hakkımızda yazısı

İkna Edici Bir “Hakkımızda” Yazısı Nasıl Yazılır?

Hakkımızda sayfası web sitenizin en önemli sayfalarından biridir çünkü markanızın kim olduğunu, tercih ettiğiniz hitap diline göre hedef kitlenize tanıtma olanağı sağlar. Hakkımızda sayfası sizin hakkında en ayrıntılı bilgi veren sayfadır. Bu sayede sitenize gelen ziyaretçiler birinci kaynaktan kim olduğunuzu öğrenme fırsatı yakalar. 

Fakat hakkımızda sayfasına gereken önemin gösterilmediği durumlarla sık sık karşılaşılıyor. Bunun sebepleri arasında;

  • hakkımızda sayfası içeriğinin marka diline uygun şekilde yazılmamış olması, 
  • içeriğin üstünkörü düzenlenmiş ve zayıf bir metne sahip olması, 
  • site sayfasının markaya uygun elementleri içermemesi
  • web sitesi tasarımın markaya uygun yapılmamış olması yer alıyor.

Bununla birlikte sadece bilgi veren, samimiyetten uzak hakkımızda sayfalarının da istenilen etkiyi yaratmadığı bir gerçek. Ancak hakkımızda sayfasının gücünü de yabana atmamak gerekir çünkü güçlü bir hakkımızda sayfası dönüşüm oranlarınızı artırmaya yardımcı olabilir! Bunun içinse hakkımızda sayfası titizlikle hazırlanmalı ve belli soruların cevapları yazı içerisinde yer almalıdır. Peki hakkımızda sayfasında neler bulunmalıdır?

  • Kim olduğunuz
  • Ne iş yaptığınız
  • İşinizi nasıl yaptığınız
  • İşinizle ilgili nelere önem verdiğiniz

Hakkımızda sayfasının gücü aslında öylesine büyüktür ki sitenize gelen ziyaretçilerin markanıza karşı güven duymasına ve markayı içselleştirmesine yardımcı olur. Nihayetinde ise dönüşüm hedeflerinize ulaşmanızı sağlayan yolda ziyaretçinin adım adım ilerlemesine yol açar. Bu sayede hakkımızda sayfanızdan dahi dönüşüm oranınızı arttırmanız oldukça mümkün hale gelir. Peki hakkımızda sayfasına gelen ziyaretçinin dönüşüm yolculuğunda attığı adımlar neler olabilir dersiniz?

  • E-maillerinize ve varsa bülteninize abone olabilir.
  • Ürün veya hizmetlerinizle ilgili daha fazla bilgi isteyebilir.
  • Markanıza ait ürün ve hizmetleri satın alabilir.
  • Sitenizdeki kaynakları kullanabilir, indirebilir.
  • İletişim bilgilerinizden direkt olarak size ulaşabilir.

Bu adımların hepsi güçlü bir hakkımızda sayfasından alacağınız aksiyonlar arasında yer alabilir. Bu açıdan bakıldığında bu sayfa içerisinde yer alan içeriğin iyi yazılmış ve kendini doğru ifade eden ikna edici bir içerik olması gerekmektedir.

Peki güçlü ve ikna edici bir Hakkımızda Sayfası Nasıl Hazırlanır?

Her şeyden önce şunu unutmamakta yarar var: Hakkımızda sayfası sadece markanız ya da hizmetlerinizden bahsettiğiniz bir sayfa olmamalıdır. Aynı zamanda hedef kitlenizin markanızla duygusal anlamda bağ kurmasını sağlamalıdır. Böylece markanızın müşterinin istek ve ihtiyaçlarını karşıladığı hissi ve güveni sayfanızı ziyaret eden kullanıcılara geçebilir.

Bu amaçlara yönelik hazırlanan bir hakkımızda sayfası sayesinde potansiyel müşterilerinizi sadık müşterilere dönüştürebilir aynı zamanda marka bilinirliğinizin artmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yüzden hakkımızda sayfasında şu soruların cevapları mutlaka olmalıdır:

  • Kısa kuruluş hikayeniz nedir?
  • Markanıza özel özellikleriniz neler? Neyi farklı yapıyorsunuz?
  • Markanızın değerleri ve inançları neler?
  • Potansiyel müşterileriniz neden sizi tercih etmeli?

Kuruluş Hikayeniz 

Markanızın hikayesi ve hikayenizi anlatış şekliniz, müşterilerinizin markanızla duygusal bağ kurmasına yardımcı olabilir. Bu açıdan bakıldığında markanızı yansıtırken yarattığınız samimiyet, sıcaklık ve profesyonel bakış açınız aslında ikna edici bir hakkımızda yazısının temel taşlarını oluşturur. Bununla birlikte markanızın kuruluş hikayesini hakkımızda sayfasında yer vermek markaya duyulan güvenin artmasını sağlar. Kuruluş hikayenizde markanız için verdiğiniz emek ve değeri görünür kılabilirsiniz bu sayede müşterilerinizle daha güçlü bir duygusal bağ kurmanız mümkün olur.

hakkımızda sayfası örneği

Örneğin Mutlu Akü, hakkımızda sayfasına kuruluş hikayesine uzunca bir yer vermiş. Aynı zamanda yılların tecrübesinden kaynaklı deneyimlerini ön plana çıkararak potansiyel müşterilerine bu tecrübeyi aktarma fırsatı bulurken, sadık müşterilerin oluşumuna da katkı sağlıyor.

Markanızı Farklı Kılan Özellikler

Markanızı tüm özellikleriyle ilgi çekici bir şekilde müşterilerinize anlatırken sizi siz yapan özelliklerinizden bahsedin. Sizi farklı kılan, diğerlerinden ayıran unsurlar neler? Belki doğa dostu üretim yapıyorsunuz, belki de kadın gücünü destekleyen veya kadın gücünden doğmuş bir markasınız. Eğer kurumsal ve profesyonel bir şirketiniz varsa üretim gücünüz ve profesyonelliğinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

başarılı hakkımızda sayfası

Güleks Tekstil, hakkımızda sayfasında markayı farklı kılan özelliklere değinmiş ve sürdürülebilirliğe önem verdiğinden profesyonel bir dille bahsetmiş. Bununla birlikte kurumsal imajını, üretim gücü açıklamasıyla pekiştirmiş.

Değerler, İnançlar, Vizyon ve Misyonlar

Markanızın değerleri ve inançları potansiyel müşterilerin markanızla bağ kurmasına hatta kendilerini markanızla özdeşletirmelerine sebep olabilir. Bu yüzden inandığınız, arkasında durduğunuz değerleri hakkımızda sayfasına ekleyebilirsiniz. Böylece marka kimliğiniz ve sağlam duruşunuz pekişecektir.

Daha kurumsal işlere imza atan bir şirketseniz o zaman vizyon ve misyonlarınızdan da hakkımızda sayfasında bahsedebilir, değer ve inançlarınızı bu şekilde ifade edebilirsiniz.

Örneğin İçerik Bulutu tarafından hazırlanan Hospitadent hakkımızda sayfasında kısaca vizyon ve misyonlardan bahsedilerek marka kişiliği,markanın duruşu pekiştirilmiş ve sayfa, başarılı hakkımızda yazısı örnekleri içerisinde yerini almış. 

örnek hakkımızda sayfası

Tercih Edilebilirlik

Peki ya potansiyel müşterileriniz neden sizi tercih etmeli? İşte burada ikna edici bir hakkımızda yazısının önemi anlaşılıyor. Bu soruya vermiş olduğunuz yanıtları gözden geçirin. Bu yanıtları ikna edici bir şekilde müşterilerinize nasıl anlatabilirsiniz? Birkaç cümle içerisinde hakkımızda yazısına bu nedenleri de ekleyebilirsiniz. Böylece müşterilerinize kendinizi daha iyi anlatma fırsatı elde edebilirsiniz.

Peki ya Başka?

Ekibinize Yer Açın!

Site hakkımızda bölümü içerisinde ekibinize yer vermek ise marka güvenirliğini artırmaya yardımcı olur. Bu sayede potansiyel müşterileriniz bu iş için arka planda emek veren bir grup insan görür ve markanızla duygusal bağ kurması kolaylaşır. Ekibinize özellikle hafifçe gülümseyen fotoğrafları ile birlikte sayfanızda yer verirseniz markanız hakkında daha pozitif bir izlenim yaratabilirsiniz.

İletişim Bilgilerinizi Ekleyin

İletişim bilgilerinizle ilgili kısaca bilgi vermek ya da iletişim sayfasına yönlendirme yapmak da hakkımızda sayfasından istediğiniz dönüşümü elde etmenizi kolaylaştırır. Çünkü iletişim bilgilerinizi paylaşarak ilgili müşterilerin size ya da ilgili departmana kolaylıkla ulaşması oldukça iyi bir intiba bırakır. Eğer dijital hizmetler veren bir şitketseniz iletişim bilgilerinizi sayfanızda vererek hizmetleriniz hakkında daha detaylı bilgi isteyen ilgililerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. E-ticaret hakkımızda yazısında iletişim kısmında ziyaretçinizi müşteri hizmetlerine yönlendirebilirsiniz.

Dilerseniz sosyal medya hesaplarınızı ya da size kısa yoldan ulaşılmasını sağlayabilecek farklı iletişim bilgilerinizi de hakkımızda sayfasına ekleyebilirsiniz.

Hitap Dilinizi Belirleyin

Hitap diliniz marka kimliğinizi ortaya koyan unsurlardan biridir. Bu yüzden markanıza uygun hitap dilini belirlemek markanızı potansiyel müşterilere doğru bir şekilde yansıtmanızı sağlar. Bununla birlikte hitap diliniz aynı zamanda müşteri kitlenize de uygun olmalıdır. Markanız ile ulaşmak istediğiniz müşteri kitlesi bir anlamda aynı dili konuşmalıdır. Bunun için eğer 20-40 yaş aralığında genç ve dinamik bir müşteri kitlesine sahipseniz ve yoga matları satan bir markaysanız daha samimi ve sıcak bir şekilde hitap edebilir, hikayenizi bu samimiyet içerisinde anlatabilirsiniz. Eğer müşterileriniz 40 yaş üzerindeyse ve yüksek pozisyonlarda çalışan iş insanları ise o zaman daha kurumsal ve profesyonel bir hitap dili tercih etmelisiniz.

Tasarımı Es Geçmeyin!

Web sitenizin tasarımı, hızı, yazıların puntosu gibi özellikler de web sitenizde geçirilen vakti etkiler. Bununla eş zamanlı olarak web sitenizde geçirilen vaktin artması dönüşüm oranlarınızı da olumlu yönde etkiler. Web sitesi hakkımızda sayfası tasarımınız ideal müşterilerinizin sadık müşterilere dönüşüp dönüşmeyeceğini belirleyen bir etkiye sahip olabilir. 

Bu yüzden hakkımızda sayfanızın tasarımının kullanıcı dostu olmasına, tasarımın hem marka kimliğinizle uyuşmasına hem de müşteri kişiliğinize hitap etmesine dikkat edebilirsiniz. Hakkımızda sayfası tasarımında marka renklerinize ve logonuza yer verebilir, profesyonel bir etki yaratmak için kurucuların imzalarını da kullanabilirsiniz.

Üretim ya da Hizmet Sürecinizi Görselleştirin

Görselleştirme, müşterilerinizin üretim ya da hizmet sürecini daha kolay anlamalarını ve almak istedikleri ürün ya da hizmetleri daha açık şekilde görmelerini ve içselleştirmelerini sağlar. Bu yüzden siz de çizgisel ya da döngüsel şablonlar kullanarak üretim ya da hizmet sürecinizin kısa bir özetini görselleştirerek verebilirsiniz. Böylece marka güvenirliğine de katkıda bulunabilirsiniz.

Dilerseniz kuruluş hikayenizi de zaman çizelgesi halinde görselleştirebilir bu sayede hikayenizin akılda kalıcılığını arttırabilirsiniz. Markanız adına önemli adımları zaman çizelgesi üzerinde belirtebilirsiniz.

hakkımızda yazısı

Örneğin Hakkımızda sayfası içerik üretimi için İçerik Bulutu’nu tercih etmiş olan Güleks, zaman çizelgesini kullanarak kuruluş sürecini görselleştirmiş ve hazır hakkımızda yazılarından birine örnek oluşturmuş.

Siz de hakkımızda sayfanızı hazırlarken bu noktalara dikkat edebilir, güçlü bir içerik yapısıyla ördüğünüz hakkımızda sayfanız sayesinde marka güvenirliği oluşturabilirsiniz. En iyi hakkımızda yazısına sayfanızda yer vererek bilinirliği arttırabilirsiniz. Bununla birlikte potansiyel müşterilerinize kendinizi tanıtma imkanı bulabilirsiniz. Müşterilerinizin markanız ile duygusal bağ kurmasını sağlayacak sadık müşteriler edinebilir ve nihayetinde satışlarınızı yükseltebilirsiniz!

Markanızın hakkımızda sayfası içerik üretimi için profesyonel bir desteğe ihtiyacınız varsa İçerik Bulutu’dan destek alabilirsiniz. Detaylı bilgi için bize ulaşın! 

Kaynakça

https://www.searchenginejournal.com/about-us-page-examples/250967/#close

https://www.shopify.com/blog/how-to-write-an-about-us-pag

Daha fazla faydalı dijital pazarlama ipucundan anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edin:

https://www.youtube.com/@icerikbulutucom

https://www.instagram.com/icerikbulutucom/

https://twitter.com/icerikbulutu

Ecem Alpsoy

Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra kariyerimi dijital pazarlama sektöründe devam ettirme kararı alarak bölüm ve ilgi alanlarımın da etkisiyle içerik pazarlaması alanında çalışmaya başladım. İçerik Bulutu ekibinde İçerik Kalite Uzmanı olarak çalışmaktayım.

1 yorum var

İlk Yorumu Başlat