Minimum Mesai, Maksimum Disiplin: içerik yazarlığı

Minimum Mesai, Maksimum Disiplin: içerik yazarlığı

Bazı meslekler vardır, işinizi ne kadar iyi yaparsanız yapın yükselebileceğiniz nokta kısıtlıdır. İşinizi icra ederken gösterdiğiniz özveri, çalışma motivasyonunuzun yüksekliği bazen sadece hanenize soyut bir artı puan olarak eklense de somut sonuçlarını almanız çok uzun zaman alabilir. Ancak yine bazı meslekler vardır ki, bu işlerde başarınızın fark edilmesi diğerlerine göre çok daha olası ve kolaydır. İçerik yazarlığı da bu avantajlı işlerden bir tanesi.

İçerik yazarlığı, diğer birçok iş alanına göre çok daha az mesai harcamanızı gerektirse de, harcayacağınız bu kısıtlı mesai süresince oldukça özenli ve disiplinli çalışmanızı gerektiriyor. Ortaya çıkardığınız içeriğin, duruma göre milyonlarca insan tarafından bile okunabileceği göz önüne alındığında, kullandığınız argümanların gerçeği yansıtması olukça önemli bir konu. Her ne kadar ürettiğiniz içerikler editör ve yayıncı kontrolünden geçiyor olsa da unutmayın, metninizin gerçek yüzünü en iyi siz biliyorsunuz. Talep edilen konu başlığı üzerinde yazdığınız metnin ilk kontrolü, içeriğinizi göndermeden önce son yaptığınız okumadan kendine yönelteceğiniz özeleştiriniz.

Kabul edelim, içerik yazarlığı işiyle para kazanan insanlar olarak çoğu zaman hiçbir fikrimizin olmadığı konularda ahkam kesmek durumunda kalıyoruz. Ürettiğimiz içeriklerde kullandığımız argümanların, okuyucu kitlesini yanlış yönlendirmemesini sağlamak da işimizi istikrarlı bir öz disiplin içerisinde icra etmemizden geçiyor. Talep edilen konu hakkında ilk kelimeyi yazmadan önce, sonsuz bir ansiklopedi olan internet dünyasındaki güvenilir kaynaklardan detaylı bir araştırma yapmak, içerik yazarlığının olmazsa olmazlarından.

Yazacağımız konu başlığı üzerinde kaynak araştırması yapmanın içeriğimize büyük bir zenginlik katacak olmasının yanında bazı küçük dezavantajları da olabiliyor. Araştırdığımız konu hakkında tek bir kaynağa başvurmak ister istemez ortaya konan içeriğin, kaynak olarak kullandığımız metine benzemesine neden olabiliyor. Yani bir diğer deyişle içerik yazarlığının anahtar kelimesi olan özgünlük şartından ödün vermemek için, kaynaklarımızı ne kadar çeşitlendirirsek, o kadar iyi.

İçerik yazarlığı sayesinde gelir elde ederken dikkat etmemiz gereken başka bir önemli nokta daha var. Diğer birçok iş alanında olduğu gibi içerik yazarlığında da çalışmamızı belli bir istikrarla yürütmemiz gerekiyor. Haftada bir yazılacak özensiz içerikler, bize ciddi bir gelir olarak dönmediği gibi, kısa zamanda yayıncının dikkatini çekecek ve bizi tercih edilmeyen bir yazar haline getirecektir. Üstlenilen görevi en kısa zamanda, en doğru argümanlar ve yaratıcı kelimelerle özgün bir şekilde ortaya koyduğumuz takdirde, bir süre sonra içerik yazarlığı sizin için ek gelir kaynağı olmaktan çıkıp hayatınızısürdürebileceğiniz temel alan haline bile gelebilir.

Gün içerisinde kendi kendinize belirleyeceğiniz 2-3 saatlik zaman dilimlerinde öz disiplininizi koruyarak, özenli bir çalışma ortaya koyarsanız içerik yazarlığı kariyerinizde hızla yükselebilir, birçok yayıncının özellikle tercih ettiği bir yazar haline gelebilirsiniz.

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat