Facebook İçeriği Üretirken Dikkat Etmeniz Gereken 5 İpucu

Facebook İçeriği Üretirken Dikkat Etmeniz Gereken 5 İpucu

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya mecrası Facebook, günümüzde markaların en büyük reklam ağlarından biri. İyi bir sosyal medya uzmanı ve içerik yazarı olmak için en iyi gönderileri üretmek “zorundasın.” Bunu yaparken birazdan bahsedeceklerimizi yabana atmaz ve hayata geçirirsen içerik ürettiğin markalardan takdir toplayabilir ya da kendi hesaplarını öne çıkarabilirsin.

1- Facebook, içeriklerindeki karakter ya da kelime sayısı konusunda seni sınırlamaz. Ama bunu görüp rehavete kapılmayı aklından bile geçirme. Unutma; sosyal medya içeriklerinde ilk kural, okuyucuyu sıkmayacak içerikler üretmek. Bunun için anlatabileceğin her şeyi en kısa ve açık yoldan anlatmaya bak.

2- Hedef aksiyon senin en büyük yardımcın. İçeriği üretirken en çok onu dikkate al. Hedef aksiyonun;

*Beğen: Beğeni kazanmayı hedefleyen içerikler üretmen gerekiyorsa ilk yapman gereken şey empati kurmak. Ziyaretçiyi kendi yerine koy, ilgisini çekecek ve hoşuna gidecek bir şeyler bul, bunu asıl anlatmak istediğin şeyle birleştir. İşte bu kadar!
*Yorum:
Bir konu hakkında ne zaman yorum yapman gerektiğini hissedersin? Cevap çok basit; bir soru ile karşı karşıya kaldığında. Bir gönderiye yorum almanın en basit yolu soru sormaktır. Eğer bu taktiği çok fazla kullandıysan üstü kapalı bir şekilde fikir alıyormuş, merak ediyormuş izlenimi verebilir ya da ziyaretçilerin de bir şeyler anlatmak isteyeceği durumlardan söz edebilirsin.
*Paylaş: Küçük kalem hareketleriyle zekanı konuşturma vaktin geldi. Bir içeriğin paylaşılmasındaki en önemli etken içeriğin bir şeyler anlatıyor olmasıdır. Burada empati yapman gerekmez. Güvenmen gereken tek şey içeriğin kalitesi ve özgünlüğüdür. Unutma; paylaşma isteği uyandıran gönderilerin hepsi diğerlerine oranla daha havalı olanlardır.

3- İş birliği içerisinde olunan, adı geçen kişi ve kurumları “@” işaretiyle kolayca içeriğe dahil edebilirsin.

4- Twitter’da olduğu gibi linkleri kısaltarak karakterden tasarruf etmene gerek yok ama upuzun dağınık bir görüntüye sebep olan linkleri de içerikte kullanmamaya özen göster. Hatta sen en iyisi sadece web sitesinin salt halini açık olarak yaz, diğerlerini mutlaka kısalt.

5- Sosyal medyada süreklilik önemli. Bu süreklilik, ziyaretçilerin hesaba olan bakış açılarını tamamen değiştirebilir. Bu yüzden alışılmışın önüne geçecek bir şekilde farklı bir dil, hitap şekli kullanmamaya özen göster. İşe girişmeden önce markanın sosyal medya hesaplarını, sitesini incele. Her bir içeriğini bu hesapların halet-i ruhiyelerine göre donat. Tüm bunların yanı sıra markanın istediklerini verdiği detayları ve açıklamaları hesaba katmayı unutma.

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat