SearchLove Konferans Notları - SEO

SearchLove Konferans Notları – SEO

Tom Capper

Organik arama motoru sonuçlarından ilk 10 sonucu 2 katmanlı yapıda analiz eden Tom Capper, Distilled danışman ekibinin başında. Sorgulama merakı, işin mutfağında yetişen biri olarak yaptığı testler ve gelişmelere olan sıradışı bakış açısı ile hayranlık uyandıran Capper, SEO’yu Distilled SEO eğitimlerinden öğrenmiş ve kısa sürede danışman ekibinin başına geçmiş.

Capper, son iki yılda sıralama faktörlerini Distilled ODN nimetlerinden yararlanarak test ediyor. İlk 10 organik arama sonucu için sıralama faktörlerini test eden Capper, ilk 5 sonuç için link building çalışmalarının çok etkili olmadığını ifade etti. Ancak marka popülaritesi, uzmanlık ve güven için link edinmenin önemli olduğunun da altını çizdi. Google’ın bir sayfanın yüksek pozisyonlarda sıralamaya girmesi için linkleri kullandığını ve ilk 10 organik arama sonucundan son 5 sonuç için linklerin etkili olduğunu belirtti.

SearchLove Konferans Notları - SEO

Capper’ın sunumundan önemli notları aşağıda paylaşıyorum:

-Rekabeti yüksek olan popüler anahtar kelimeler, geleneksel yöntemler sıralama kazanmak için yeterli değil.

-Google Hummingbird algoritması ile makine öğrenmesi ve yapay zekayıkullanan Google, sıralama faktörlerini anlamada bizim düşündüğümüzün çok daha ötesinde artık.

-Popüler anahtar kelimeler için arama sonuçlarında yer almak artık çok zor ve bunu başarabilmek için çok iyi bir link profili, marka bilinirliği ve güven gerekli.

-Son 2 yılda linkler ve yüksek bir Domain Authority tek başına rekabetçi anahtar kelimeile sıralama elde etmek için yeterli değil, iyi bir link profilinin ve marka bilinirliğinin sağladığı popülarite ve güven çok önemli.

-Korelasyon değerlerine bakıldığında Domain Authority değerinin Şubat 2017’den günümüze .7’den .2’ye düştüğünü görüyoruz.

-2018’de ve 2019’da kullanıcı testleri yapan, marka bilinirliğini artıran, yüksek ve iyi bir algı oluşturanlar SEO tarafında kazançlı çıkacak.

-Google değişiyor. Geçen yıl 31.584 testten yalnızca 2.453 tanesini arama sonuçlarına yansıttı. Bu da günde yedi tane arama algoritması güncellemesi yaptığı anlamına geliyor.

-Eğer siteniz arama sonuçlarında geriye düşmüşse basit teknik sinyallere, hedeflemelere (anahtar kelimenin On-Page tarafında doğru kullanımına, linklere (internal links, competitor analysis, spam links etc.) ve hijyenik/uyumluluk faktörlerine (mobile, page speed, quality etc.) bakın. Google kuralları yeniden tanımlamıyor. Aynı modeli geliştiriyor sadece.

-SEO profesyonelleri ve Google algoritmalarını tavadaki fareye benzetiyor Tom. Tava gittikçe ısınır fakat fare bunu hissedemez. SEO profesyonelleri de böyledir, zira algoritma güncellemeleri kademeli olarak gelişir, SEO profesyonelleri bunu pek farketmez.

-Capper’ın yaptığı testlere bakılacak olursa Top 10 sonuçlar için linkler çok şey ifade etmiyor.

-“Mother’s Day Flower” anahtar kelimesi için yıl içinde yaptıkları testlerde bu anahtar kelimenin arama sonuçlarındaki sıralamalarda yüksek dalgalanmalar tespit etmişler. Özellikle Search Volume’un en yüksek olduğu Anneler Günü’nde bu dalgalanmalar daha da artmış.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-Asıl işi çiçekçilik olmayan Marks & Spencer’ın “Mother’s Day Flower” için yüksek pozisyon edinse de iyi optimize edilmiş sayfalar sıralama kaybetmiş. Küçük markalar, daha iyi tasarım ve kullanıcı deneyimi ile büyük markaları geçmiş. Buradan da anlaşılacağı üzere, sıralama faktörleri yüksek hacme sahip anahtar kelimeler için sıralama edinmeye yetmiyor.

-Bir müşteri için yaptıkları Meta Title testinde “online” kelimesini çıkarttıklarında trafikte %15 düşüş yaşamışlar.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-Bir müşteri için yaptıkları gözlemde, marka hedef anahtar kelimesi için %20 trafik kaybetmiş, ancak gelirde düşüş yaşanmamış. Capper, Google’ın bu gözlemde arama hacmine bakmadan hedef anahtar kelime için arama niyetini yeniden değerlendirdiğini ve bu kelime için arama niyetini yeniden ayarladığını belirtti.

-Arama sonuçlarında yer alabilmek için Google’ın metriklerine uymalıyız ve sitemizi bu metriklere göre optimize etmeliyiz.

-Bazı Google mühendisleri arama sonuçlarından bir sonuca tıklayan ve arama sonuçlarına hemen geri dönen (buna pogo sticking deniyor) insanların yüzdesini ölçüyor. Bazı Google mühendisleri bu metriği daha da minimize etmeye çalışıyor.

-Bazı Google mühendisleri ise arama sonuçlarında ilk etkileşim zamanını analiz ediyor ve yapılan tıklamaların en hızlı şekilde sonuca götürmeleri için optimizasyonlar yapıyorlar.

-Biz de sitelerimizi daha hızlı hale getirmek için optimizasyon testleri yürütmeliyiz. Daha sağlıklı data toplamak için kendi sitemiz ile rakip siteleri karşılaştırmalı, kullanıcı nezdinde anketler düzenlemeli, ilk açılış ekranında kullanıcı rahatsız edecek popup’lardan kaçınmalı, site hızımızı optimize etmeli ve yükseltmeliyiz.

-Pagespeed eskiden olduğu gibi hala önemli.

-İnsanların ne kadar hızla scroll ettiğine bakın. İçerikleriniz tekrar gözden geçirin.

-Daha iyi kullanıcı deneyimi sunun.

Capper’ın sunumuna buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.slideshare.net/DistilledSEO/searchlove-london-2018-tom-capper-the-twotiered-serp-ranking-for-the-most-competitive-terms

 

Rob Bucci 

Daha çok ticari işletmelere yönelik bir anahtar kelime takip aracı olan ve benim de çok sevdiğim getSTAT’ın kurucusu Rob Bucci, lokal arama dünyasını ele aldı. Bucci, lokal aramalarda kullanıcı niyetini anlama ve doğru sonuçları listeleme noktasında Google’ın nerede konumlandığından bahsetti. Ayrıca, lokal arama söz konusu olduğunda arama yapan kullanıcının niyetinin ve uzaklığınınlokal arama sonuçlarını nasıl şekillendirdiğine değindi.

Bucci’nin sunumundan aldığım önemli notları aşağıda paylaşıyorum:

-Konu lokal aramalar yapan kullanıcılar olduğunda niyetlerini anlama noktasında biraz güvensiz ve kullanışsız veriler elde edebiliyoruz.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-Ağustos 2017’de kullanıcılar tarafından yapılan aramalarda belli bir lokal amaç taşıyan sorgularda ciddi artış olmuş.

-Örneğin “en yakın sushi”: mesafeye göre arama; “sushi in Seattle”: herhangi bir yerdeki ürün; “sushi”: restaurant veya bilgi amaçlı yapılan sorgu; “best sushi”: “en iyi”yiniteleyen aramalar şeklindeki aramalar lokal amaçlı aramaları ifade ediyor ve Google bu aramalar için niyeti çok iyi algılıyor.

-Google arama sonuçları hemen hemen her arama için lokal sonuçları da içeriyor.

-Google son zamanlarda lokal aramalarda ciddi değişiklikler yaptı ve çekirdek algoritmasını lokal aramaları daha da hassas ve spesifik olacak şekilde güncelledi.

-Yaptıkları çalışmalarda farklı arama sonuçlarını karşılaştırmışlar ve Amerika’da bu aramaların yalnızca %33’ünün benzer sonuçlar ile listelendiğini belirlemişler. Bu da eğer lokal aramaları takip etmiyorsanız yapılan aramaların %70’ini kaçırdığınız anlamına geliyor.

-Posta kodu içeren aramalar ve lokasyon karşılaştırılması yapıldığında arama sonuçlarının yalnızca %20’si benzer SERP özellikleri gösteriyor.

-Kullanıcı yaptığı aramalarda belli bir lokasyonu sorguya ekliyorsa, geo-modification devreye giriyor.Kullanıcının arama yaptığı cihaz otomatik lokasyon tespiti yapıyorsa, geo-location devreye giriyor.

-Lokal arama sonuçları artık Google SERP’inin bir parçası ve her arama için çıkıyor.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-Lokal aramaların %78’i “in {{city}}” içeriyor.

-Google “near me” ile uzak lokasyon içeren lokal aramalar arasındaki farkı anlamlandırmak ve arama sonuçlarına yansıtmak için aramanın yapıldığı lokasyon ile local pack haritasının merkezini esas alıyor.

-Bir şirket lokal arama sonuçlarında listeleniyorsa, organikte de yüksek sıralamalarda yer alıyor demektir.

-Lokal sonuçların yalnızca %16’sı reklam içeriyor.

-Lokal aramalarda kullanıcının lokasyonu ve kullanıcı niyeti çok önemli.

-Arama sonucunda Feature snippets varsa ve lokal aramalarda yoksa, içeriği lokalize etmek lazım.

Bucci’nin sunumuna buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.slideshare.net/DistilledSEO/searchlove-london-2018-rob-bucci-how-distance-and-intent-shape-a-local-pack

 

Dominic Woodman

Distilled’da Senior Consultant olarak çalışan Dominic Woodman, yaptığı testlerle SEO’ya olan bakış açısının nasıl değiştiğini anlattı. SEO profesyonellerinin büyük bir probleminin yaptıkları optimizasyon çalışmalarının etkilerini açıklamak olduğunu belirten Dom, ortaya çıkan sonuçların yaptıkları çalışmaların sonucunda olup olmadıklarını anlamalarının zor olduğunu da ekledi.

Pinterest’in yaptığı optimizasyon test ile oluşan sonuçları buradan paylaşayım: https://medium.com/@Pinterest_Engineering/demystifying-seo-with-experiments-a183b325cf4c

Woodman’in sunumundan aldığım önemli notları aşağıda paylaşıyorum:

-Yüksek bir Dönüşüm Oranı için yeni bir Video Template denemek istiyorsanız, bunu A/B testing ile deneyebilirsiniz.

SearchLove Konferans Notları - SEO

 

SEO testing ile bunu yapamazsınız, çünkü SEO testing ile denemek istediğiniz değişikliği ancak farklı sayfalarda yapabilirsiniz.

SearchLove Konferans Notları - SEO-Argos sitesinde Pusetler kategorisinin ismini Puset Arabalar diye değiştirdiğimizde önemli trafik artışı yakalamışlar. Bu A/B testinde %95 güvenilirlik değeri varmış.

-Title değişimi trafiği ~%5-15 değiştiriyor. Title/Meta değişimi etkisini 2-4 gün sonra gösteriyor.

-Her SEO uzmanının yaptığı bir çalışmayı yapan Woodman, Meta Title’da kullanıcıların aradığı sorguyu birebir yazmış lakin trafik %11oranında düşmüş.

-Argos sitesinde bazı görsellere alt etiketi ekleyen Woodman, bunun trafiğe herhangi bir etkisinin olmadığını gözlemlemiş.

-Distilled ODN ile bir test yapabilmeniz için minimum 1000 tane ziyaretçiye ihtiyacınız var.

-Woodman’ın yaptığı Meta Title testleri %56 negatif sonuç vermiş, lakin Dom test etmekten vazgeçmememiz gerektiğini belitriyor.

-A/B testi yaparken her zaman elinizde bir çerçeve olmalı. İçeriğin güncelliği de önemli.

-Woodman, structure data implement ederek uyguladığı bazı testlerde yapılandırma verilerinin bazı siteler için etki etmediğini lakin bazı siteler için olumlu etki ettiğini gözlemlemiş.

-Google dahil arama motorları JS ile tam anlamıyla iyi bir ilişki içerisinde değil. JS Rendering için 2 aşamalı bir rendering süreci gerçekleşiyor. İlk aşamada basit Meta verileri ve initial HTML yükleniyor. İkinci aşamada da JS rendering gerçekleşiyor. Bu bazen 2 hafta bazen 24 gün alabiliyor.

SearchLove Konferans Notları - SEO-Önemli içeriklerinizi her zaman ilk aşamada, initial HTML/load da yükletin ki aramalarda kaybolmayın ve trafik kaybetmeyin.

-Sayfalarda her zaman daha fazla içerik olmalı kaygısıyla habire içerik üretmeyin. Gerekli içeriği verin.

-Woodman’ın yaptığı bir testte sayfaların en altına içerik ekliyor ve hiçbir etkisinin olmadığını görüyor.

-Hiçbir zaman bir sitede çalıştı diye diğer siteye öncesinde test etmeden bir şeyi uygulamayın.

Sunuma buradan ulaşabilirsiniz;

https://www.slideshare.net/DominicWoodman/19-lessons-i-learned-from-a-year-of-seo-split-testing

 

Jamie Alberico 

İşin mutfağında yetiştiğim için #TechnicalSEO konusunda oldum olası meraklıyımdır ve sürekli teknik tarafta testler ve optimizasyonlar yaparım. Hal böyle olunca, yine TechnicalSEO tarafında iyi olduğunu düşündüğüm Jamie Alberico, başarılı bir site yapısı ve bilgi mimarisi için harika bir sunum yapıyor.

Alberico’nun sunumundan aldığım önemli notları aşağıda paylaşıyorum:

-Bilgi mimarisi (Information Architecture), site içindeki bilginin, içeriğin ve site fonksiyonelliğinin organize edilmesi. Dolayısıyla, sitenin iyi bir kullanıcı deneyimine sahip olması için bilgi mimarisi önemli.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-İyi bir site yapısı ve bilgi mimarisi SEO için çok önemli. Bilgi mimarisi, sitenin arama motorları botlarınca problemsiz taranmasını, yüksek performansa, kaliteli ve yüksek trafiğe ulaşmasını, organik arama sonuçlarında daha iyi sıralama elde etmesini sağlıyor ve daha verimli bir etkileşimi mümkün kılıyor.

-İyi kurgulanmış bir site yapısı ve yapılandırılmış bir bilgi mimarisi için marketi, hedef kitleyi ve niyetini, ilgi alanlarını, kullanılan cihazları ve rakipleri iyi bilmek gerekiyor.

-Marka hedeflerinizi iyi bilmelisiniz. Ayrıca siteniz sektörel perspektif ile uyuşmalı.

-Kullanıcı sitede kolay gezinebilmeli, kaybolmamalı.Siteniz kullanıcıya istediğini verebilmeli.

-Para kazanmak istiyorsanız, müşterilerin zamanına saygı duyun.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-Kullanıcı deneyimi ile iş hedefleri buluştuğunda mükemmel bilgi mimarisi oluşabilir.

-Google, Ağustos ayında Quality Rater Guideline’ı yeniledi ve ardından iyi bir marka bilinirliği + popülarite + güven metriklerine bağlı olarak Broad Core algoritmasını güncelledi.

-Her kullanıcı için site “Neredeyim, Nereye gidebilirim, Ne bulacağım” sorularına yanıt verebilmeli.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-“Müşterilerin deneyimlerini zenginleştirmek için neler sunabiliriz?” sorusunu sorun ve müşterilerin daha kolay seçim yapmasına yardımcı olun.

-Site yapısında internal link yapısının genişliği, çok fazla click depth’e sahip URL yapısından daha iyi sonuç veriyor.

-GSC verilerine bakarak hangi filtrelerin işe yarayacağına bakın.

-Müşterinin siteniz üzerindeki yolculuğunu bölmeyin.

-Internal link şemasını güçlendirin. Böylece hem arama motorlarının hem de kullanıcıların site içerisindeki deneyimlerini zenginleştirmiş olursunuz.

-Site içerisinde kullanıcılara yardımcı olun. Onları sitenizdetutabilmek için yalnızca 50 milisaniyeniz var.

-Fazla derinlik iyi değildir. Derinlik yerine genişlik verin. Mega menüler bunun için iyi bir seçenek.

-Kullanıcı için bir sonraki adımı netleştirin.

-Gereksiz elementlerden kaçının. Sade ve anlaşılır bir tasarım önemli.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-Site içi arama motorunda kullanıcıya daha fazla auto complete seçeneği sunun.

-Site haritalarını bölün.

-Sitenizi daha kolay kontrol için GSC’de bölümlere ayırın.

Alberico’nun sunumuna buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.slideshare.net/JamieAlberico/creating-effective-ecommerce-information-architecture-searchlove-2018

 

Luke Carthy 

Süresi biten ve silinen ürünler, SEO uzmanlarının sürekli düşündüğü bir konu. Sezonsallık, operasyon yetersizliği, ürün tedariğinde yaşanan sıkıntılar, geliştirme tarafında yaşanan sıkıntılar artık sitede olmayacak ürünler için başlıca nedenler arasında.Teknik SEO tarafında tutkulu biri olan Luke Carthy, artık sitede olmayacak ürünler için çözüm önerilerini mükemmel bir sunumda bizlerle paylaşıyor.

Carthy’nin sunumundan önemli notları aşağıda paylaşıyorum:

-Süresi bitmiş ürünleri stok devamı söz konusu ise canlı tutun.

-Stok gelene kadar benzer ürünleri listeleyin.

-Ürün artık satılmayacaksa, bir üst kategoriye yönlendirin. Ürünün aldığı linkleri amaçsız bir linke yönlendirmeyin.

-404 hata sayfanızı daha etkileşimli ve bol seçenekli hale getirin.

-Aktif ettiğiniz bitmiş ürün stokta yoksa, sepete eklenmesine izin vermeyin.

-Süresi bitmiş ürünü paid reklamlardan çıkarın.

-Chemist Direct durdurulan ürünleri tekrar canlıya alarak satışlarda %11 artış sağlamış ve 220K£ gelir elde etmiş.

Carthy’nin sunumuna buradan ulaşabilirsiniz;

https://www.slideshare.net/DistilledSEO/searchlove-london-2018-luke-carthy-how-to-nail-seo-for-discontinued-products

 

Laura Hogan

Kimse ürünü ve şirketi hakkında kötü yorum görmek istemez. Özellikle arama sonuçlarında markanız için listelenmiş şikayetleri, negatif, olumsuz sonuçları görünce gerilir ve üzülürsünüz. İşte bu noktada Laura Hogan, marka itibarı için SERP’i etkili yönetebilmek için önemli çözümler hakkında çok çarpıcı bir sunum yaptı.

Hogan’ın sunumundan önemli notları aşağıda paylaşıyorum:

-Negatiflik çok dikkat çeker ve çok link edinir.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-1 negatif yorum hedef kitlenizde %25’e varan düşüşe sebebiyet verebilir. 2 negatif yorum hedef kitlenizi sizin ürünlerinizi satın alınmaktan alıkoyabilir.

-Google My Business ile arama sonuçlarında daha fazla yer edinin.

-Marka hakkında haber içerikleri üretip haber sitelerinde yayınlayın.

-Markanıza ait Wikipedia sayfanız olsun.

-Lokal arama sonuçlarında listelenin.

-Sosyal medya hesaplarınızı aktif tutun.

-Tüm bu yöntemler markanıza ait arama sonuç sayfasında kötü sonuçlarla listelenmesine engel oluyor. Kötü sonuçları alt sayfalara iterek görünmez yapıyor.

-Yelp, Yell gibi business directory sitelerinde siteniz için profil açarak lokal aramalarda elinizi güçlendirecek varlığa sahip olabilirsiniz

 

Darren Shaw 

 Whitespark kurucusu Darren Shaw, sunumunda lokal arama tarafında yararlı birçok öneride bulundu. Lokal arama sinyallerine detaylıca değinen Darren, lokal aramalarda daha fazla sorguda listelenmek için linklerin, on-page elementlerin, kişiselleştirilmiş arama sinyallerinin, GMB ve marka için yapılmış linksiz atıfların öneminden bahsetti.

-Arama sonuç sinyallerinde son 2 yılda önemli düşüşler yaşandı. Bu sinyaller: Link Signals, Citation Signals, Behavioral Signals, Personalization, Social Signals.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-Arama sonuç sinyallerinde yükselme yaşanan sinyaller: My Business Signals, Review Signals, On-Page Signals.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-Lokal arama sonuçlarında daha etkili ve fazla listelenmek için Google Post tarafını kullanın.

-Lokal arama sonuçlarında Google Posts sıralama faktörü olarak kullanılıyor. Bu yüzden haftada 1 kez de olsa post paylaşın.

-Arama sonuçlarında daha fazla yıldız daha fazla tıklama anlamına geliyor. Daha fazla yorum alan işletme daha fazla tıklanıyor.

-Google, kullanıcıları arama sonuçlarında tutup sitelere trafik göndermek istemiyor.

-Google, arama sonuçlarına daha fazla özellik ekleyerek satın almayı dışarıya kaydırmak istemiyor.

-Lokal işletmelerin odaklanması gereken lokal sıralama faktörleri;

1- Google Posts tarafında yapılan paylaşımların sayısı,

2- GMB hesabında yapılan yorum sayısı,

3- GMB hesabında daha fazla video paylaşılması,

4- GMB hesabında daha fazla fotoğraf paylaşılması,

5- GMB tarafında üretilen ilgili içerikler ve yapılan ilgili paylaşımlar.

-Ayrıca, bu içeriklerde lokasyonu daha net tanımlamak amacıyla popüler simgelere atıfta bulunmakta fayda var. Örneğin; London Eye.

-Lokal aramalarda daha etkili listelenebilmek ve popülarite kazanmak için ilgili ve lokal citation değeri yüksek sitelerden link alın.

-Negatif Lokal sıralama faktörleri;

1- Sahte adres,

2- GMB hesabı açılan işletmenin yanlış kategoride listelenmesi,

3- Hacklenmiş site,

4- Google’da duplicate listelenme,

5- Lokal aramalarda performansınızı görmek için Local Falcon aracını kullanın.

Shaw’un sunumuna buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.slideshare.net/DistilledSEO/searchlove-london-2018-darren-shaw-local-search-has-changed-heres-whats-working-in-2018

 

John Campbell

Voice search-sesli arama gelişmeleri ve teknolojileri konusunda bizden daha obsesif olan John Campbell, sesli arama ile ilgili bloglarda paylaşılan içeriklerden oldukça farklı bir sunum yaptı.

Campbell’ın sunumundan önemli notları aşağıda paylaşıyorum:

-2020 itibari ile aramaların %50’si gerçekten sesli arama ile yapılacak.

SearchLove Konferans Notları - SEO

-Sesli arama ve konuşulabilen asistanlar giderek gelişiyor, akıllanıyor ve artıyor. Hands free-eller serbest özelliğine sahip ve ekrana ihtiyaç olmayan cihazlara uyum sağlamaya başlayın.

-Ses tanıma özelliği artık tüm cihazlarda aktif olarak kullanılıyor.

-Samsung Bixby ile sesli arama pazarına girdi.

-getSTAT aracını kullanarak sesli arama sonuçlarında listelenen Feature Snippet datalarını analiz edin.

-Sesli arama, sesli asistan ve SEO arasındaki ilişki bu içerikte detaylıca incelenmiş, göz atmanızda fayda var:  https://alpine.ai/voice-seo-voice-assistant-seo/

-Markanız için sesli arama cevabı olabilecek içerikler oluşturun ve optimize edin.

-Speakable Schema Data kullanın. Şimdilik Türkiye için maalesef desteği yok 🙁

-Sesli arama için önümüzdeki süreç şu şekilde detaylandırılabilir:

 

SearchLove Konferans Notları - SEO

Sesli arama konusunda yapılmış yararlı bir araştırmayı buraya bırakayım: http://weareroast.com/whitepapers/voice-search-vertical-report-q3-2018 

Distilled ekibinin hazırladığı sesli arama ve SEO içeriğine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.distilled.net/resources/voice-marketing-tactics-theres-only-100k-searches-a-month-up-for-grabs-anyway/

Sesli arama tarafında cevapların büyük çoğunluğunun sağlandığı Feature Snippet için gerekli Big Data’yı elinde bulunduran getSTAT’ın sesli aramaya bakış açısını buradan inceleyebilirsiniz: https://getstat.com/blog/john-campbell-voice-search/

John Campbell ve ekibinin canlıya aldığı https://voicesearch.com/ sitesini analiz etmenizi de öneririm.

Campbell’ın sunumuna buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.slideshare.net/DistilledSEO/searchlove-london-2018-john-campbell-voice-search-calculating-and-seizing-the-opportunity

 

A Fireside Chat With John Muller and Will Critchlo2w  SEO

SearchLove Konferans Notları - SEO

Soru: Google kullanıcıları SERP’te tutmaya çalışıyor mu?

Cevap: Google kullanıcılar için en doğru ve yararlı olanı sunmaya çalışıyor. Asıl amacı kullanıcıların mantıklı seçimler yapmalarına yardımcı olmak.

S: Makine öğrenmesi, arama dünyasında olup bitenleri gittikçe açıklanamaz bir duruma düşürüyor mu? Bundan endişe duymalı mıyız?

C: Endişe duyulması çok normal. Ortada roket bilimi niteliğinde bir çalışma yok. Quality Rater Guideline’mınıza bakarak arama sonuçlarında neyin nasıl döndüğünü anlarsınız. Bazı aşamalar makine öğrenmesi ile yürütülüyor, bazıları yazılımsal… SEO profesyonelleri gelecekte daha da çok işin içinde olacak.

S:Google Ekibi hangi araçları kullanıyor?

C: Google her SEO profesyonelinin kullandığı araçları kullanıyor. İçeride geliştirdiğimiz araçlar da mevcut.

S:Pazarlamacılar ve Geliştiriciler İşbirliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

C: Pazarlamacılar ve geliştiriciler neye hizmet ettiğimizi anlamalı ve mantalitelerini değiştirmeliler. Gelecekte JS daha da önemli olacak ve web siteleri JS ağırlıklı olacak. Lakin arama motorları gözünden baktığımızda, JS rendering tarafında başarılı olduklarını söyleyemem ve bu konuda SEO profesyonellerine çok iş düşüyor. Biraz programlama öğrenmeleri yararlarına olacaktır. Çünkü teknik SEO gelecekte çok daha önemli olacak.

S: Sizin SEO için kullandığınız araçlar hangileri, önerdiğiniz araçlar var mı?

C: Önerebileceğim birçok mükemmel araç mevcut. Lakin buradan isimlerini veremeyeceğim. Biz de SEO profesyonelleri ile aynı araçları kullanıyoruz.

S: Algoritma güncellemelerinden sonra SEO uzmanlarının elindeki datayla aynı datalar hakkında mı konuşuyorsunuz?

C: Google genellikle kendi datasını kullanır. Aynı zamanda Twitter tartışmalarını da takip ediyoruz. Üçüncü parti araçlar her zaman doğru sonuçları göstermez. Google’ın elindeki veri kümesi globaldir ve çok geniştir.

S: Google ileride SEO profesyonellerine bir sıralama takibi aracı sunar mı?

C: Google için gelecekte böyle bir düşünce yok. GSC verilerine odaklansınlar. Üçüncü parti araçlar yanıltıcı olabilir. Google ileride daha fazla data sunabilir. Google kullanım koşullarını ihlal eden araçlar kullanılmasını önermez.

S:  Google Domain Authority değerini sıralamalarda belirleyici metrik olarak kullanıyor mu?

C: Sayfa ve site özelinde kullandığımız metrikler var. Halihazırda Google endeksi bulunan bir sitede yeni sayfa açıldığında yeni bir siteye nazaran hemen taranabilir, endekslenebilir ve depolanabilir.

S: Subdomain mi, Subfolder mı?

C: Her ikisinin de ne kadar ana sitenin bir parçası olduğuyla alakalı bir durum.

 

Yusuf Özbay

Yusuf Özbay hali hazırda Peakment Dijital Pazarlama Ajansında VP of SEO olarak çalışmaktadır. 7 yılı aşkın süredir Dijital Pazarlama dünyasında, özellikle SEO alanında Profesyonel kariyerine farklı markalarda ve ajanslarda takımlarla devam etti. Bu süreçte Türkiye'de ve Gobalde birçok markaya SEO danışmanlığı vermiş, başarılarını ve bilgi birikimini zaman zaman sektörle paylaşmaktadır. Farklı ölçeklerde şirketlere Organik Arama Performansını geliştirmesi için destek vermekte ve İçerik Bulutu'nun bir parçası olarak Profesyonel hayatına devam etmektedir.

İlk Yorumu Başlat