iç mimar guru içerik üreticis

İç Mimar GURU(TM) İçerik Üreticimiz ile Tanışın

1. Röportaja başlamadan önce bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

İstanbul doğumluyum. Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık bölümü mezunuyum. Bir süre İç Mimar olarak çalıştıktan sonra reklam sektörüne giriş yaptım. Şu an dijital reklam ajansında keyifle çalışmaya devam ediyorum. 

2. Eğitiminizi nerede ve hangi uzmanlık alanında tamamladınız?

TC. Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık bölümü mezunuyum. Lisansüstü eğitime Marmara Üniversitesi Reklamcılık ve Tanıtım bölümünde başladım fakat iş yoğunluğum sebebiyle devam edemedim, yakın gelecekte bu eğitimi tamamlamak planlarım arasında 🙂 

3. icerikbulutu.com ile tanışmanız ve içerik üretimine başlama sürecinizden bahseder misiniz? Hikayenizi dinlemek isteriz. 

Mimarlık sektöründe çalışırken aynı zamanda bir dergide yazı yazmaya başladım. Bu dönem uzaktan çalışabileceğim ve yazarlık yapabileceğim bir platform arayışındayım, çünkü mimar olarak tam zamanlı çalışıyordum. Henüz reklam sektörüne girmemiştim. Dürüst olmak gerekirse bulabileceğime hiç ihtimal vermiyordum ama bir gün kariyer.net üzerinden içerikbulutu.com ilanını gördüm ve başvuruda bulundum. Sonrasında başlangıç eğitimlerini izledim, okudum ve içerik üretmeye başladım. 

4. İlk içeriğinizi üretmeden önce endişeleriniz var mıydı?

Endişelerim vardı tabii ki, yeni bir işe başladınız zaman herkesin heyecan verici endişeleri olur. Unutmuyorum 250 kelimelik lambader içeriğiydi ilk içeriğim ve örnek metni defalarca okumuştum. 

5. İçerik üreticisi olarak uzman olduğunuz ve profesyonel olarak içerik ürettiğiniz alanlar nelerdir?

Mimarlık, kozmetik ve moda 

6. Uzmanlık alanınıza uygun içerikler üretiyorsunuz. Sizce bunun içeriğin kalitesine nasıl bir etkisi oluyor?

Bilgi sahibi ve uzman olduğunuz alanlarda daha kaliteli içerikler üretebiliyorsunuz. Çünkü konuya tamamen hakim olmak içerikte kaliteyi kesinlikle artıyor ve neleri filtre etmeniz neleri etmeniz gerektiğini çok iyi biliyorsunuz. Ayrıca uzman olduğunuz alanda içerik yazarken araştırma süresi kısalıyor bu da çok büyük bir avantaj. 

7. Bir içeriği kaliteli yapan unsurlar nelerdir sizce? İyi içerik nasıl yazılır?

Dikkat çekici bir başlık, merak uyandıran bilgi ve detaylar kesinlikle içerikte yer almalı. Bütün bu unsurlar net bir şekilde ifade edilmeli. Okuyucu almak istediği bilgiye kısaca hemen ulaşmalı. Bunun için de ilk cümle ve başlıktan okuyucu yakalamak çok önemli. 

8. İçerik yazarken en çok nelere dikkat ediyorsunuz?

Markanın brieflerine sonuçta müşteriniz sizden bir şey talep ediyor. Öncelikli olarak bunun karşılanması çok çok önemli. 

9. Daha çok hangi içerik türlerini üretmeyi seviyorsunuz?

Ürün, kategori ve blog türü içerikler üretmek benim için oldukça keyifli . 

10. Ürettiğiniz içeriklerin sizi hangi yönlerde geliştirdiğini düşünüyorsunuz?

Pek çok konu hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz bir kere, bu çok önemli. Normalde hiç ilgi duymadığınız ya da araştırmayacağınız bir konu hakkında kendinizi araştırma yaparken buluyorsunuz. Bu kişisel gelişim için müthiş bir şey. Hatta şöyle bir olay yaşadım içerikbulutu.com’da dikiş makinesi hakkında bir içerik yazmıştım. Tabii içerik üretmeden önce bir sürü dikiş makinesi araştırdım.Çalıştığım ajans bu içeriği yazdıktan kısa bir süre sonra konkur aşamasında dikiş makinesi üreten bir marka için proje hazırlamamı istedi. Detaylı araştırma yaptığımdan kısa sürede iyi bir proje hazırladım. Yani benim için süper denk geldi diyebilirim. Sonrasında markanın sosyal medya hesabını yönetmeye başladım 🙂 

11. Yazma becerilerinizi geliştirmek için yaptığınız çalışmalar nelerdir?

Sürekli yazmak. Çünkü yazdıkça gelişiyorsunuz ve daha farklı yazmaya ve düşünmeye başlıyorsunuz bu içeriklerin kalitesini artırıyor. 

12. İçerik üreticisi olarak kullandığınız araçlar nelerdir?

İçerik Bulutu bu anlamda işinizi kolaylaştıran bir platform. Anahtar kelimeler veriliyor ve kelime sayısı siz içeriği üretirken otomatik olarak hesaplanıyor. Anahtar kelime verilmeyen içerikler için Semrush ve Ahrefs kullanıyorum. 

13. Size göre bir içerik üreticisinin sahip olması gereken en önemli özellikler ve beceriler nelerdir? Herkes içerik üreticisi olabilir mi?

Çok okumak ve can alıcı kısımları iyi filtre etmeniz gerekir. Bir konun bir sürü detayı ve bir ürünün pek çok özelliği var ve sizden yazmanızı istedikleri içerik 300 kelime olabilir. Bunu okuyucunun merak ettiği kısımları atlamadan ama çok da uzatmadan tamamlamanız gerekir. İyi bir okuyucu ve yazarlık kadar iyi bir özetleyici de olmanız gerekir. İstekli, araştırmayı seven, disiplinli çalışabile, eee tabi ki yazmayı seven herkes bu işi yapabilir diye düşünüyorum. 

14. İçerik Bulutu’na içerik üreticiliği başvurusu yapmak isteyen içerik üreticisi adaylara ne tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Disiplinli olmak çok önemli ve devamlı olarak bu işi yapacağına inanların başvuruda bulunması gerekir diye düşünüyorum. Devamlı olarak yazmak markaları tanımak adına çok önemli ve revizelerin azalmasına da büyük katkı sağlıyor.   

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat