Faydalı İçerik Nedir, Ne Değildir?

Faydalı İçerik Nedir, Ne Değildir?

İçerik dünyası; SEO’ya zincirlerle bağlı anahtar kelimelerden oluşan içeriklerden yavaş yavaş sıyrılıyor. Son zamanlarda “faydalı içerik” terimi, içeriğe önem veren markaların da içerik yazarlarının da sık sık karşısına çıkıyor. Peki, faydalı içerik nedir? Neden faydalı içerik üretimine yönelmek gerekir?

Faydalı İçerik Nedir?

Site ziyaretçisinin okuduğunda etkileneceği, ona ilgili ürün, kategori ve alanda fayda sağlayacak, bir bütün olarak gerçekten bir şeyler anlatan, kaliteli, özgün içeriklerin tümü faydalı içerik olarak adlandırılabilir.

E-ticaret siteleri, kurumsal ya da kişisel bloglar ve standart web sitelerinin en büyük amacı organik ziyaretçi kazanmanın yanı sıra “kalıcı ziyaretçi” kazanmaktır. Kalıcı ziyaretçi; siteyi takibe alır, sık sık ziyaret eder ve müşteri haline gelir. Bu ziyaretçiyi siteye çekmenin yolu SEO ise sitede kalmasını sağlamanın yolu faydalı içeriktir. Keza ziyaretçi sitede geçirdiği vakit boyunca marka ile bir bağ kurmaya ve zaman geçtikçe bu bağı güçlendirmeye devam eder. Son aşamada yaratılan alışkanlık ve duygusal yakınlık, dönüşümün bir diğer söyleyişle satışın kapılarını ardına kadar açar.

Faydalı İçeriğin Genel Özellikleri Nelerdir?

Faydalı içerik, genel anlamda keskin sınırlarla çerçevelenemez. Ancak birkaç detay ve püf noktası ile faydalı içeriğin genel özelliklerini sıralamamız gerekirse;

-Özgün, akıcı ve tekrarlardan arınmış bir metindir.

-Okuyucunun her bir paragrafta ilgili ürün, kategori ya da konu hakkında bir fikir edinmesini sağlar.

-İçerisinde önerilere yer verilse de daha çok kanıtlanmış, kanıksanmış ve net bilgiler içerir.

-Öven, pohpohlayan, zorlayıcı ifadeler barındırmaz.

-Maddeleme ya da ara başlıklandırmalar ile okuyucuya kolay ve anlaşılır bir okuma deneyimi sunar.

Faydalı İçerik Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Faydalı içeriği tanımlarken kısa da olsa avantajlarından da bahsettik. Ancak bu avantajları daha net ve detaylı bir şekilde sıralamamız gerekirse;

-Özgün ve kaliteli bir içeriğin faydalı bilgiler ile birleşmesi, sitenizin arama motorları tarafından sınıflandırılması ve sıralandırılması aşamalarında ekstra kredi kazanmanızı sağlar.

-Faydalı içerikler ile siteniz bir başvuru kaynağı haline gelebilir. Verdiğiniz bilgilerin işe yararlılığı ve müşteri tarafında günlük hayatta deneyimlenmesi güvenirliliğinizi arttırır.

-Başvuru kaynağı haline gelen, belirli aralıklarla ziyaret edilme ihtiyacı duyulan siteler, kalıcı ziyaretçiler kazanır.

-Kalıcı ziyaretçiler, zaman içerisinde marka ile duygusal bir bağ kurar. Bu bağ, alışveriş esnasında blogunu takip ettiği, ona pek çok konuda fayda sağlamış bir markanın ürününü diğer ürüne tercih etmesinde çok büyük bir rol oynar.

Gelişen, sürekli büyüyen ve yenilenen içerik pazarlaması dünyasında sadece SEO odaklı içerikler üretmek yerine ziyaretçilerin yararlanabileceği faydalı içerikler yayınlamak en doğru stratejilerinizden biri olacaktır.

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat