Sosyal Medyada İçerik Paylaşımı

İçerik Paylaşımı Nasıl Yapılır?

  Saatlerce emek verip içeriğinizi hazırladınız.

  Peki burada bitti mi? Hayır.

  İçeriğinizi çeşitli platformlarda paylaşmanız ve maksimum etkileşimi almaya çalışmanız gerekiyor.

  İşte size bunu nasıl yapabileceğinize dair 4 yöntem:

Facebook Sayfasında İçerik Paylaşımı Nasıl Yapılır?

  Facebook takipçilerinizin çevirimiçi oldukları saatleri biliyor musunuz? Bu bilgiye, Facebook Business Manager hesabınızda İstatistikler > Gönderiler bölümünden ulaşabilirsiniz.

  Takipçilerinizin çevrimiçi olma zamanlarının aşağıdaki gibi 9:00 ve 19:00 saatlerinde artışa geçtiğini varsayalım. Bu nedenle Facebook’ta içerik paylaşımlarınızı bu saatlerde yapmanız daha fazla etkileşim almanızı sağlayabilir.

İçerik Paylaşımı Nasıl Yapılır?

  Bu verilere göre blog gönderinizi sabah saatlerinde paylaşırsanız, hem zamanlama hem de sınırlı organik erişim nedeniyle içeriğinizi kullanıcıların yalnızca küçük bir bölümü görecektir.

  Her iki gönderi arasında yeterli zaman olduğu sürece blog yayınlarınızı sosyal medyada bir kereden fazla paylaşmanız mantıklıdır. Bu nedenle içeriğinizin etkileşimini artırmak adına 9:00 ve 19:00 saatlerinde olmak üzere iki kere paylaşma yoluna gidebilirsiniz.

  Yayınınızı sosyal medyada ikinci veya üçüncü kez paylaştığınızda farklı bir gün ve saatte paylaştığınızdan emin olun. İlk paylaşımınızı Pazartesi günü saat 9: 00’da yaptıysanız, ikincisini Salı günü saat 19:00’da yapın.

E-posta ile İçerik Paylaşımı Nasıl Yapılır?

  E-posta, yeni kitle edinimi için bir kanal değildir ancak okuyucuları satın alma döngüsünde ilerlemeye yönlendirmek için mükemmel bir yoldur. 

Haftalık içerik bülteni hazırlayarak her hafta mail listenizdeki kişilere değerli içeriğinizi ulaştırabilirsiniz.

Facebook Reklamları ile İçerik Paylaşımı Nasıl Yapılır?

  Facebook, yapısı itibariyle kullanıcıları için arkadaşlarla bağlantıda kalmak, dünyada neler olup bittiğini keşfetmek ve onlarla ilgili önemli şeyleri paylaşmak ve ifade etmek için kullanılan bir platform. Dolayısıyla buradaki kitleyi, ürün veya hizmetlerinizi satın almaya yönelik reklamlarla değil onların hayatına dokunacak içeriklerinizle yakalamalısınız.

Nitekim Facebook değerli içerik barındıran reklamları daha yüksek alaka puanı ile ödüllendirir. Daha yüksek alaka puanı daha düşük CPC ve daha yüksek CTR’a ulaşmanızı sağlar.

Facebook reklamlarıyla ister sizi hiç bilmeyen kitleleri ister web sitenize uğramış kitleleri hedefleyebilirsiniz. Tabii bunun için ana sayfa ziyaretçileri kitlesi oluşturmanız  gerekiyor.

Google Reklamları için İçerik Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Hangi içeriğin en iyi şekilde dönüşüm sağladığını belirlemek için Google’da reklam verebilirsiniz. Böylece uzun vadede hangi anahtar kelime ya da kelime öbeklerini hedefleyeceğinizi belirleyebilirsiniz.

Satışlarınız için hiçbir şey yapmayan veya hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmayan rastgele içerikler üretmek istemezsiniz. Kullanıcıların yalnızca tıklamalarını değil dönüşümünü izleyerek Google reklamları aracılığıyla istedikleri içeriği hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Buradan hareketle ne tür içeriklere daha fazla zaman ve para yatırmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz .

Peki Google’da hangi reklam formatını kullanmanız gerekiyor?  

Yeniden pazarlamayı kullanmalısınız. Yeniden pazarlama, şunları yapabilmenizi sağlar:

    • Markanızın aramalarını artırır.
    • Tekrarlanan ziyaretçi oranlarınızı artırır.
  • SEO ve içerik pazarlaması etkinliğinizi artırır.

Yeniden Pazarlamayı Başlatırken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

Yeniden pazarlamada genellikle farklı kitleler oluşturmanız gerekir. Böylece teklif verme stratejinizi ve reklamlarınızı düzenleyebilirsiniz. Örneğin; blogunuzu ziyaret eden kullanıcılar için ve anasayfa ziyaretçileriniz için ayrı kitleler oluşturabilirsiniz. Bu temel bölümleme, sitenizin hangi bölümünü ziyaret edildiğine bağlı olarak farklı reklamlar göstermenize olanak sağlar.

Başka bir yeniden pazarlama stratejisi, blogunuzdaki farklı kategorilere dayalı kitleler tanımlamaktır. Konuya göre sınıflandırılmış blog içeriğiniz varsa yeniden pazarlama kitle tanımlama stratejinizde bu konulara göre kitleleri sınıflandırabilirsiniz.

İçerikleriniz için reklam verirken bu iki yöntemi de tercih edebilirsiniz.

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

İlk Yorumu Başlat