müşteri görüşü

Dönüşümü Artırmak için İçeriğinizde Müşteri Görüşlerini Kullanmanın 4 Etkili Yolu

Tıpkı vaka çalışmaları gibi, müşteri görüşleri birçok pazarlamacının kullanmadığı istikrarlı pazarlama içeriği araçları. Ancak müşteri görüşlerinin ne kadar etkin olduğunu incelediğiniz zaman, bunların içerik pazarlama takımınızın bir parçası olması gerektiğini hemen fark ediyorsunuz.

Bununla birlikte, her ne kadar potansiyellerinin farkında olsanız bile bu pazarlama kaynaklarını nasıl kullanıyorsunuz? İçeriğinizde müşteri görüşlerini kullanmak için en iyi pazarlama stratejilerini öğrenmek ister misiniz?

Size yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Müşteri görüşleri, içerik pazarlama kampanyalarınız için en önemli kıstas olmalı. İster blogunuzda ya da web sitenizde, isterseniz de sosyal medya hesaplarınızda ya da e-postalarınızda müşteri görüşlerini etkin bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Neden mi?

Bu konuyu birazdan inceleyeceğiz.

Müşteri Görüşlerinin Amacı Nedir?

Pazarlama bileşiminizde müşteri görüşlerini kullanmanızın temel bir amacı var. Bu amaç, daha fazla potansiyel müşteri kazanmak ve ziyaretçileri alıcılara çevirmek. Bu nedenle, bu görevi başarıyla yerine getirmek ve nihai müşterileri etkilemeye yardımcı olmak için olumlu görüşlerden yararlanmanız gerekiyor. Ancak bir pazarlama ekibiniz ve/veya müşteri hizmetleri personeliniz varsa olası satışları artırmak ve bunları ödeme yapan müşterilere dönüştürmek için müşteri yorumlarını kullanabilir. Buna rağmen blog okuyucularını müşteriye çevirmeye çok fazla odaklanıp da diğer hayati pazarlama stratejilerini unutmamanız önem taşıyor.

İçerik Stratejiniz için Müşteri Görüşleri Neden Bu Kadar Önemli?

Müşteri görüşleri, blogunuza ya da web sitenize daha çok değerli içerik ekledikleri için önemli. Bu içerikler bir araya geldiği zaman marka güvenilirliğini artırmanız için yardımcı oluyorlar. Müşteri görüşlerine verilen birçok farklı isim var, bunlar şöyle;

  • Alıcı görüşü
  • Tüketici raporu
  • Müşteri beyanı
  • Müşteri referansı

Bütün bunlar içerik pazarlama kampanyanızı geliştirmenize yardımcı oluyor. Örneğin, eğer web sitenizde yeterince olumlu yorum varsa güven puanınız da artıyor. Bu ayrıca sunduğunuz ürün ya da hizmetlerin güvenilir ve özgün olduğu anlamına da geliyor.

Başka bir deyişle müşteri görüşleri, içerik pazarlama kampanyanız için çok önemli. Çünkü potansiyel müşterileri kolay bir şekilde ürünlerinizi almaya ikna ediyor. Nasıl mı? Başka insanların ürünlerinizden ya da hizmetlerinizden nasıl yararlandığını vurguluyor ve markanızın satın almaya değer olduğu hakkında yeşil ışık veriyor.

Bu görüşlerin farklı türleri var, bunlar şöyle sıralanabilir;

  • Tüketici yorumları
  • Ürün yorumları
  • Görüşler
  • Vaka çalışmaları
  • Yıldız değerlendirmeler

Siz hangi kategoriyi seçerseniz seçin, müşteri görüşleri işletmenizi ileriye taşımaya yardımcı olabilir. Bunun nedeni, müşteri kaybına engel olmaları. Bu görüşler, mevcut müşterilerinize sizden alışveriş yapmaya devam etmeleri için bir hatırlatıcı görevi görüyor. Peki, bu nasıl oluyor? Çünkü onların ifadelerini kullanarak onları ön sıraya koymuş oluyorsunuz. Bu sebeple, web siteniz için yeterli seviyeye ulaşana kadar müşteri görüşü kampanyalarını geliştirmeniz gerekiyor.

Müşteri Görüşleri Bir İçerikte Ne Kadar Etkilidir?

Müşteri görüşlerinin ne kadar etkili olduğunu anlamak için birkaç görüş istatistiğini ele alalım. Bu rakamlar, içerik pazarlamasının en güçlü biçimlerinden biri olarak alıcı beyanlarının etkinliğini doğrulamaya yardımcı oluyor.

Bu içerik kaynakları, müşteri şikayetleri ve müşteri kaybını belirlemek için mükemmel birer araç. Ayrıca müşterilerinizin tekliflerinize olan güveni artırmaya yardımcı oluyor. Bu güven, içerik pazarlama yatırım getirinizi artıracak sadık bir hedef alıcı topluluğu oluşturmanıza olanak tanıyor. Bazaarvoice Konuşma Endeksi Cilt 8, daha fazla sayıda müşteri incelemesine sahip olmanın pazarlama çabalarınızın yatırım getirileri üzerinde önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor.

müşteri incelemesi

Bu etki alanları şunlar;

  • Dönüşümler
  • Arama motoru optimizasyonu (SEO) organik trafiği
  • Ürün bilgileri

Hesap, güncel müşteri incelemelerinin organik arama trafiğini ve anahtar kelime sıralamalarını artırdığına dikkat çekiyor. Markanız on ve ondan fazla ürün incelemesine sahip olduğu zaman %15 ila %20 daha fazla organik web trafiği oluşturabiliyor.

Ayrıca Bazaarvoice’un raporuna göre, kullanıcılar sitenizdeki yorumlar ile ilgilenirken üç şeyin gerçekleştiğinden bahsediliyor.

  • Tüketicilerin dönüşüm oranı %58’dir.
  • Her ziyaretçi başına daha fazla gelir elde etme ihtimaliniz %62’den fazla artıyor.
  • Kullanıcıların satın alma işlemlerinin %3 oranında artması bekleniyor.

Müşteri Görüşü İstatistikleri Nelerdir?

İçerik stratejinize ilham verecek kullanıcı görüşleri istatistikleri şunlar;

  • Kullanıcıların %90’ından fazlası satın alma kararı vermeden önce online incelemeleri okuyor.
  • Katılımcıların %72’sine göre olumlu yorumlar ve müşteri görüşleri, müşterilerin markaya olan güvenini artırıyor. 
  • Bir müşteri “olağanüstü” yorumlara sahip bir marka için %31 oranında daha fazla para harcayabiliyor.
  • Online incelemeler neredeyse müşterilerin %90’ının satın alma sürecini etkiliyor.
  • Strategic Factory’ye göre müşteri görüşlerinin sık olarak kullanımı, geliri %62’nin üzerinde artırabiliyor.
  • Power Reviews tarafından bildirildiği üzere eğer ürününüzü daha pahalı ürünlerle yan yana yerleştirirseniz müşteri görüşleri dönüşümleri %380 artırabiliyor.
müşteri görüşleri

Mutlu Müşterilerden Görüş Örnekleri

Bu referansta Rankings.io’dan Chris Dreyer, sitesi için vaka çalışmaları yazmanın göz korkutucu bir görev olduğuna dikkat çekiyor. Bunun sebebi nereden başlayacaklarını ya da hangi soruları soracaklarını bilmiyor olmalarıymış. Ancak Case Study Buddy hizmetlerini kullanmaya başladıktan sonra bir ay içerisinde $180.000 değerinde anlaşma imzalamışlar.

mutlu müşteri

“Geçen ay 179,444 $ değerinde anlaşma yaptık ve bu anlaşmaların hepsinde vaka çalışmaları yardımcı oldu. Yeni vaka çalışmalarımız çok güçlü yol göstericiler ve aynı zamanda satışlar için de harikalar.”

Earnworthy Kurucusu Nicholas Scalice, Unbounce ile çalışma deneyimini anlatıyor ve Unbounce’ın güvenilirliğini göstermek için rakamları kullanıyor.

müşteri görüşleri

“Yalnızca bir müşterinin açılış sayfasını Unbounce’a yönlendirerek %70’in üzerinde dönüşüm artışı gördük. Ayrıca daha hızlı bir şekilde test ve yineleme yapıyoruz, bu da herkes için kazanç anlamına geliyor.”

Blog Okuyucularını Müşteri Görüşleri ile Nasıl Alıcılara Dönüştürebilirsiniz? (İşe Yarayan 4 Adım)

Müşteri yorumları, markanız ve müşterilerin arasındaki bağı güçlendirmek (mevcut alıcılar ve nihai müşteriler) de dahil olmak üzere birçok şekilde işletmenize yardımcı olabiliyor. Bunu içeriğiniz içerisinde stratejik olarak kullanılmış müşteri görüşleri ile gerçekleştirmeniz mümkün.

Peki, içerik pazarlama kampanyalarınızı hızlandırmak için müşteri beyanlarını nasıl kullanabilirsiniz? Bu içerikte sizi sonuca ulaştıracak 4 pratik adıma ulaşabilirsiniz.

Blog Yazılarınıza Müşteri Görüşleri Ekleyin

Blogunuza başka kaynaklardan gelen ziyaretçiler, onlara sunduğunuz ürünler ya da hizmetlerle ilgileniyorlar. Hatta ilk etapta blogunuza bu sebepten giriyorlar. Bundan ötürü, blogunuza vaka çalışmaları ve müşteri görüşleri eklemek okuyucunuzun dikkatini çekmek için yardımcı olan en iyi blog ve içerik pazarlama çalışmalarından bir tanesidir. 

Başka kullanıcıların görüşleri ile sağlanan güvenilirlik kanıtları gördükleri zaman, sadık hayranlar ve müşteriler olmaktan başka şansları kalmayacaktır. Başka bir deyişle, müşteri görüşleri markanın güvenilirliğini doğruluyorlar. Ancak lütfen bu pazarlama kaynağı hakkında müdahaleci olmamaya dikkat gösterin.

Müşteri Yorumlarını Blog İçeriğinizin Neresine Eklemelisiniz?

Müşteri yorumlarını ekran görüntüsü olarak alıp bunları blogunuza fotoğraf olarak ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu beyanları tırnak içerisine yazarak da referans olarak gösterebilirsiniz. Sayed Balkhi’nin sözlerini nasıl tırnak işareti içerisinde belirttiğimi görmek için aşağıya bakabilirsiniz.

Bunun aynısını blogunuzda bulunan sosyal kanıtlara da uygulayın. Bu materyaller içeriğinizi daha güçlü hale getiriyor. Yine de blogunuzun kenar çubuğu ya da ana / ön sayfası müşteri yorumlarını eklemek için mükemmel bir alan.

içeriğin seo katkısı

Daha önce bahsedilen Bazaarvoice’a göre bu yorumlar blogunuza tutarlı bir şekilde taze içerik akışı sunuyor ve Google bunu çok seviyor. Sonuç olarak, sık sık yeni yayınlanmış özgün blog yazıları sayesinde arama motoru botları sizi daha yüksek arama sıralaması ile ödüllendiriyor.

Sosyal Kanıtlar Kullanın

OptinMonster’dan Sayed Balkhi şöyle yazıyor;

“Sosyal kanıt, insanların bu eylemlerin doğru davranışı yansıttığı varsayılarak başkalarının onların eylemlerine uyduğu psikolojik bir olgudur.”

Sayed’in ifadesini doğrulamak için Nielsen tarafından yapılan araştırmaya göre “Nüfusun %92’si akranlarından gelen tavsiyelere güveniyor”. Ayrıca, katılımcıların % 70’i de yabancılardan gelen tavsiyelere güveneceklerini söylüyor.

müşteri tavsiyeleri

Bazı endüstri uzmanları sosyal kanıtları son zamanların en etkili pazarlama taktiklerinden bir tanesi olarak görüyor. Bu, sitenizde müşteri görüşleri ya da müşteri incelemeleriniz yoksa ve bunları içeriğinizde kullanmıyorsanız önemli bir fırsatı teptiğiniz anlamına geliyor. Hadi şimdi başlayın!

Peki, ama nasıl?

En seçkin müşterilerinizin kim olduğunu belirleyin ve onlarla ilişki kurmaya başlayın. Tabii bunu henüz yapmadıysanız… Onlardan sizinle olan deneyimleri hakkında pozitif yorum ya da görüş yazmalarını isteyin. Ben kendi web sitemde ve LinkedIn hesabımda bir sürü sosyal kanıt elde etmek için bunu yaptım.

Ama eğer müşterilerinizin zaman kısıtlamaları varsa sizinle çalışmanın zamanla onlara ne yarar sağladığını söylemelerini isteyin. Daha sonra da bu yanıtları sosyal kanıt olarak ilgi çekici müşteri görüşleri oluşturmak için kullanın.

Ayrıca onların yanıtlarını vaka çalışmalarında kullanabilir ve onları şaşırtabilirsiniz. Dahası, eğer bir ürün satıyorsanız, gerçek zamanlı canlı çekimi sosyal kanıt olarak kullanabilirsiniz. Canlı çekim insanların ürünlerinizi satın aldığını ve hizmetleriniz için para ödediğini gösteren bir kanıt.

Canlı Çekim Sosyal Kanıt Örnekleri

Gerçek zamanlı canlı çekim göstermek iki olağanüstü amaca hizmet ediyor.

  • Ürün ya da servislerinizin özgün olduğuna dair bir sosyal kanıt oluyor.
  • Müşterilerde fırsatı kaçırma korkusunu harekete geçiriyor.

Blog okuyucuları ve site ziyaretçileri, insanların ürünlerinizi satın aldığını ya da sunduğunuz hizmetler için para ödediğini gördükleri zaman bu onları endişelendiriyor ve satın alma konusunda motive ediyor.

Optinmonster’ın geliri artırmak için canlı çekim sosyal kanıtını nasıl kullandığına bir göz atın.

sosyal kanıt

Web sitesi, bir milyon müşterinin bu ürünü kullandığını gözler önüne seriyor. Hepsi bu kadar ile sınırlı değil. Ayrıca sayfanın altında kullanıcıların ürünle ne kadar etkileşimde bulunduğunu ve ne kadar alışveriş yaptığını gösteren gerçek zamanlı işlemleri gösteriyor. Satın alımların yanında sergileyebileceğiniz, indirmeler ve kayıtlar da var.

Dahası, eğer herhangi bir ürün satmıyorsanız, birlikte çalıştığınız müşterileri ve sizi ön plana çıkaran web sitelerini sergileyebilirsiniz. Her bir müşterinizin logosu, güvenirliğinizi arttıran birer vaka çalışması örneği ya da sosyal kanıt olarak görünüyor.

Bu nedenle, tüketiciler için kaygısı uyandırmak, ziyaretçileri eyleme geçirmek ve dönüşümleri artırmak için bu ögeleri içerik pazarlama taktikleriniz içerisinde müşteri görüşleri olarak kullanın.

İçeriklerinizde Video Görüşlerini Kullanın

Müşteri görüşleri, video gibi farklı şekillerde de kullanılabilir. Son zamanlarda, tüketiciler daha fazla video içeriği görmek istiyor. Bunun nedeni de videoların görüntüleyen kişileri kolay bir şekilde bağlıyor ve doğrudan konuya odaklanıyor olmaları.

video içerik

Ayrıca videolar daha eğlenceli, tüketilmesi ve özetlenmesi kolay. Bu özellikler videoyu içerik pazarlaması için etkin hale getiriyor. Tüm sektörlerin tüketicileri, videoları seviyor ve ürün ya da hizmetinizi çalışırken görmek istiyor. Bu nedenle video gibi görsel içerikler oldukça etkili.

Ancak unutmayın ki tüketici beyanları, kulaktan kulağa bir pazarlama şekli. Bundan dolayı da içeriğinize referans videoları eklemek, metin materyallerinden daha ilgi çekici oldukları için dönüşüm ve satışları artırıyor.

Videoları kullanmak için en iyi müşterilerinizden kısa bir video ile müşteri beyanı çekmelerini isteyebilirsiniz. Kullanıcılar ürününüzün nasıl çalıştığına ve bunun için ödeme yapmanın faydalarına ilişkin ilk elden görünümleri görebiliyorsa, bunu ürününüzle birleştirin ve sonra da oyunu değiştirin!

Ancak ürününüz yeniyse ve müşteri yorumu videosu oluşturmak için şimdilik hiç kimseniz yoksa, siz kullanıcıların ürününüzden nasıl faydalanabileceğini gösteren bir video oluşturun; ardından bunu ilgili blog yayınlarına ekleyin. Ayrıca bu videoyu kenar çubuğuna ya da ana sayfanıza da ekleyin.

Örneğin Neal Schaffer, sitesinin ana sayfasına kendi YouTube videosunu ekledi. Video size Neal’a ve en iyi sosyal medya konuşmacısı olarak yolculuğuna önemli dair bilgiler sunuyor. Ben onun Çin’de okula gittiğini ve Japonya’da bir grupta çaldığını bilmiyordum. Siz onun akıcı bir şekilde Japonca konuştuğunu biliyor muydunuz?

Sonuç olarak video referansları, hedef pazarınızı yeterlilikleriniz konusunda ikna etmeye yarıyor ve onlara hayatlarını daha iyi hale getirmeye nasıl yardımcı olabileceğinizi gösteriyor.

SEO Avantajları için İçeriğinizde Müşteri Görüşlerini Kullanın

Bunu biliyor muydunuz? Google botları ve diğer arama motoru web tarayıcıları, farklı değerlendirmeler için müşteri görüşlerine çok değer veriyor. Bunlardan en önemlisi SEO amaçlı olanlar. Peki, bu neden böyle? Yapılan araştırmalara göre müşteri beyanları, okuyucuyla bağ kuran yeni içerikler üretiyor ve Googlebot’a insanların blog içeriklerinizle ilgilendiğini gösteren bir sinyal gönderiyor.

Kabul edersiniz ki kullanıcı deneyimi (UX) Google sıralama faktörleri için hayati bir unsur. Ayrıca, incelemeler gibi tüketici beyanları, insanların çevrimiçi olarak aradığı doğal uzun anahtar kelimeleri sunuyor. Bu noktayı kanıtlamak adına Yotpo, incelemelerin SEO’yu nasıl etkilediğini anlamak için 30.000 e-ticaret işletmesi üzerinde bir çalışma gerçekleştirdi.

yorumların seoya etkisi

Bu rapor, bloglarında ya da web sitelerinde müşteri yorumlarını kullanan pazarlamacıların organik trafiği %40’ın üzerinde artırdığını gözler önüne seriyor. Ayrıca, mükemmel kaliteleriyle hedeflenmiş trafiği artırdığınızı da göz önünde bulundurnanız gerekiyor. Neden mi? Çünkü trafiği yönlendiren anahtar kelimeler arama amacı. İnsanların bu aramaları neden yaptığını gösteriyor.

Sizden bir şey satın almak mı istiyorlar? Belirli bir hizmet ya da ürün hakkında bilgi sahibi olmak mı istiyorlar?

Ya da belki bir şey öğrenmek istiyorlar. Bu kriterler SEO’yu geliştiriyor ve kaliteli web trafiğini arttırıyor.

SEO ve arama sıralamaları için tekniklerinizi geliştirmek üzere daha fazla yorum toplamanın diğer yolları da şunlar;

  • Web sitenize vaka çalışması müşteri beyanları ekleyin ve kullanıcıları hediye kartları, indirimler ya da kuponlar sunarak yorum ve referanslar yazmak için teşvik edin.
  • Sitenizde bir SSS sayfası oluşturun ve bunu kullanıcılar arasında tartışmaları teşvik etmek için kullanın. Bu da uzun kuyruklu anahtar kelimeler ve semantik toplamanıza yardımcı oluyor.

Dönüşümleri Artırmak için İçeriğinizdeki Müşteri Beyanlarını Kullanmanın 4 Güçlü Yolu

Alakalı bir içerik ile yapılandırıldığı zaman müşteri beyanları başarılı bir içerik pazarlama stratejisi ile başarısızlık arasındaki fark haline gelebiliyor. Sosyal kanıtlarla ilişkili olan güven sinyali, onu kulaktan kulağa pazarlama taktiği için en güçlü kelime haline getiriyor.

Bununla birlikte, vaka çalışması örnekleri ve onların kullanım alanları sadece tek bir amaçtan ibaret değil çünkü blog okuyucularını sadık müşterilere dönüştürmenin başka yolları da var. Ancak bu makalede vurgulanan dört adet blog ipucu ve içerik pazarlama taktiği sizi uzun vadeli olarak hazırlıyor.

Önemli olan şey, bu blog ipuçlarını uygulamaya geçirmek ve sizin için neyin işe yaradığını tanımlamak için çabalarınızı test etmek.

Ayrıca, yayınladığınız müşteri beyanlarında, potansiyel müşterilerin görmesini istediğiniz şeyleri ve işiniz üzerindeki etkisini de göz önünde bulundurun. Müşteri yorumlarını neden kullanmaya başlamanız gerektiğini ve dönüşümleri artırmak için bunları blog yayınlarınızda nasıl kullanacağınızı öğrendiğinize inanıyorum.

Okuyucularımıza yardımcı olacak daha fazla ipucunuz varsa, lütfen yorumlarda bırakın! 

Kaynak: https://nealschaffer.com/customer-testimonials/

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat