek “tıklama oranlarının %35’e kadar artırılabildiğini” gösterdi.

Mobil Uyumluluk

Acquisio tarafından yapılan çalışma yerel amaçlı mobil aramaların %75’inin 24 saat içinde işletme ziyaretine dönüştüğünü gösteriyor.

Burada çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim çünkü umarım şimdiden siteniz mobil kullanıma uygundur. Buradan sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Siteniz mobil kullanım için uygun değilse, responsive bir web sitesi oluşturmanızı öneririm. Basitçe söylemek gerekirse responsive bir web sitesi, kullanıcının kullandığı ekranın boyutuna uygun olarak boyutlanır. 

Site Hızı (Yerel SEO + Genel SEO)

Yerel işletmeler için bir diğer önemli şey ise sitelerinin mobil hızıdır. Çoğu zaman potansiyel müşterileri, cep telefonlarını kullanarak aramalar yapıyorlar.

2016’da mobil aramalar resmen masaüstünü aştı. Bu çalışma, hareket halindeyken yapılan mobil aramaların % 56’sının yerel niyeti olduğunu gösterdi.

Cep telefonları, masaüstü cihazlara göre çok daha düşük bir indirme hızına sahip. Bu nedenle, daha yavaş olan web sitelerinin mobil cihazda hızlı bir şekilde yüklenmeleri daha da zor olacaktır.

Bu, yerel işletmeleri nasıl etkiler?

“2 saniye içinde yüklenen sayfalar için ortalama hemen çıkma oranı %9’dur. Sayfa yükleme süresi 3 saniyeyi aştığında, hemen çıkma oranı %38’e yükselir. Bu, dönüşüm oranlarını da olumsuz etkileyecektir.

Kaynak: https://royal.pingdom.com/page-load-time-really-affect-bounce-rate/

Peki ne yapmalı? İlk önce Google’ın sayfa hızı aracını kullanarak sitenizin hızını test edin. Daha da yararlı veriler elde etmek için GTmetrix ve WebPageTest.org kullanabilirsiniz.

WebPageTest.org, hangi içerikte kaynaklarınızın kullanıldığını belirlemenize yardımcı olabilecek site dağılımını gösterir. Aşağıdaki örnekte birçok JavaScript dosyası vardır. Tüm JavaScript dosyaları gözden geçirilip gereksiz olup olmadığı ve kaldırılabilir olup olmadığı kontrol edilebilir.

Yerel SEO Rehberi: Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ne yazık ki, site hız optimizasyonu üzerinde çalışmak yeni başlayanlar için değildir. Bu bir temelde web geliştirme çalışmasıdır. Fakat aşağıdaki gibi kendi başınıza yapabileceğiniz bazı şeyler var. Herhangi bir site hızı değişikliği yapmadan önce web sitenizin yedeklendiğinden emin olun.

Hız Optimizasyonları

Hosting

Site hızını etkileyen etmenlerden biri de web sitenizin hosting kalitesidir. Bulabileceğiniz en ucuz barındırma hizmeti kullanıyorsanız, siteniz muhtemelen daha ucuz ve daha yavaş bir sunucuda barındırılıyor demektir. Hangisini seçeceğinizi bilmiyorsanız, web hosting şirketlerini karşılaştıran bu kaynaktan faydalanabilirsiniz.

WordPress Eklentileri

Dosya boyutlarını azaltmak ve dosyaları daha verimli bir şekilde yüklemek için aşağıdaki eklentileri kullanabilirsiniz:

WP Rocket: Bu eklentiyi HTML, JS ve CSS dosyalarını, JavaScript yüklemesini, DNS önayarını ve daha fazlasını önbelleğe almak, sıkıştırmak, küçültmek ve/veya birleştirmek için kullanabilirsiniz.

WP Asset CleanUp: Sitenizde eklentiler kullandığınızda, varlıkların birçoğu (.CSS ve .JS dosyaları) yalnızca ihtiyaç duydukları sayfalar yerine web sitenizin her sayfasına yüklenir. Örneğin, İletişim Formu’nun varlıkları her sayfaya yüklenebilir ama yalnızca İletişim sayfanızda gerekli olabilir, çünkü bu sayfa İletişim Formu’na sahip tek sayfadır.

WP Asset CleanUp, tek tek CSS veya JS dosyalarını sitenizin tüm sayfalarına mı yoksa sadece belirli sayfalarına mı yükleyeceğinizi seçmenize izin verir.

ShortPixel: Bu eklenti tüm resimlerinizi toplu olarak yeniden boyutlandırabilir, toplu olarak sıkıştırabilir; orijinal resim dosyalarını saklayabilir, geri yükleyebilir veya sıkıştırılmış sürümlerle değiştirebilir. Ayrıca WebP resim biçimlerini sunabilir ve daha fazlasını yapabilir.

Görseller (Yerel SEO + Genel SEO)

Resimlerinizi hızlı bir şekilde yükleyecek şekilde yeniden boyutlandırıp sıkıştırmanın yanı sıra, yerel arama için de optimize etmelisiniz.

Görselleri yerel arama için optimize etmek

Dosya adı

Görsel dosyasının adı önemlidir, çünkü arama motorlarına görselinizin ne hakkında olduğunu söylemeye yardımcı olur. Genellikle, bir resim yüklediğinizde, dosya adı IMG080919.jpg gibi rastgele bir şeydir .

Siz bu görselin ne ile ilgili olduğunu dosya adını okuyarak söyleyemeyeceğiniz gibi Google da söyleyemez.

Şimdi nisantasi-lazer-epilasyon.jpg görseline göz atın. Bu görselin sadece dosya adını okuyarak ne olduğunu söyleyebilirsiniz. Kısa ancak açıklayıcı bir dosya adı, kullanıcılara ve daha da önemlisi arama motorlarına yardımcı olabilir.

Alt Metin

Alt metin, hem kullanıcılar hem de arama motorları için bir resim hakkında ek ayrıntılar sağlar. Herhangi bir sebepten dolayı resim görüntülenemiyorsa, bunun yerine alt metni göstererek kullanıcılara resmin ne olduğu hakkında bir fikir verir. Aşağıdaki örneğe bakınız.

Yerel SEO Rehberi: Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Daha da önemlisi, alt metin arama motorları tarafından kullanılır. Google, görselleri okuyamadığında hangi resimlerin ne anlama geldiğini anlamak için alt metni kullanıyor.

Alt Metin Örneği:

<img src = ”/ wp-content / uploads / nisantasi-lazer-epilasyon.jpg” alt = ”en iyi nisantasi lazer epilasyon merkezi”>

Daha Fazla Yerelleştirilmiş İçerik Üretin

Google’ın, işletmenizin bulunduğu yerle alaka düzeyini anlamasını kolaylaştırmak istiyorsanız, yerele yönelik içerikler yayınlayabilirsiniz.

Bunlar yerel etkinlikler, aktiviteler ve haberlerle ilgili blog gönderileri olabilir. Bu gönderiler yerelde dikkati çekmenize ve sadakat oluşturmanıza yardımcı olur.

Google My Business

Google My Business, yalnızca yerel SEO sıralamanızı doğrudan etkileyebileceği için değil, aynı zamanda ücretsiz olduğu için faydalanmak isteyeceğiniz bir liste hizmetidr.

Ücretsiz Google My Business profilinizi talep ettiğinizde, işletmenizle ilgili en temel bilgileri vermeyi unutmayın. Adınız ve adresiniz, iletişim numaralarınız, çalışma saatleriniz ve diğer ilgili detaylar profilinizde görünmelidir. Ayrıca cihazınızı doğrulamanız gerekir.

Google My Business profilinizi doğruladıktan sonra çok daha geniş bir ağ oluşturmak için Yelp, Yahoo Local, Foursquare, Bing Places ve diğer yerel arama motorlarında profiller oluşturun.

İçerik Bulutu SEO Assistant eklentimizi kullandınız mı? İçerik Bulutu SEO Assistant eklentisi ile Google’da arama yaptığınız anahtar kelimede ilk 5 sırada yer alan içerikleri detaylı olarak analiz edebilir ve içerik çalışmalarınız için ilham alabilirsiniz. Eklentiyi hemen indirip ücretsiz olarak kullanın: https://akademi.icerikbulutu.com/extension/

Kaynaklar

https://ahrefs.com/blog/local-seo/

https://www.searchenginejournal.com/local-seo/

https://moz.com/blog/category/local-seo

https://www.brightlocal.com/local-seo-tools/what-is-local-seo/

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

İlk Yorumu Başlat