Gerçekten Okunmaya Değer 10 Perakende Blogu

Gerçekten Okunmaya Değer 10 Perakende Blogu

Perakendeciler artık saygın bir blog yönetmenin ya da “online dergi” olarak da adlandırılan yayınlara sahip olmanın önemini öğrenmek zorunda.

 Çünkü;

 -Blog, takipçilerinize geri gelmeleri için bir sebep verir.

-Takipçilerinizin ilgi alanları ile ilgili içerik üretmek, paylaşabileceğiniz ve sosyal medya stratejinizi destekleyici bir argüman sunar.

-Düzenli olarak yenilenen bir blog; arama motorları konumunuzu geliştirmenize yardımcı olur. Markanızın bilinirliğini arttırır ve sesinizi daha geniş kitlelere duyurmanızı sağlar. Markanız hakkında geri bildirim imkanı tanır, trafiğinizi arttırır, backlinkinizi yükseltir. Örnek oluşturarak ayrıca e-mail pazarlamanızı da geliştirir.

-Blog sahibi olmayı çok da önemli görmeyip, “Neden birileri ticari amaç gütmeyen onca bağımsız moda blogu varken, bir yazı okumak için bir moda satış sitesine girsin?” diye düşünebilirsiniz. Birkaç yıl öncesine kadar haklı olabilirdiniz. Ancak durum şimdilerde biraz farklı. Bağımsız bloglar her zaman markanın ürünlerini en iyi şekilde tanıtıp sağlıklı ve marka ile doğru bir bağ kuramıyor. Bunu başarmak yine markanın kendisine düşüyor.

-Markanın vizyonunu en iyi şekilde aktaran ve ürünleri ile doğru ilişkilendirme yapan bloglar, doğru hedef kitleye ulaştığında satışta da oldukça etkili bir rol oynuyor. Şeffaflık, güven ve karakter iş dünyasında önemli olduğundan, perakendeciler de artık satış stratejilerinin etkin bir parçası olan blogları için daha çok kaliteli, bağımsız, özgün içerikler yaratmayı amaçlıyor.

Şimdi bu “blogging” furyasını adamakıllı inceleyip işe koyulma zamanı. İhtiyacınız olan tek şey ise biraz ilham. İşte size ilham alabileceğiniz ve gerçekten okunmaya değer 10 perakende blogu…

Threadless

İçerikleri ile okuyucularının tarzına hitap etmeyi çok iyi başaran blog, t-shirt satışının gerçekleştiği sitenin ana sayfasında, en başta konumlandırılmış. Böylelikle bloğa kolayca erişim sağlanabiliyor. Blogta takipçilerinin ilgiyle takip ettiği en iyi t-shirt yarışmaları, popüler kültür yazıları ya da celebrity haberleri yer alıyor.

threadless

Mondo

Kült posterler, soundtrack albümleri ve oyuncaklar tedarik eden Texas merkezli sitenin, içerisinde ilgili haberlerin ve sıra dışı içeriklerin yer aldığı “News” sekmesi ile bambaşka bir blog dünyasının kapıları açılıyor. Mondo’nun blogunun en iyi özelliği ise okuyucularına sınırlı sayıda basılmış (limited edition) ürünlere ait detaylı görüntü sunan ve yüksek kalitedeki fotoğrafları ve görselleri.

News___Mondo

 

Mr Porter

Yüksek gelir düzeyindeki müşterilere hitap eden erkek giyim mağazası Mr Porter, haftalık yayını The Journal ile blog ve düzenli yayın mantığı arasında bir köprü kurarak online yayıncılığa yeni bir soluk kazandırıyor.

Her salı, aşağı yukarı sekiz markanın içerikleri, daha önceden belirlenmiş bir tema altında toplanıp, yayınlanıyor. Bu tema her hafta değiştirilerek yeni koleksiyonlar yaratılıyor.

Böylelikle, birbirinden güzel görseller ile desteklenmiş ayrıntılı ve kaliteli içerik, e-ticaret kokusundan uzak bir yapıda okuyucularıyla buluşuyor.

MR_PORTER_s_weekly_journal

   Amtrak

Düzenli olarak güncellenen Amtrak, residency programı ile 24 adet profesyonel yazara ve bloggera ev sahipliği yapıyor. Yazarlar Amtrak aracılığı ile kendi projelerini ve hikayelerini anlatma şansı yakalarken, blogta yayınlanan ve yazarlara ait bu deneyimler de okuyuculara ışık tutuyor.

Amtrak_Resident__Author_at

  Zady

Zady, kendi sürdürülebilir yaşamı ve dünyayı önemseyen kültürünü besleyen harika bir bloğa sahip.

David Moth’un paylaştığı bir postta da belirtildiği gibi Zady, bir moda ve ev dekorasyon sitesi olduğu kadar ayrıca yaşama, seyahate, yemeğe, iç mimari ve tasarıma hitap eden yapısıyla da öne çıkıyor.

Blogta moda tasarımcıları ile yapılan röportajlar, sürdürülebilir yaşam ile ilgili bilgilendirici makaleler, sağlıklı beslenme önerileri, ilgi çekici seyahat noktaları gibi birçok farklı konuda üretilmiş içerikler yer alıyor. En önemlisi ise, paylaşılan her post ile okuyucuya bir şeyler anlatılmaya çalışılıyor. Zady markasını, müşterilerinin sahip olmak istediği o büyüleyici sürdürülebilir yaşam tarzı ile bağdaştırıyor.

Screen_Shot_2015-01-07_at_10.56.59   

   

  Topshop

Topshop’un blogu oldukça klasik bir görünüşe sahip ve bağımsız bir blog hissi uyandırıyor. Courier fontları ve sade tasarımı ile ücretsiz WordPress şablonlarında yapılmış gibi. Açıkçasını söylemek gerekirse aslında böylesi çok daha iyi.  ‘Insıde Out’ daha çok özgün, ilgi çekici ve güvenilir içeriği ile öne çıkıyor.

topshop   Lush

Bu örnek, sitelerinden bağımsız olarak blog yöneten markalardan farklı. Lush’ın online alışveriş sitesi, aslında içeriklerin ürünlerin önüne geçtiği muazzam bir online dergi. Sürekli yenilenen Lush, yeni bir fikirlerden beslenerek onları hayata geçirmekten çekinmiyor.

lush

   Black Milk

Avusturalyalı kadın moda alışveriş satış sitesi,  müşterilerine müthiş kullanıcı odaklı bir e-ticaret deneyiminin yanı sıra blogu ‘Too Many Tights’ı sunuyor. Eğlenceli ve zeka pırıltılarıyla dolu içerikler, okuyucuların büyük ilgisini topluyor.

img   

  North Face

Outdoor markalarının macera dolu, korkusuz, dehşet veren ama aynı zamanda kendine hayran bırakan içeriklerle oluşturulmuş yayınlara sahip olduğu bilinir. The North Face Journal da göz alıcı, iyi tasarlanmış, ilginç ve etkileyici bilgilere sahip içerikleri ve tabii ki de müthiş fotoğraflarıyla en başarılı perakende bloglarından biri olarak öne çıkıyor.

 The_North_Face__Expedition_Journal 

   Woot

Amerikalı perakendeciler (Amerikan markaları) “tekrarlanabilir formatların” değerini iyi biliyor. Çünkü onlara göre devamlı kullanılan temalarda yayınlanan içerikler şu anlama geliyor: “İlham almak için uğraşmaya gerek duymayacaksın ve hedef kitlen senden ne zaman ne bekleyeceğini bilecek.”

Blog___Woot

Türkiye’nin en iyi perakende markaları http://www.icerikbulutu.com‘u tercih ediyor. Yayıncımız olup siz de başarı hikayenizi oluşturmak isterseniz kobi paketlerimizi inceleyebilirsiniz. Markaların bizimle ilgili söylediklerini incelemek için sizi  Buraya alalım.

Kaynak ve yerelleştirme: https://econsultancy.com/blog/66701-10-retailer-blogs-that-are-genuinely-worth-reading/?utm_medium=feeds&utm_source=blog

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat