Freelance Takımlar ile Nasıl Çalışılır: Dış Kaynak Kullanan Dijital Pazarlamacılar için 4 İpucu

Freelance Takımlar ile Nasıl Çalışılır: Dış Kaynak Kullanan Dijital Pazarlamacılar için 4 İpucu

Az deneyimli markalar, herkesin kolaylıkla ve başarılı bir şekilde içerik pazarlaması stratejisi yürütebileceğini düşünebilir. Ancak harika bir stratejiye sahip olan markaların da mükemmel statüde olmadıkları çok sayıda örnek bulunur. Spesifik davranışların ve uygulamaların optimum bileşimi, başarıyı getiren en önemli husustur. 

İçerik Bulutu olarak bugüne kadar farklı sektörlerden 3000 üzerinde marka ile çalıştık. Dolayısıyla onları incelediğimiz zaman başarılarının, sıklıkla kullandıkları metotlara bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Bunların kesin kurallar olmadığını belirtmek isteriz. Her marka tabii ki kendi çıkarları ile çatışmayan yöntemler benimseyebilir.

Peki, başarılı markalar neler yapar? Sizin için yön gösterici olan bazı tavsiyeleri derledik.

Tek bir temas noktası oluşturur

İçerik Bulutu olarak minimum bir, maksimum beş altı kişilik gruplar halinde çalışıyoruz. Büyüme, operasyon, topluluk yönetimi, içerik kalitesi ve diğer departmanlarda çalışanların, yani herkesin geri bildirimde bulunmasına gerek yoktur. Freelance çalışanlar ile doğrudan iletişime geçen kişi sayısının artması karışıklığa neden olabilir ve hatalar için fırsat yaratabilir. 

En başarılı müşterilerimiz, iş ortaklıklarında ana iletişimi bir kişi üzerinden sağlar. Bu kişi projedeki tüm paydaşların geri bildirimlerini sentezler ve analiz eder. Daha sonra müşterinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ekibe geri bildirimde bulunur ve bilgilendirme yapar. Sağlanan sağlıklı bilgi aktarımı sayesinde daha sonraki süreçlerde oluşabilecek problemlerin ve karmaşanın önüne geçilir. 

Biz bir içerik pazarlaması platformu olarak size içerik üretimi konusunda destek olup hizmetinize 4000 üzerinde olan içerik üreticisi sunabiliriz. Bunların arasından sizin kategoride meslek sahibi olan birisi ile de devam etme şansınız bulunur. Ancak bu adıma geçmeden önce iş bölümünün ve şirket içi iletişiminizin sağlam temellere dayalı olduğuna emin olun.

Marka yönergeleri ve yönlendirmeler paylaşır

Bunlar markanın kim olduğunu, marka kimliğini, kişiliğini, kitlesini ve kitle ile iletişim kurarken kelimelerinizin nasıl ele alınmasını istediğinizi anlatan dokümanlardır.

Eğer daha önce oluşturmadıysanız, bu dokümanları hazırlamak sıkıcı gelebilir. Hatta bunlara ihtiyacınız olmadığını bile düşünebilirsiniz. Ancak bunlar, yönünüzü belirleyen bir pusula görevi görür. Elbette, bunları hazırlamadan da hızlıca içerik üretebilir veye bizden içerik talebinde bulunabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki freelance içerik üreticisi sizi ve ne yapmak istediğinizi, kimlere nasıl hitap etmek istediğinizi ne kadar iyi anlarsa o kadar başarılı sonuçlar ortaya çıkarır.

Bu kılavuza sahip müşteriler, içeriklerinde daha hızlı ve etkin sonuçlar alır. Unutulmamalıdır ki içerik üreticileri yazarken yönlendirme ve talimat, editörler ise kural ister. Daha önce oluşturmuş olduğunuz içerikler, kelimeler, öznel yapıya sahip olabilir. Eğer marka yönergeleri ve rehberlik edecek dokümanlarınız yoksa düzenlemelerde daha çok zaman harcarsınız. 

Bu yüzden içerik stratejinizi belirlerken başlangıçtan itibaren net bir yol haritası çıkartmak daha kolay ve daha hızlı olur.

İçerik ve temel çıkarımlar için bir taslak sunar 

Elbette, müşteriler için bu her zaman kolay yapılabilecek bir şey değildir. Neyi başarmak istediğinizi kelimelere dökmek zor olabilir. Ancak yazarların yorumları sizin beklentinizden farklı olabilir. Örneğin yazarlara sadece tek bir başlığın verilmiş olması eğer çok şanslıysanız size belki doğru bir içerik getirebilir. Ancak burada belirli bir çerçevenin çizilmiş olması hem daha hızlı hem de daha doğru aksiyon alınmasına neden olacaktır. Zira işinizi şansa bırakmak doğru olmayacaktır. Dolayısıyla yazarlara taslak vermek, onları ulaşmak istediğiniz hedefe, sonuçlara yönlendirir.

Bazı temel çıkarımları kullanarak aksiyon alabilirsiniz. Stratejinizi belirlerken neden bu içeriği tercih ediyorsunuz? Okuyucularınız içeriğinizi okuduktan sonra ne hissetmesini, ne yapmasını, ne anlamasını arzuluyorsunuz? Kimlere hitap etmek istiyorsunuz? vb. soruları yolun en başında sormak doğru planlamada vazgeçilmez bir unsurdur. Sorduğunuz soruların cevabını henüz bilmiyorsanız biraz kafa yormanız gerekir. Çünkü sadece “Bizim içeriğe ihtiyacımız var” düşüncesiyle yola çıkmak doğru olmaz. Sizin içeriğe değil, doğru içeriğe ihtiyacınız var.

Unutmayın, neden içeriğe ihtiyacınız olduğunu bilmek içerik stratejinizin temel taşıdır.

Düzenli iletişim kanallarına sahiptir ve asla içerikler hakkında olan soruları cevapsız bırakmaz

Elbette oldukça yoğun olduğunuzun farkındayız. Bir günde yüzlerce mail, yüzlerce bildirim alıyorsunuz ve kimse fazladan bir toplantı daha yapmak istemiyor. Biliyoruz.

İçerik pazarlaması dikkat gerektirir. Bu yüzden İçerik Bulutu ile çalışan müşteriler, doğru içerik üreticisini bulmak, materyalleri gözden geçirmek, düzenlemek gibi içerik pazarlamasının operasyon yüküyle meşgul olmaz. İçerikler üretime başladıktan sonra da markalar, sürecin doğru ve kusursuz işlemesi için her zaman geri bildirimde bulunma imkanına sahiptir.

İçerikleri zamanında teslim alabilmek için sorulara cevap verebilmek, sürecin sorunsuz işlemesinde ve içerik üreticilerini yönlendirmede oldukça önemlidir. Dolayısıyla, bir görüşmeyi veya toplantıyı kaçırmak çok önemli görünmeyebilir. Ancak unutulmamalıdır ki, cevapsız bırakılan sorular, yönlendirmelerin doğru yapılmaması, uzayan teslim tarihleri anlamına gelir.

İçerik pazarlamasında dengelemeniz gereken birçok unsur bulunuyor. İçerikle ilgili gerçekçi beklentiler, içerikler için doğru yönlendirmeler, marka kimliği, kişiliği vb. unsurların doğru aktarılması, etkin iletişim yöntemleri sürecin verimli ve etkili olmasını sağlar. Böylece içerik stratejiniz ve işiniz başarılı olur.

Kaynak: https://www.clearvoice.com/blog/how-to-work-with-freelance-teams/

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat