kim bu guru yazarlar 5

Pratisyen Hekim GURU İçerik Üreticimiz ile Tanışın

İçerik Bulutu’nun uzmanlık alanlarında kariyer edinmiş içerik üreticileri GURU yazarlarını tanıttığımız Kim Bu GURU Yazarlar?” serisinin 5. röportajını Sağlık & Medikal alanında Guru içerik üreticimiz pratisyen hekim DTS1 ile gerçekleştirdik.

Keyifli okumalar!

1. Röportaja başlamadan önce bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

28 yaşındayım, Ankara’da yaşayan bir hekimim. Aslen de Ankara Ayaşlıyım. Henüz 3 yıllık meslek hayatımda çeşitli hastanelerde farklı bölümlerde görev yapma fırsatı buldum. Kitap okumayı, seyahat etmeyi ve video oyunu oynamayı çok severim.

2. Eğitiminizi nerede ve hangi alanda aldınız?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Daha önce İç Hastalıkları ve Kulak-Burun-Boğaz alanlarında çalışma fırsatı buldum. Hâlihazırda pratisyen hekim olarak çalışmaya devam ediyorum. 

3. icerikbulutu.com ile nasıl tanıştınız?

Tıp mesleğinin yoğun ve zorlu maratonu sırasında, daha önce de çeşitli platformlarda kazandığım yazma ve içerik üretme tecrübemi değerlendirmek ve geliştirmek niyetindeydim. Ayrıca bu sayede yüksek getiriye sahip bir ek gelir de elde etmek istiyordum. Bu yönde internette araştırma yaparken İçerik Bulutu ile tanıştım. Kurumsal altyapısı, tatmin edici ücretlendirme politikası, içerik üreticileri ile olan iletişimi ve profesyonel yaklaşımı nedeniyle memnuniyetle içerik üreticiliğine devam etmekteyim.

4. Kendi uzmanlık alanınızda Guru içerikler üretiyor olmanızın ürettiğiniz içeriğin kalitesine etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

Tıp eğitimi alırken her doktor şöyle bir ikilemle karşılaşıyor: Akademik olarak yetkin bir bilgi birikimi gerektiren, hem kullandığı tıp literatürü hem de içerdiği muhteva bakımından zor ve karmaşık bir konuyu öğreniyorsunuz. Ancak mesleğin bir diğer yönü hastalarımıza bu bilgiyi kolay, anlaşılır ve yeterli düzeyde aktarmak ve hasta eğitimini sağlamak. Bu yüzden, ister istemez, kendinizi akademik düzeyde zor ve karmaşık bir bilgi havuzunu öz, sade ve anlaşılır bir hale dönüştürmeye çalışırken buluyorsunuz. Bununla birlikte ben hem akademik makale hem de kitap bölümü yazıyorum. Bilimsel projelerde de uğraşırken ayrıca amatör düzeyde yaratıcı öykü yazarlığı yapıyorum. Bu sayede belirli bir düzeyde içerik üretme konusunda epey mesafe kat etmiştim. Mesleğimin özünde de bu mesele olduğundan kaliteli Guru içerik üretimi noktasında kaliteli içerik üretimi konusunda kesinlikle faydası olduğunu söyleyebilirim.

5. Alanınızda ne üzerine çalışmalar yaptınız?

Tıp doktorluğunun yanında özellikle moleküler biyoloji, genetik ve son yıllarda önemi gittikçe artan sentetik biyoloji alanlarında da çalışmalarım bulunmakta. Bu konulara özel bir ilgim var. Bu çerçevede yayınlanmış iki farklı uluslararası hakemli dergilerde yayınım ve doku mühendisliği üzerine bir kitap bölümüm bulunuyor. Ayrıca uluslararası genetik yarışmalarında sunduğum bilimsel projeler kapsamında ödüllerim ve madalyalarım mevcut.

6. Kendinizi hem uzmanlık alanınızda hem de içerik üreticiliğinde geliştirmek için neler yapıyorsunuz?

Tıp ve akademik dünya sürekli değişme ve gelişme eğiliminde olduğu için, bu konuda yapılan tüm yetkin ve özgün çalışmaları, araştırmaları ve yayınları mümkün olduğunca takip etmeye gayret ediyorum. Bir diğer husus ise tıbbın sadece bilimsel verilerden ibaret olmayıp, ayrıca bir tecrübe ve sanat yönünün de var olmasıdır. Bu anlamda tıp doktorluğunda yıllarını vermiş, tecrübe sahibi ve tıp sanatında yetkinliğini kanıtlamış doktorlarımızın ve araştırmacılarımızın kişisel değerlendirmelerini, ürettikleri içerikleri ve yazıları takip etmeyi de ayrıca değerli buluyorum.

7. Bir uzmanlık alanına sahip ve içerik üretmek isteyen kişilere kendilerini geliştirmeleri için ne yapmalarını önerirsiniz?

İçerik üretmek, makale veya edebi eser yazmaktan oldukça farklı bir iş. Belirli bir iş modeli çerçevesinde, belirtilen kriterler dâhilinde, bazen oldukça karmaşık veya geniş bir konuyu, ana fikirden uzaklaşmadan, anlaşılır ve yeterli derinlikte sunma sanatı diyebiliriz. Bu nedenle, bu hususta kendini geliştirmek isteyenlere öncelikle içeriğin ne olduğu ve içerik üretimi esnasında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda hazırlanan eğitimleri veya bilgilendirici yazıları incelemelerini öneririm. Bununla birlikte nihayetinde içerik ürettikçe ve yetkin editörlerle beraber çalıştıkça, çok okuyup yazdıkça tecrübe kazanarak belirli bir seviyeye geleceklerini belirtmek isterim.

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat