serpstat

Türkiye’de En Az Bilinen SEO Tool’ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri – Serpstat

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Search Engine Optimization için harcanan yıllık gider ne kadardır? 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, Search Engine Optimization için harcanan yıllık gider ne kadardır?

Yanıtlara geçmeden önce, tüm bu sorular ve bu makale serisi ile ilgili genel bir bilgi vermeliyim.

Uzun bir süredir, yurt dışında, farklı SEO Teknoloji Şirketlerinden pek çok arkadaşım, toollarını denemem ve haklarındaki görüşlerini iletmem, review yazmam için bana baskı yapmaktaydı. Kendilerine çeşitli noktalarda feedback vermiş olsam dahi, sonunda bir review yazmayı, eğrisini ve doğrusunu söyleyeceğimi belirterek kabul ettim.

Böylece, ortaya 3 farklı SEO tool’u için yazdığım incelemeleri içeren bir makale serisi çıktı. Her makalenin sonunda, bu tool’ların yöneticileri size aynı zamanda bir mesaj gönderiyor olacak. Hatta size özel teklifleri de var 🙂

Serinin ilk yazısında, kompleks ve yenilenen indexi ile 1 Trilyondan fazla web page’i veritabanında bulunduran Serpstat’ı inceleyeceğiz. Geliştirdikleri AI ve SEO Vizyonu ile Ahrefs ve SemRush gibi şirketlerin sahip olmadığı unique yanları olan Serpstat’ın, Türkiye Dijital Pazarlama sektörü ile daha fazla yakınlık kurmak istediklerini belirtmek istiyorum. Kendileri, Türk Dijital Pazarlamacılar için özel fiyatlar çıkarabileceklerinin de sözünü verdiler. Hem özel teklifler için söz veren hem de Serpstat Review’ü  boyunca bana yardımcı olan Serpstat’tan Arina Postolova‘ya teşekkürlerimi sunarım.

Son olarak Türkiye’deki SEO Camiasını ve özellikle de kendi başına çalışmakta olan SEO’cuları ve pek çok şirketin Dijital Pazarlama Uzmanını, Yurt Dışındaki Dijital Pazarlama Community’si ve Ecosystem’i ile daha yakın bir noktaya getirme düşüncem bir sır değil. Bu noktada, destek olan Enes Akgül’e ve inceleme serisine ev sahipliği yapan İçerikbulutu vizyonu yaratıcısı Ahmet Durmuşoğlu’na da teşekkür ederim.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Serpstat aynı zamanda, oldukça etkin bir Twitter Community’e sahip. Kendilerine katılmanızı tavsiye ederim. 29 Temmuz günü gerçekleştirdiğim Twitter Chat etkinliği ile ben de Serpstat Twitter Chat Hosting’i olma onuruna sahip oldum.

Makaleye iki ayrı soru ile başlamanın, doğru bakış açısını sağlayacağına inanmaktayım. Sizce gerçekten, bu iki sayısal veri ve aralarındaki fark ne kadardır? Bilgi vermeden önce, sizden bilgi ve görüş istemeye biraz daha devam etmek istiyorum. Bir kaç soru daha soralım:

  • ABD ve Avrupa Birliği Ülkelerindeki, Küresel SEO Şirketi sayısı kaçtır?
  • ABD ve Avrupa Birliği Ülkelerinde, Unique Değer taşıyan SEO Buluşu (Kavram, Teori, Pratik, Teknoloji) sayısı kaçtır?
  • ABD ve Avrupa Birliği Ülkelerinde, bir SEO’dan beklenenler nedir?
  • ABD ve Avrupa Birliği Ülkelerinde, SEO Sektörü için Gazetecilik yapan kaç kişi vardır?
  • ABD ve Avrupa Birliği Ülkelerinde, SEO Sektörü için yayıncılık yapan, etkinlik düzenleyen kaç oluşum vardır? Bu oluşumların, yayın ve etkinlik sayısı ve etkileşim hacmi nedir?

Şimdi aynı soruları, Türkiye Dijital Pazarlama sektörü için soralım ve aradaki farkları düşünelim.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Yukarıdaki Featured Snippet, 4 yıl önceden. ABD’de 65 Milyar Dolarlık bir SEO gideri, yıllık olarak söz konusu. 2019’da açıklanan sayı ise 75 Milyar dolardı. Diğer bir deyiş ile Dijital Pazarlama anlamında yapılan harcamaların önemli bir bölümü, SEO adınaydı ve toplamı 80 Milyar doları aşmak üzere…

Bu noktada, Holistic SEO’nun maliyetini de düşünebilirsiniz. Örneğin, ülkemizde bir yazılım iş ilanında sadece, “Front-end” veya “Back-end” kavramlarını görebilirsiniz. Yurt dışında ise sadece CSS Specialist veya Javascript Speaclist gibi meslek alanları bulunmakta… Görevleri ne mi? Ölü kodları veya organize olmamış kodları temizlemek. Diğer bir deyiş ile Holistic SEO Kapsamında, Türkiye’de benim yaptığım, yurt dışında ise bir müşteri ile konuştuğumda, benden zaten doğal olarak beklenen bir süreç…

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
2020 İtibari ile harcamanın 80 Milyar Dolar çizgisinde olacağı düşünülüyor.
Source: Statista

Yani, SEO milyarlarca Dolar harcanan, Code, Marketing, UX, CRO, Branding ve pek çok kavramı içeren komplex bir alan. 

Peki, Türkiye’de? Hiç bir yanıt vermeden, makalenin asıl konusuna giriş yapmalıyım.

Bu makalede, Türkiye’de oldukça az bilinen SEO Teknoloji şirketi Serpstat’ın içeriğini, farklarını, vizyonlarını ve güzel yanlarıyla, eksik yanlarını göreceksiniz. Ayrıca Serpstat’tan Arina Postolova‘dan Türkiye SEO Sektörü hakkındaki görüşlerini istedim, onları da bölümün sonunda, size iletilen bir mesaj olarak göreceksiniz. Makale sırasında, Search Engine Teorileri ve Pratikleri de aktarılacaktır.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
ABD’deki Dijital Pazarlama harcamalarının geleceğe yönelik tahmini dağılımı. 2017 yılında, Online Marketing bütçesi, Offline-Traditional Marketing Bütçesini geçtiği gibi, SEO Harcamaları, %65-75 oranında tüm Dijital Pazarlama Bütçesine sahiptir. Bunun nedeni, SEO’nun Holistic Biçimde Değerlendirilmesidir.

Umarız, Türkiye SEO Sektörü, kendisini yenileyerek, dünya ile bütünleşen ve küresel anlamda SEO’ya öncülük edebilen bir noktaya erişebilir.

Bu arada, sizce SEO’ya 1 yıl içinde Türkiye’de harcanan para ne kadardır? ABD’de 79 Milyar Dolar iken… Belki, böylece neden Türkçe makale sayımın az olduğunu anlayabiliriz.

Öyleyse başlayalım.

SERPSTAT – Ekonomik ve Holistic Dijital Pazarlama Insight Yöneticisi

Serpstat, Türkiye’de kullanan ve kullanmayı düşünen belirli bir azınlık mevcut ancak firma yetkilileri ile görüştüğümde, Türkiye’den kimseyi tanımadıklarını belirttiler. Hatta, satış ve pazarlama ekipleri için Türkiye adına herhangi bir çaba da geliştirilmediğini…

Serpstat ile ilgili bana sağlanan hediyelerden sonra en çok sevdiğim şey, Ahrefs ve Semrush’a göre sunduğu paketlerin daha sınırsız ve daha ucuz olmasıdır. Aynı zamanda, Ahrefs’in databse’inin ne kadar stabil çalıştığını biliyorsunuz. 6 yıl önce bulunmuş bir backlink’i hafızasından silip 1 hafta sonra yeniden görünce, size yeni backlink olarak sunabiliyor…

Aşağıda, her iki firmanın genel bir fiyat ve sundukları için kıyaslama bırakıyorum, pek çok sözcükten daha faydalı olacaktır.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Serpstat’ın sundukları ve fiyatları

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Ahrefs’in sundukları ve fiyatları

Serpstat ve Ahrefs arasındaki temel fark, fiyatların yarı yarıya olması ve Serpstat’ta proje eklemek için bir limitiniz yok iken günlük sorgu sayınızın 4.000 (Her proje için) olmasıdır. Ahrefs’te günlük keyword sorgulama limitinin farkındasınızdır.

Bir kısmınız, Ahrefs veya Semrush’ın daha isabetli trafik veya keyword volume tahminleri verdiğini savunabilir ancak tamamen yapay zeka ve müşterilerden alınan data ile yapılan tahminler söz konusudur. Pek çok kez, verilen trafik datasının gerçek ile uyuşmadığını da görmüş olabilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Serpstat’ın yarı fiyatına sunduğu, günlük Query ve Sonuç Limitini Ahrefs ile karşılaştırdığınızda, bu paraya neden bunu alayım diye bir SEO olarak sormalısınız…

Serpstat’ın yarattığı yapay zekaya gelir isek, Ahrefs’in çoğunlukla her Web Entity için trafik datasını %50 ve %80 oranında daha az olarak tahmin etmektedir, Semrush ise %10 ile %30 oranında daha fazla. Bunun temel nedeni, keyword volume ve SERP Design – Eyetracking özelliklerine göre trafik hesaplayan yapay zekalarının farklılıklarıdır. Ancak, bir toola alıştıysnaız, verdiği sayılara odaklanarka rakibiniz için gerçek veriyi bi ölçüde tahmin edebilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Ahrefs’in Query ve Sonuç Limitleri, 8 kat daha az ve aylık limitler halinde…

Serpstat’ın trafik tahminleri ise iki ayrı şekilde görünmektedir. Ya trafik verisini %10 yanılma payı ile bilmekte ya da önemli ölçüde fazla trafik gösterebilmektedir. İkinci durumun asıl nedeni, teknoloji testi sırasında, Türkiye konumlu web entity’leri kullanmamdır. Türkiye’nin Küresel SEO Pazarındaki payının %1-2 olması nedeni ile pek çok SEO Teknoloji Şirketinin düzgün bir historical datası Türkçe Query’ler ve Web Graph’ı için bulunmamaktadır. 

Bununla birlikte, bazı dostlarım ile yaptığım testlerde, 1.800.000 civarı trafiği olan web entity’lerde sadece %11 yanılma payı ile doğru tahminlerde de bulunmuştur.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Aynı karşılaştırmayı, Semrush için de yapabiliriz. Add-on’un kendisi, asıl hizmetten daha pahalı… 🙂

Ahrefs’teki limitler, databse sorunları ve dahası aynı şekilde Semrush için de geçerlidir.

Yurt dışındaki müşterilerim ve bağlantılarım için gerçekleştirdiğim testlerde ise bir yanılmaya rastlamadığım gibi Serpstat’ın yapay zekasının, diğer toollara göre daha dürüst olduğunu söyleyebilirim keza, çok düşük oranda veriye sahip olunan Web Entity’lerde firma dürüstçe, yeterli dataya sahip olmadığını belirtmektedir.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Serpstat ile gerçekleştirilen bir Audit’in loglarından örnek görüntü.

SERPSTAT’ın Güçlü Yanları Nedir?

SEO Teknoloji Şirketlerinin sunabilecekleri unique SEO Element sayısında önemli ölçüde azalma bulunmaktadır. Bunun temel nedeni template scriptlerle herkesin hemen hemen bir tool yaparak satışa sunabilmesi yatmaktadır. Biraz uğraştığınız taktirde, güzel bir ara yüze sahip, SERP Checker, Onpage Element Checker veya daha fazlasını siz dahi yapabilirsiniz. Zor olan, bu verileri bir database’de depolamak ve her istediğinizde hızlıca çekilmesini sağlamaktır.

Bu noktada, bir SEO Teknoloji Şirketinden üç temel beklenti bulunmaktadır.

  • Güzel ve anlaşılır bir ara yüz.
  • Gerçek veriyi geniş biçimde depolamak ve hızlıca sunmak.
  • Holistic SEO Anlayışında Olması.

Dürsüt olmak gerekir ise yakında yayınlanacak ve belki de çoktan yayınlanmış olacak makalelerimle biraz yazılım dahi bilseniz hiç bir SEO Crawler’ına veya Marketing Strategy Tool’una ihtiyaç duymadan, kendi işlemlerinizi özgürce gerçekleştirebileceğinizi göreceksiniz. 

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Bir proje kurulumundaki Keyword Ekleme Ekranıdır. Aynı zamanda, Cannibilization Sorunlarını çok rahat biçimde keşfetmenizi sağlamaktadır.

Ancak gene de Coder Marketer Profilne sahip olmak istemiyorsanız veya şirketiniz bu tipteki şirketlerle çalışmak istiyorsa, Serpstat’ın güçlü yanlarına geçelim:

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Organic Search Rakiplerinizi, Serpstat Yapay Zekası bularak, ortak keywordleri, ortak olmayanları ve görünürlük karşılaştırmalarınızı hesaplamaktadır.

Serpstat’ta On-page, Off-page, Technical SEO ve PPC adına her türlü karşılaştırmayı yapabilirsiniz. Diğer bir deyiş ile Holistic bir SEO Tool’udur.

Proje ekleme gibi bir limitiniz en düşük pricing’de dahi 20’dir.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Her proje için binlerce kelimeyi takip edebilirsiniz.

Herhangi bir rapor limitiniz bulunmamaktadır. (Açıkçası, bulunsa dahi o limiti bitirmeniz çok güç.)

Her projenin kendi içinde ayrı bir kredisi bulunmaktadır. Örneğin, her proje için 1000 Keyword Takip edebilirsiniz.

Her projeyi, her Search Engine, Bölge ve Cihaz bazlı olarak açabilirsiniz.

Batch Analysis’i hem SEO hem de PPC için gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Competition Map’e istediğiniz kadar rakip ekleyebilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Keywordlerinizin ranking dağılımını ve SERP Özelliklerini görebilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Her URL için sosyal medya paylaşımlarınızı görebilirsiniz, ayrıca her URL’in query’lerini, olası trafik katkıları ile de görebilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Cannibilization Sorunlarını görebilir ve sıralama almasını istediğiniz URL’leri her Query için seçebilirsiniz.

İstediğiniz, On-page Related Custom Raporlarınızı oluşturabilirsiniz. Bu özellik çoğu SEO Teknoloji şirketinde bulunmamaktadır. Pek çok Crawler arasında, aynı zamanda Ryte’da bulunmaktadır.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Serpstat’ın Unique bir özelliği de size, Business Analyst veya Technisal SEO ya da PPC Advisor olarak yardım etmesidir. Nasıl mı?

Aşağıdaki örnek Business Analyst olarak sizin için hazırlanmış bir Road Map ve Check List’tir, hazır bir plan gibi düşünebilirsiniz. Aynı zamanda, her liste maddesi için açıklamalar ve gereklilik nedenleri bulunmaktadır.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Aşağıdaki örnek ise Technical SEO için bir Checklist’tir. Eğer bazı durumlarda, ne yapmalıyım veya neyi eksik bıraktım diye düşünürseniz, hızlı bir Roadmap olarak ele alabilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Serpstat için sonlara yaklaşırken, Off-page alanına da bakarak eksikliklerini belirtelim ve bir sonraki durağa geçmeye hazırlanalım.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Herhangi bir Off-page Çalışması için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm  bilgi içerilmektedir. Bu noktada, Databse’lerinin Moz veya Semrush kadar güçlü olmadığını belirtmeliyim ancak Ahrefs’in stabilizasyon sorunlarını düşünürsek, Ahrefs ile yarışabilirler.

Ayrıca, Toxic veya Malicious Link Detecter Systemleri bulunmaktadır. Her ne kadar ben, Third-Party Toolların çoğu denetlemesini ciddiye almasam dahi, eğer Off-page için hızlı bir bakış istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Aşağıda bir anchor text raporu görebilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Web sitenizin en fazla trafik alan sayfalarını, trafik, internal ve external link ile Keyword Profile anlamında kıyaslayabilirsiniz. Ayrıca, Excel Raporları formatlanmış şekilde geldiği için farklı türde korelasyonlar arayabilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Aşağıda ise bir Off-page Batch Analysis örneği bulunmaktadır. En yüksek veri her sütun için yeşil ile boyanmaktadır. Dilediğiniz kadar web sitesi ekleyebilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Serpstat’ın Unique Toolları bulunmakta mı? Evet. Üç ayrı Unique denebilecek toola sahipler.

