içerik bulutu içerik üreticisi

İçerik Bulutu İçerik Üreticisinden Ne Bekliyor?

Pandemi Sürerken…

Hepimiz pandemi nedeniyle zor zamanlardan geçiyoruz. 21. yüzyıl dinamikleri ile böylesi bulaşma riski yüksek ve tehlikeli bir pandemi buluştu. İnsanlık olarak önceliklerimizi ve yaşama tutunmak için yapılması gerekenleri ve önceliklerimizi tartışmaya başladık. Hayatta kalabilmek, üretim yapabilmek ancak ve ancak diğer insanlara yaklaşmadan güvenli bir şekilde mümkün olan, sürdürülebilen bir olgu olarak karşımıza çıktı. Böyle bir salgın fırtınasında en güvende olanlar ise uzaktan çalışıp üretebilen, bilgi ve deneyimlerini uzaktan pazarlayarak gelire dönüştürebilen profesyoneller oldu. Pandeminin tüm dünyada etkisini artırdığını, aşı, ilaç ve benzeri kökten çözümlerin her bir bireye ulaşmasının zaman alacağını düşündüğümüzde ise bu şekilde uzaktan çalışmaya devam edebilecek iş kollarının avantajının daha da artacağını söyleyebiliriz.

Üretmek mutluluktur. – Üretim platformu büyütmek daha da büyük mutluluk!

İçerik Bulutu platformu, yayına aldığımız ilk günden itibaren iş yapış şekli ve ürettiğimiz fayda açısından ticari kazançlarının yanı sıra hep mutluluk ve tatmin kaynağımız oldu. Uzaktan çalışan yüzlerce deneyimli içerik üreticisi ile birlikte kazanarak, hem ülke ekonomisine hem de ülkenin en önemli markalarına büyük artı değerler yarattık. Bunu yaparken aslında ülkemizin kaliteli içerik konusundaki derin yaralarına da bir nebze olsun katkımız olduğunu da gördük. Ama 6 aydır tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen pandemi sırasında İçerik Bulutu’nun ne kadar doğru bir girişim olduğunu daha net gördük. Ülkemiz içerik pazarlaması freelance ekosisteminde binlerce içerik üreticisiyle sanki pandemi günleri için hazırlanmış bulduk kendimizi. Tüm süreçleri online olan, merkez yönetim ofisimiz dahil rahatlıkla ve hiçbir desteğimizi aksatmadan uzaktan yönetebildiğimiz iş modelimizle her gün İçerik Bulutu arayüzlerinde üretime gelen deneyimli içerik üreticilerimize çalışma olanağı sağlamaya devam ediyoruz. 

Markalardaki Hareketlilik – Dijitalleşme Yarışı

Çok uzun zamandır markalara dijitalleşmenin önemini anlatmaya çalışan sektör profesyonellerinin yaptıkları tüm etkinliklerden daha etkilisini yine maalesef pandemi birkaç haftada etkili bir biçimde anlatmış oldu. Pandeminin ülkemizde başladığı günden itibaren dijital mecralarının güçlendirmek için çok hızlı bir şekilde harekete geçen markaların yanında bu süreci tamamlamış markaların ise güçlerine güç katmak için yatırım yapmalarına yakından şahit olduk. Her iki durumda da bu yatırımların İçerik Pazarlaması yatırımına çıktığını anlatmaya sanırım gerek yoktur. Tüm sektörlerde çevrimiçi yatırımların arttığını, çevrimiçi tüketici yönelimlerinin zirve yaptığı ve bu alandaki tüm ekosistemin büyüdüğünü hep birlikte deneyimliyoruz. 

Freelance İçerik Üreticiliğinin Değeri

freelance içerik üreticisi

Uzun zamandır çeşitli blog, duyuru veya başkaca içeriklerle yapmaya çalıştığımız freelance çalışmanın avantajlarını, pandemi birkaç hafta içerisinde tüm dünyada uygulamalı olarak gösterdi maalesef. Daha önceden dönem dönem freelance çalışmış yüzlerce içerik üreticisinin mesleğinin ve İçerik Bulutu iş yapış biçiminin kıymetini kat be kat daha çok anladığı bir süreçten geçiyoruz. 2014 yılından günümüze olan yolculuğumuzda bizimle birlikte üretme deneyimini yaşayan yüzlerce içerik üreticisinden yeniden birlikte üretmek için başvurular aldık. 

Nedenini madde madde belirtelim. 

Çünkü İçerik Bulutu İçerik Üreticisi,

-Deneyim ve becerisini üretim ve kazancı için kullanabilir,

-Uzmanlık alanında fark yaratan işlere imza atabilir, 

-Dev markalar için etkili içerikler üretme imkanı bulur, 

-Süreçleri net, belirsizliklerden uzak öngörülebilir çalışma ortamında çalışabilir, 

-Sektörün en deneyimli editörleri ile kendini geliştirebilir, 

-İş alma, arama, bulma, anlaşma gibi süreçlerle ilgilenmeden sadece bildiği ve sevdiği işe odaklanır, 

-Güvenle ve düzenli olarak ödemesini alabileceğini bilir,

-Pandemi dönemi için en önemlisi de işe gitmek zorunda değildir. İstediği yerden ve istediği zamanda üretip kazanabilir. 

Tüm bunları birlikte sunabilen bir platform kurmayı hep birlikte başardık. Tabii ki geliştirmemiz gereken konularda hala gelişiyoruz ve sürekli gelişmeye devam edeceğiz. Gelişimin bitmeyeceği ve her gelişimin faydaya dönüşeceği bir yapıda yolumuza devam edeceğiz. 

İçerik Bulutu Üreticilerinden Ne Bekler? 

Daha önce içeriklerimizde ve iletişimlerimizde belirttiğimiz gibi biz sözüm ona “….-ci” lerden değiliz. Mesela “içerikçi” değiliz. “Makaleci” de değiliz. 

Markaların içerik pazarlaması stratejileri doğrultusunda kaliteli, fayda yaratan içerikler üretiyor ve bunu sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu üretim,i büyük ölçeklerde hızlı, pratik ve kolayca yönetilebilen online teknolojilerimizle yapıyoruz. Bunun için de İçerik Üreticilerimizi en iyilerden seçiyor, sadece en iyiler ile yola devam ediyoruz. 

freelance yazar

İçerik üreticilerimizden neler beklediğimizi maddeler halinde anlatalım. 

-Kalite

-Süreklilik

Uzun bir liste olacağını ummuş olabilirsiniz. 🙂 Hayır kaliteli içerik üreten ve bizim üretim planlarımızı gerçekleştirmemize olanak sağlayan devamlılıkta olması fazlasıyla yeterlidir. 

KALİTE — İlk Günden Beri Peşinde Koştuğumuz

Kalite, İçerik Bulutu’nun  büyümesini, devamlılığını, mutlu markalar yaratmasını, örnek başarı hikayelerini yazmasını sağlayan ilk ve en önemli ilkemiz. Kalite standardımız, kalite arayışımız çok yüksek. Hal böyle olunca kalite eksikliğine toleransımız da neredeyse sıfır. Sadece bu alandaki etkinliğimizi daimi kılmak için merkez ofisimizde 3 yıldır İçerik Kalite Birimi bile kurduk. Bu birimin tek görevi içerik kalitesinin sağlanması ve sürekliliği ile ilgili çalışmak. 

Bu alandaki takındığımız bu hassasiyet ve kararlılık bazen bazı platformlarda şikayetlere de sebep oldu. İçerik üreticilerinden veya adaylarından aldığımız şikayetlerinin neredeyse tamamı sistemden kalite yetersizliği sebebiyle ilişkisini kesmek durumunda kaldığımız veya sisteme kabul edilmeyen kişilerden oluşuyor. Küçük bir araştırmayla sizler de görebilirsiniz. Ama tabii şunu da belirtmek gerekir ki her içerik üreticisi özeleştiri yapma konusunda mahir olamayabilir. 🙂

Platformumuz içinde kalitesini ispatlamış ve bizimle yürüyen içerik üreticilerimizin önerilerini zaten işleyiş kurallarımız, zaman ve şartlarımız el verdiğince değerlendiriyor ve gelişimimizde etkin olarak kullanmaya devam ediyoruz. 

SÜREKLİLİK — Bir Planlama ve Üretim Rasyosu için Gereklilik

Kalite gerekli tabii. Ama yeterli değil. Deneyimli ve yetenekli bir içerik üreticisinin sistemimizde profilinin bulunması ve aylarca sistemde olup birkaç tane iş üretmiş olması bizim için değerli olsa da yeterli değil. İçerik Bulutu günlük olarak yüzlerce içeriğin üretildiği, aylık olarak on binlerce iş üretiminin konuşulduğu dev bir içerik üretimi alanı. Bu üretimi fabrikasyon gibi görmediğimiz, terzi işi yapmaya özen gösterdiğimiz KALİTE maddesinden anlaşılabilir. Bu üretim her ay düzenli hizmet verilen, arada büyük projelerle bizden hizmet alan, 1 tane veya bin tane içerik isteyen markalarımıza hizmet ve taahhüt veriyor. Dolaylasıyla planlama gerekli. 

Nasıl Planlıyoruz?

Her üretim ayının başında mevcut talepler, gelmesi muhtemel projeler, sürekli müşterilerimiz ve planlanan üretim masaya yatırılır. Mevcut içerik üreticilerimizin etkinlikleri ve uzmanlıkları ile karşılaşacağımız üretimi denkleştirmek için hesaplar yapılır. Bu planlar doğrultusunda da ay boyunca zamanlama, yarışmalar, Bulut Para dağıtımı ve iletişimlerimiz düzenlenir. 

Tüm bu planlamaya dahil olamayan ve ay içinde aniden ortaya çıkacak taleplere ilişkin de bir üretim gücü bıraktığımızdan da her zaman emin olmak isteriz. İşte içerik üreticilerimizin etkinliklerini önemsiyor olmamız bu yüzdendir. 

İçerik Üreticisinin Etkinliğinin Önemi

Bu etkinlik başlığı altında bahsi geçen içerik üreticileri bizim sistemde Guru(teknik) içerik üreticisi dediğimiz tıp hekimi, mühendis, avukat, finans uzmanı, diş hekimi, diyetisyen vb. meslek gruplarından yazarlarımız için de İçerik Bulutu bir freelance çalışma platformu. Ancak platformumuz, işi talep eden ile işi yapacak olanı bir araya getiren bir yapı değil. İşi talep edene memnuniyet ve zamanlama taahhütü veriyoruz. Doğal olarak da  işi yapacak olandan kalite ve hız taahhütü alıyoruz. Böyle olduğu için serbest zamanlı olmakla beraber İçerik Üreticilerimiz belirli bir etkinlik düzeyinde olmalı. Aksi durumda pazaryeri terazisinin bir tarafı diğer tarafı karşılayamaz ve sistem doğmadan çökerdi. 

Sonuç Olarak;

Platformdaki tüm performans kriterlerimizi ve oyunlaştırma çalışmalarımızı Kalite ve Süreklilik  ilkeleri özelinde yapılandırmaya devam edeceğiz. Hem en kaliteli hem de en istikrarlı üreticilerimizle mutlu, mesut çalışmaya devam etmeyi istiyoruz. Bu yönüyle İçerik Bulutu uzaktan kaliteli üretimlerle çalışılan ama üretime belli aralıklarla da olsa katkı sağlanması gereken bir platform olmaya doğru hızla evriliyor. Artık üretim gücü net olarak ölçülebilen kocaman bir içerik üretimi topluluğu olarak markalarımıza daha etkin yanıtlar vermeyi hedefliyoruz. 

Yakında yeniden görüşmek üzere…

İçerik Bulutu Topluluk Yönetimi

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

1 yorum var

İlk Yorumu Başlat