Freelance İçerik Yazarlığının Size Göre Olup Olmadığını Anlamanın 9 Yolu

Freelance İçerik Yazarlığının Size Göre Olup Olmadığını Anlamanın 9 Yolu

Belki tam zamanlı bir işe sahipsiniz ve içerik üretmekten hoşlandığınız veya ekstra gelir elde etmek istediğiniz için freelance olarak içerik yazarlığı yapıyorsunuz.

Belki tam zamanlı olarak içerik üretiyorsunuz.

Belki de içerik üretmek ilginizi çekiyor ama size göre bir iş olup olmadığı konusunda kesin bir fikre sahip olamıyorsunuz.

Eğer aşağıdaki soruların hepsine “evet” diyebiliyorsanız, içerik yazarlığının size göre olduğunu söyleyebiliriz. Haydi başlayalım…

freelance-icerik-yazarligi

1. Yazmaktan Hoşlanıyor musunuz?

Bu işten keyif alabilmek ve bunu uzun vadeli gelir getiren bir işe dönüştürebilmek için yazmayı ciddi şekilde seviyor olmanız gerek. Aksi takdirde, başlarda oluşan hevesiniz geçtiği anda sizi motive edecek bir şey kalmaz. “Peki, yazmak bir yetenek midir?” diye sorarsanız da, yazmak kazanabilen bir yetenektir. Çok yazarak, çok okuyarak kendinizi rahatlıkla geliştirebilirsiniz.

2.Başkaları için Yazabilir misiniz?

Blog yazarlığı ile içerik yazarlığı arasındaki temel farklardan biri budur: Freelance içerik yazarlığında kendiniz için değil; firmalar, kuruluşlar veya başka kişiler için içerik üretir, onların talepleri doğrultusunda yazarsınız. Bu da, yayıncı firma ile etkin iş birliği gerektirir. Blogdan farklı olarak sesinizi profesyonel kalıplara sokabilmeniz önemlidir.

3. Yaratıcı mısınız?

Ya da yaratıcı yönünüzü ortaya çıkarmaya hazır mısınız? Freelance içerik yazarlığı yaratıcılık gerektirir. Gözünüz korkmasın. Ne kadar farklı ilgi alanlarına sahipseniz, yaratıcı yönünüz o kadar gelişir. İçerik yazarlığı işte bu yaratıcılığı kullanmanızı ve de kendinizi hep güncel tutmanızı zorunlu hale getirir.

yaratici-icerik-yazari

4. İş Teslim Sürelerine Sadık mısınız?

İçerik yazarlığı düzenli üretmeyi, bir takvim dahilinde çalışmayı ve işi zamanında teslim edebilmeyi gerektirir. Bazı hallerde kısa zaman dilimlerinde yoğun konsantrasyonla çalışmanız da gerekebilir. En önemlisi ise, sizden beklenen işi kaliteli şekilde ve zamanında teslim edebilmektir. Zaman limitleri dahilinde çalışmak size göre mi?

5. Farklı Yazım Tarzlarına Kolaylıkla Adapte Olabiliyor musunuz?

Birbirinden farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların, kişilerin içerik taleplerini karşılayabilmek için ona uygun bir stil benimsemeniz gerekir. Bazen bu stil eğlenceli, bazen ciddi, bazen hem bilgilendirici hem eğlenceli olabilir. Elbette belli bir alanda veya belli bir tarzda uzmanlaşabilirsiniz. Ancak yazım tarzınızı ne kadar çeşitlendirebilir, ne kadar fazla farklı sektör için içerik üretebilirseniz, o kadar fazla gelir elde edersiniz.

6. Kaliteli Sonuç İçin Saatlerinizi Harcamaya Hazır mısınız?

Sırf işi bitirmek için değil de, ortaya kaliteli bir sonuç çıkarmak için yeri geldiğinde öngörülenden daha fazla saati bir işe harcamaya hazır olmalısınız. Bazen, müşterilerin beklentilerine uygun içerik üretmek göründüğü kadar kolay olmayabilir. İstenilen yazım stilini yakalamaya, okuyucuya konuyu güzel ifade edebilmek için konuya derinliğine hakim olmaya ve yayıncının talepleri doğrultusunda yazdığınız metinde değişiklikler yapmaya istekli olmalısınız

frelance-icerik-yazari

7. Araştırma Yapmayı Sever misiniz?

Bir içeriği kaleme almadan önce o konuda araştırma yapmak kaliteli içeriğin olmazsa olmazıdır. Daha önce o konuda yazılmış içerikleri incelemek, konu hakkında araştırma yaparak derlediğiniz bilgilerden özgün bir içerik üretmek özel bir konsantrasyon gerektirir.

8. Yazım Kuralları Konusunda Hassas mısınız?

Evet, yazmak o dilin kurallarına iyi derecede hakim olmanızı da gerektirir. Cümle düşüklükleri, hangi bağlaçların ve kelimelerin ayrı, hangilerinin bitişik yazılacağı konusunda özel bir hassasiyete sahipseniz işiniz kolay. Türk Dil Kurumu sözlüğüne üşenmeden, sık sık başvuruyorsanız işiniz çok daha kolay.

icerik-yazarligi

9. Hemen Her Konuda Bilgi Sahibi Olan ve Birçok Kişinin Hayatına Dokunan Kişi Olmak İster misiniz?

İçerik yazarlığı kadar her konuda sizi bilgi sahibi yapacak bir alan daha yoktur. Bugün sağlık konusunda hiç bilmediğiniz şeyler öğrenir, yarın finans, öteki gün seyahat konusunda farklı, güncel bilgiler edinirsiniz. En önemlisi de, sunduğunuz bu bilgilerle hiç tanımadığınız kişilerin hayatına dokunur; onlara bilgi ve ilham kaynağı olursunuz.

Yukarıdaki soruların çoğunluğuna cevabınız “evet” olduysa, o halde sizi içerik yazarlarımız arasına alalım. Aramıza katılmak için https://yazar.icerikbulutu.com/davetiye-iste/ linkini kullanabilirsiniz.

Halihazırda içerik yazarımız iseniz de bu özel işin her anının keyfini çıkarın lütfen!

*****

Ayrılmadan Önce… Aşağıdaki Yazılara da Göz Atmayı Unutmayın!

Düzenli İçerik Üretmek Size Ne Kazandırır?

İçerik Okuyucusunun Kalbine Giden Yolu Bulmak

Dijital Nomad Olmanın Dayanılmaz Hafifliği

İçerik Yazarının Pratik Yazım Kılavuzu

Bizi Takip Edin!

http://www.icerikbulutu.com

https://medium.com/@icerikbulutu

https://twitter.com/icerikbulutu

https://www.facebook.com/icerikbulutu

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat