e-tablolar şablonları

Her İçerik Pazarlamacısının İhtiyaç Duyduğu Google E-Tablolar Şablonları

İçerik pazarlama programınızın ilk günleri… Belki bir içerik yönetim sistemi seçtiniz ve siteniz de hemen hemen hazır. Tabii ki, başarıyı hayal etmişsinizdir. 100.000 aylık ziyaretçi olsun! Sektörünüzle ilgili anahtar kelimeler için ilk sırada yer alın! SEO sayesinde pasif satışlar olsun! 

Peki ama 100.000 ziyaretçiye giden yolun neye benzediğini biliyor musunuz?

Veriler tarafından yönetilen bir anahtar kelime listeniz var mı?

Boşuna üzülmenize gerek yok. Biz yardım etmek için buradayız.

Bir müşteri ile iş yapmaya başladığımız zaman, o müşterinin mevcut sayfalarını nasıl iyileştirebileceğimize ve yeni içerik için fırsatları nasıl belirleyebileceğimize odaklanırız. Ardından, nihai olarak içerik stratejimize rehberlik edecek bir anahtar kelime listesi oluşturur ve hedeflerinize ulaştığımızdan emin olmak için süreç boyunca temel performans göstergeleri belirleriz.

Bu önerileri sunduğumuz zaman, bunları verilerin nereden geldiğini söylemeden “veriye dayalı içgörüler” gibi gizli kapaklı bir mantıkla ya da gerçekten sadece elektronik tablolar olduklarında “özel algoritmalar” şeklinde ifade etmiyoruz. Müşterilerimize verileri nasıl kullandığımızı ve ilerlemeyi nasıl takip ettiğimizi gösteriyoruz.

Şimdi bu elektronik tabloları ve dokümanları sizinle paylaşıyoruz. Şablonların nasıl kullanılacağına ilişkin talimatlarla birlikte, her zaman elinizin altında olması için bu sayfaya yer işareti koymanızı kesinlikle öneririz. Bu Google Sayfaları ve Google Dokümanlar şablonlarını kullanmak için her birine tek tek tıklayın, ardından sol üstte Dosya> Kopya Oluştur’u tıklayın.

İyi eğlenceler!

1. Başarıyı izlemeye ve kaliteli anahtar kelimeler bulmaya başlamak için Wiki Stratejisi Hesap Tablosu’nu kullanın

Blogunuzun iyi bir sırada olmasını istiyorsanız, o konuyla ilgili en iyi makalelerden bazılarını çevrim içi yazmanız gerekir. Tüm çabanızın karşılığını almak için müşterilerin gerçekten bu içeriği aradığından emin olmanız gerekir. Baskı yok, değil mi?

Favori içerik stratejilerimizden biri “Wiki Stratejisi” olarak adlandırdığımız bir stratejidir, çünkü Wikipedia’nın başarısından sonra modellenmiştir. Wikipedia hepimizin bildiği bir kaynak ve yüksek kaliteli tonlarca içeriğe sahip.

Bu stratejiyi kullanmak istiyorsanız, Wiki Strateji Elektronik Tablosu‘nun bir kopyasını oluşturun. Her şeyden önce bu tablo, dönüşüm hedefleri ve ilk konu ya da anahtar kelime fikirleri belirlemenize yardımcı olacaktır. 

Tabloyu nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır:

Sayfa 1: Hedef izleme

İlk adımınız, içerik stratejiniz için bir hedef belirlemektir. Büyük olasılıkla, nihayetinde ulaşmak istediğiniz bir satış hedefiniz vardır.

Örneğin: Altı ay içinde blog okuyucularına ayda 300 ürün/hizmet sat.

Daha sonra, dönüşüm ve trafik hedeflerini tersine mühendislik yapın. Ortalama e-ticaret dönüşüm oranları% 1-2‘dir. Ancak örneğimiz için %1’i ölçü olarak alalım. Matematik şu şekilde çalışır:

Satış hedefi: Altı ayda her ay satılan 300 ürün/hizmet

Dönüşüm hedefi: Tüm blog ziyaretçilerinin %1’i‍

Trafik hedefi: 300 / 0.01 = altı ayda ayda 30.000 ziyaretçi

Merak etmeyin; sayfanın aşağısındaki trafik hedefleri için başka bir elektronik tablo şablonumuz var.

Sayfa 2: İçerik fikirleri

Erken bir anahtar kelime stratejisi oluşturmaya başlayabileceğiniz nokta burasıdır. Bu sayfayı bir pencerede, Ahrefs’i başka bir pencerede açın. (Eğer isterseniz hızlı klavye kısayollarıyla pencerelerinizi yeniden boyutlandırmak için Spectacle‘ı kullanın).

Ahrefs’te, nişinizdeki anahtar kelimeleri aramaya başlayın. En az 50 anahtar kelime bulmayı hedefleyin ve anahtar kelimeyi, hacmini ve zorluğunu kopyalayıp elektronik tabloya yapıştırın. Listeyi en iyi fırsatlara göre filtrelemek için bu ölçümleri de kullanabilirsiniz.

Anahtar kelime hacmi: Amaç, yüksek arama hacmi bulmaktır. Genel bir kural olarak, ayda en az 500 araması olan anahtar kelimeleri öneririz.

Anahtar kelime zorluğu: İdeal olarak düşük zorluktaki anahtar kelimeleri bulun. Ahrefs, belirli bir anahtar kelime için sıralanmanın ne kadar zor olduğuna dair 1-100 arasında bir ölçek sunar; burada “1” en kolay olanıdır. Yeni bir site için süper bir şekilde güvende olmak adına 20’nin altında kalın.

Wiki stratejimiz hakkında daha derin bir anlayış elde etmek için şablonlarımızın geri kalanını iş akışınıza dahil ederken rehberimizi yakından incelemenizi öneririz.

2. Anahtar kelime oluşturucu elektronik tablomuz ile yeni başlık fırsatlarını keşfedin

İlk konularınız ve anahtar kelimeleriniz hakkında bir fikir edindikten sonra devam etmek için daha uzun bir anahtar kelime listesi belirlemek isteyeceksiniz. Bu size daha fazla blog yazısı fikri verecek ve nihayetinde editoryal takviminizi doldurmanıza yardımcı olacaktır.

Örneğin, Cup & Leaf’te çeşitli çay türleri için “nasıl demlenir” ve “sağlık açısından faydaları” gibi birçok içerik yazdık. Bize bu başlık veya anahtar kelime kombinasyonlarını vermek için anahtar kelime oluşturucu elektronik tablomuzu kullandık.

keyword generator

Fikirlerinizi girmek için bu e-tabloyu kullanın ve bir Google E-Tablolar formülünün yeni konu fikirlerini ortaya çıkarmak için iki hücreyi birbirine bağladığı bu birleştirme sihrini seyredin.

3. Bir içerik stili kılavuzu ile yazarlarınızı daha hızlı ve daha verimli bir şekilde eğitin

Stil rehberi, tasarımcıların markayı korumaları için sadece bir araç değildir. SEO’ya ve şirketin en iyi uygulamalarına bağlı kalmanızı sağlamak için bunu siz ve yazma ekibiniz için bir eğitim kaynağı olarak düşünün. Sonuçta, bu standarda sahip olmak, içeriklerinizi daha verimli bir şekilde oluşturmanızı sağlayacaktır.

Yararlı bir içerik stili kılavuzu aşağıdaki ögeleri içerir:

SEO için en iyi uygulamalar: Başlık ve alt başlık yapısı, anahtar kelimeleri dahil etme ve bağlantılar dahil etme konusunda rehberlik sağlayın. En iyi uygulamalarımızdan bazıları, alt bölümlerde H2 başlıklarını kullanmak, içeriğin giriş paragrafındaki anahtar terimi tam olarak kullanmak, anahtar kelimeleri doldurmamak için anahtar terimleri çok fazla (en fazla 30) dahil etmemek ve en azından üç iç bağlantı ve bir dış bağlantı içerir. 

Yaygın hatalarla birlikte dil bilgisi rehberi: Pazarlama ekibinizin virgülün nasıl kullanılacağı konusunda güçlü bir duruşu varsa (evet, kesinlikle profesyoneliz), bunu stil kılavuzunuza eklediğinizden emin olun. Eğer bazı kelimelerin nasıl yazıldığına dair belirli bir stiliniz varsa (örneğin WiFi veya Wi-Fi), bunu da ekleyin.

Yazma stiliyle ilgili rehberlik: Her şirket için geçerli olan bazı genel uygulamalar vardır, örneğin her zaman ilginç, dikkat çekici bir giriş yazmanızı sağlamak gibi. Belki de içeriklerinizi her zaman belirli bir harekete geçirici mesajla bitirmek istersiniz.

Stil kılavuzumuzun Google Dokümanlar şablonunu başlangıç ​​noktanız olarak kullanın. Ayrıca, sizin ve yazarlarınızın bu stil kılavuzuna bağlı kaldığından emin olmanıza yardımcı olacak bir bonus kontrol listesi de ekliyoruz.

İçeriklerinizin marka vizyonunuzu gerçekten anlayan içerik üreticileri tarafından üretilmesi hayal değil. Favori Yazar Takımı teknolojisi ile içeriklerini beğendiğiniz profilleri favori içerik üreticileriniz arasına ekleyebilir, markanıza özel bir takım oluşturabilirsiniz.

İçerik Bulutu Favori Yazar Takımı teknolojisi, favorilerinize eklediğiniz içerik üreticilerini sizin için takımlaştırır ve markanıza özel bir Favori Yazar Takımı oluşturur.

Sizin için üretilen içerikleri incelerken beğendiğiniz içerik üreticilerini Favori Yazar Takımı listenize ekleyebilir, sonraki içerik taleplerinizin öncelikli olarak bu takıma atanmasını garantileyebilirsiniz. Markanızın diline uygun bulmadığınız içerik üreticilerini ise yasaklılar arasına ekleyerek sizin için içerik üretmelerini engelleyebilirsiniz.

4. Gelecek yıl hedeflerinizi belirlemenize yardımcı olması için trafik tahmincisi elektronik tablomuzu kullanın

Trafiğiniz için “bekle ve gör” yaklaşımını benimseyemeyecek olmanız gibi, sırf güzel ve yuvarlak bir sayı olduğu için “ayda 100.000 ziyaretçi” gibi bir hedef de seçemezsiniz. Eşleştirilmiş metrikler veya dönüşüm hedefleri gibi şeylerin daha derinine inmenin yanı sıra iyi içerik pazarlama hedefleri belirlemenin bir diğer yolu, her üç ayda bir ilerlemenizi kontrol etmek için bir trafik tahmincisi oluşturmaktır.

Trafik tahmincisi elektronik tablomuz, veriye dayalı hedefler oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bunu nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır:

1. Wiki Strateji Elektronik Tablosu’nu hatırlıyor musunuz? Onu bununla yan yana açın. Ardından, anahtar kelimelerinizi ve arama hacminizi bu sayfadan kopyalayıp bu trafik tahmin e-tablosunun A ve B sütunlarına yapıştırın.

2. E-tablonun geri kalanı, hedeflerinizi sizin için yapmak üzere otomatik olarak güncellenecektir.

3. İşte, size düzenlemek isteyebileceğiniz bir şey; L ve M Sütunlarına gidin, burada aylık olarak 12 makalelik bir hız gösterdiğimizi göreceksiniz (yani haftada yaklaşık üç içerik). Gerekirse, siz bu sayıyı yazma çıktınıza göre değiştirin. Eğer içerik stratejinizle ilgili atılgan hissediyorsanız bunu 16 olarak bile ayarlayabilirsiniz. Doğrusal grafik her ay kaç makale yayınlayacağınıza bakar, ardından makale başına ortalama trafiği hesaplar, bunu sahip olacağınız toplam makale sayısıyla çarpar ve toplam trafiği ne kadar süredir içerik üzerinde çalıştığınıza göre azaltır. Daha sonra, toplam “indirimli trafik” ya da her şeyi mükemmel bir şekilde yaparsanız size ne kadar trafik alabileceğiniz için bir sayı verir.

Bu sayılara biraz daha fazla bağlam eklemek için Düşük, İyi, Harika ve Mükemmel derecelendirmelerini de göreceksiniz. Genellikle, size İyi’yi hedeflemenizi öneririz. Çünkü bu çok yüksek trafik olmadan elde edilebilir (Özellikle de en iyi içeriği oluşturmayı planladığınız için!). 

Bununla birlikte, eğer ilk birkaç ayda bu hedeflerin altında kalırsanız sakın cesaretiniz kırılmasın. İçeriğin uzun soluklu bir iş olduğunu kesinlikle unutmayın. Ancak altıncı aya ulaşırsanız ve yine de “İyi” sayıyı geçemezseniz, o zaman stratejinizi yeniden değerlendirmeniz gerekebilir.

Okuma Önerisi : Google Docs’u İçerik Pazarlaması için Kullanma Taktikleri

Kaynak : https://www.growthmachine.com/blog/google-sheets-templates

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat