Kim Bu GURU Yazarlar? - 3

Kim Bu GURU Yazarlar? – 3

İçerik Bulutu’nun spesifik alanlarda içerik üreten GURU yazarlarını tanıttığımız serimiz hız kesmeden devam ediyor.

Serinin yeni röportajında birçok sağlık grubu için içerik üreten nörolog yazarımız ncvs var. Keyifli okumalar!

Röportaja başlamadan önce bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Mersin Tarsus doğumlu, 43 yaşında bir nöroloğum. Yaşadığım şehirden üniversite için ayrılarak İstanbul’da yaşamaya başladım. Daha sonra uzmanlık eğitimi için Bursa’ya geldim ve hâlâ Bursa’da özel bir hastanede çalışıyorum. 8 yaşında bir kızım var. Film izlemeyi, okumayı ve araştırmayı severim.

Eğitiminizi nerede ve hangi alanda aldınız?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Uzmanlık eğitimimi ise Uludağ Üniversitesi  Nöroloji Anabilim Dalı’nda tamamladım.

İçerik Bulutu ile yollarınız nasıl kesişti?

icerikbulutu.com’u doktor bir arkadaşımdan duydum. GURU yazarlığın avantajlarını ve yüksek getirisini öğrenince yazarlık başvurusu yaptım ve davetiyemi aldım. Bir süredir de keyifle kendi meslek dalım ile alakalı içerikler üretiyorum. Hakim olduğum konular olduğu için yazmak oldukça kolay ve keyifli oluyor.

Kendi uzmanlık alanınızda Guru içerikler üretiyor olmanızın ürettiğiniz içeriğin kalitesine etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

Elbette.

Yıllarca eğitimini aldığım ve çalıştığım dalda içerik üretiyor olmam, içeriklerin kalitesine de ister istemez yansıyor.

Uzmanı olduğum bir dalda içerik üretmek oldukça keyifli.

Alanınızda ne üzerine çalışmalar yaptınız?

Elektrofizyolojiye ayrı bir ilgim var. Bu nedenle bununla ilgili birçok kongre ve seminerlere katıldım. Hala çalıştığım hastanede bunları yapıyor olmanın keyfini yaşıyorum. Uzmanlık tezimi Migreni olan okul çalışanlarında migren tedavisinin özürlülük ve ekonomik kayıp üzerine etkisi adlı prospektif çalışma ile tamamladıktan sonra pek çok ulusal ve uluslararası yayınım oldu.

Kendinizi hem uzmanlık alanınızda hem de içerik yazarlığında geliştirmek için neler yapıyorsunuz?

Tıp zaten sürekli olarak güncellenen bir bilim dalı.  Bu gelişmelerden haberdar olmak için sık sık kongre, toplantı ve seminerlere katılıyorum. Bunun dışında güncel tıp yayınlarını takip ederek bilgilerimi taze tutmaya çalışıyorum. Sahip olduğum bilgi birikimi, içerik yazarlığımı da ister istemez geliştiriyor.

İnsan, ilgi duyduğu bir konuda kendini geliştirdikçe daha da çok okumak ve araştırmak gerektiğini fark ediyor ve bu da benim mesleki olarak taze kalmamı sağlıyor.

Bir uzmanlık alanına sahip ve içerik üretmek isteyen kişilere kendilerini geliştirmeleri için ne yapmalarını önerirsiniz?

Çok okumak ve sık yazmak. Ancak içerik üretmek bilimsel makale üretmekten biraz farklı.

İçerik oluştururken öncelikle yayıncının talebini iyi anlamalısınız. Ardından kendinizi okuyucunun yerine koyup “Böyle bir yazıdan ne beklerdim?” sorusunu yanıtlayıp kaliteli ve okunabilir içerik üretmenin yollarını aramalısınız.

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat