ücretsiz anahtar kelime araçları

İçerik Üreticileri İçin En İyi Ücretsiz Anahtar Kelime Araçları

Kaliteli ve özgün içerikler üretmek, hedef kitleyle iletişim kurmak ve arama motorlarında üst sıralara yükselmek için…

Kaliteli ve özgün içerikler üretmek, hedef kitleyle iletişim kurmak ve arama motorlarında üst sıralara yükselmek için kritik öneme sahip. Bu noktada, anahtar kelime araştırması ve seçimi içeriğin başarısında kilit rol oynar. 

Doğru anahtar kelimeleri seçmek, içeriğinizin doğru kişilere ulaşmasını, arama motorlarında daha görünür olmasını sağlar. Anahtar kelime araçları sayesinde bir web sitesi veya içeriğin arama motorlarında daha iyi sıralanmasına yardımcı olacak ilgili anahtar kelimeleri keşfedebilirsiniz.

Bu yazıda, içerik yazarları için anahtar kelime araştırmasının önemini, nasıl yapılacağını ve hangi araçların ücretsiz şekilde de kullanılabileceğini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Anahtar Kelime Nedir?

Anahtar kelime, bir metnin veya web sayfasının içeriğini en iyi şekilde tanımlayan tek kelime veya kelime grubudur. Anahtar kelimeler, arama motorlarının içeriğin ne hakkında olduğunu anlamalarına ve arama sonuçlarında sıralamasına yardımcı olur.

Anahtar kelimelerinizi seçerken, hedef kitlenizi ve web sitenizin içeriğini göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Hedef kitlenizin hangi kelimelerle arama yaptığını belirleyerek, içeriklerinizi bu kelimeler için optimize edebilirsiniz. 

Anahtar Kelime Örneği

Anahtar kelimelerin ne olduğunu ve tam olarak ne işe yaradığını daha iyi anlayabilmek için birkaç farklı örneği inceleyelim:

Kazak: Bir giyim mağazasının çeşitli kıyafetler sattığını düşünelim. Anahtar kelime ya da kelime grupları tam olarak bu noktada önemli hale gelir ve bu mağazanın sattığı ürünlerle doğrudan ilişkili olacak şekilde anahtar kelime planlanması yapılmalıdır.

Örneğin, anahtar kelimeler “genç kazak”, “spor kazak”, “ince kazak” şeklinde sıralanabilir. Çünkü bu kelimeler, mağazanın odaklandığı ürün kategorisi ile doğrudan ilişkilidir.

Bilgisayar: Burada da aynı şekilde elektronik mağazalarının çeşitli teknolojik cihazlar sattığını ve mağazanın sattığı bilgisayarlar ile ilgili anahtar kelime planlanması yaptığını düşünelim.

Örneğin, anahtar kelimeler “masaüstü bilgisayar”, “dizüstü bilgisayar” şeklinde sıralanabilir.

Ücretsiz Anahtar Kelime Analizi Araçları ve Yöntemleri

Anahtar kelime araçları, trafik potansiyeline sahip anahtar kelime ve aramalara ulaşmak için kullanılan araçlardır. Bunun yanı sıra anahtar kelime araştırma araçları web sitenize trafik sağlayan anahtar kelimelere ek olarak, trafik potansiyeline sahip başka anahtar kelimeler belirlemenize olanak sağlar. Böylelikle güçlü bir anahtar kelime planlayıcı stratejisi yapmanız kolaylaşacaktır. Şimdi anahtar kelime araçlarından birkaç tane örnek vererek başlayalım:

1.Google Trends

google trends verileri

Google Trends, Google tarafından sunulan ücretsiz anahtar kelime bulucu olarak bilinir. Bu araç, belirli bir anahtar kelimenin veya kelime öbeğinin zaman içinde nasıl arandığını gösteren grafikler ve veriler sağlar.

Google Trends’e şuradan ulaşabilirsiniz:https://trends.google.com/trends/  

2. Topics SEO Monitor

Topics SEO Monitor

Topics SEO Monitor, Google’ın güncellemeleriyle uyumlu şekilde anahtar kelime optimizasyonu ve içerik optimizasyonu yapmanızı sağlayan bir araçtır. Topics sayesinde insanların hangi anahtar kelimeyi ne kadar arattığı gibi verileri görebileceksiniz.

Topics SEO Monitor için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

3. Google Önerileri & Arama Parametreleri

google arama önerileri

Google Önerileri ve Arama Parametreleri, arama sonuçlarınızı optimize etmenize ve daha alakalı sonuçlar elde etmenize yardımcı olan araçlardır. Google’da yapacağınız anahtar kelime aratmasında gelen öneriler, oluşturacağınız içerik için size hızlı bir şekilde fikir verecektir..

4. Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı

google ads anahtar kelime araştırması

Anahtar kelime planlayıcı ücretsiz olan Keyword Planner üzerinden belli anahtar kelime özelinde öneriler tespit edebilir ya da aratmak istediğiniz kelimelerin aylık ne kadar arama sonucu elde ettiğini görebilirsiniz.

Keyword planner’a buradan ulaşabilirsiniz. 

5. Google Search Console

search console

Google Search Console, web siteniz için anahtar kelime araştırması yapmak üzere faydalanabilecek en etkili ücretsiz anahtar kelime bulucu araçlardan biridir. Aynı zamanda Search Console, halihazırda sıralamada yükselebileceğiniz anahtar kelimelerin yanı sıra yeni fırsatlar da sunar.

6. Keyword Surfer

keyword surfer

Keyword Surfer, SEO’nun Google Chrome tarayıcısı için sunduğu ücretsiz bir eklentidir. Bu eklenti, bir kelime veya kelime öbeğinin Google’da kaç kez aratıldığını görmenize yardımcı olur. Ücretsiz anahtar kelime bulucu araçlarından biri olan Keyword Surfer, arama sonucu verilerinde gözlemlenen bir sayfanın kaç kelimelik bir yazıdan/ içerikten oluştuğunu ve anahtar kelimenin o içerikte kaç kez kullanıldığını gösterir. Ayrıca bu araç ile oluşturacağınız içerikler, sitenizin SEO açısından daha fazla görünürlük elde etmesine fırsat sağlar.

Keyword Surfer’a buradan ulaşabilirsiniz. 

7. Ahrefs

ahrefs anahtar kelime bulucu

Ahrefs, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ve dijital pazarlama alanlarında kullanılan etkili araçlardan biridir. Web sitenizin ve rakiplerinizin performansını analiz etmenize, anahtar kelime araştırması yapmanıza ve backlink profilinizi geliştirmenize yardımcı olur.

Ahrefs’e buradan ulaşabilirsiniz 

8. KeySearch

keysearch

KeySearch, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ve dijital pazarlama alanlarında kullanılan güçlü bir araçtır. Sitenizin ve rakiplerinizin performansını analiz etmenize, anahtar kelime araştırması yapmanıza ve backlink profilinizi daha da geliştirmenize fırsat sağlar.

KeySearch’e buradan ulaşabilirsiniz. 

9. KWFinder

mangools

KWFinder, SEO ve dijital pazarlama alanlarında en popüler ve güçlü araçlardan bir tanesidir. KWFinder’i kullanarak web sitenizin performansını optimize edebilir ve daha fazla trafik ve potansiyel müşteri çekebilirsiniz.

KWFinder’a buradan ulaşabilirsiniz.

10. Ubersuggest 

ubersuggest

Web sitenizin arama motoru sıralamasını (SEO) iyileştirmenize ve daha fazla trafik ve potansiyel müşteri çekmenize yardımcı olur.

Ubersuggest’e buradan ulaşabilirsiniz. 

Meryem Betül Kaya

Üniversite 1. Sınıftan beri kendimi her alanda geliştirmeye önem verdim ve bunun için çabaladım. Küçük, büyük birçok firmada çalışma fırsatı elde ederek deneyim kazandığım bu yolculuğum, kariyer hayatım için neyi isteyip neyi istemediğimi görme konusunda bana yardımcı oldu. Şu anda ise içerik pazarlamasına ilgi duyuyor ve bu alanda ilerlemeyi planlıyorum.

İlk Yorumu Başlat