wordpress eklentileri

İçerik Pazarlamacılar İçin 9 WordPress Eklentisi

Markanızı diğerlerinden farklılaştırmanın ve hedef kitlenizle etkileşimde bulunmanın daha da zorlaştığı günümüzde etkileşimli içerik, kitlenin katılımını artırmak için harika bir yoldur ve insanları web sitesinde daha uzun süre tutar.

İçerik oluşturmak için WordPress kullanıyorsanız, blogunuzu etkileşimli hale getirebilirsiniz. İşte, bunu yapmanıza yardımcı olacak 9 eklenti:

 1. Progressive Web Apps

2018’de web trafiğinin %52’si mobil cihazlardan geldi. Bu yüzden mobil bir siteye ya da belki bir mobil uygulamaya ihtiyacınız olabilir. PWA WordPress eklentisi, web sitenizi hızlı ve kolay bir şekilde bir mobil cihazın ana ekranından erişilebilen bir “mobil uygulamaya” dönüştürmenize olanak tanır.

Kullanıcılar uygulamayı doğrudan akıllı telefonlarındaki ana ekrandan başlatarak sitenizi tekrar ziyaret edebilir ve ardından web sitenizle etkileşim kurmak için uygulama benzeri bir arayüz kullanabilir. Site sayfalarınızı cep telefonlarında önbelleğe alma seçeneğiniz de vardır, böylece web’e bağlı değilken sayfalarınızı tekrar ziyaret edebilirler. Sitenizde düzenli olarak yeni içerikler yayınlıyorsanız,PWA WordPress eklentisi ile tekrarlanan site trafiğinizi artırabilirsiniz.

 2. Easy Table of Contents veya CM Table Of Contents

Hedef kitlenizin dikkatini en baştan çekmenin bir başka yolu da yayınınızın başında bir “İçindekiler Tablosu” göstermek.Okuyuculara sitenizden ne bekleyebileceklerine dair hızlı bir genel bakış sunmak istiyorsanız bu gerçekten güzel, aynı zamanda inanılmaz derecede kolay bir yöntem.

WordPress’te, bu özelliği uygulamanıza yardımcı olmak için kullanabileceğiniz ücretsiz eklentiler var.

wordpress eklentileri

 3.OneSignal

Bu eklenti, insanlar web sitenize geldiğinde bildirim seçeneklerinden yararlanmanıza izin verir. Ziyaretçiler, yeni bir içerik yayınladığınızda masaüstü anında iletme bildirimleri almayı seçebilirler. Ziyaretçilerin web sitenizi terk ettikten sonra da bu bildirimleri almasıyla web sitenize sürekli trafik çekebilirsiniz.

Bu eklenti Chrome, Safari ve Firefox’u destekler. Bununla birlikte, karşılaştırılabilir başka eklentiler de var, ancak birçoğunun maliyeti yüksek. OneSignal tam özellikli bir uygulama ve tamamen ücretsiz.

4. Inbound Rocket

Inbound Rocket, WordPress sitenizdeki ziyaretçilerin davranışlarını izlemenize, analiz etmenize ve belirli bir zaman sonra site ziyaretçileriyle kurduğunuz ilişkilerile onları müşteriye dönüştürmenize yardımcı olan kullanışlı bir eklenti. Özellikleri arasında CRM ve müşteri yönetimi, sosyal medya paylaşım seçenekleri ve ziyaretçi analitiği bulunur.

 5. Yoast

WordPress kullanıcısı olarak, muhtemelen Yoast’ı zaten duymuş veya kullanmışsınızdır. Henüz kullanmadıysanız mutlaka denemelisiniz, çünkü Yoast mevcut en iyi WordPress eklentilerinden biri.

Yoast kolayca web sitenizin SEO’sunu nerede ve nasıl geliştireceğinizi gösterir.Yoast, sizi içeriğiniz için bir odak anahtar kelimesi seçmeye zorlar ve bu anahtar kelimeyi baştan sona kullanarak anahtar kelimenizi optimize etmenizi sağlar. Yoast ayrıca; meta açıklamaları, resim alt metni ve alt başlıklarınızı denetler ve bunlar eksikse doldurmanız için size bilgi verir.

 6. All In One Schema Rich Snippets

Organik arama yaparken bazı hızlı özet cevaplarla karşılaşırız. Bir ürünün farklı mağazalardaki fiyatı, bir filmin farklı sinemalardaki seansları gibi… İşte bu verilerin hepsi “rich snippet” adı verilen kodlamaya dayalı araç sayesinde kullanıcının karşısına çıkar. Hali hazırda “rich snippet”ten yararlanmayı denediniz, fakat sonuç alamadınız mı? WordPress sitenize ekleyeceğiniz All In One Schema Rich Snippets eklentisi sayesinde siz de bu özellikten faydalanabilirsiniz.

Bu eklenti, web sitenizin veya bir web sayfanızın Google, Yahoo ve Bing arama sonuçlarında ve hatta bazen Facebook haber yayınlarında kısa bir özetini sunar. Ayrıca, arama yapanlara tam olarak aradıkları şeyle ilgili inceleme derecelendirmeleri, resimler ve bilgiler sağlar.

Bu eklentiyle, sitenizin arama motoru sonuçlarının üstünde çıkması artık daha kolay.

 7. GravityForms veya Everest Forms

Ziyaretçilerinizin sizinle iletişim kurmasına sağlamak için kullanabileceğiniz iki WordPress iletişim formu eklentisi: GravityForms ve Everest Forms.

GravityForms, WordPress için en iyi form oluşturucu eklentilerden biri. MailChimp, AWeber, FreshBooks ve PayPal gibi diğer üçüncü taraf web uygulamaları ve servisleriyle entegrasyonu da kolay.

GravityForms yazılımını bir kerelik 59 ABD doları karşılığında satın alabilir ve web sitenizde birkaç dakika içinde form oluşturmaya ve yayınlamaya başlayabilirsiniz. Varolan web formlarınızı oluşturmak, ayarlamak ve test etmek için zaten zamana ve kaynaklara harcadığınız zamanı göz önünde bulundurduğunuzda GravityForms sizin için kullanmaya değer bir eklenti olabilir.

Everest Forms ise bütçe kısıtlarıyla karşılaşıyorsanız ve bir iletişim formu eklentisi için ödeme yapmak istemiyorsanız kullanabileceğiniz bir eklenti. GravityForms’un tüm özelliklerini sunmasa daçoğu web sitesinde iyi çalışır. Ayıca kullanımı kolay ve tamamen ücretsiz.

 8. Blog2Social

Blog2Social, sosyal medyadaki içeriklerinizi WordPress panonuzdan kolayca paylaşmanıza olanak sağlayan bir eklenti. Blog2Social’ın diğer eklentilerden fazlası, eski blog yayınlarını otomatik olarak yeniden yayınlamanıza izin vermesi.

Benzer eklentilerin hiçbiri Blog2Social kadar etkili değil. Blog2Social yaklaşık bir yıldır kullanımda ve sağlam kodlar üzerine kurulu, bu da içeriği yeniden düzenlemek için en iyi eklentilerden biri olmasını sağlar.

Her ne kadar Blog2Social ücretsiz olsa da, daha fazla özelliğinden yararlanmak için ücretli versiyonunu da kullanabilirsiniz.

 9.Intelly Inline Related Posts

Intelly Inline Related Posts satır içi alakalı içerik eklemenizi sağlar.Intelly, etkileşimi artırmanıza, okuyucuları tutmanıza, evergreen içeriğinizin değerini yükseltmenize ve aynı zamanda hemen çıkma oranınızı düşürmenize yardımcı olur.

Ayrıca “Daha Fazlasını Okuyun” eklentileri ile de ziyaretçilerinizi web sitenizde daha fazla tutabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin blogunuzu ve sitenizdeki diğer içerikleri okumalarını sağlayacak WordPress’te kullanabileceğiniz bu eklentilere göz atabilirsiniz.

Bonus: İçerik Bulutu WordPress Eklentisi

İçerik üretiminin yanı sıra içeriklerin düzenlenmesi ve yayına hazır hale getirilmesi de zaman alan ve iş yükünüzü arttıran bir durumdur. İçerik Bulutu WordPress Entegrasyonu, satın aldığınız içerikleri, ihtiyaçlarınıza göre manuel ya da otomatik olarak WordPress tabanlı web sitenize aktarır.

İçerik Bulutu sistemi üzerinden web sitenize aktarılan içerikleri, dilerseniz taslak olarak kaydedip zamanlayabilir, dilerseniz de otomatik olarak yayınlayabilirsiniz.

Youtube kanalımızdaki bu video da ilginizi çekebilir.

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

İlk Yorumu Başlat