kim bu içerik bulutu yazarları 12

Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları? – 12

İçerik Bulutu’na emekleriyle değer katan içerik üreticilerini yakından tanımaya devam ediyoruz. Serimizin yeni röportajını İçerik Bulutu’nun en üretken ve özenli içerik üreticilerinden biri olan ArtHistory ile gerçekleştirdik. Her gün düzenli bir şekilde İçerik Bulutu’nda içerik üreten ArtHistory’ye iş disiplini ve hassasiyeti için çok teşekkür ediyoruz. 

1. Röportaja başlamadan önce bize kendinizden bahseder misiniz?

Öncelikle İçerik Bulutu takipçilerine ve İçerik Bulutu ailesine sıcak bir “Merhaba” diyerek başlamak istiyorum. Evli ve bir çocuk annesiyim. Eşimin senarist olması sebebiyle birlikte hem dizi hem de belgesel çalışmaları sürdürüyoruz. İkimiz de yazar olduğumuz için günlerimiz dolu dolu geçiyor ve bundan büyük bir keyif alıyoruz. 

Geçmiş iş yaşantımda ise uzun yıllar aktüel dergiler ve sanat dergilerinde editörlük, yazarlık gibi roller üstlendim. Bunun dışında yaklaşık 7 yıl boyunca, binlerce web sitesi için içerik üretimi gerçekleştirdim. Tüm bunlar haricinde bazı özel akademiler için kitap editörlüğü ve kitap yazarlığı çalışmaları yaptım. Tüm bunlara ek olarak son iki yıldır, günümü planlayarak vaktimin tamamını İçerik Bulutu’na ayırıyorum. 

2. Eğitiminizi nerede ve hangi alanda aldınız? 

Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünü bitirdim, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nde eğitim almaya devam ediyorum. 

3. İçerikbulutu.com ile tanışmanız ve içerik üretimine başlamanız nasıl oldu? Hikayenizi dinlemek isteriz.

İçerikbulutu.com benim için küçük bir mucize gibi aslında… Evden ek olarak sürdürebileceğim ikinci bir freelance yazarlık işi arayışındaydım ve bu amaca ulaşmak için internet üzerinde arama yapmaya başladım. Aramalar sırasında karşıma ilk çıkan sonuç, güçlü SEO tecrübelerinden olsa gerek İçerik Bulutu oldu. Daha sonra platformu incelemeye başladım ve benim için çok uygun olabileceğini düşündüm. Başvuru formunu, yönlendirmeleri iyice inceledikten sonra doldurdum ve heyecanla geri dönüş beklemeye koyuldum. Sonuç olarak gelen davetiye üzerine hemen sisteme giriş yaptım ve İçerik Bulutu’nu tanımak için her detayı incelemeye başladım. Ardından İçerik Bulutu hayatımda çok özel bir yere sahip oldu. 

4. İlk içeriğinizi üretmeden önce endişeleriniz var mıydı?

İçerik Bulutu çok büyük markalarla birlikte çalıştığı için elbette ki endişelerim oldu. Talep açıklamalarını çok dikkatli bir şekilde inceledim ve her beklentiyi yerine getirmeye çalıştım. İlk içeriğimi üretirken çok heyecanlıydım ve elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim. Ardından editörlerimizin yönlendirmelerine harfiyen uymaya çalıştım. Bugün baktığımda bugünün tecrübeleriyle ilk içeriğimin çok iç açıcı olduğu söylenemez :). Ama editörlerimizin müdahaleleri sayesinde gerçekten güzel bir içeriğe dönüştüğünü düşünüyorum. 

5. İçerik üreticisi olarak uzman olduğunuz ve profesyonel olarak içerik ürettiğiniz alanlar nelerdir?

Eğitimimi sanat tarihi dolayısıyla sanat üzerine almış olsam da çalışma hayatım boyunca kendimi çok sayıda alanda geliştirmeye özen gösterdim. Bunun içerisinde reklam alanı da olduğu için neredeyse her alanda içerik üretimi yapabiliyorum. Yayıncılarımızın asıl hedefini hızlı bir şekilde anlayabiliyorum. Onların isteklerini de yerine getirerek hemen her alanda içerik üretebiliyorum.  Öncelikle kültür sanat alanında gerçek bir uzman gibi teorik bilgilerimi de kullanarak çalışma yapıyorum. Bunun dışında emlak, mimari, moda ve güzellik, teknoloji, spor, yeme-içme gibi alanlarda da içerikler üretiyorum. Ürettiğim içerik sayısı çok fazla olduğu için zamanla, dikkatle, ciddi araştırmalar yaparak, emekle ve gayretle tüm alanlarda uzmanlaşmanın mümkün olabildiğini düşünüyorum. Yakın zamanlarda bir oğlum olduğu için anne-bebek içeriklerini de keyifle hazırlıyorum. 

6. Uzmanlık alanınıza uygun içerikler üretiyorsunuz, sizce bunun içeriğin kalitesine katkısı nedir?

Uzman olunan alanda içerik üretmek dünyanın en keyifli işi bana göre… Uzman olduğum bir konuda bildiklerimi doğru bir şekilde paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Bunun içeriğin kalitesini olumlu etkilediğini düşünüyorum. Çünkü bu sayede içerikler gerçekten doğru bilgiler veren ve fayda odaklı içeriklere dönüşüyor.  Sonuç olarak hem yazarın hem de okuyucunun mutlu olduğunu hissediyorum. İçerik Bulutu’nun yazar eşleştirme sisteminin de katkısı büyük elbette… 

7. İçerik Bulutu’na yazarlık başvurusu yapmak isteyen içerik üreticilerine neler söylemek istersiniz?

İçerik Bulutu’nun geleceğin iş modeli olduğunu düşünüyorum. Gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yaparak İçerik Bulutu’nda bir kariyer oluşturabilirler. İçerik Bulutu sayesinde sadece iş yaşamlarını değil, genel kültürlerini de önemli ölçüde geliştirebilirler. Söyleyeceğim en önemli şey ise çalışmaya başladıktan sonra mutlaka editörlerimizin talimatlarını harfiyen uygulamaları…  Çünkü bir içerik üreticisi olarak söylemeliyim ki bu işin püf noktalarını onların emekleri sayesinde öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. İçerik Bulutu’na başvurarak keyifle ve özgürce çalışabilecekleri bir iş kariyerine adım atabilirler. 

Bize zaman ayırdığı için ArtHistory’ye teşekkür ediyoruz! Birlikte çalışmaya devam edeceğimiz nice uzun yıllara!

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

2 yorum var

  1. merhabalar yeni bir e ticaret platformu projesi kapsamında içerik üreticisi konusunda araştırma yapmakta bu alanda yeni projemizin konusu hakkında içerik üretme konusunda görüşmek istiyorum.
    Saygılarımla

İlk Yorumu Başlat