YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları

YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları

Dünya çapında yaklaşık 2 milyar kullanıcıya sahip bir videoizleme platformu olan YouTube’un aktif olarak 200 milyon kullanıcısı bulunuyor. Youtube CEO’su Susan Wojcicki’nin paylaştığı raporda ayrıca televizyon üzerinden Youtube kullanımının aylık olarak 250 milyon saat olduğunu açıklamıştır. Mevcut internet kullanıcılarının %80’inin YouTube hesapları var.

YouTube Abone Sayısı Neden Önemlidir?

YouTube, günde 30 milyondan fazla ziyaretçisi olan ve günlük 5 milyar video görüntüleme alan markalar için cezbedici bir pazarlama kanalı. Google, YouTube’un çevrimiçi yetişkinlerin % 95’ine ulaştığını gösteriyor. Google’ın demografik verilerine baktığımız zaman YouTube erişiminin artık daha yaşlı kitlelere de yayılmaya başladığını görüyoruz. Sizin de işletme olarak YouTube algoritmasının dikkatini çekmek için abone sayısını artırmaya ihtiyacınız var. Hızlı bir şekilde büyüyen bir platformda bulunmayı kim istemez ki.

YouTube abone sayısını artırmanın 11 yolu

1. Hedef Kitlenize Uygun İçerikler Üretin

Bir YouTube abonesi; temel olarak videolarınızı izleyen, yorum yapan veya beğendiği içerikleri başkalarıyla paylaşan kişilerdir. Hedef kitlenizi belirlerken bu yola çıkma amacınızı gözden geçirerek onlara uygun paylaşımlar yapın.

2. İçerik Zamanlaması Yapın

YouTube’da yapabileceğiniz en iyi şey sık sık içerik oluşturmaktır. Haftada bir video olacak şekilde ayda toplam dört tane YouTube videosu yayınlayarak başlayın. Düzenli içerik paylaşmak ve bunu tutarlı bir şekilde yapmak abonelerinizi tutmanıza yardımcı olur. Televizyonda her hafta en sevdiği diziyi izlemek için sabırsızlanan izleyiciler gibi siz de bir sıklık oluşturmalısınız. Aboneler içeriğinizi sabırsızlıkla beklemeli.

3. Bitiş Ekranınızda Başka Bir Videoyu Tanıtın veya Abone Ol Butonu Ekleyin

Videolarınızın son 10-20 saniyesine bitiş ekranı eklemeniz diğer videolarınızın da izlenmesini ve öne çıkmasını sağlar. Bunu eklemek için videonuzun 25 saniyeden uzun olması gerekir. Tıpkı aşağıda olduğu gibi.

YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları

İlgili bir videoya bağlantı eklemek için: YouTube Bitiş Ekranı Ekleme Adımlarını izleyelim.

  • YouTubeStudio’ dan videolar sayfasını açın ve istediğiniz bir videoyu seçin.
  • Sol kısımdaki menüden “Düzenleyici”yi seçin.
  • Bitiş ekranı ekle’yi seçin.

Hepsi bu kadar 🙂

YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları

4. Marka Filigranı ve Abone Ol Düğmesi Ekleyin

Marka filigranı videonuzu görüntüleyenlerin kanala abone olmasını sağlar. Marka filigranı kullanmak %70 daha etkili bir yoldur. İzleyicilerinize etkileyici bir “Abone Ol” düğmesi eklemeniz abone sayısını artırmaya yarar. İzleyicilerinize harekete geçirme ifadesi kullanmalısınız. Örneğin: “Önceki videolarımı izlemek ve harika pazarlama ipuçlarımdan haberdar olmak için, bu videonun üstündeki “Abone Ol” düğmesine tıklayarak YouTube kanalıma abone olmayı unutmayın.”

YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları

5. İzleyicinin Zamanına Değer Verin

Videolarınızda uzun uzun konuşmak yerine izleyicinizin zamanına değer verin ve bir ürünü açıklıyorsanız veya bir şey hakkında bilgi veriyorsanız, hemen bilgi vermeye başlayın. Videonun ilk 10 saniyesi önemli çünkü bu değerli saniyelerdeki tıklama oranı oldukça yüksek. Dolaylı bir anlatımdan ziyade doğrudan içeriğe geçmemiz ve ürünlerimizi tanıtmaya başlamamız önerilir.

6. SEO Odaklı Başlık Oluşturun

SEO odaklı başlıklar ve anahtar kelime içeren açıklamalar oluşturun. En alakalı arama terimlerini içeren video başlıkları oluşturmak için kullanacağınız kelimeleri YouTube arama çubuğuna yazarak popüler arama sonuçlarını görebilirsiniz.

YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları

Erkek montu satan bir markaysanız ve ürününüzü anlatan bir video paylaşacaksanız, arama butonuna ürününüzle alakalı “Erkek Mo…” yazdığınızda çıkan sonuçları kullanabilirsiniz. Bunun içinYouTube’un otomatik doldurma özelliğinden faydalanın. YouTube’da başkalarının ne yazdıklarını görebilirsiniz. YouTube popüler arama terimlerini temel alarak otomatik olarak doldurur.

7. Diğer Sosyal Medya Kanallarını Kullanın

YouTube videolarınızı farklı sosyal ağlarda yayınlayarak erişiminizi genişletin. Facebook, Instagram ve Twitter ile etkileşiminizi ve abone sayısını artırabilirsiniz. YouTube’da paylaştığınız videolarınızın aynı formatını diğer sosyal medya kanallarında da paylaşabilirsiniz.

8. Yapılan Her Yoruma Cevap Verin

Daha fazla abone edinmenin en kolay yollarından biri elinizden geldiğince çok yoruma cevap vermektir. İzleyici kitlesiyle etkileşime geçen işletme onların gözünde iyi bir konuma yerleşir. Bu sayede izleyicinin katılımını teşvik eder ve hayran kitlesi elde edebilir. Günümüzde birçok işletme müşterisiyle değer odaklı bir pazarlama metodu izlemektedir. İzleyicilerinizin sizinle iletişim halinde olmasına izin verin ve onların sorunlarıyla ilgilenin.

9. Kanal ve Video Açıklaması Yazın

Bir video izlediniz ve kanala abone olmayı düşünüyorsunuz ancak video açıklaması izleyiciyi abone ol düğmesine basmaya teşvik edecek mi? Açıklama da kanalın tanımını yazmanız, video hakkında açıklama yazmanız abone olmayı teşvik etmelidir. Açıklamanızda hedef kitlenizin kullanabileceği anahtar kelimelere de yer vermeyi unutmayın.

10. YouTube Videolarınızı Blog Gönderinize Ekleyin

Trafik alan bir web siteniz ve blogunuz varsa bu trafikten faydalanmak, YouTube abone sayısını artırmak için harika bir fırsat olabilir. Videolarınızı blogunuza yerleştirmek iframe kodunu kopyalayıp web sitenizin HTML koduna yapıştırmak kadar kolay. Blog içeriğini okumaya gelen kişiyi harekete geçirecek bir yazı abone kazanmak için uygulanması gereken doğru bir adımdır.

  • Paylaş butonuna tıklayın
YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları
  • Daha sonra çıkan ekran Yerleştir’e basın
YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları
  • Çıkan HTML kodunu sitenizde veya blog içeriklerinizde bulunmasını istediğiniz yere yapıştırın.
YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları

İçerik Bulut Akademi’de içeriklerimize YouTube videolarmızı aşağıdaki örnekteki gibi ekliyoruz.

YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları

11.  YouTube Influencer’ları ile Çalışın

İnsanların% 40’ı, Instagram, Twitter, Vine veya YouTube’daki bir etkileyici tarafından kullanıldığını gördükten sonra çevrimiçi bir ürün satın aldıklarını söylüyor. YouTube influencerlarının gücünü ve size nasıl yardımcı olabileceklerini asla küçümsemeyin, abonelerinizi arttırma hedefinize ulaşın.

YouTube influencerları oluşturdukları kitle ve itibarlarıyla, özellikle sektörünüzdeyse, kanalınızın marka bilinirliğini artırmaya yardımcı olabilir.

Markanıza Uygun YouTube Etkileyicilerini Nasıl Bulabilirsiniz?

YouTube’da ürününüz veya hizmetinizle ilgisi olan konuları arayarak başlayın. Video paylaşanların çok fazla takipçisi olup olmadığını veya videolarının etkileşiminin yüksek olup olmadığını kontrol edin

Markanızın iyi temsil edildiğinden emin olmak için takipçilerle influencer arasında iyi bir ilişki olduğundan emin olun.

Doğru influencerları belirledikten sonra, doğrudan kişiye ulaşmaktan çekinmeyin. Bu kişiler genelde kanallarınının Hakkımızda bölümünce işbirlikleri için e-postalarını yazarlar.

Takipçileri ile güçlü ilişkileri olan bir influencer tarafından markanız desteklendiğinde, insanların kanalınızı kontrol etmeleri daha olasıdır. Her gün YouTube’da yayınlanan milyonlarca yeni video karşısında zaten bilinen ve güvenilen birisi ile video içerik üretmek rekabette öne çıkmanıza yardımcı olur. 

Son olarak dijital pazarlama sektörünün önde gelen isimleri deneyimlerini paylaştığı YouTube kanalımıza da abone olmayı unutmayın: https://www.youtube.com/user/icerikbulutucom

Elif Bilgesoy

Dijital pazarlama, SEO ve sosyal medya reklamcılığı alanlarında kendimi geliştirmek adına İçerik Bulutu'nda staj yaptım ve şimdi HYPE ajansında SEO uzmanı olarak çalışıyorum.

İlk Yorumu Başlat