Uzakrota Travel Summit 2018 Notları

Uzakrota Travel Summit 2018 Notları

Bu yıl 120 konuşmacıya ve 2500 ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzakrota Travel Summit, her yıl olduğu gibi turizm seyahat alanındaki tüm yeniliklerden bahsederek ziyaretçilerine keyif dolu anlar yaşattı.

İçerik ve turizm konuları yan yana olunca biz de İçerik Bulutu ekibi olarak etkinlikte yerimizi aldık ve konuşulanları yakından takip ettik.

Etkinlik 3 ana salonda gerçekleşti: Amedeus Ana Salonu, Neredekal.com Teknoloji Salonu ve Emirates Hava Yolları Pazarlama Salonu.

Bu 3 ana salonda da turizm sektörünün önde gelen isimleri ve seyahat bloggerları turizm endüstrisinin bugünü ve geleceğinden bahsetti. Ancak Neredekal.com ve Emirates salonlarında bu yıl konuşulan ve içerik pazarlamasının gidişatını özetleyen bir konu vardı: Deneyim içeriğinin önemi.

Neredekal.com teknoloji salonunda konuşulanlardan başlayarak 2019’da deneyim içeriğinin neden önemli olacağını anlatalım.

Oturum: Tur Operatörleri ve Yeni Jenerasyon

Moderatör: Numan Olcar (Olcar Turizm)

Konuşmacılar: Barış Öztürk (Travelzone) – Emrah Gülşan (FlyExpress) – Kerem Burç Uyanık (Go Global) – Ercan Kurna (Asian Escape)

Konuşmacılar bu oturumda yeni jenerasyonun teknoloji alışkanlıklarına göre tur operatörleri olarak neler yaptıklarından bahsettiler.

Go Global Country Manager’ı Kerem Burç Uyanık, gelişen teknolojiyle birlikte B2B kullanıcının alışkanlıklarını depolayıp ona göre aksiyon aldıklarını belirtti. Bunu söylerken “Teknolojik turizmde ‘data” en büyük oyuncu.” diyerek en iyi müşteri deneyimi için kullanıcı alışkanlıklarını doğru analiz edebilmenin öneminin de altını çizdi.

Bunun yanı sıra kısa süreli seyahatlerin arttığından ve bu durumun sınırları kaldırdığından söz etti.

“Sabah İtalya’da kahve, akşam Türkiye’de yemek konsepti artık hayal değil.”

İşte bu konuşmadan sonra sınırların giderek yok olması durumunun sadece daha fazla seyahat edebilmenin değil dijital nomadlığın da kapısını araladığından bahsedebiliriz. Çünkü artık sadece seyahat etmek değil gidilen yeri “deneyimlemek” çok daha önemli.

Aynı oturumda “deneyim satma”nın öneminden bahseden bir diğer isim de Travelzone CEO’su Barış Öztürk turizm sektöründe meselenin artık “Gezdim.” değil “Oradaydım.” olduğunu ifade etti.

FlyExpress’in CEO’su Emrah Gülşan ise teknolojiden uzak olursak deneyim satamayacağımızı vurguladı. İlgi ve alışkanlıkları her gün değişen yeni jenerasyonu takip etmenin ve onlara uygun geliştirmelerin sadece teknolojiyle mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Aslında tüm konuşulanların ortak bir mesajı var: Yenilikleri takip ederken insan olduğumuzu hatırlatıp bizi yüzeysel tecrübelerden uzaklaştıracak deneyimlere ihtiyacımızın olduğu. Bunu yaparken hem teknolojiden hem de hızla değişen alışkanlıklarımızdan yararlanarak yapabiliriz.

Oturum: Geleceğin Gezgin Grupları ve Pazarlama Stratejileri

Moderatör: Orhan Durmuş (Skyhub)

Konuşmacı: Tulga Ozan (Dünya Değişmeden)

Geleceğin Gezgin Grupları ve Pazarlama Stratejileri oturumunda konuşan CEO Tulga Ozan, artık bilginin daha değerli olduğunun altını çizdi. Buna örnek olarak da “Artık Eiffel kulesinin önünde fotoğraf çekinmek değil Paris’in ara sokaklarını keşfetmek önemli.” dedi. Bu yüzden 2019’da ülkeye has kültür turlarının yaygınlaşacağını da belirtti.

Turizm seyahat alanında deneyimin önemi artarken bunun yaygınlaşması için içerik pazarlamasına ihtiyaç olduğu kesin. İnsanlar artık “Paris’e nasıl gidilir?” içerikleri okumak istemiyor çünkü herkes bu içerikleri okudu, belki de okuduklarından yararlanarak Paris’e gitti.

Kısacası, artık sırada deneyim turları olduğu gibi deneyim içerikleri var. 2019’da artık “Paris Ara Sokakları için Gurme Rehberi” tarzında içerikler okunacak.

Oturum: Google, Turizm ve Seyahat Sektörünü Nasıl Etkiliyor? 2019’da SEO Neden Daha Önemli Olacak?

Konuşmacı: İlyas Teker (SEO Danışmanı)

Uzakrota Travel Summit 2018 Notları

Uzakrota’nın belki de en dijital oturumunda SEO Danışmanı İlyas Teker sahne aldı. Sunumunda Google’la ilgili güncel bilgiler vererek 20 yıllık bu şirketin ne kadar hızlı değiştiğini de gösterdi.

Her saniye algoritması değişen Google, artık bir “search” şirketi değil yapay zeka şirketi olma yolunda ilerliyor. İlyas Teker, sorguların %30’una yapay zeka ile cevap veren Google’da 2019’da bizi çok büyük değişikliklerin beklediğinin haberini de verdi. İşte bunlardan bazıları:

-Google’da yaptığımız ziyaretlerle ilgili aramalar gruplanacak. Eğer bir web sitesini sık ziyaret ediyorsak sorgumuzda bu web sitesi dışında bir sonuç gelmemeye başlayacak.

-Google, alışkanlıklarımızı öğrenip ilgilendiğimiz konuları takip etmemize yardım edecek. Üstelik biz bu konularda sorgu yapmamış olsak bile. Bu yeni özelliğin adı Google Discover.

-Google’da görünür olabilmek için video içeriğin önemi artacak.

“2019’da görünür olmak daha da önem kazanıyor.”

Sunumda tüm bu yeniliklerle birlikte bu yıl kaliteli içerik üretmenin gitgide zorlaşacağından da bahsedildi.

Buna örnek olarak da Google Flights kutucuğunun şirketlerin Non-Brand SEO gelirini düşürdüğü örneği verildi. Kısacası Google’ın kullanıcıya direkt cevap veren ürünleri, tıklanma oranlarını düşürüyor çünkü kullanıcılar aradıkları yanıta sorguları sonrasında karşılarına çıkan kutucuktan direkt olarak ulaşabiliyor.

Peki, bu durumda Google’da nasıl görünür olacağız?

İlyas Teker’in önerileri şöyleydi:

   – Kaliteli içerik üretin.

“İçerik” kavramı gün geçtikçe değişiyor. Kaliteli içerik üretmiyorsanız dijital dünyada yer almanız çok zor. Bunu yaparken de kullanıcı deneyimini ön plana koymak her şeyden önemli.

   – Video içerik üretin.

Arama sonuçlarında Youtube her zaman ön planda. Üreteceğiniz video içeriklerle bu sonuçlar arasında yer almalısınız.

   – Rich snippet sonuçlarında yer alın

Rich snippetler her zaman daha fazla tıklandığı için bu alanlarda kendinize yer bulmalısınız.

   – Alanınızla ilgili her konuda içerik üretin

Bir turizm seyahat şirketiyseniz mutlaka destinasyon içerikleri üretmelisiniz ya da dijital pazarlama alanında çalışıyorsanız bu alandaki tüm yenilikleri takip ettiğinizi gösteren içerikleriniz olmalı.

   – İçerikleriniz güncel olmalı

Arama sonuçlarında kendinize yer bulabilmek için güncel içerikler oluşturmalısınız ve tabii eski içeriklerinizi mutlaka güncellemelisiniz.

   – Sitenizin teknik sorunlarını çözün

Sitenizin hız gibi teknik sorunlarını çözmelisiniz. Bunun için DeepCrawl gibi toolları kullanabilirsiniz. Bu sayede kullanıcı deneyimini iyileştirmek için esas adımı atmış olursunuz.

Tüm bunları yapabilmek için kaliteli içeriğe ihtiyacınız var. Kaliteli içerik tanımı ise yeni yılla birlikte değişecek. İçeriğin başında da bahsettiğimiz gibi hedef kitleniz artık okurken deneyim kazanabileceği içerikler görmek istiyor.

İçerik Bulutu’nda her gün kalite içeriğin peşinden koşuyoruz. Deneyim içeriğinin ne kadar önemli olacağının farkındayız. Bu nedenle yeni yılda alanında uzman yazar topluluğumuzla deneyim içerikleri üretmeye başlayacağız.

Turizm&Seyahat kategorisinde hizmet verdiğimiz onlarca müşteri arasında yer almanız için bu blog içeriğini referans göstererek yayıncımız olan herkese %20 indirim vereceğiz.

2019’da bizi takipte kalın.

Turizm & Seyahat alanında içerik yatırımlarınızı planlama ve önceliklendirmeye dair yöntemleri öğrenmek için bu videoyu izleyebilirsiniz.

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat