içerik üreticileri için podcast önerileri

Dijital İçerik Üreticileri için Podcast Önerileri

Dijital içerik üreticiliğinin, çağımızın en yeni ve etkin ekosistemlerinden biri olacağı artık su götürmez bir gerçek halini aldı. Pandemi koşullarının hala devam etmesi dünya geneli ve ülkemiz özelinde freelance içerik üreticiliği kavramını da ekonomilerin başat oyuncularından biri haline getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı’nın Kasım 2021 verilerine göre 4.5 milyon insan işinden istifa ederek bu alanda rekor kırıldı. İstifaların arkasında yatan en önemli sebeplerden biri de pandemi şartları ve insanların hayattan biraz daha keyif alma isteği. Tahmin edebileceğiniz gibi istifa eden istihdam gücünün çok büyük bir kısmı ise freelance iş sektöründe içerik bazlı sektörlere yöneldi.

Ülkemizde de her geçen gün daha büyük bir aile haline gelen freelance içerik üreticileri, evlerinde hummalı bir şekilde dijital çağın iskeletini oluşturmaya devam ediyor. Peki evinizde içerik üretirken hem keyif alabileceğiniz hem de ekosistemi daha yakından takip edebileceğiniz podcast’ler dinlemeniz güzel olmaz mıydı?

İçerik üretmenin eğlenceli taraflarını, kulis bilgilerini ve öğretici yanlarını sunan, aynı zamanda online olarak dinleyebileceğiniz podcast öneri listemizi aşağıda sizinle paylaşıyorum.

1-) The Content Creatr

Özellikle dijital içerik üreticilerinin en çok seveceği podcast olacağını düşündüğümüz Content Creatr, yazmayı çok seven ve 3 kitabı bulunan Luke Seavers’in eseri. Yaklaşık 4 ila 10 dakika arasında süren bölümlerden oluşan podcast serisi, içerik üretimi konusunda faydalı ve öğretici bilgiler sunuyor. Özellikle LinkedIn hesapları için önemli içerik fikirleri barındıran seri, sosyal medya pazarlamasına da değiniyor. Hap bilgilerle keyif alacağınız Content Creatr, içerik üretimine farklı açılardan bakmanıza yardımcı olabilir.

Spotify’da dinlemek için tıklayın.

2-) Writers In Tech

İçerik üretirken tam olarak sizi anlatan bir podcast dinlemek ister misiniz? UX içerik üretimi konusunda uzman Yuval Keshtcher’in podcast serisi, aynı zamanda dijital içerik üreticilerinin de sesi oluyor. İçerik üretiminin başından sonuna kadar tüm süreçlerde faydalı bilgiler edinebileceğiniz bu seri, markaların sesi olabileceğiniz içerikler üretebilmeniz için kılavuz niteliğinde. Birçok farklı konukla keyifli dakikalar sunan Writers In Tech podcast serisi, içerik üreticilerine farklı perspektifler kazandırıyor.

Spotify’da dinlemek için tıklayın.

Apple Podcast’te dinlemek için tıklayın.

3-) Content Warfare Podcast

Ryan Hanley, podcast’lerini röportajlardan oluşturuyor ve bu sayede çok keyifli dinletiler sunuyor. Her seride farklı uzmanlığı ve misyonu olan kişileri dinleyicisiyle buluşturan Content Warfare Podcast serisi, dijital çağın en kaliteli içeriklerini oluşturmak isteyenlere öğretmenlik yapıyor. İçerik üretimi ve pazarlamasından önemli konukların misafir olduğu bu seride anlatılan ipuçları sayesinde ufkunuz daha da genişleyecek. 

LearnOutLoud.com’da dinlemek için tıklayın.

Apple Podcast’te dinlemek için tıklayın.

4-) The Marketing Companion

İçerik pazarlamasının geleceğini çok önceden öngören, dijital pazarlama gurusu Mark Schaefer’in sunuculuğunu yaptığı ve Tom Webster iştirakleriyle keyifli bir sohbet haline gelen The Marketing Companion adlı podcast serisi, özellikle içerik pazarlaması hakkında önemli ipuçları yakalamanızı sağlayabilir. Mizah açısından da doyurucu bir içeriğe sahip olan bu podcast serisi, girişimci ruha sahipseniz içerik pazarlamasına çok daha geniş perspektiften bakmanızı sağlayacak. Özellikle “How Content Works in the World day” başlıklı podcast bölümünü şiddetle tavsiye ediyoruz.

Spotify’da dinlemek için tıklayın.

Apple Podcast’te dinlemek için tıklayın

5-) The Marketing Meeting

Marka ve pazarlama stratejisti olan Itır Eraslan’ın hem Türkçe hem de İngilizce yayınlara yer verdiği podcast serisi pazarlama stratejileri, pazarlamanın geleceği, sosyal medya pazarlaması ve markalar için farklı strateji önerileri sunuyor. Pazarlamada insanı merkeze koyan ve lokal pazarlamayı oldukça öğretici bir şekilde sunan The Marketing Meeting, kahvenizi içip içerik üretirken faydalanabileceğiniz önemli podcast serilerinden biri.

Spotify’da dinlemek için tıklayın.

Apple Podcast’te dinlemek için tıklayın

6-) Funnel Kafası – İçerik Üretmenin Gücü (İlk Deneyimlerimiz)

Funnel Kafası podcast serisinin yaratıcıları Emre Doğaner ve Hasan Bölükbaş, bu bölümünde podcast ve canlı yayınların kendilerine sağladığı katkılardan ve içeriğin kaldıraç etkisinden bahsediyor. Düzenli ve sürekli içerik üretmenin hedefe ulaşmaktaki önemini vurgulayan ikili, bu sistemin kendi hedef kitlelerine ulaşmaktaki yararlarını da anlatıyor. Devam eden podcast serisi Funnel Kafası’nın 28. bölümü, İçerik Üretmenin Gücü, mutlaka dinlenmesi gereken bölümler arasında yerini alıyor.

Spotify’da dinlemek için tıklayın

Apple Podcast’te dinlemek için tıklayın.

7-) Değer Yaratmanın Formülü – Bir İçerik Üreticisinin İtirafları

Şirketlerin değer yaratmalarının nasıl mümkün olacağı üzerine konuşulan bir podcast serisi olan Değer Yaratmanın Formülü, Innolabz’in kurucusu Mete Yurtsever tarafından oluşturulmuş. Serinin bu bölümünde Mete Yurtsever, içerik üreticisi kimliğinden bahsederek kendi deneyimlerini aktarmış. Kendi bahane ve engellerini aşmasının; 5 yıl önce ayda bir içerik yazmasından her gün yazmasına, podcast yayınlamasına ve e-bülten hazırlamasına nasıl yol açtığını anlatıyor. Kendi esin kaynaklarını da paylaştığı bu bölüme kulak vermenizi öneririm.

Spotify’da dinlemek için tıklayın.

Apple Podcast’te dinlemek için tıklayın.

😎 İçerik Bulutu Content Marketing Summit

Türkiye’nin en kapsamlı İçerik Pazarlaması etkinliği olan “İçerik Bulutu Content Marketing Summit 2021” nasıl topluluk yaratılacağı sorusuna pazarlama profesyonelleri, girişimcileri, yayıncıları, ajans ve marka yöneticileri eşliğinde cevap aradı. Tüm bu süreci bu podcast serisinde takip edebilir, siz de bu soruyu cevaplamaya çalışabilirsiniz. İçerik üreticilerinin mutlaka dinlemesi gereken bölümleri ise “İçerik Üreterek Meydaya Dönüşmek”, “İçerik Üreterek Nasıl İş Kurar ya da Bu İşi Büyütürsünüz?” ve “Blogdan Ekosisteme Webrazzi”.

Spotify’da dinlemek için tıklayın.

Apple Podcast’te dinlemek için tıklayın.

 

İlk Yorumu Başlat