• A / B Testi

    Aynı zamanda "çok değişkenli test" de denen A / B testi; belirli bir kampanyanın performansını artırmak için değişken (açılış sayfasının tasarımı ya da bir reklam görselinin renginden yararlanmak vb.) kullanan test şeklidir.

  • Açılış Sayfası (Landingpage)

    Organik arama sonuçları, sponsorlu bağlantılar ya da online reklamlar aracılığıyla siteye gelen ziyaretçileri karşılayan sayfadır. Açılış sayfası, ana sayfa anlamına gelmemektedir. Dönüşüm oranının yüksek olmasını sağlamak için ziyaretçinin yönlendirildiği sayfanın (açılış sayfasının), tıklanılan reklam ya da sponsorlu bağlantıyla alakalı olan bir sayfa olması gerekir. Bir açılış sayfasında genellikle belirli bir eylem çağrısı ve dönüşüm fırsatı yer alır.

  • AdWords

    Google ın arama motoru reklam platformuna verilen addır. Bu platform aracılığıyla reklam verenler, arzu ettikleri anahtar kelimeler için reklamlarının "ücretli" ve "sponsorlu" sonuçlarlarda görünmesini sağlayacak şekilde teklif verebilirler. Reklamınıza tıklandıkça ücret ödediğiniz bu platform, bir nevi açık arttırmaya benzemektedir. Reklamınızın görünmesini istediğiniz anahtar kelimelerde yaşanan rekabet ortamı fazla ise, diğerleri arasından sıyrılmak için daha çok ücret ödemeniz gerekmektedir.

  • Alternatif Metin (ALT-tags)

    Bir görseli tanımlamak için kullanılan meta etiketine verilen addır. Bu etiket, görsel içeren sayfaları sıralamak ve indekslemek için Google tarafından kullanılır.

  • Anahtar Kelime (Keyword)

    İlgili kullanıcıların aradıklarını bulmak amacıyla arama motorlarına girdiği sözcük ya da sözcük öbekleridir.

  • Anahtar Kelime Araştırması (Keyword Research)

    Daha çok SEO aktiviteleriya da AdWords kampanyalarında kullanılmak üzere uygun anahtar kelimelerin tespit edilme sürecidir. Anahtar kelime araştırması; arama yoğunluğu, rekabet ve alakalılık gibi etkenleri irdeler.

  • Backlinks

    Belirli bir siteye başka bir siteden link verilmesidir.

  • Basın Bülteni Pazarlaması (Press Release Marketing)

    Ana akım medya ve bloggerları belirli bir marka, ürün ya da servis hakkında yazmaları konusunda teşvik etmek için basın bülteni yaratımı ve dağıtımıdır. Basın bülteni pazarlaması, internet sitesine trafik çekmek için arama motorlarından, sosyal medya veemailden de yararlanabilir.

  • Beyaz Şapka SEO (White hat SEO)

    Siyah şapka SEO nun tam tersi olan Beyaz Şapka SEO, bir web sayfasının Google sonuçlarındadaha iyi hale gelmesi için geliştirilen strateji vetaktiklerdir. Siyah şapka SEO nun aksine, bu strateji ve taktikler Google ın yönetmeliklerini ihlal etmemektedir..

  • Blog

    Orijinal adı "weblog"olup zamanla kısaltılarak şimdiki halini alan bloglar, herkesin içerik yaratmasını ve bu içerikleri yayınlamasını sağlayan internet üzerindeki güncelerdir. Genellikle çokuzun olmayan yazılar ve blog sahibinin görüşlerini yansıtangönderiler ile düzenli olarak güncellenen bloglar, kişisel olabildiği gibi internetteki herkese açık da olabilir. WordPress ve Blogger gibi platformlar herkesin kendi bloğunu açmasını ve dilediği içeriği paylaşmasını sağlayan platformlardır.

  • CMS (İçerik Yönetim Sistemi)

    Kimi zaman "back-end" ya da "admin alanı" olarak da tanımlanan, bir sitede yayınlanmak üzere içerik üretmek ve içeriği yönetmek için kullanılan platformdur.

  • CRO (Dönüşüm Oranı Optimizasyonu)

    Bir websitesi ya da belirli bir web sayfasındaki dönüşüm oranını artırmak için kullanılan taktikler ve stratejilerdir. Dönüşüm oranı,site sahibinin istediği aksiyonları (kayıt olmak, indirmek, aramakvb) alan ziyaretçilerin oranını ifade eder.

  • CTR (Tıklanma Oranı)

    Açılımı "ClickThrough Rate" olan CTR, belirli bir bağlantıyı ya da reklamı tıklayan kullanıcıların yüzdesidir. Tıklanma oranı, bağlantıyı tıklayan kullanıcıların bağlantıyı görüntüleyen kullanıcılara bölünmesi ile hesaplanır.

  • Çapa Metin (Anchor Text)

    Bir metin içinde tıklanabilen ve tıklandığında belirli bir internet sitesine yönlendiren sözcük ya da sözcük öbekleridir. çapa metinler SEO çalışmaları için oldukça önemlidir. Google yeni sayfaları belirlemek ve indekslemek içinlinkleri takip eder ve bu sayfaların içeriklerini daha iyianlamak için çapa metinlerden yararlanır. Belirli anahtar kelimeler açısından siteniz farklı sitelerden çapa metin aldığında arama motorundaki sıranız daha iyi seviyelere gelecektir. Fakat çapa metinlerin kullanımında aşırıya kaçmak, aşırı link almak ya da hep aynı sitelerden link almak; Google ın Penguen ine takılmanıza sebep olacaktır.

  • Derin Link (Deep link)

    Kullanıcıları web sitesi içinde, hiyerarşi bakımından daha düşük bir sayfaya yönlendiren iç bağlantıları tanımlamak için kullanılan terimdir.

  • Dizinli sayfalar (Indexed pages)

    Google tarafından indekslenmiş sayfalardır. Sayfanızın dizinli sayfalar içinde yer alması çok önemlidir. Çünkü içeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun, Google tarafından indekslenmediyse sayfanızın arama sonuçlarında görünmesi mümkün değildir.

  • Domain Otoritesi (Domain Authority)

    Bir domain adının gücünün ölçüsüdür. Diğerlerine göre daha kuvvetli domain otoritesine sahip olan siteler, arama sonuçlarında daha iyi performans verir. Domain otoritesini ölçmek için çeşitli araçlar bulunmaktadır. Sitenin yaşı, sitenin popülerliği ve sitenin büyüklüğü; domain otoritesini etkileyen öğelerdir.

  • Editoryal Brief (Editorial Brief)

    İçerik pazarlaması stratejinizin kurallarını ve kapsamlı yol haritasını belirleyip ifade eden, değişken yapıdaki dokümandır.

  • Editoryal Takvim (Editorial Calender)

    Her şeyi kendinizin yapmasına gerek kalmadan, içerik pazarlaması stratejiniz üzerinde sıkı kontrol sahibi olmanızı sağlayan, ortaklaşa kullanılan belgeye verilen addır.

  • Email Pazarlaması (Email Marketing)

    Bütünleşik pazarlama kampanyasının bir parçası olarak, alakalı ve kullanışlı içerikler üretmeyi ve bu içerikleri ilgili kişilere email yoluyla göndermeyi kapsayan pazarlama çeşididir.

  • Eskimeyen İçerik (Evergreen Content)

    "Hep yeşil kalan" anlamına gelen "evergreen" sözcüğüyle türetilmiş bu kavram; aynı her zaman yeşilliğini koruyan bitkiler gibi, kalıcı ve sürdürebilir olan içeriklere verilen addır. Belirli bir olaya ya da zamana bağlı olmayan bu editoryal içerikler, daha uzun raf ömrüne sahiptir.

  • Eylem çağrısı (Call to Action)

    İnternet sitesi sahibinin ziyaretçilerinden almalarını istediği aksiyonlardır. Kayıt olma kutusu, formlar, yükleme tuşları, anket tuşları gibi dönüşüm sağlayan her şey, eylem çağırısına girmektedir.

  • Facebook Pazarlaması (Facebook Marketing)

    Dünya nın en geniş sosyal medya ağı olan Facebook aracılığıyla; bir marka, ürünya da servisin tanıtılması için tasarlanan strateji vetaktiklerin tümüdür. Bir Facebook sayfası açmak,bu sayfayı büyütmek ve alakalı içerikleri düzenli olarak paylaşmak; Facebook pazarlamasının içine giren aksiyonlardan sadece bir kaçıdır.

  • Google Arama Algoritması (Google Search Algorithm)

    Google ın belirli biranahtar kelime aramasında, bir web sayfasının organik sonuçlarda nerede yer alması gerektiğini tespit etmek için kullandığı matematiksel formüldür.

  • Google Haberler (Google News)

    Dünya üzerindeki popüler haber sitelerinin toplandığı, haberlere tek bir sayfadan ulaşımı sağlayan hizmettir. Esas indeksten farklı olarak, şayet resmi bir talepte bulunmazsanız siteniz Google News te yeralmayacaktır. Google News te yer edinmek SEO açısından ve hit alma bakımından önem arz eder.

  • Google Panda Güncellemesi (Google Panda Update)

    Kopya ya da zayıf içerik barındıran, düşük kaliteli web sayfalarını hedef alan bir Google arama algoritması güncellemesidir. Mart 2011 de piyasaya sunulan Panda, trafiklerinde büyük düşüşe sebep olduğu için bazı site sahiplerinin eleştirilerine hedef olmuştur.

  • Google Penguen Güncellemesi (Google Penguien Update)

    Mayıs 2012 de piyasaya sürülen Google ın arama algoritması güncellemesidir. Anlamsız ve tekrarlanan anahtar kelime kullanımı (spam e benzer kullanım) ve zayıf domainlerden yüklü miktarda çapametin linki elde etmek gibi taktikleri hedef alan bir güncelleme olmasıyla bilinir.

  • Google Sinekkuşu (Google Hummingbird)

    2013 Eylül ünde faaliyete başlayan fakat anons edilmesi Ekim ayını bulunan Google algoritmasına verilen addır. Google Hummingbird, anahtar kelimelerden ziyade, bu kelimelerin anlamıyla ilgilenen ve çok daha spesifik sonuçlar vermesi ile dikkat çekten bir algoritmadır.

  • Google+ Pazarlaması (Google+Marketing)

    Alakalı içerik parçalarının yaratımı, paylaşımı ve tanıtımı için Google ın sosyal medya platformundan yararlanan pazarlama türüdür.

  • Googlebot

    Kimi zaman "örümcek" diye de adlandırılan Googlebot; Google kullanıcılarının websayfalarını keşfedip indeklemeleri için kullanılan web tarama botudur.

  • H1 Etiketi (H1 tag)

    Websitesi sahibinin sayfadaki en önemli metni vurgulamak için kullandığı önemli bir HTML etiketidir. H1 etiketinin her sayfada bir kez kullanılması gerekmekte, aksi halde etiket etkisini yitirmektedir. Genellikle H1,sayfa başlığınızla birlikte sıralanır ve arama motorlarındaki sıralama için önemli bir kavramdır. Aynı sayfa başlıklarında olduğu gibi, H1 etiketleri de spamcilerin hedefi olabilmektedir.

  • H2 ve H3 Etiketleri (H2 and H3Tags)

    H1 etiketini metindeki anabaşlık, manşet olarak düşünecek olursak, H2 ve H3 ü de alt başlıklar olarak görebiliriz. H1 etiketlerinden farklı olarak, H2 ve H3 etiketleri aynı sayfa içinde birden fazla kullanılabilir. H1, H2, H3 etiketlerinizi belirli bir hiyerarşide oluşturmanız Google ve diğer arama motorlarının önemli metinleri belirleyebilmesi açısından mühimdir.

  • HTML (Hiper Metin İşaretleme Dili)

    Açılımı "Hypertext Markup Language" , Türkçe çevirisi ise "HiperMetin İşaretleme Dili" olan HTML; web sayfaları yazmak için kullanılan işaretleme dilidir. HTML etiketleri bir içeriğin kullanıcılara nasıl görüneceğini kontrol etmekle birlikte,Google a da bahsi geçen içeriği taramak ve indekslemek için yardımcı olur.

  • Inbound Link

    "Backlink" de denilen inbound link; bir sitede yer alan ve başka bir sitedeki belirli bir sayfaya yönlendiren linktir. Kısacası; bir siteye başka bir site tarafından verilen linktir.

  • Infografikler (Infographics)

    Bütünleşik pazarlama kampanyasının bir parçası da, bilgi ve grafiğin birlikte kullanılması sonucu meydana gelen infografik kullanımıdır. Infografikler başka sitelerden kendi sitemize bağlantı çekmek (inbound link), sosyal medyadaki etkileşimi artırmak ve sitede dönüşüm sağlamak için kullanılabilmektedir.

  • İçerik Pazarlaması(Content Marketing)

    Pazarlama kampanyalarını desteklemek için farklı türden içeriğin yaratım ve yayınlanması sürecidir.

  • İçerik üreticisinin İtibarı (Author Rank)

    İçeriği üreten yazarın itibarına ve kalitesine göre içeriğe eklenen değerdir. Her ne kadar author rank (içerik üreticisinin itibarı) algoritmasının etkisi şu anda limitli olsa da, Google ın yakın gelecekte bu özelliğe büyük önem vermesi bekleniyor.

  • İçerik Varlığınızı Sömürmek (Sweating Your Content Assets)

    Farklı platformlar için oluşturduğunuz içerikleri yeniden kullanmak ya da var olan bu içerikleri farklı içerik türlerinde değerlendirmek. Var olan içeriklerinizi değerlendirmek size hem zamandan kazandıracak hem de içerik üretimine ayırdığınız maliyeti oldukça düşürecektir.

  • İçerik(le) Pazarlama (Article Marketing)

    Markalaşmak ya da çapametin linki elde etmek için üçüncü şahıssitelerde yayınlanmak üzere, makaleler yazmayı ya da bu siteleremakale sağlamayı kapsayan pazarlama türü. Makalepazarlamasının marka itibarı ve doğrudan trafik kazanmak açısındanfaydaları olsa da, bu pazarlama çeşidinin asıl önceliğiarama motorlarındaki perfomansı yukarıya taşıyacak dofollow linklerielde etmektir.

  • İçerikle Pazarlama Uzmanı (Content Marketer)

    Zamanını, her geçen gündaha da gelişen içerik pazarlaması endüstrisinde; üretime, planlamaya, kurgulamaya, optimize etmeye ve strateji oluşturmaya adayan yaratıcı ve yetenekli profesyonellerdir.

  • Karalama (Defamation)

    Bir kişinin itibarını zedeleyebilme potansiyaline sahip yanlış beyan ya da doğruluğu ispat edilemeyen beyandır. Karalama / iftira içerik pazarlamacıları için oldukça önemli olan bir medya hukuku alanıdır.

  • Kopya İçerik (Duplicate Content)

    Birden fazla URL de görülenmetin içeriği, Google tarafından kopya olarak varsayılabilir .Panda güncellemesinden beri, Google kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirmek amacıyla kopya içerik olarak indekslediği içerikleri temizlemeye çalışmaktadır. Bu da ister blog yazısı olsun, ister ürün tanıtımı; üretilen tüm içeriklerin özgün olması için önemli bir teşviktir.

  • Kötü Mahalleler (Bad Neighbourhoods)

    Link tarlaları (link farms), makale rehberleri, düşük kaliteli bloglar ve yalnızca başka sitelere link vermek amacıyla kurulmuş web siteler, Google tarafından"kötü mahalleler" olarak adlandırılır. Penguin güncellemesinden beri, bu tip domainlerden gelen linkler websitenize yarardan ziyade, zarar getirmektedir.

