5 Soruda İçerik Pazarlaması Konusuna Merhaba!

5 Soruda İçerik Pazarlaması Konusuna Merhaba!

Son yıllarda “İçerik kraldır!” lafını duymayanımız kalmadı. Dijital dünyada taşları yerinden oynatan içerik pazarlaması altın çağını yaşarken, “İyi de ne işime yarayacak bu içerik pazarlaması?” diye merak edenlerin sorması gereken 5 soruda İçerik Pazarlaması  ve cevapları icerikbulutu.com’dan geliyor:

1. İyi içerik gerçekten satış rakamlarımı arttırır mı?
Satın almanın duygusal bir karar olduğu malum. Bu karara etki etmek için, içerikleriniz kanalıyla potansiyel müşterileriniz ile sempati ve güven yüklü bir ilişki kurabilir; bunun devamında, oluşturduğunuz “sempati ve güveni” sadakate dönüştürerek yükselen satış grafiğinizin tadını çıkarabilirsiniz! Ancak satış odaklı bir içerik stratejisinin meyvelerini toplamak için bile biraz zamana ihtiyaç duyduğunu bilmekte fayda var.

2. İçerik pazarlaması ile tanıtım maliyetlerimi düşürebilir miyim?
Nitelikli içerikler, sosyal ağlar sayesinde “distribution” diye adlandırılan bir yayılma eğilimine zaten sahipler. Eğer içeriğiniz yeterince bilgilendirici, keyifli ve faydalı ise birkaç saat içinde tahmin edemeyeceğiniz bir görüntülenme sayısı ile karşılaşmanız mümkün olabilir. Eğer “Her içeriğimiz çılgınlar gibi yayılıp milyonlara ulaşacak mı?” derseniz, bu sorunuza vereceğimiz en gerçekçi cevap “Hayır!” olacaktır. Çünkü günümüzde “Paid” yani ücretli kanallar haline gelen sosyal ağlarda reklam harcaması yapmak artık kaçınılmaz. Ama elbette hedefi vuran, kaliteli bir içeriğin reklam satın almaya yaptığınız geri dönüşü (ROI) arttıracağına emin olabilirsiniz.

3. İçerik pazarlaması müşteri / potansiyel müşterilerimi mutlu edip sitemde daha uzun süre kalmalarını sağlar mı?

Tüm internet kullanıcıları tükettiği içerikten fayda sağlamak ister. Bu fayda kimi zaman bilgi, kimi zaman da eğlence ve kişisel deneyimdir. Kullanıcıların bu beklentilerini karşılayan özgün ve abartıdan uzak içerikler, marka ile kullanıcı arasında duygusal bir bağ oluşturur. Bu durum haliyle, kullanıcıların e-ticaret platformunuzda ve web sitenizde daha çok vakit geçirmelerini sağlar.

4. İçerik pazarlamasının SEO ile ilişkisi nedir?

İçerik pazarlaması ile SEO (yani arama motoru optimizasyonu) bir elmanın iki yarısı gibidirler. İçerik pazarlamasının amacı nitelikli, tutarlı, ihtiyaca yönelik ve en önemlisi “reklam kokmayan” doğal içeriklerle kullanıcıya ulaşmak iken, SEO’nun amacı arama motorlarındaki ücretsiz, organik, editoryal veya doğal sıralamalardan trafik elde etmek olarak özetlenebilir. Global içerik pazarlaması gurularından Lee Odden’e göre; “Müşteri odaklı içerik pazarlaması programı bir sandviçse, SEO bu sandviçin mayonezidir. SEO bu sandviçteki hemen hemen her şeye dokunuyor, genel lezzeti çeşitlendiriyor ama kendi başına çok da iştah açıcı değil.” Özetlemek gerekirse “dijitalin kralı” içerik, ancak hem SEO, hem de içerik pazarlaması kurallarına göre oynadığı zaman gerçekten kraldır!
5. İçerik pazarlamasına nereden ve nasıl başlamalıyım?

Öncelikle bir içerik stratejisine ihtiyacınız olacak. Fakat şu iddialı “strateji” sözcüğü hemen gözünüzü korkutmasın! Çünkü basit anlamda strateji belirlemek, aslında markanızın ihtiyaçlarını ve ulaşmak istediğiniz kitlenin eğilimlerini belirmekten başka bir şey değil! Örneğin bir e-ticaret platformu sahibiyseniz kaliteli ürün tanıtım içeriklerinin de en az “Satın Al” butonu kadar ikna edici olabileceğini unutmayın. Ürün ve hizmetlerinizi daha iyi anlatan SEO uyumlu içeriklerle beslenen bloglar, web siteleri ve tabii ki sosyal ağ sayfaları ile işinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

Youtube kanalımızdaki bu video da ilginizi çekebilir.

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat