En İyi Pazarlama Blogları

Ufkunuzu Açacak En İyi Pazarlama Blogları

Pazarlama blogları sayesinde pazarlama gündemini takip edebilir ve kendi içerik stratejilerinize katkı sağlayacak yeni detaylar öğrenebilirsiniz. Özellikle dijital pazarlama noktasında ilgiliyseniz ya da ilgili alanda çalışan ve yeniliklerden haberdar olmak isteyen biriyseniz benim sürekli takip ettiğim, nitelikli bilgiler verdiğini düşündüğüm 20+ pazarlama blogu karşınızda…

Mutlaka Göz Atmanız Gereken 20+ Pazarlama Blogu

Bir içerik operasyon uzmanı olarak takip ettiğim ve içeriklerinin niteliklerine güvendiğim pazarlama bloglarını sizler için derledim!

Semrush Blog

Semrush, web siteniz ile ilgili ölçümler yapabileceğiniz (anahtar kelime araştırması, rakip analizi vb.) bir araç. Aynı zamanda bir pazarlama blogu da bulunuyor. Semrush blog sayesinde SEO, içerik stratejisi oluşturma ve temel pazarlama konuları gibi birçok alanda nitelikli bilgi edinebilirsiniz. 

The Ahrefs Blog

Aslında Ahrefs ve Semrush’ın birbirlerinin muadili sayılır. Bu bakımdan Ahrefs, Semrush’ın hizmet verdiği noktalara benzer noktalarda hizmet veren bir araç ve tabii ki bir dijital pazarlama bloguna sahip. The Ahrefs Blog’dan; teknik SEO, on-page SEO, off-page SEO ve pazarlamanın diğer birçok alanı ile ilgili rehber içeriklere ulaşabilirsiniz.

Backlinko

Baclinko’nun kurucusu, uluslararası bir SEO uzmanı olan Brian Dean. Dean’in iyi bir trafik ve güçlü bir SEO için savunduğu; iyi içerik üretimiyle birlikte iyi bir teknik güce sahip olmak. SEO ve link inşası noktasında doyurucu içeriklere ulaşmak isterseniz Baclinko’ya göz atabilirsiniz. Bunun yanı sıra bültenlerinin de çok faydalı olduğunu eklemek gerek.

Neil Patel (Kissmetrics) Blog

Neil Patel, pazarlama dünyasında adından sıkça söz edilen bir pazarlamacı. İnsanlar onun çalışmalarını güvenilir bir kaynak olarak değerlendiriyor. Pazarlamaya dair stratejilerini ve bilgilerini paylaştığı içerikler ise Neil Patel Blog’da yer alıyor. Neil Patel pazarlama blogu üzerinden kaliteli trafik elde etme, SEO stratejileri ve pazarlamanın temellerine dair içeriklere ulaşabilirsiniz.

HubSpot

En iyi pazarlama blogu denildiğinde akıllara ilk gelen seçeneklerden biri olan Hubspot, pazarlamaya dair yenilikleri en güncel şekilde blog sayfasında işliyor. Dijital pazarlama stratejisi, SEO ve satış stratejisi oluşturma gibi birçok alanda bilgi edinmek istiyorsanız HubSpot blog’a göz atabilirsiniz. HubSpot da bilgi edinebileceğiniz blog içeriklerinin yanı sıra bültenler de bulunuyor. 

Think with Google

Think with Google sayesinde pazarlama stratejinizi geliştirebilir ve pazarlama içgörüleri elde edebilirsiniz. Trend olan içerikler sayesinde kısa vadede hangi alanlara yatırım yapmanız gerektiğini tespit edebilirsiniz. Ayrıca farklı markaların pazarlama stratejilerine göz atabilirsiniz.

Sales Force – The 360 Blog

Daha çok iş geliştirme, AI ve iş hayatı gibi konuları ele alan The 360 Blog’dan iş geliştirme fikirleri alarak pazarlama stratejinizi şekillendirecek ipuçlarına ulaşabilirsiniz. Diğer pazarlama bloglarından farklı olarak satış noktasında da içeriklerin bulunduğu Sales Force blog bütünsel olarak oldukça faydalı.

The Moz Blog

Moz dijital pazarlama blogu, SEO ve diğer pazarlama stratejileri belirlemeniz noktasında oldukça faydalı olacaktır. Pazarlama noktasında her konuda “nasıl yapılır” içerikleri ile de güçlü bir kaynak olarak gösterilen The Moz Blog üzerinden pazar içgörülerini takip edebilirsiniz.

Mailchimp Marketing Resources

Toplu bir bülten gönderme aracı olan Mailchimp, aynı zamanda pazarlamanın birçok alanında bilgi alabileceğiniz bir kütüphane de oluşturmuş. Mailchimp Marketing Resources olarak adlandırdıkları alanda; dijital içerik, e-ticaret, e-mail pazarlaması gibi birçok alanda içerikler bulunuyor. 

Funnel Blog

Veri odaklı pazarlamayı öne çıkaran Funnel, iş süreçlerinizi geliştirmenize ve pazarlama stratejileri belirlemenize yardımcı olacak pazarlama blog içeriklerini Funnel Blog’da paylaşıyor. Blog paylaşımlarının yanı sıra bültenlerine kaydolarak e-mail pazarlamasına dair de ipuçlarına ulaşabilirsiniz.

The Hotjar Blog

Hotjar Blog, kullanıcı deneyimi ve üründen bahseden, bunları ana konusu haline getirmiş bir pazarlama blogu. Kullanıcı deneyiminin ne olduğunu anlamak ve buna yönelik bir strateji oluşturmak istiyorsanız blogdan ilgili içeriklere göz atabilirsiniz.

Brevo Blog

Brevo, e-mail pazarlaması için kullanılan bir araç. Bunun yanı sıra bir pazarlama blogu da var. Blogda, e-mail pazarlaması ve müşteri ilişkilerine dair konuları işliyor. Siz de özellikle e-mail pazarlaması konusunda bilgi edinmek istiyorsanız Brevo Blog’a göz atabilirsiniz.

Search Engine Land

Search Engine Land, en kapsamlı dijital pazarlama blogları arasında bence ilk sıralarda yer alabilir. Dijitale dair her konuda bilgi alabileceğiniz blogda, özellikle SEO ve PPC alanında çok kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda abone olabileceğiniz bir dijital pazarlama bültenleri de bulunuyor. Search Engine Land’e buradan göz atabilirsiniz.

Analytica House Blog

Analytica House Blog’da; performans pazarlaması, dijital medya planlamaları, SEO, pazarlama iletişimi ve e-ticaret yönetimi hakkında birçok içeriğe ulaşabilirsiniz. Siz de bu alanlarda bilgi edinebileceğiniz bir pazarlama blogu arıyorsanız Analytica House’a göz atmanızı tavsiye ederiz.

Digital Marketing Institute Blog

Digital Marketing Institute Blog’dan; dijital strateji oluşturma, içerik pazarlaması, e-mail pazarlaması, SEO, veri analizi, kullanıcı deneyimi ve bütünüyle dijital pazarlama hakkındaki konularda bilgi edinebilirsiniz. Dijital pazarlama blogları arasında belki de en kapsamlılarından biri Digital Marketing Institute Blog

Shopify Blog

Shopify Blog; özellikle e-ticaret özelinde ana kaynak olarak ele alabileceğini bloglardan biri. Bu blogdan pazarlama stratejilerinizi oluşturmak ve geliştirmek için faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra Shopify’ı nasıl doğru şekilde kullanabileceğinize dair birçok içeriğe de ulaşabilirsiniz. Blog’a şuradan göz atabilirsiniz.

Social Media Examiner

Bir pazarlama stratejisi oluşturmak ya da var olan bir stratejiyi geliştirmek istiyorsanız Social Media Examiner’a göz atarak bilgi edinebilirsiniz. Size bir rehber gibi yol gösterebilecek Social Media Examiner’a link üzerinden göz atabilirsiniz.

Buffer Blog

Buffer Blog’da; küçük işletmeleri ilgilendiren konularda, sosyal medyaya dair gelişmeler noktasında ve son gelişmeler hakkında içeriklere ulaşabilirsiniz. Diğer pazarlama bloglarından küçük işletmelerin gelişimine dair yayınladıkları içerikler ile ayrışıyor. 

Yoast SEO Blog

Yoast SEO Blog’u takip ederek SEO ve teknik SEO hakkında birçok faydalı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Yoast SEO bültenlerine kaydolarak belli aralıklarla içerik süreçleri hakkında birçok ipucu yakalayabilirsiniz. 

Content Marketing Institute Blog

İçerik pazarlaması denince akla gelen bloglardan olan Content Marketing Institute Blog, içinde pazarlamanın her alanına dair konuları barındırıyor. İçerik ürerimi, dağıtımı, kitle analizi, içerik optimizasyonu gibi birçok önemli noktaya değinen Content Marketing Institute Blog’a linkten ulaşabilirsiniz.

ContentGo Blog

Sloganı; “İçerik pazarlaması hakkında her şey!” olan ContentGo Blog, yayınladığı içeriklerle sloganının hakkını veriyor. SEO stratejilerine dair içeriklerden işletmeler için özelleştirerek yayınladıkları içerik pazarlaması içeriklerine ContentGo Blog üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca yine ContentGo tarafından yayınlanan e-kitaplara da göz atabilirsiniz.

İçerik Bulutu Akademi

Tabii ki gönlümde taht kuran ismi sona sakladım: İçerik Bulutu Akademi! 

İçerik, bizim için kimsenin onu görmediği zamandan beri “kral.” Son 10 yıldır, içerik ve içerik pazarlamasının her alanına dair bilgilendirici içerikler yayınladığımız İçerik Bulutu Akademi’de; SEO, sosyal medya, sektörler için kişiselleştirilmiş içerikler, çeviri, lokalizasyon ve daha birçok alandaki içeriklere Akademi Blog üzerinden göz atabilirsiniz. 

Bunların yanı sıra farklı sektörler özelinde hazırladığımız çeşitli e-kitapları da Akademi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Deniz Suna

İçerik Bulutu Growth ekibinde İçerik Operasyon Uzmanı olarak çalışıyor. Bol bol seyahat etmesiyle ve dijital olan birçok işle içli dışlı olmasıyla biliniyor. 🙂

İlk Yorumu Başlat