hubspot

HubSpot ile İçerik Pazarlaması Çalışmalarınızı En İyi Hale Getirin

“İçerik kraldır” ifadesini duymayanımız kalmadı. Daha önceleri içerik pazarlaması rakiplerinizden ayrılmanızın bir yolu olsa da, şimdi artık her marka için bir zorunluluk haline geldi. En başarılı dijital pazarlama kampanyalarının merkezinde içerik pazarlaması yer alıyor. Her büyük markanın başarısının arkasında, hedef kitleyle bağlantı kurabilen, persona özelinde tasarlanmış ve müşteri karar yolculuğuna uygun kaliteli ve alakalı içerikler var. Hepimiz içerik pazarlamasının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Peki içerik yönetimi hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? İçeriklerin üretimi ve tanıtılması kadar bu içeriklerin etkili bir şekilde yönetilmesi de gerekiyor.

Şüphesiz içerik yönetimi denince akla hemen tüm pazarlama süreçlerini tek bir yerden yönetmenize imkan tanıyan dünyanın en iyi pazarlama otomasyon aracı HubSpot geliyor. Hubspot ile tüm içeriklerinizi kolayca yönetebilir, blog yazılarını oluşturup paylaşabilir, SEO uyumlu içerikler üreterek arama motoru sıralamanızı yükseltebilir ve etkili bir e-posta pazarlaması yapabilirsiniz.

İçerik Yönetim Sistemi (CMS)

Hubspot aracılığıyla her bir cihaz için optimize edilmiş, HubSpot CRM’den gelen verileri kullanarak her bir ziyaretçi için onların müşteri yaşam döngülerine göre kişiselleştirilmiş ve tüm pazarlama araçlarınızla bütünleşik güçlü bir web sitesi oluşturun.

İçerik yönetim sistemi ile tüm içeriğinizi tek bir yerden yönetin.

Önceden oluşturulmuş şablonlardan birini seçerek veya sıfırdan bir tane kendiniz hazırlayarak blog yazılarını, açılış sayfalarını, site sayfalarını ve e-postaları kolayca oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Ayrıca içeriğinizin performansını içeriğinizi oluştururken kullandığınız platform üzerinden yönetebilir, optimize edebilir ve takip edebilirsiniz.

İçeriğinizi arama ağı, mobil ve dönüşümler için optimize edin.

Responsive tasarım, ister masaüstü ister mobil olsun içeriğinizin her cihaz için otomatik olarak optimize edildiği anlamına gelir. “SSL built in” ile web sitenizde ziyaretçilerinize güvenli bir tarama deneyimi yaşatabilir ve daha iyi arama sıralamalarına yükselebilirsiniz.
İçerik araçlarınız HubSpot’un hepsi bir arada pazarlama yazılımının bir parçası olduğundan, anonim ziyaretçileri nitelikli potansiyel müşterilere dönüştürmek için kolayca harekete geçirici mesajlar ve formlar ekleyebilirsiniz.

Web sitenizin içeriğini her bir ziyaretçi için kişiselleştirin.

Kişiselleştirilmiş içerik, daha iyi bir kullanıcı deneyimi ve daha iyi performans gösteren bir web sitesi anlamına gelir.
Konum, kaynak, cihaz, dil veya HubSpot CRM’nizde depolanan herhangi bir demografik detaya ve kişilerin markanızla etkileşimlerine kadar içeriğinizi bireysel ziyaretçilere göre dinamik olarak düzenleyebilirsiniz.
HubSpot’un akıllı içerik öngörülerinden yararlanarak, sayfanızı tam o anda kimin ziyaret ettiği hakkında bilgi edinerek kişiselleştirmeyi daha da kolay ve etkili hale getirebilirsiniz.

Blog

Tam entegre blog araçlarıyla trafiği artırın ve blog okurlarını müşterilere dönüştürmek için optimize edilmiş kaliteli blog içerikleri yayınlayın.

Blog içeriklerini kolayca yazın, biçimlendirin ve düzenleyin.

Arama ağında, sosyal medyada ve daha birçok yerde bulunmanıza yardımcı olacak yüksek kaliteli blog yazıları yazabilirsiniz.
Blog gönderilerini sıfırdan taslak olarak hazırlayabilir veya önceden hazırlanmış blog yazısı taslaklarından birini kullanabilirsiniz. Görselleri hızlı bir şekilde ekleyerek, başlıkları biçimlendirebilir ve sayfa düzenleyiciyle bağlantılar ekleyebilirsiniz. Her blog makalesi mobil cihazlar için otomatik olarak optimize edildiği için mobil trafiğinizi artırabilirsiniz.
Yorumlar ekleyerek, geri bildirimler paylaşarak ve yazarlarla işbirliği yaparak düzenleme işlemini düzene sokmak için düzenleyiciyi kullanabilirsiniz. Gönderinizin herhangi bir cihazda nasıl görüneceğini önceden görebilir, ardından ziyaretçilerinizin baştan sona okumak isteyecekleri içeriği yayınlayabilirsiniz.

Arama ağından sürekli trafik alın ve okuyucuları potansiyel müşterilere dönüştürün.

İlk yayınlandıktan uzun süre sonra trafik ve dönüşüm almaya devam eden blog içerikleri oluşturmanızı öneriyoruz.
Anahtar kelime ve site içi SEO önerisi alarak önemli anahtar kelimeler için rakiplerinizden daha üst sırada yer alabilirsiniz. Gerçekten arama ağı trafiği çeken blog konularına öncelik vermek için HubSpot’un içerik stratejisi aracını kullanabilirsiniz.
Ardından, blog ziyaretçilerini üyelere ve potansiyel müşterilere dönüştürmek için alakalı, kişiselleştirilmiş harekete geçirici mesajlar ekleyebilirsiniz.

İçeriğinizi tanıtın ve performansını analiz edin.

Blog içeriğinizi doğru zamanda doğru kişilerin karşısına çıkabilirsiniz.
Blog yazılarınızın yayınlama zamanını önceden planlamak için takvim aracını kullanabilir, ardından en fazla trafik çekecek zamanda yayınlanacak yazıları planlayabilirsiniz. Blogunuzu sosyal medya hesaplarınıza bağlayabilir ve yeni içeriği otomatik olarak etkili olduğunuz sosyal medya ağlarında paylaşabilirsiniz.
Özelleştirilebilir üye e-postaları, yeni içerik yayınladığınızda okuyucuları otomatik olarak bilgilendirir, böylece ilgili okurlarınız herhangi bir yayını kaçırmaz. Ardından, hangi blog yayınlarının HubSpot’un yerleşik analiz araçlarıyla trafik, potansiyel müşteri ve müşteri yarattığını belirleyebilir; böylece etkili sonuçları oluşturan içerikten daha fazla oluşturabilirsiniz.

SEO ve İçerik Stratejisi

SEO stratejinizi planlamanıza, içeriğinizi optimize etmenize ve gerçek yatırım getirisini ölçmenize yardımcı olacak araçlarla arama ağında konumunuzu güçlendirin.

İçerik stratejinizi planlayın ve arama ağında sıranızı yükseltin.

Bugün, arama motorları, içeriği konulara göre düzenlenmiş web sitelerini ödüllendirmektedir. HubSpot’un içerik stratejisi aracı, sizin ve müşterileriniz için önemli olan konuları keşfetmenizi ve sıralamanızı kolaylaştırır.
Alaka düzeyine, rekabete ve popülerliğe dayalı olarak konu önerileri ve aylık arama verilerine erişim elde edersiniz, böylece belirli konular için sıralamanın organik trafik kazanca nasıl çevrileceğini tahmin edebilirsiniz. Ardından, HubSpot’un entegre içerik araçlarını kullanarak her bir ana konu başlığı etrafında web sayfaları grupları (clusters) ve blog içerikleri oluşturabilirsiniz.
Arama ağında iyi bir edinmek için en etkili sayfalarınıza odaklanmak, tüm önemli konu kümelerini (topic clusters) tek bir gösterge panelinde izlemek ve arama ağında iyi bir konum kazandıkça zamanla trafik artışını izlemek için kanonik URL’leri kolayca belirleyebilirsiniz.

Gerçek zamanlı SEO ipuçları alın.

Tüm HubSpot içerik araçlarına yerel olarak yerleştirilmiş SEO araçlarıyla, içerik optimizasyonu her zaman en üst düzey olacaktır.
Blog gönderileri, açılış sayfaları ve site sayfalarınızı oluşturduğunuz aynı yerde site içi SEO tavsiyesi de alabilirsiniz. “Built-in” yapılacaklar listeleri, arama ağı için oluşturduğunuz içeriği optimize etmenizi kolaylaştırır. Üçüncü taraf eklentileri gerekmez.
Ayrıca standart bir SSL dahil edildiğinde, web sitenizi ziyaretçileriniz için güvenli bir tarama deneyimi ile güvence altına alacak ve arama sıralamasını yükseltmek için geliştireceksiniz.

Arama motoru trafiğini takip edin ve yatırımın gerçek SEO getirisini ölçün.

Sizin için en çok çalışan ve çalışmayan konuları belirlemek için içeriğinizin performansını kolayca izleyin.
HubSpot’un entegre raporlama araçları ile her bir konu kümesinin (topic cluster) trafik, potansiyel müşteri ve hatta müşteri yaratma üzerindeki etkisini ölçebilirsiniz. Böylece zamanınızın çoğunu en başarılı konulara odaklayarak, SEO etkinizi ve yatırım getirisini artırabilirsiniz.
Son olarak, organik arama trafiğinden (sitenizin tamamı üzerinden veya tek tek site sayfalarına, açılış sayfalarına, blog yayınlarına ve kampanyalara kadar) ne kadar potansiyel müşteri ve müşteri oluşturduğunuzu takip edebilir; böylece içerik stratejinizin aramanızı nasıl artırdığını görebilirsiniz.

E-posta Pazarlama

Tasarımcıları veya IT’yi beklemeden pazarlama e-postalarınızı oluşturun, kişiselleştirin ve optimize edin.

Tasarımcılar veya IT olmadan markanıza özel e-postalar oluşturun.

Profesyonelce tasarlanmış ve cihazlar arasında mükemmel şekilde görüntülenen e-posta kampanyalarını kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Hedefe dayalı e-posta şablonlarından biriyle başlayabilir veya dönüşüm gerçekleştirdiği kanıtlanmış düzinelerce şablonlar arasından seçim yapabilirsiniz.
Kullanımı kolay “sürükle ve bırak” düzenleyicisi ile e-postayı kendiniz kolayca oluşturabilirsiniz. Mizanpajını özelleştirebilir, harekete geçirici mesaj ve resimler ekleyebilir, içeriğinizi ve renklerinizi markanıza uygun şekilde değiştirebilirsiniz.

Daha fazla açılma ve tıklama elde etmek için e-postaları kişiselleştirin.

Her bir e-postayı her bir üye için özelleştirdiğinizde e-postalarınızın daha fazla açılmasını ve bağlantılara tıklanmasını sağlayabilirsiniz.
En alakalı konu başlıklarını, içeriği, bağlantıları, ekleri ve harekete geçirici mesajları otomatik olarak sunmak için bir e-posta üyesinin yaşam döngüsü aşamasını, liste üyeliğini veya kişi kayıtlarındaki bilgilerini kullanabilirsiniz.
Ardından, e-posta kampanyanızı zamanlayabilir, gönder düğmesine basarak saat dilimindeki farklılıklardan bağımsız olarak her gelen kutusunda e-postanızın en uygun zamanda görüneceğinden emin olabilirsiniz.

A / B testleri ve analitik ile e-posta kampanyalarını optimize edin.

A / B testleri ve detaylı etkileşim analizleriyle en önemli e-posta kampanyalarının etkisini en üst düzeye çıkarabilirsiniz.
En fazla açılma sağlayan konu başlıkları, daha iyi etkileşim oranları ve daha fazla satış kazandıran içerik ve harekete geçirici mesajlarını tespit etmek için A / B testlerini kullanabilirsiniz.
Her bir e-posta ile kimin ilgilendiğini ve ne zaman, hangi cihazı kullandıklarını, en popüler bağlantı ve dokümanları ve daha fazlasını görmek için verilerinizi derinlemesine inceleyebilirsiniz. Dönüşüm oranlarını yeni seviyelere taşıyacak yeni testler tasarlamak için bu iç görüleri kullanabilirsiniz.

HubSpot’u ücretsiz denemek için buraya tıklayabilir ya da Response DGA’dan HubSpot kurulum ve yönetimi için destek talep edebilirsiniz.

İlk Yorumu Başlat