Küçük İşletmeler İçerik Pazarlamasını Nasıl Kullanmalı?

Küçük İşletmeler İçerik Pazarlamasını Nasıl Kullanmalı?

İşletme ölçeğiniz küçük olabilir ama hedeflerinizin büyük olmasına kim mani olabilir ki? Pazarlamaya ayırdığınız bütçe belki bir Coca-Cola firması ile aynı değil ama bu, pazarlama stratejinizde büyük firmalarla benzer noktalar olmayacağı anlamına gelmez.

Eğer küçük bir işletme sahibiyseniz sadece daha akıllı ve farklı düşünmeniz gerekiyor. İşte bu noktada da, hem büyük hem küçük hem de orta ölçekli işletmeler için oldukça avantajlı olan içerik pazarlaması devreye giriyor.

İçerik pazarlamasını etkin ve bütçenize uygun şekilde nasıl kullanabilirsiniz? Bazı fikirleri aşağıda sıraladık…

1. Müşteriniz Neredeyse Siz Orada Olun:

Bunun için her şeyden önce müşteri kitlenizi iyi tanımalısınız. Sizin müşteri kitleniz hangi yaş aralığında? Hangi sosyal medya kanallarını takip ediyorlar? Hangi blogları veya yayınları okuyorlar? Örneğin, istatistikler gösteriyor ki, 18–29 yaş aralığındaki kişiler ağırlıklı olarak Instagram, YouTube, Twitter ve Facebook’u kullanırken; 30–49 yaş aralığı ise Linkedin, Facebook ve Twitter’ı kullanıyor. Onlar neredeyse siz de orada olun.

kucuk-isletmeler-2

2. Marka Tanınırlığınızı Artırmak İçin Stratejiler Geliştirin:

Markanızın adını hedef kitlenizin zihnine yerleştirmek önceliklerinizden biri olmalı. Bunun için her fırsatı değerlendirin. Söz gelimi, istikrarlı şekilde içerik üretmek size hedef kitlenizi kendinize bağlamak için iyi bir imkan sunar. İçeriklerinizi kendi web sitenizde, blogunuzda, sosyal medya hesaplarınızda yayınlamanın yanı sıra, sektörünüzdeki önde gelen web sitelerine “misafir” içeriklerinizle katkıda bulunabilirsiniz. Marka tanınırlığınızı artırmak ve sitenize trafik çekmek için bir diğer yol ise sektörünüzle ilgili gelişmeleri takip etmek ve bunları okuyucuya ilk aktaran olmaktır.

3. SEO’yu Aktif Kullanın:

İçerik Pazarlamanızın Katili SEO Hataları yazımızda da bahsettiğimiz gibi içerik pazarlama sürecinize SEO, her zaman güncel şekilde eşlik etmelidir. Google’ın çalışma mantığını anlamak, Google güncellemelerini takip etmek, anahtar kelime seçimlerinizde deneme-yanılmalar yapmak, içeriklerinizde kullandığınız linkler önem taşır. Site başlığı, içerik başlığı tanımlamaları, hedef kitleyi doğru belirlemek de dikkat etmeniz gereken unsurlardandır.

kucuk-isletme

4. Sizin Önceliğiniz Ne?

WASP 2016 Küçük İşletmeler raporuna göre, küçük işletmelerin öncelikli hedeflerinin başında mevcut müşterilerinin deneyimlerini ve satın alımlarını artırmak geliyor (%43). Bu işletmelerin yeni pazarlara açılma hedefi %30, yeni ürün/hizmet geliştirme hedefi %31 ve çalışanlarının üretkenliğini artıracak eğitim ve araçlara yatırım hedefi ise %27 seviyesinde. Gelirinizi artırma stratejiniz çerçevesinde ya sizin önceliğiniz ne? Öncelikli hedefinizi belirleyip, içerik pazarlamanızı ona göre şekillendirmeniz önemlidir.

hikaye-kucuk-isletme

5. Hikayenizi Oluşturun:

Hikayelerin içerik pazarlamasındaki rolünü artık hepimiz biliyoruz. İyi oluşturulmuş bir hikaye duygulara hitap eder. Böylelikle hedef kitleniz sizinle daha kolay empati kurabilir. Markanızın Hikayesini Etkili Şekilde Anlatmanın Püf Noktaları konulu yazımızdan da hatırlayacaksınız, markanızın hikayesini anlatırken karşınıza çıkan inişleri, çıkışları, güçlükleri -resmi olmayan- samimi bir dille anlatmanız önemli. Marka hikayenizi anlatmaya nasıl ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız şu sıralamadan yararlanabilirsiniz:

-Nasıl başladınız?
-Nasıl bir geçmişe sahipsiniz?
-Tutku ile yaptığınız işler neler?
-Neden bu işi yapıyorsunuz?
-Oraya nasıl geldiniz?

İpucu: Hikayenizin cazibesini kamera önündeki ve/veya yazılı dildeki profesyonel ve otoriter tonla kaybetmeyin. Doğal ve samimi olmaya çalışın.

6. Influencer Pazarlama’dan Yararlanın:

Son dönemin popüler pazarlama araçlarından biri olan Influencer ya da Fenomen Pazarlaması, geniş bir takipçi kitlesine sahip kişi veya kişilerle iş birliği yapmayı ifade ediyor. Özellikle sosyal medya kanallarında büyük bir takipçi kitlesine sahip olan “fenomen” hem sizin beklentinize hem de bütçenize uygun bir içerik oluşturuyor. Hedef kitlenize erişim ağınız ve kaynaklarınız sınırlıysa fenomen pazarlama modeli sizin için iyi bir seçenek olabilir.

7. İlginç ve Farklı Olanı Yakalayın:

Yazının başında da söylemiştik; sizin akıllı ve farklı düşünmeniz gerekiyor. Sektörünüzdeki herkesin yaptığını değil de, yapmadığını bulmaya çalışmanız önemlidir. İçerik ürettikçe göreceksiniz ki, bazı içerikler üzerinde daha çok çalışma, emek ve bazen de bütçe gerektirir. İşte bu tür içeriklerde değer hesaplamasını iyi yapmalısınız: Size geri dönüşü nasıl olacak? Bu içerikle sektörünüzde farklı olanı, daha önce yapılmamış olanı yakalayabiliyor musunuz? O zaman hiç durmayın, harekete geçin.

kucuk-isletme-3

8. Dışarıdan Uzmanlık Alın:

Bütçenizin sınırlı olduğunu biliyoruz ama bu sınırlı bütçeyi gelişi güzel değil de, etkin kullanmanız daha önemli. İçerik pazarlaması, etkin kullanıldığı takdirde maliyet-getiri oranı en efektif olan araçlardan biridir. En geç 1 ilâ 1.5 yıllık bir süreç içerisinde içerik pazarlaması ile kendi ölçeğiniz çerçevesinde hedeflediğiniz noktaya gelebilirsiniz. Bu noktada, alanında uzman kişilerden danışmanlık ve destek almak önemlidir.

Marka tanınırlığınızı artırmak ve elde ettiğiniz kazancı yükseltmek için içerik pazarlamasından yararlanmaya hazır mısınız?

Biz size desteğe hazırız…

İçerik Bulutu’nu Tanıyın: İçerik Bulutu, içerik ihtiyacı olan markalar ile alanında uzman profesyonel içerik üreticilerini bir araya getiren ve bu süreci güncel teknoloji kullanımı ile kolaylaştıran bulut tabanlı servistir.

İçerik Bulutu 45 ayrı uzmanlık kategorisinde, 3000+ uzman içerik yazarıyla işletmeler için özgün, faydalı, ve kaliteli içerik üretir.

Dijital KOBİ’lere özel içerik paketlerimizi incelemek için : https://www.icerikbulutu.com/kobi

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat