içerik pazarlaması eğitimleri

En İyi Sertifikalı İçerik Pazarlaması Eğitimleri

Teknoloji bu kadar gelişmeden önce gazeteler, dergiler, afişler ve mail yoluyla yapılan içerik pazarlaması çalışmaları günümüzde blog içerikleri, videolar, fotoğraflar, e-kitaplar gibi birçok içerik türü formatı üzerinden de uygulanmaya devam ediyor. 

Dijitalleşme ile ortaya çıkan yeni içerik türlerine ek olarak, teknolojide özellikle son 10 yılda yaşanan gelişmeler markaları daha farklı içerik pazarlaması çalışmaları yapmaya yönlendirdi. 

Yeni gelişmelere en hızlı şekilde adapte olup içerik pazarlaması çalışmalarınıza yön vermek için de bu alanda eğitimler alıp kendinizi geliştirmek büyük önem arz ediyor. 

Aşağıda istelediğimiz içerik pazarlamasının farklı kollarındaki eğitimlerini alarak kendinizi geliştirmeye ne dersiniz?

İçerik Bulutu – Dijital İçerik Üreticiliği 101 

Markaların dijital platformlarda görünürlüklerini artırmayı giderek daha çok istemeleriyle birlikte dijital içerik üreticiliği günümüzün ve geleceğin en popüler mesleklerinden biri haline geldi.

İçerik Bulutu Akademi’de yer alan Dijital İçerik Üreticiliği Eğitimi, talebe yönelik dijital içerik üretiminin temel prensiplerini aktarmayı hedefliyor. 

Eğitim, dijital dünyada karşımıza çıkan e-ticaret, web sitesi ve blog içerikleri gibi farklı dijital içerik türlerinde, marka taleplerine uygun içerik üretme konusuna odaklanıyor. Bunu yaparken de Arama Motoru Optimizasyonu’ndan kullanıcı odaklı içerik üretimine kadar sektöre yön veren dinamiklerin tek tek altını çiziyor. 

Öznur Doğan tarafından verilen bu eğitim sonundaki sınavları tamamlayarak da  İçerik Bulutu’nda içerik üreticisi olmaya hak kazabilirsiniz.

Eğitim Ücreti: 69₺

https://akademi.icerikbulutu.com/egitimler/dijital-icerik-ureticiligi-101

Hubspot – Content Marketing Course

İngilizce dilinde verilen Hubspot Akademi’nin Content Marketing eğitimi, alanın uzman kişileri tarafından da tavsiye ediliyor. 

Bizzat bu eğitimi tamamlamış biri olarak gönül rahatlığı ile önerebilirim. Eğitimde her konu eğlenceli ve anlaşılır bir biçimde sunuluyor. Eğitim sürecinde farklı departmanlarda çalışmakta olan kişiler, içerik pazarlamasının önemli detaylarını anlatıyor. Bu sayede içerik pazarlamasına geniş perspektiften bakma şansını yakalamış oluyorsunuz. Eğitimi bitirdikten sonra girdiğiniz sınavda başarılı olursanız sertifikayı almaya hak kazanmış olursunuz. 

Üstelik Hubspot, ders içerikleri ve eğitimi uygulamaya dökebilmeniz için hazırlanan workbook’un yanı sıra Hubspot Community aracılığı ile eğitimi alan diğer kişilerle iletişim kurma ve network edinme imkânı da sunuyor.

Eğitim Ücreti: Ücretsiz

https://academy.hubspot.com/courses/content-marketing

Semrush – Content Marketing Toolkit Course

İçerik pazarlaması alanında en çok kullanılan kaynaklardan olan Semrush’ın verdiği eğitimde içerik analizi ve optimizasyon, içerik araştırması ve fikir oluşturma, içerik dağıtımı, içerik performansı ve yönetimi konularına değiniliyor.. 

Bu kursa katılarak içerik denetiminin nasıl gerçekleştirileceğini, anahtar kelime araştırması yoluyla yeni içerik fikirlerinin nasıl bulunacağını, içeriğinizin performansının nasıl izleneceğini ve içerik pazarlama takviminin nasıl oluşturulacağını öğrenebilirsiniz. 3 saat süren bu eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifikanızı da alabilirsiniz.

Eğitim Ücreti: Ücretsiz

https://www.semrush.com/academy/courses/content-marketing-toolkit-course

Udemy – Content Marketing Masterclass 

Online ve sertifikalı eğitimleri ile bilinen Udemy, içerik pazarlaması alanında da başarılı programlar sunuyor. “İçerik pazarlaması nedir?” Nasıl yapılır?” sorularının cevapları için bu eğitimi tamamlayarak sertifikanızı alabilirsiniz. 

Eğitimi veren Brad Merrill, eğitim sonrası memnun olmayan katılımcılara 30 gün içinde para iade garantisi veriyor. 

Eğitim Ücreti: 269.99₺

https://www.udemy.com/course/content-marketing-masterclass/

Coursera – The Strategy of Content Marketing 

Her alanda her türlü eğitimi bulabileceğiniz Coursera’da içerik pazarlaması eğitimi de bulunuyor. Copyblogger ve UC Davis Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanmış bu eğitimde içerik pazarlama stratejisi geliştirmeyi, organize etmeyi ve uygulamayı öğrenebilirsiniz. 

Coursera istatistiklerine göre kursu tamamlayan kişilerden %27’si yeni bir kariyere başlamış, %33’ü de yapmakta olduğu kariyerde somut bir avantaj elde etmiş. Siz de kursu tamamlayıp sertifikanızı alabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz.

Eğitim Ücreti: Ücretsiz

https://www.coursera.org/learn/content-marketing

e-Marketing Institute – Content Marketing Course 

“İçerik pazarlaması nedir? Nasıl başlanır? Çeşitleri nelerdir?” gibi sorulara cevap bulabileceğiniz bu eğitimin asıl amacı içerik pazarlamanın bir blog içeriği yazma sürecinden çok daha fazlası olduğunu fark ettirmek. İçerik pazarlamasına yeni başlayanlar için uygun olan bu eğitimde katılımcılara 161 sayfalık e-kitap veriliyor.

120.000’den fazla öğrencinin tamamladığı bu kursa siz de kayıt olabilir ve sertifikanızı alabilirsiniz.

Eğitim Ücreti: Ücretsiz

https://www.emarketinginstitute.org/free-courses/content-marketing-certification-course/

Next Big Thing – İçerik Pazarlaması 

Next Big Thing’in Digital Marketing Institute (DMI) sertifikalı programları arasında 10 saatlik online içerik pazarlaması kursu da bulunuyor.  İçerik pazarlamasının en iyi kullanım senaryolarının ele alındığı bu eğitimle ilgili detaylı bilgiyi eğitim danışmaları ile görüşerek alabilirsiniz.

Eğitim Ücreti: 300€ + KDV

https://nbtdigital.com/academy/dijital-pazarlama-egitimleri-sertifika-programlari

Mindset Institute – İçerik Pazarlaması Eğitimi 

Dijital pazarlama, data bilimi, iş yönetimi gibi alanlarla ilgili eğitimler bulabileceğiniz bir kurum olan Mindset Institute tarafından verilen workshop’u başarıyla tamamlayanlar katılımcı belgesi almaya hak kazanıyor. 

Eğitim Ücreti: 950₺

https://www.mindset.com.tr/content-marketing-icerik-pazarlamasi-egitimi

TopTalent – Content Marketing Specialist Program

Online İş Okulu projesi ile 15’den fazla kategoride onlarca eğitim programı sunan TopTalent, yeteneklerini geliştirmek isteyenler için online eğitim ve sertifikaların önemini vurguluyor. Bu eğitimleri hazırlarken 100’den fazla şirketle iş birliği yapıyorlar. 

İçerik üretme, storytelling, SEO, sosyal medya pazarlaması gibi konularda kendini geliştirmek istiyorsanız bu eğitime katılabilir, 3 saat süren eğitim sonunda sertifika alabilirsiniz.

Eğitim Ücreti: 79.90₺

https://toptalent.co/businessschool/program/content-marketing-specialist-program/

İstanbul İşletme Enstitüsü – İçerik Editörlüğü 

“Herkes İçin Eğitim” sloganı ile tanınan İstanbul İşletme Enstitüsü’nün her alanda eğitimleri mevcut. İçerik pazarlama alanındaki eğitimini inceleyebilir, dilerseniz başkalarına hediye edebilirsiniz. Eğitim sonundaki testten yeterli puanı alırsanız iienstitu.com tarafından verilen sertifikayı almaya hak kazanırsınız.

Bu eğitime katılan öğrencilerden en az 5 kişiye “iş garantisi” kapsamında işe yerleştirme tavsiyesi yapılmaktadır.

https://www.iienstitu.com/online-egitim/icerik-editorlugu

Eğitim Ücreti: 35₺

Üretimhane – İçerik Pazarlama Eğitimi

Üretimhane çeşitli atölye, söyleşi ve sergilerin yanında çok başarılı eğitimleriyle de öne çıkan bir kurum. Üretimhane’nin İçerik Pazarlama Eğitimi, Nike, Coca Cola, Gucci gibi markalarla çalışan Bengisu Gençay veriyor. Bu eğitimde içerik pazarlamanın trendleri, doğru içerik rotaları, topluluğa uygun içerik yazma ve daha birçok konu başlığına değinilecek. 

Online gerçekleştirilecek olan bu eğitimde Zoom kaydı alınarak katılımcılarla paylaşılacak. Bu sayede ders gününden sonra bile 2 hafta süreyle katılımcılar, anlamadıkları veya kaçırdıkları kısımları tekrar edebilecek. 

Eğitime katılan herkese LinkedIn uyumlu akıllı sertifika da veriliyor.

Eğitim Ücreti: 400₺

https://uretimhane.com.tr/etkinlikler/icerik-pazarlama-egitimi/

İçerik pazarlamasının önemi ve değeri gün geçtikçe artıyor. Hızla gelişen bu sektöre girmek artık çok daha kolay. Kendinize en uygun sertifikalı içerik pazarlama eğitimini alarak içerik pazarlamasının temel amaçları, SEO ve içerik üretme süreci gibi farklı konularda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Yukarıdaki eğitimlerden istediğinize hemen kaydolun ve içerik pazarlaması alanında daha fazlasını öğrenin!

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

1 yorum var

İlk Yorumu Başlat