Bunlar, Keyword Quality Control ve Keyword Clustering and Text Analytics Toollarıdır.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Ancak, bu toollar şu an Open-beta modunda olup, başlangıç olarak Yandex üstünde çalışmaktadır. Fakat, yakın süre içinde tamamlanacaklarını düşünüyorum. Böylece hedef Keywordleriniz için en related search termleri ve onlar üstündeki performansınızı, rakiplerinizle kıyaslayarak görebileceğiniz gibi, rakibinizle kendi index haritanızı da Query-Map içinde karşılaştırabileceksiniz.

Üçüncü bir Toolları daha mevcut.

O da Serpstat Chrome ve Firefox Extension/Addon’ı. Şu ana kadar gördüğüm en kapsamlı ilk 5 Holistic SEO Aracından birisi olduğunu belirtebilirim. Aşağıdaki akan-görselden de izleyebileceğiniz gibi her şeyi tek bir eklenti ile görebilmenize olanak sağlıyor. Ancak kullanmanız için Serpstat’tan bir API Key almanız gerekmektedir. 

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Structure Data, Page Speed, Text Analysis ve daha pek çok alanda daha pek çok özelliği olan Serpstat için daha fazlasını gösterme gereğini duymuyorum. Eksik kalan noktaları, anlatılar perspektifinde tamamlayabilirsiniz.

Gelelim zayıf yönlerine.

Serpstat’ın Zayıf Yönleri Nedir?

En önemli zayıflığı, Local SEO için herhangi bir toollarının bulunmamasıdır. Holistic SEO Bakış açısı ile bu eksikliği belirtmek gerekmektedir. Eğer, All in One bir Tool arıyorsanız, mutlaka bu noktayı dikkate almanızı tavsiye ederim.

Ayrıca, Ahrefs’in Content Explorer veya Semrush’ın Social Poster gibi toolları bulunmamaktadır.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Herhangi bir Query için SERP Feature, Query Difficulty ve Sonuç Sayısı gibi özellikleri keşfedebilirsiniz.

Eğer, Ahrefs’in Content GAP, Content Explorer veya Semrush’ın Link Gap özellikleri sizin için önemliyse veya Search Console benzeri Search Engine Toollarının datasını paylaşmak gibi imkanlar olmazsa olmazınız ise Serpstat’ta bulamayacaksınız.

Unique Tool kapsamında biraz geride olsalar dahi, yapabilecekleri ve sağladığı yüksek limitler ile Türkiye’de çokça bilinen toollar’dan herhangi bir eksiği bulunmadığını belirtmeliyim. Aynı zamanda, kendilerinin sahip olduğu Unique Toolların da Ahrefs ve Semrush’ta olmadığı aşikardır. 

Örneğin, benim en sevdiklerimden birisi, Semantic Search ve Content Strategy Creator:

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Herhangi bir Query için her kombinasyonda sorulan sorular, related Search Term’ler, onların merkezdeki Query için dağılım oranlarını, search volume’lerini bölgelere ve Search Engine’lere göre görebilir, export edebilirsiniz.

Örneğin, yukarıdaki Baby sözcüğünün Semantic Uzantılarından birisini seçerek aşağıdaki değişimlere bakalım:

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat

Böylece, çok daha rahat biçimde, Content Strategy’nizi oluşturabilirsiniz, ayrıca Unique Toollarından bir diğeri olan Text Clustering ile bu süreci daha da ayrıntılı bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Serpstat’ın bir eksiği ise sıklıkla, yeni yapılanmakta olan teknolojilerini kullanırken ara yüzün bir anda Rusça’ya dönüşmesidir. Sağ üst kısımdaki dil kısmından bunu düzeltebilir veya teknik ekipten yardım isteyebilirsiniz.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Bu ise benim Limitlerimle ilgili bir Kullanım Tablosudur. Gördüğünüz gibi saatlerce kullanmama rağmen bitirmekten çok uzaktayım ve creditlerinizin çoğu her gün yenilenmektedir.

Son eksiklik ise görebildiğim kadarıyla bir mail alert sistemi bulunmamakta ancak kolay bir adım olduğu için bunun için gerekirse kendiniz custom script de yazabilirsiniz. Ancak, yazmayacağınızı bildiğim için, Serpstat’ın teknik ekibi ile bu bölüm önemliyse, görüşmenizi dilerim.

Bitirmeden son kısma gelelim:

Serpstat’ın Türkiye Dijital Pazarlama Sektörüne Mesajı Nedir?

Serpstat, Türkiye SEO Sektörü hakkında ne düşünüyor? Ve size ne söylemek istiyor? Bu kısmı, doğruca Serpstat’taki arkadaşlarımdan aldığım bir alıntı ile size bırakıyorum.

“Türk SEO Sektörü ve Türk SEOcular hakkında soru soruyordun. Biraz araştırdım ancak hiç bir şey bilmediğimi gördüm. Sorularını yanıtlamak için arkadaşlarıma sordum, onlar da aynı yanıtı verdiler.“

Arina Postolova
Global Referral Partnership Manager

Ben şaşırmadım, belki siz şaşırmış olabilirsiniz.

Serpstat’ı satın almak veya eleştirmek, herhangi bir soru sormak veya biraz kendimizi tanıtalım derseniz, tanıtmak için kendilerine erişebilirsiniz. Türkiye’nin ekonomik durumu ve Serpstat’ın sunduğu fiyat avantajları ve kapsamlı hizmeti düşünürsek, işiniz için önemli bir adım olabilir.

Türkiye'de En Az Bilinen SEO Tool'ları ve Türkiye Dijital Pazarlama Sektörü Hakkındaki Görüşleri - Serpstat
Serpstat’ın son 5 yıldaki trend eğrisidir.

Koray Tuğberk Gübür

Koray Tuğberk GÜBÜR, Holistic SEO & Digital'ın kurucusudur. Kendi ekibiyle birlikte, Küresel SEO ve Dijital Pazarlama Sektörüne açılmaktadır. Temel uzmanlık alanı, Google Çekirdek Güncellemeleri, E-A-T Building, Technical SEO, Entity-based Search ve Dijital Marketing Yönetimidir.

4 yorum var

  1. Koray yine harika emek ve deneyim dolu bir yazı olmuş. Serpstats’a üyelik gerçekleştirdim. Feedbackler konusunda sosyal medya üzerinden irtibata geçebilirim. Sadece şu özelliği bile tercih nedeni olabilecek bir özellik.

    “”Serpstat’ta On-page, Off-page, Technical SEO ve PPC adına her türlü karşılaştırmayı yapabilirsiniz. Diğer bir deyiş ile Holistic bir SEO Tool’udur.”
    Proje ekleme, sorgu sayılarında, raporlamalarda limitlerin olmaması, her proje için ayrı kredi vs vs.

    anchor text raporu, semantic arama motoru harika. Herşey den önemlisi Türkiye’de seo sektöründeyseniz ahrefs, alexa, moz, semrush, majestic vb. fiyatların özellikle dolar/tl durumundan ötürü oldukça yüksek olması kısıtlamalar ve fiyat yüksekliği nedeniyle pekçok seo uzmanı kullanamıyor. Fiyat yönünden gerçekten çok iyiler. R10 ve kendi seo ajans çevremde bulunanlara mutlaka tavsiye edeceğim.

    Yeni tools incelemeleri ve sohbetlerde görüşürüz. Tekrar kalemine sağlık kardeşim.

  2. Merhaba Ahmet Bey,

    Güzel sözleriniz ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Popüler SEO Toollarının aksine az bilinen pek çok teknoloji daha uygun fiyatlar sunduğu ve hatta unique yanları olduğu için bence de çok daha iyi seçenekler. Umarım çevrenizden kendileriyle iletişime geçenler olur ve bu teknolojiler de Türkiye’ye daha çok ağırlık verirler.

    Yakında, JetOctopus incelemem de yayınlanacak, daha da ucuza farklı alanlarda daha fazla imkan olduğunu göreceksiniz.

    Dürüst rekabete ve liyakata dayalı bir dijital pazarlama sektörünün oluşmasına katkı sunabilmek dileğiyle…

    Sevgilerle.

  3. Hayatımda tanıdığım için kendimi şanslı hissettiğim bir elin beş parmağını geçmeyecek insanlardan birisi olan Koray abim! Yine şahane bir makale yazmışsın. Böyle değerli içerikleri yayınladığı ve sektöre hitap etme imkanı sağladığı için Ahmet Durmuşoğlu abime de ayrıca teşekkür ederim. Koray abi şunu bilmeni isterim ki olağanüstü bir vizyon ve beklenmeyen bir çıkış ile yükselmeye devam ediyorsun. Arkana dönüp bakma yanındakilerle yükselişe devam!

İlk Yorumu Başlat