Dönüşümleri Artıracak Yeniden Pazarlama Stratejileri

Dönüşümleri Artıracak Yeniden Pazarlama Stratejileri

1. Genel Web Sitesi Yeniden Hedefleme

2. Dönüşüm Sürelerine Göre Yeniden Pazarlama Kitleleri Oluşturun

3. Arama Ağı Reklamları İçin Yeniden Pazarlama Listeleri

4. Sayfa Değeri Yüksek Sayfaları Hedefleyin

5. Ortalamanın Üstünde Ziyaret Süresine Sahip Olanları Yeniden Hedefleyin

6. Etkileşimi Yüksek Facebook Gönderilerinizi Öne Çıkarın

Sonuç

Araştırmalar, e-ticaret mağazalarının ziyaretçilerin yalnızca% 3’ünü dönüştürmeyi başardığını gösteriyor. Başka bir deyişle, ortalama 100 ziyaretçiden sadece 3 satış elde edeceksiniz. Bunun nedeni, bir müşterinin satın almaya karar vermesinin 6-8 adımda gerçekleşmesidir. Dolayısıyla müşterilere bu adımlarda dokunabilmek önemli oluyor. Bunu yapmanın bir yolu da yeniden pazarlama reklamlarıdır.

Bu nedenle biz de ne tür yeniden pazarlama stratejileri ile yeniden pazarlama kampanyalarında dönüşümleri artırabiliriz dedik ve ilgimizi çeken stratejileri listeledik.

1. Genel Web Sitesi Yeniden Hedefleme

Genel web sitesi hedeflemesi, en yaygın yeniden hedefleme türüdür. Facebook, Twitter, Google, Bing veya LinkedIn gibi platformlarda bu yeniden hedeflemeyi kullanabilirsiniz.

Temel olarak, genel web sitesi yeniden hedefleme ile birkaç farklı seçeneğiniz var. En yaygın yöntem, web sitenizi son 30-90 gün içinde ziyaret eden herkes için bir yeniden hedefleme listesi oluşturmaktır.

Genel Websitesi yeniden hedefleme

Bu, son 30 günde web sitenizde herhangi bir sayfayı ziyaret eden herkesin reklamları göreceği anlamına gelir.

Ayrıca web sitenizdeki belirli sayfaların ziyaretçilerini hariç tutabilirsiniz. Örneğin, reklamlarınızı, ürününüzü daha önce satın almış olan veya iletişim formunuzu doldurmuş olan kişilere göstermemek isteyebilirsiniz. Bu, reklam harcamasını azaltır.

web sitenizdeki belirli sayfaların ziyaretçilerini hariç tutma

Veya reklamları yalnızca sitenizdeki belirli sayfaları ziyaret eden (fiyatlandırma sayfanız gibi), ancak hiç dönüşüm sağlamayan ziyaretçilere gösterebilirsiniz.

2. Dönüşüm Sürelerine Göre Yeniden Pazarlama Kitleleri Oluşturun

1.maddedeki gibi tüm kullanıcıları aynı kitleye yerleştirerek, yeniden pazarlama kampanyalarınızdan hayal ettiğiniz sonuçları elde edemeyebilirsiniz.

Bunun yerine, kitlenizin dönüşüm eylemini gerçekleştirmelerinden bu yana geçen süreye göre ayırmanız gerekir.

Bunu yapmak için Google Analytics’e Dönüşümler> Çok Kanallı Huni> Gecikme Süresi adımlarını takip edip tarih aralığını son 30 güne göre ayarlayın.

Bu size kullanıcıların web sitenize geldikten kaç gün sonra satın alma gerçekleştirdiğini gösterir.

Aşağıdaki örneğe bir göz atalım:

kullanıcıların web sitenize geldikten kaç gün sonra satın alma gerçekleştirdiği

Kullanıcıların %45’inin web sitesine geldikleri gün, %30’u ise siteye geldikten 12-30 gün sonra satın alma yaptıklarını görüyoruz.

Yukarıdaki örnekten 4 kitle oluşturabiliriz.

Kullanıcılara standart yeniden pazarlama reklamını gösteren 0-3 günlük bir kitle oluşturabiliriz. Hangisinin en iyi performansı gösterdiğini görmek için çeşitli reklam metin/görselleri test edebiliriz.

Ardından 4-7 ve 8-11 günlerinde, sepeti terk edenleri web sitenize geri getirmek için birden fazla teklifi test eden iki farklı kitle olabilir.

Bazı teklif örnekleri:

  • Ücretsiz kargo
  • X Satın Alana Y Ücretsiz
  • Sipariş indirimi

12 ila 30 gün arasındaki kullanıcıların halihazırda iyi bir dönüşüm sağladığını bildiğimiz için burada bir teklifi test etmek yerine, reklam harcaması karşılığında ne gibi bir etkisinin olduğunu görmek için çeşitli reklam metin, görsel veya videolarını test edebiliriz.

3. Arama Ağı Reklamları İçin Yeniden Pazarlama Listeleri

Google Reklamları, site ziyaretçilerinizi arama yaparken yeniden hedeflemenizi sağlar. Bunlara RLSA olarak bilinen Arama Reklamları için Yeniden Pazarlama Listeleri adı verilir.

Geçmişte web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar için daha yüksek teklifler belirleyebilirsiniz, çünkü bu kişilerin dönüşüm sağlama olasılığı daha yüksektir. Bunun için işlem basittir.

İlk önce, bir kullanıcı web sitenize gelecektir.

Bunu yaptıktan sonra, bir çerez veya piksel ile etiketlenirler.

Reklamveren olarak, “kadın spor ayakkabı” anahtar kelimesi için Google arama sonuçlarında görünmek istediğinizi varsayalım.

“kadın spor ayakkabı” arayan her kullanıcıyı hedeflemek yerine, yalnızca önceden web sitenize giren ve bu anahtar kelime için arama yapan kişileri hedefleyebilirsiniz.

RLSA’lar, web sitenizdeki ziyaretçileri Google’da arayacakları belirli anahtar kelimelerle yeniden hedeflemenin harika bir yoludur.

4.Sayfa Değeri Yüksek Sayfaları Hedefleyin

Davranış> Site İçeriği> Tüm Sayfalar adımlarını takip ederek ulaşacağınız rapor, sayfa görüntüleme, sayfadaki ortalama süre ve hemen çıkma oranı gibi metrikleri göstererek kullanıcıların web sitenizdeki her sayfa ile nasıl etkileşimde bulunduğunu gösterir.

Google Analytics’te E-Ticaret Geliri’ni izleyen reklamverenler için, Tüm Sayfalar raporundaki Sayfa Değeri ölçümü değerli site içeriğini anlamaya yardımcı olur. Sayfa Değeri, sitenizdeki hangi sayfaların sitenizin gelirine daha fazla katkıda bulunduğunu anlamanıza yarar. Sayfa Değeri’nin yüksek olması, o sayfanın kullanıcının nihai satın alma kararına katkıda bulunduğunun bir göstergesidir. Bu kazanan sayfaları tanımlayarak, yeniden pazarlama reklamlarınızın açılış sayfası olarak bu sayfaları ekleyebilirsiniz.

5.Ortalamanın Üstünde Ziyaret Süresine Sahip Olanları Yeniden Hedefleyin

Analytics hesabınızı analiz ettiğinizde muhtemelen sizin sitenizde de daha fazla zaman geçiren kullanıcılar daha fazla satın alma yapanlardır. Yeniden pazarlama kampanyanızın başarı olasılığını, sitenize ortalamanın üzerinde bir süre harcayan, ancak henüz satın alma yapmayan kullanıcıları hedefleyerek artırabilirsiniz. Bunu yapmak için, sitenizde ortalamadan %25-50 daha fazla zaman harcayan ziyaretçiler için bir yeniden pazarlama kitlesi oluşturun.

6.Etkileşimi Yüksek Facebook Gönderilerinizi Öne Çıkarın

Facebook gönderi reklamları web sitenize Facebook’tan trafik çekmenin en kolay yollarından biridir. Bu reklamcılık özelliği yeniden pazarlama ile birleştiğinde, Facebook erişiminizi daha da artırabilirsiniz.

Önemli olan, Facebook’taki en yüksek performanslı blog içerikleri paylaşımlarını bulmak ve reklam bütçenizi yalnızca bu blog içerikleri paylaşımının etkileşimini artırmaya harcamaktır. İçeriğinizi son zamanlarda web sitenizi ziyaret eden kişilere göstererek, içeriğinizi sizi hatırlayan birinin önüne getirin. Bu yöntemle reklamınızın etkileşim oranını artacaktır.

Facebook kitlenizin hangi paylaşımlara ilgi gösterdiğini bulmak için Kaynak/Araç raporuna bakabilir ve Facebook dışındaki diğer tüm trafik kaynaklarını filtreleyebilirsiniz.

Dönüşümleri Artıracak Yeniden Pazarlama Stratejileri

Ardından, ikincil boyut olarak Sayfa’yı seçerek, Facebook’ta iyi çalışan blog gönderilerini bulun. Ve bunları öne çıkarın.

analytics facebook kitleleri

Sonuç

Potansiyel müşterileri alıcılara dönüştürmek için güçlü bir yeniden pazarlama stratejisi çok önemlidir. Süreki olarak yeniden pazarlama reklamları test etmeye ve optimize etmeye devam ederek, daha fazla dönüşüm sağlayabilirsiniz.

Kaynak:
https://www.conversionhut.com/increase-ecommerce-conversions/
https://metrictheory.com/blog/3-google-analytics-reports-for-better-remarketing-tests/ https://metrictheory.com/blog/3-google-analytics-remarketing-audiences-you-need/

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

İlk Yorumu Başlat