Twitter İçeriği Üretirken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Küçük İpucu
Yazılı kuralları, kanunu olmasa da sosyal medya içerikleri üretirken mutlaka dikkat etmen gereken durumların varlığını inkar edemezsin. Aşağıdaki ipuçlarını kullanarak dikkat çekici, hedefe ve amacına uygun twitter içerikler üretmen işten bile değil!
1- Anlatman gereken her şeyi 140 karaktere sığdırmak zorunda olduğunu unutma. Daha kapsamlı ve geniş anlamlar içeren ifadeler en yakın dostun olacak.
2- 140 karakterin var diye hepsini kullanmak zorunda da değilsin. Bazen en iyi içerik, kısa ve net olandır. Yeter ki sen kıvrak kalemini konuştur.
3- Hedef aksiyon senin en büyük yardımcın. İçeriği üretirken en çok onu dikkate al. Hedef aksiyonun;
*Retweet ise; biraz daha “cool” ol. Okuyucuya doğrudan hitap etmek yerine konuya odaklan. O konuyu öyle iyi şekilde anlat ki gören “Evet, doğru tespit!” “Aa ne güzel haber!” diyerek paylaşma isteği ile dolsun taşsın.
*Beğen(Fav) ise; biraz kaygılanman gerek. Takipçileri ya da ziyaretçileri burada daha çok önemsersen ve onların neyi seveceğini hayal edebilirsen gerisi kolay. Beğeni odaklı sosyal medya içeriklerinde empati kurmak en önemlisi.
4- Kendi başına hashtag oluşturmanın alemi yok. Ama eğer marka sana bir hashtag vermişse canını dişine takıp o hashtagi kullanmalısın. Karakterden tasarruf etmek için hashtagi cümle içinde –eğer cümle yapısını bozmayacak bir sözcük / sözcük grubu ise- kullanabilirsin.
5- İçerik, ürün, kategori ya da görsel linklerini kısaltıp kullan ki buradan artacak karakter sayıları yanına kar kalsın.
6- Daha önce üretilen ya da ürettiğin Twitter içeriklerinin karakteri aynı olmalı. Eğlenceli dille içerik üreten bir marka için kurumsal dille yazılmış, takım elbiseli bir Twitter içeriği üretmen tabii ki tuhaf kaçacaktır. Bu yüzden işe girişmeden önce markanın sosyal medya hesaplarını, sitesini incelemen gerek. Tabii, markanın verdiği detayları ve açıklamaları da dikkate almalısın.
7- İş birliği içerisinde olunan, adı geçen kişi ve kurumları “@” işaretiyle kolayca içeriğe dahil edebilirsin.