İlyas Teker
Founder, SEO Consultant / Mosanta
2022 Dijital Pazarlama Trendleri
21.12.2021 | 12:452021 hepimiz için çok hızlı geçti değil mi? En azından ben hiçbir şey anlamadım 2021 yılından. Pandemi olayı, zaman kavramını bize yeniden tanımlattı adeta.
Geçen sene yazdığım trendler yazısına göz attığımda birçok konu tam da söylediğim gibi hayatımızda daha fazla yer edinmeyi başarmış. Bakalım önümüzdeki sene özellikle nelere dikkat etmekte fayda var?
Bu sene sizlerle okurken aldığım notları madde madde linkleriyle birlikte paylaşacağım. Sizler de zaman bulursanız bunları lütfen okuyun. Önümüzdeki yıllarda neler biraz daha öne çıkabilir sizler de yorumlamış olacaksınız. Hadi başlayalım.
1. 2022’de Google ve SEO’nun değişim hızı inanılmaz olacak
Her şirket için en önemli trafik ve gelir kanallarından biri olan SEO her geçen yıl giderek zorlaşıyor. Bu kadar değişken ve daha fazla şirketin yatırım yaptığı bir alanda şirketinizin ayakta kalabilmesi için bu kanalı bilgi ve tecrübesi yüksek olan bir ekibe / ajansa emanet etmeniz gerekiyor.
Geçen yıl Google’ın spam algoritması, her gün 25 milyar spam içerikli sayfanın arama sonuçlarında görünmesini engelledi. Durum bu kadar ciddi yani.
Önümüzdeki dönem SEO konusunda ayrıca dikkat etmeniz gereken neler var inceleyin.
2. Google’ın MUM algoritması bayağı ses getirdi
Google’ın, kullanıcıların sorularını daha iyi anlayabilmesi için sürekli geliştirmeler yaptığını biliyoruz.
Yakın zaman için MUM adını verdiği algoritması sayesinde aşağıdaki botun fotoğrafını çekip bununla Fuji Dağı’na tırmanabilir miyim diye sorduğunuzda artık Google’ın cevabı hazır.
Google’ın MUM algoritması başka neleri değiştirecek okuyun?
3. Daha fazla mikro video içerik
Etkileşim alan videoların sürelerine baktığımızda büyük çoğunluğun 1 dk altında olduğunu görüyoruz.
2022’de kısa videolar daha fazla ilgi çekecek. Hali hazırda kısa videolar çekmiyorsak instagram reels ve tiktok’ta görünürlük kazanmamız çok zor.
Ürettiğimiz video içerikleri parçalayarak bu kanallarda düzenli paylaşmayı unutmayın.
Kısa videolar ile ilgili başka neler var ve hangi aksiyonları alabiliriz derseniz buyrun.
4. 100 binden az takipçili influencer daha mı etkili?
Önce takipçi sayısına göre bu işler nasıl bölümlendiriliyor onu öğrenelim.
emarketer’ın yaptığı araştırmaya göre 100K altındaki takipçisi olan hesapların etki oranı %45 seviyelerinde. Önümüzdeki sene planlarınızı yaparken buna da dikkat etmekte fayda var.
5. Yapay zeka ile üretilen içeriklerin sayısı artacak
GTP-3 artık herkese açıldı biliyorsunuz, önümüzdeki sene buradan çıkan projeler, içerikler çok fazla olacak gibi görünüyor. Sizler de bireysel ve şirket seviyesinde bu alandan faydalanmaya çalışın.
İki yapay zekanın ürettiği içeriğin podcast olarak kaydedilip milyonlarca insan tarafından dinleneceği günler çok uzak değil artık.
Üstelik Google, podcast’ler için arama sonuçlarında özel alan oluşturdu. Eğer podcast içeriğiniz varsa ilgili aramalarda bu kutucuk içinde podcast kanalınız yer alabiliyor.
6. Kar amacı gütmeyen organizasyonlar daha değerli olacak
Gittikçe daha fazla tüketici, bir misyonu olan veya bir şekilde karşılık veren şirketleri desteklemeye çalışıyor. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş için savunuculuk yaparken markanızı ve erişiminizi genişletmek gayet mümkün görünüyor.
Bu konuda çok güzel bir yazıyı okudum, sizin de okumanızı isterim.
7. Ortaya karışık yap abi: NFT’ler, Metaverse, 5G
Bir süredir bu kelimeleri çokca duymaya başladık değil mi? Dünya artık eskisinden çok daha hızlı değişiyor ve adapte olamadığınızda oyunun dışında kalıyorsunuz.
NFT’ler online pazarlama için nasıl kullanılabilir? Çok güzel örnekler var, bir göz atın derim.
Türkiye’de banka alanında ilk NFT projesini hayata geçiren Yapı Kredi oldu. Markalar bu tarz yeniliklere artık hızlı reaksiyon gösteriyor gibi. Siz bugün NFT için ne yaptınız?
Metaverse olayı ise bambaşka. 2030’da 1.5 trilyon dolarlık bir market büyüklüğüne ulaşması öngörülüyor. Belki çoğumuz için yeni olabilecek bu konuları sadece okuyup geçmememiz lazım.
Bireysel olarak detaylıca öğrenip, marka seviyesinde neler yapabilirize kafa yormamız lazım. Olay buraya gidiyor çünkü.
2023 itibariyle AR/VR kullanan kullanıcı sayısının 110 milyonu geçmesi bekleniyor. Biraz yavaş gibi görünse de bu alanın büyümesi birçok fırsatı da beraberinde getirecektir.
Şimdiden bu fırsatlar neler, kendi alanımız için neleri farklı yapabilirizi araştırıp, aksiyon almaya başlamakta büyük fayda var.
8. Canlı yayında alışveriş olayı daha fazla ilgi görebilir
Özellikle asya ülkelerinde çok yoğun kullanılan canlı yayında satış olayı Türkiye’de de son dönemde popüler olmaya başladı.
2023’te 23 milyar dolarlık bir market olarak öngörülen bu pazar birçok markanın bu alanda yatırımlar yapmaya başlamasına da olanak sağladı.
Instagram da bu alanda boş durmuyor tabii ki. Aşağıdaki şekilde canlı yayında, satışı instagram’ın içine dahil ettiği testleri sürdürüyor.
Bir rujun satın almadan önce dudağınızda nasıl duracağını merak ediyorsanız Instagram filtresi ile bu gayet kolay ve mümkün görünüyor.
Benzer şekilde Facebook’ta canlı yayında gösterilen bir ürünü indirimli satın almak için yorum yazmanız yeterli.
Canlı yayından satış için her platform birçok test yaparak en uygun modeli bulmaya çalışıyorlar. Siz bu alanda neler yapmayı planlıyorsunuz?
9. Tiktok büyümesini sürdürüyor, alışsanız iyi edersiniz
1 milyar aktif kullanıcıya ulaşan Tiktok büyümesini sürdürüyor. Birçok marka orada olmayı kabul etmiyor olsa da bence buradaki hacim doğru kurgulanacak içerik stratejisiyle fırsata çevirebilirler.
Tiktok’ta neler yapabiliriz diye merak ediyorsanız güzel öneriler var.
10. Görsellerin önemi giderek artacak
Google son birkaç yıldır fotoğrafların işlenmesi konusunda ciddi yol kat etti.
Aşağıdaki örnekte göreceğiniz üzere galerinizdeki bir fotoğrafı seçip bu fotoğrafla ilgili Google’da yeni aramalar yapabileceksiniz.
Bu daha önce Google’a sorulamayan milyonlarca yeni sorgu demek. Biz neler yapabiliriz diye soracak olursanız satış yaptığınız ürünlerin her açıdan daha fazla ve özgün fotoğrafını çekerek bu ekosistemde daha fazla görünürlük kazanabilirsiniz.
Bu konudaki diğer örneklere de göz atın ve Google’ın yazısını okuyun.
Kapanış
2022 maalesef her şeyin çok daha zor – karmaşık olacağı ve bu konuların dışında da gündemimizde birçok konunun olacağı bir yıl olacak.
Mutlaka bireysel ve şirket olarak üstte konuştuğumuz konuları ciddiye alın ve yatırım yapın. Siz yapmazsanız rakibiniz yatırım yapacak ve sizin pastanızı yiyecek.
Yazılacak çok daha konu var tabii ki ancak kısa tutmak adına burada bitiriyorum. Beni Twitter’da takip ederek bu konularda daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Sağlıkla kalın.
2021 Dijital Pazarlama Trendleri
05.12.2021 | 12:452020 ne yıldı ama! Tarihe tanıklık ettik resmen.
Çok üzüldük, ülkemizde ve dünyamızda ne olaylar yaşandı, dersler çıkardık (mı?) ve bir şekilde yola devam etmeye çalıştık.
Uzun yıllar şirketlere dijitalleşmenin önemini anlattık durduk, gerçi bir çoğu halen dijitalleşememiş olsa da Covid-19 tüm dünyaya dijitalleşmeyi zorla öğretti ve halen daha öğretiyor. Bu konuda çok mutluyum.
Hayatımızı ve alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 tabi ki tüm dünyanın dijital pazarlama anlayışını da yeniden tasarlamaya zorladı. Sadece iş hayatının değil, eğitim, sağlık, finans gibi bir çok alan değişime ayak uydurmak zorunda kaldı.
Geçen sene yazdığım trendler yazısına göz attığımda bir çok konu tam da söylediğim gibi hayatımızda daha fazla yer edinmeyi başarmış. Bakalım önümüzdeki sene özellikle nelere dikkat etmekte fayda var?
Bu yazıda okuyacağınız pazarlamadaki trendlere ayak uydurmaktan daha fazlasını yapmalısınız. Oyunda bir adım önde olmalısınız.
SEO 2021’de Hiç Olmadığı Kadar Zor Olacak!
Ne kadar zor olabilir İlyas’cığım diyebilirsiniz. Gelin size biraz detaylardan bahsedeyim.
Bir çok ülkenin ekonomisindeki daralma ile beraber şirketlerin de pazarlama bütçeleri maalesef giderek azaldı.
Haliyle elde kalan bütçeyi en efektif kullanmak için yatırım yapılacak kanalların başında halen SEO geliyor. Ancak Google’ın baş döndüren değişim hızına ayak uydurabilecek şirket sayısı maalesef çok fazla olmayacak ve bir çok şirket sahip oldukları görünürlükleri doğru adımları atmadıkları için kaybedecekler.
2021 SEO trendleri neler olacak derseniz bu link üzerinden SEMrush’ta yayınlanan bu makaleye göz atmanızı isterim. Bir çok konuda size ışık tutacaktır. Ben SEO dışında bir kaç konudan daha bahsetmek istiyorum.
UX, Site Hızı ve SEO Artık Birbirine Göbekten Bağlı
Google’ın yaptığı araştırmada; kötü bir tasarıma sahip mobil bir siteden kullanıcıların %50’sinin alışveriş yapmayı düşünmediği ortaya çıktı.
2021’e gireceğimiz şu dönemde müşterilerinize kötü bir tasarım sunmadığınızdan emin olun. Bu konu dolaylı olarak sizin SEO performansınızı da etkileyecektir çünkü.
Artık bir sayfanın kalitesini anlamak için Google’ın baktığı metriklere bir süredir yenileri ekledi. Core Web Vitals adını verdiği mu metrikler 2021 mart itibariyle bizim için çok daha etkili hale geliyor.
Bu metrikler nelerdir ve sitelerinizi nasıl optimize edebilirsiniz konusu hakkında bu makale size detaylı bilgiler verecektir. Mutlaka göz atın.
Google’ın Eylül 2020 olarak planladığı dünyadaki tüm siteler için mobile-first indexing geçişi Covid-19 nedeniyle Mart 2021’e kadar uzatıldı.
Bu süreye kadar mobil ve desktop siteleriniz arasında farklılıklar varsa mutlaka düzeltin. Aksi halde mart 2021 itibariyle Google pozisyonlarınızı kaybedebilirsiniz.
Forrester’ın UX ile ilgili bir raporunda UX’e yaptığınız 1 dolarlık yatırım size 100 dolar olarak dönüyor diyor. Çok güzel bir noktadan vurmuş Forrester. UX konusunu 2021’de çok daha fazla dikkate almamız gerekiyor.
2021’in UX web dizayn trendleri nelerdir diye merak ediyorsunuz güzel bir makaleye denk geldim. Sizinle de paylaşmak istiyorum.
Düzenli Video İçerik Üretmediğiniz Her Ay Kayıptasınız
Global Web Index’in datalarına göre internet kullanıcılarının %56’sı Youtube, Facebook, Twitter, Instagram ya da diğer popüler sitelerde ayda en az 1 kez video izliyorlar.
Benzer şekilde emarketer ise 2021’de ayda 1 kez video izleyen internet kullanıcılarının sayısını 2.9 milyar olarak tahminliyor. Bu çok ciddi bir oran!
Sosyal ağların Türkiye’de temsilci göstermemesi (cezalar ve sonra bant genişliğinin kapatılması) gibi olaylar bu konuyu 2021’de nasıl etkileyecek hep beraber göreceğiz.
Dedik Dedik Sonunda Oldu: İnstagram Üzerinden Alışveriş
Madem insanlar instagram üzerinden alışveriş yapmayı bu kadar sevdi, instagramda son güncellemesiyle beraber alışveriş olayını uygulamanın merkezine aldı.
Online alışveriş yapanların %55’i Facebook, Instagram veya Pinterest gibi sosyal medya kanallarından alışveriş yapıyor ve tüketicilerin %71’i alışveriş ilhamı için sosyal medyaya yöneliyor.
Durum bu kadar ciddiyken sizin de bu kanalları 2021’de çok çok daha fazla önemsemeniz ve gerçek anlamda sizi öne çıkaracak stratejiler planlamanız gerekiyor. Yoksa rakipleriniz buradaki pastayı yiyebilir.
https://www.instagram.com/heytigerco/
2021’de Daha Fazla Duyacağımız Kesin: Marka Aktivizmi
Dünya çapında birçok sosyal ve çevresel sorun etrafında siyasi aktivizmin yükselişiyle birlikte, marka aktivizminde ve sosyal sorumluluk alan şirketlerde büyük bir artış görüyor olmamız şaşırtıcı değil.
2020’de büyük bir ivme kazanan birçok hareketle, markalar ve işletmeler değerleri ve inançları hakkında daha fazla ses çıkarmaya başladı. Reebok, Nike, Netflix ve gibi büyük markalar 2020’de Black Lives Matter hareketini desteklemek için tavır alarak sosyal medyadaki duruşlarını tanıttı. Ve bazı markalar, aktivizmlerini markalaşmaya ve hatta ürünlere aktararak bunu daha da ileri götürdü.
2021’de bu konu daha fazla gündeme gelecek görünüyor.
Acun İle Canlı Yayında Rekor Kırıldı
Son dönemde sosyal ağların iyice hayatımıza girmesiyle beraber canlı yayın özelliğini olanı biteni aynı heyecanla aktarmak için çokça tercih edilmeye başlandı.
2 milyonun üzerinde anlık izleyici ile de Acun yaptığı canlı yayın ile rekor kırmış oldu. Sonuçta Acun bir marka ve Survivor da onun sattığı bir ürün olarak düşünürsek canlı yayın ancak bu kadar güzel değerlendirilebilirdi.
Dünyadan farklı markalarda kitlelerini canlı tutmak için dönem dönem canlı yayın yaparak anlık heyecanı aktarmayı başarıyor.
2021 canlı yayın konularını daha fazla konuşacağımız bir yıl olacağı kesin. Belki de yeni rekorler gelecektir. Bizler de doğru stratejiyi planlayarak dönem dönem canlı yayınla komünitemizle etkileşimimizi arttırmalıyız.
2021’de Sitenizde ve Uygulamanızda Ölçmediğiniz Bir Şey Kalmasın
Ürünlerde ve süreçlerde yeniliği güçlendirmek için veri ve tasarımı birleştirmeyi başardığınızda sonuçlar etkileyici oluyor. Mckinsey yaptığı çalışmada bunu bir kez daha bizlere kanıtlamış oldu.
O nedenle önümüzdeki sene ölçümleme konularına hiç olmadığı kadar daha fazla zaman ayırmanızı öneririm. Şirket içerisinde bir ekibin kurulması ya da tecrübeli bir ajanstan alacağınız danışmanlık sizi bir kaç adım ileri götürebilir.
70 / 20 / 10 Kuralını İyice Benimseyin ve Mutlaka Uygulayın
Google ekibinden Avinash Kaushik’ın bu video’da da (53.saniye ve sonrası) anlattığı üzere uyguladığı güzel bir yöntem var.
Zamanımızın %70 ile işimizin temelini oluşturan şeylere odaklanmayı. %20’si ile sınırları zorlamaya çalıştığımız şeyleri yapmayı ve kalan %10’u ile belki de daha önce hiç denemediğimiz, çılgın şeyleri denememiz gerektiğini söylüyor. Başaracağımızdan daha fazla başarısız olacağımız şeyler aslında.
Biz De Olayı Böyle Mi Ele Alıyoruz?
Basit gibi görünse de çok detaylı bilgiler anlatıyor aslında aşağıdaki grafik. Sadece 2021 değil belki de bir kaç yıl daha bu grafik bir çok şirketin başarılı olmasına olanak sağlayacak kadar güçlü. Detaylıca incelemeniz için yazıma eklemek istedim.
Yapısal Veri ve Google Arama Sonuçlarının Giderek Zenginleşmesi
Aşağıda örneğini göreceğiniz arama sonucu Google’ın yeni feature snippet özelliği. Senede 1000+ kez değişen bir algoritmada hayatta kalmak gerçekten giderek zorlaşıyor.
Trendleri yakından takip edip değişiklikleri sitenizde hızlıca uygulamanız gerekiyor ki rekabette bir adım önde olabilin. Bu konuyla ilgili şu makaleye de göz atmakta fayda var.
Son Bir Kaç Konu ve Kapanış
B planımız var mı? Covid-19 nedeniyle 2021 içerisinde tek bir plan bizi kurtarmayacaktır. Aşı ile her şey çözülmeyeceği için bizler de pazarlama planlarımızı işler güzel giderse ve işler planlandığı gibi gitmezse şeklinde planlamalıyız.
İşler daha da karmaşık hale geldiği zaman dönüp bakabileceğimiz bir planımızın olması bizi rahatlatacaktır.
2020 yılında işinizi büyütmek ve geliştirmek için yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi karmaşık konulara bireysel ve şirket olarak ne kadar zaman / bütçe ayırdınız? Hiç ayırmadıysanız büyük kayıptasınız.
Ama olsun 2021 arayı kapatabileceğiniz bir yıl olabilir. Mutlaka bireysel ve şirket olarak bu konuları ciddiye alın ve yatırım yapın. Siz yapmazsanız rakibiniz yapacak ve sizin pastanızı yiyecek.
Yazılacak çok daha konu var tabi ki ancak kısa tutmak adına burada bitiriyorum. Beni Twitter’da takip ederek bu konularda daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Sağlıkla kalın.
2020 Dijital Pazarlama Trendleri
05.12.2019 | 12:452020 tüm dünyada her alanda rekabetin zirve yapacağı bir yıl olacak.
Bunun temel nedeni de dünyada tüm ülkelerin artan ekonomik krizleri ve sorunları diyebiliriz. O yüzden 2020’de çok daha akıllı hareket etmeli, kaynak ve bütçelerimizi daha verimli kullanmanın yollarını aramalıyız.
“2020’de dijital reklam yatırımları ve chatbot kullanımları artacak. Yapay zeka (AI) dünyayı ele geçirecek.” gibi klasik bir giriş yapmak istemiyorum.
Bunlar, zaten herkesin bildiği şeyler. Ben biraz daha datalarla beraber uzun bir yazı hazırladım sizin için.
2020: Keşke SEO’ya Daha Fazla Yatırım Yapsaydık Yılı
Artan search reklam maliyetleri ve rekabet ortamı SEO’nun öneminin 2020’de daha iyi anlaşılmasına olanak sağlayacak.
En önemli trafik kaynaklarından olan SEO’ya henüz yatırım yapmamış olan şirketler için durum daha da zorlaşacak. Çünkü hiçbir şirketin sınırsız reklam bütçesi yok.
SEO konusu açılmışken 2020’de Feature Snippet (pozisyon sıfır) alanı daha da önem kazanacak.
Çünkü bu alanda yer alan site ve sayfalar görünürlüklerini katlarken trafik anlamında da ciddi avantaj sağlıyor.
İnteraktif İçerikler
Netflix’te yayınlanan Black Mirror: Bandersnatch ile etkisini daha da hissettiğimiz interaktif içerikler 2020’de birçok şirketin gündeminde olacak.
Instagram’daki anket seçenekli story’lerin daha fazla etkileşim alması gibi üretilen diğer içeriklerin de interaktif olması kullanıcının içeriği daha fazla sahiplenmesine ve paylaşmasına olanak sağlıyor.
Bu sayede ürettiğiniz içerikler ücretsiz olarak daha fazla kişiye ulaşıyor ve marka bilinirliğiniz artıyor.
Her Şeyin Başı UX!
2020 ile ilgili bir yazı yazıyorsak UX konusuna değinmemek büyük aptallık olur.
Rekabette bir adım öne çıkıp ürün, hizmet ve servislerimizi daha kolay anlaşılır ve kullanılabilir hale getirmek hiç bu kadar önemli olmamıştı.
UX konusuna önem vermeyen şirketlerin 2020’de daha da küçüleceğini garanti edebilirim. Gençler, sizin saçma sapan, ne olduğu belli olmayan sitenizde/uygulamanızda inanın düşündüğünüz kadar zaman geçirmeyecek ve eğer iyi bir deneyim sunmuyorsanız anında daha iyi bir deneyim sunan rakibinize yönelecekler. Üzücü ama gerçek bu.
Uygulama İçerisinden Satın Alma Deneyimi
Instagram’ın bu yıl içerisinde testlerine başladığı içerikler üzerinden beğendiğiniz ürünü kolayca satın almanızı sağlayan bu deneyim 2020’de daha da olgunlaşıp kullanımı artacak gibi görünüyor.
Instagram bu konuda yalnız değil tabii ki. Google, Pinterest, Twitter’da bu alanda çalışmalar yapıyor.
Gerçekten İşe Yarıyor Mu?: Influencer Marketing
Google’ın yaptığı bir araştırmaya göre gençlerin %70’i geleneksel ünlülere değil Influencer’lara güveniyor. Bu çok ciddi bir oran.
Durum böyle olunca Influencer Marketing trendi yükselmeye devam edecek.
Özellikle ad-blocker kullanımının arttığı dönemde influencer marketing ile hedef kitleye ulaşarak onları sıkboğaz etmeden ürün, servis ve kampanyalarımızı daha fazla tanıtacağız gibi görünüyor.
Özgün Video Üretimine Yatırım Yapan Kazanır
Pazarlamacıların %87’si YouTube’u %51’i ise Instagram’ı bir kanal olarak kullanıyor. Ancak birçok şirket halen video içerik üretmenin önemini fark etmiş değil.
Video konusu tıpkı “Bu sene mobilin yılı olacak.” söylemi gibi adım adım olgunlaşıyor. Tüm dünyadaki mobil internet hızlarının artması da tüketimi hızlandırıyor.
Özellikle 5G teknolojisinin 4G kadar yaygınlaşması video tüketimini inanılmaz boyutlara ulaştıracak diye düşünüyorum.
En basitinden tüm dünyadaki mobil internet trafiğinin %37’sini YouTube’un oluşturması şimdiden bunu doğrular nitelikte.
Aklımıza sadece YouTube gelmesin.Aktif kullanıcı sayısı 500 milyon’u geçen ancak bazı insanların ve şirketlerin beğenmediği TikTok da hızla büyüyor.
Şimdiden orada yer almak için planlar yapmalısınız.Mercedes-Benz yer aldı bile 🙂
Ok Google: Voice Search 2020’de Ne Durumda Olacak?
Henüz ülkemizde akıllı hoparlör benzeri cihazların sayısı çok olmasa da Amerika’da bu sayı 66 milyona çıkmış durumda.
Sesli komutla çalışan cihazların Türkçeyi daha iyi anlamasıyla beraber ülkemizde de kullanımlarının giderek artacağını düşünüyorum.
Özellikle satın alma davranışlarında ciddi değişiklikler olacağı kesin. Televizyon izlerken iki cümlemizle biten deterjanımızın yerine yenisini sipariş edebileceğiz.
Voice Search yani sesli aramalarla ilgili çok detaylı ve kapsamlı bilgilerin yer aldığı bu içeriğe mutlaka göz atın.
Yazılacak çok daha fazla trend var tabi ki ancak kısa tutmak adına burada bitiriyorum. Beni Twitter’da takip ederek bu konularda daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Değişen Google Algoritmalarına Göre Kaliteli İçerik Nedir?
Helpful Content Güncellemesi Sonrası Neler Olacak?
42 Uzmana Sorduk: 2021 Dijital Pazarlama Trendleri Neler Olacak?
Değerli İçerik Bulutu Akademi okurları, 2020 yılı bizlere, sadece bizim değil, bizden önceki kuşakların bile yaşamadığı…
40 Uzmana Sorduk: 2020 Dijital Pazarlama Trendleri Neler Olacak?
Herkese merhaba, Tüm senenin yorgunluğunu en güçlü hissettiğimiz ve muhasebesini en hararetli şekilde yaptığımız aylara girdik.…
Uzmanlara Sorduk: 2022 Dijital Pazarlama Trendleri Neler Olacak?
Herkese Merhaba, 2021’i uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde artık geleneksel hale gelen ‘’Dijital Pazarlama Trend Öngörüler 2022′…