  • Kullanıcı Deneyimi (User Experience)

    Kullanıcıların bir web sitesi ile kurdukları iletişimi tanımlayan geniş kapsamlı bir terimdir. Sitenin estetiği, işlevselliği, hızı ve daha birçok şey, kullanıcı deneyiminin kapsadığı alanlardır. Kullanıcı deneyimini geliştirmek için çalışmalar yapmak; arama performansını artırmak ve dönüşüm elde etmek bakımından etkili olacaktır.

  • Link İnşası (Link Building)

    Web sitesi sahipleri ve pazarlamacıların üçüncü şahıs sitelerden linkelde edebilmek için kullandığı çeşitli strateji ve taktikler için kullanılan genel terimdir. Bu linkler doğrudan trafik sağlarken (dofollow linkler oldukları sürece) organik arama performansınızı da arttırırlar.

  • Link Profili (Link Profile)

    Belirli bir web sitesini işareteden ya da bahsi geçen web sitesinden gelen bağlantıların tümü o web sitesinin bağlantı profilini oluşturur. Web sitesinin linkprofili, siteye ait sayfaların arama motorlarındaki performansını etkileyen faktörlerdendir.

  • Link Reddetme Aracı (Disavow Tool)

    Google ın Penguen güncellemesinin bir parçası olarak, kendilerini zayıf domainlerden gelen bağlantılardan ayırmak için web sorumlularının hizmetine sunulan bir araçtır. Link reddetme aracının piyasaya sürülmesindeki amaç; olumsuz SEO çalışmalarının hedefi olan websitesi sahiplerine yardımcı olmak ve Penguen internetteki sıralamalarını alaşağı etmeden önce, siyah şapka oyunlarına başvurmuş kişileri hatalarını itiraf etmeleri için teşvik etmektir.

  • LinkedIn Pazarlaması (LinkedIn Marketing)

    Pazarlama kampanyasının bir ayağı olarak, dünyanın profesyoneller için yapılmış en geniş sosyal ağı LinkedIn i kullanan strateji ve taktiklerin tümüdür. Bir şirket için profil açıp bu profili optimize etmek, alakalı içerikler paylaşmak ve bir marka, ürün,servis ya da başlığı tanıtmak amacıyla kişisel profillerden yararlanmak gibi aktiviteler LinkedIn pazarlamasına girmektedir.

  • Manşet (Above the Fold)

    Gazete endüstrisinden alınanbir terim olan "above the fold" terimi, web sitesi yüklenir yüklenmez ziyaretçinin karşısına çıkan;sayfayı aşağı indirmeden doğrudan karşılaşılan alana verilen addır. Göz dikme süresinin yaklaşık %80 i "above thefold" kısmında gerçekleşir.

  • Meta Açıklaması (Meta Description)

    Bir web sayfasının içeriğini açıklayan ve arama motorlarının içeriklerinizi daha iyi tanımasını sağlayan meta etiketidir.

  • Meta Anahtar Kelimeleri (Meta Keywords)

    Bir web sayfası için hedef anahtar kelimeleri listeleyen meta etiketidir. Google artık sayfaları indekslemek ya da sıralamak için bu etiketi kullanmamaktadır.

  • Meta Etiket (Meta Tag)

    Bir web sayfasına ya da sayfa öğesine (görsel, video vb.) eklenmiş, Google tarafından görünebilen ve içeriğin taranıp indekslenmesi için kullanılan açıklayıcı bilgidir. Daha kısa tanımıyla; bir sayfa hakkında bilgi veren özel bir HTML etiketidir. Sayfayı kimin yarattığı, sayfanın ne sıklıkla güncellendiği, ne hakkında olduğu ve hangi anahtar kelimelerin sayfanın içeriğini yansıttığı konularında bilgi verir.

  • Negatif SEO (Negative SEO)

    Google kurallarını ihlal eden SEO taktiklerini kullanmak suretiyle bir websitesinin arama performasına zarar vermektir.

  • No Follow Link

    Bir web sitesinde bulunan ve farklı bir web sitesindeki sayfayı işaret eden bağlantıdır. Bağlantıya "no follow" (takip etme) etiketini eklemek; Google ın bu bağlantıyı, sayfayı keşfedip indekslemek için kullanacağını fakat sıralama göstergesi olarak kullanmayacağı anlamına gelir. Siteler no follow linkleri, spamcilerin sitelerini hedef almaması için de kullanırlar.

  • Önbellek (Cache)

    Bir web sitesinin Google tarafından saklanan bellek kopyasıdır. önbelleğe alınan sayfalar diğerlerine göre çok daha hızlı açılır.

  • Özel Haber Pazarlaması (Custom News Marketing)

    Belirli pazarlama hedeflerini desteklemek için editoryal brief ve anahtar kelime stratejisi ile oluşturulmuş özel haber içeriklerdir.

  • PPC (Tıklama başına ödeme)

    Açılımı "Pay-per-click" olan PPC; Google ve Facebook u da içine alan, onlin ereklam verenler tarafından kullanılan popüler bir ödeme modelidir. Reklam verenler reklamlarına her tıklandığında belirli birücret ödemek durumundadır.

  • RSS (Gerçekten Basit Dağıtım)

    Açılımı "ReallySimple Syndication" olan ve "Gerçekten Basit Dağıtım" olarak çevrilebilecek olan RSS, içerik paylaşımı açısından oldukça popüler bir methoddur. Kullanıcılar Google Reader gibi RSS okuyucularını kullanarak RSS feedlerine abone olabilmektedir. RSS ler sayesinde web sitesi sahipleri içeriklerini herhangi bir kopyalama riski olmadanüçüncü şahıs sitelerde ve sosyal medya ağlarında kullanabilirler. RSS ayrıca Google tarafından yeni yayınlanan sayfaların indeklenmesi ve robotlar tarafından taranması amacıyla da kullanılmaktadır.

  • Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing)

    İnternet sitesi sahiplerinin üçüncü şahıs internet sitelerine ziyaretçi yollamak suretiyle kazanç elde etmesini sağlayan gelir modelidir. Bu modelde ödemeler çoğunlukla tıklama başına maliyet esasına dayanır.

  • Sayfa Başlığı (Page Title)

    "Başlık etiketi" yada "HTML başlığı" da denilen bu meta etiketi sonuç sıralamasını etkileyen önemli etkenlerden biridir.

  • Sayfa Sırası (Page Rank)

    Google un kurucu ortaklarından Larry Page e ithafen bu adı alan Page Rank,Google ın belirli bir web sayfasına verdiği derecelendirme sistemidir. 0 dan 10 a kadar olan değerlerdir.

  • Sektör Haberleri (Industry News)

    İşinizde gerçekleşen yeni gelişmelerdir.

  • SEM (Arama Motoru Pazarlaması)

    Bir web sitesini ya da kişiselbir web sayfasını Google arama sonuçlarında öne çıkarmak için tasarlanan çeşitli strateji ve taktiklere verilen genel addır. SEM hem organik hem de ödemeli aramayı içinde barındırır.

  • SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

    Web sitesi sayfalarının arama motoru robotları tarafından daha rahat taranması ve daha kolay indekslenmesi için tasarlanan strateji ve taktikleri içeren geniş kapsamlı bir terimdir. SEO nun asıl amacı, bahsi geçen web sayfalarının organik arama sonuçlarında daha üstsıralara gelmesini sağlamaktır.

  • SERPs (Arama Motoru Sonuç Sayfası)

    Bir kullanıcının Google da arama yaptığında karşısına çıkan sonuçlar sayfası.

  • Sıralama Göstergesi(Ranking Signal)

    Google ın bir sayfanın belirli bir anahtar kelime açısından arama sonuçlarında kaçıncı sırayı alacağını belirlemek için kullandığı 200 civarında, farklı göstergeye verilen addır.

  • Site İçi Bağlantı(Internal Link)

    Bir sitede yer alan ve aynısitede bulunan başka bir sayfaya yönlendiren bağlantı. Site içi bağlantılar, kullanıcıları website içinde yönlendirmek için kullanılır. Bu tip bağlantılar Google tarafından sıralamayı etkileyen faktörlerden biri olarak da kullanılır.

  • Site İçi Optimizasyon(On-page SEO)

    Web sayfanızın Google tarafından daha kolay taranması ve indekslenmesi için tasarlanan stratejive taktiklerin tümüdür. Site içi optimizasyon sitede yaptığınız değişiklikler ve ıslahatları kapsarken, link inşası gibi sayfa öğelerini kapsamamaktadır.

  • Siyah Şapka SEO (Blak Hat SEO)

    Google ın ağ yöneticisi ilkelerini ihlal eden taktiklerdir. Siyah şapka SEO Google ı kandırarak bir web sayfasını hak ettiğinden daha üst sıralara çıkarmak için tasarlanmıştır. Google siyah şapka taktiklerine yönelik kanıtları tespit ettiğinde bu SEO çalışmalarını uygulayan sitelere çeşitli cezai yaptırımlar uygulamaktadır.

  • SMO (Sosyal Meyda Optimizasyonu)

    Bir markayı, ürünüya da kişisel bir içeriği öne çıkarmak içinFacebook, Twitter, Google+ ve LinkedIN gibi popüler sosyal medyaplatformlarını kullanmaya verilen addır.

  • Sosyal Göstergeler (Social Signals)

    Google internet sayfalarınınindekslenmesi ve sıralanması için sosyal medyadaki bazıişaretleri kullanır. Google+ da sosyal işaretler ve daha iyi arama performansı arasında doğrudan ilişki görülmekteyken diğer sosyal medya platformlarında bu durum biraz daha üstü kapalı bir yapıya sahiptir.

  • Spam

    Talep etmemenize rağmen karşınıza çıkan email ve text mesajlarıdır. Spam günümüzde düşük kalitedeki web sayfalarını tanımlamak için de yaygın bir şekilde kullanılır. Optimizasyonun aşırı kullanılması, çok fazla anahtar kelime kullanımı da kimi zaman spam ya da spamsal olarak nitelendirilmektedir.

  • Sponsorlu İçerik (Promoted Content)

    Bloglarınıza, röportajlarınıza, grafiklerinize, videolarınıza ve yüksek kaliteye sahip tüm içerik türlerinize trafik kazandırmak amacıyla başvurulan ücretli reklam kampanyalarıdır.

  • Telif Hakkı İhlali (Copyright Infringement)

    Telifli materyallerin kötüye kullanımıdır. Bu ihlal pahalıya patlayabilecek bir hata olup içerik pazarlamacılarının oldukça dikkatli olmasını gerektirmektedir.

  • Twitter Pazarlaması (Twitter Marketing)

    Pazarlama kampanyasının bir parçası olarak, bir içeriğin tanıtımında micro-blogging servisi olan Twitter ı kullanmaya verilen addır. Profilleri optimize etmek, aktif olarak büyüyen takipçiler vetweet edilecek uygun içeriğin tespiti gibi bir çok taktik bu pazarlama tipinin içinde yer alır.

  • URL (Birörnek KaynakKonumlandırıcı)

    Bir sayfanın internet üzerinde sahip olduğu, sadece kendine özel adrestir. Url, "özgün kaynak adresi" olarak da tanımlanabilmektedir.

  • Video Bloglama (Video Blogging)

    "Vlogging" adıyla da bilinen video bloglama, içinde kendinizin ya da başkasının yer alabildiği kısa video güncellemeleridir. Youtube, vimeo gibi video platformlarını kullanarak oluşturabileceğiniz video bloglarınızı, şirkenizin bloguna gömerek alakalı bir haber ya da içerik ile birlikte paylaşabilirsiniz.

  • Video Pazarlaması (Video Marketing)

    Bir markayı, ürünü ya da servisi tanıtmak için videodan yararlanmaktır. Video pazarlaması, özgün içerik yaratımını ve bütünleşik pazarlama planının bir parçası olarak videoların sosyal medyada paylaşımını kapsar.

  • XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili)

    Websitelerine içerik sağlamak için kullanılan yaygın bir işaretleme dilidir.