link kısaltma siteleri

En Çok Kullanılan Link(URL) Kısaltma Siteleri

Link kısaltma aracı, link kısaltma sitesi, link kısaltma servisi, URL kısaltma aracı, bağlantı kısaltma aracı… Tamamı aynı şeyi ifade eden kelime gruplarıdır. Eğer bunlardan herhangi birini arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Fakat karışıklıklara mahal vermemek adına, yazı boyunca elimden geldiğince bu terime link kısaltma aracı diyeceğim.

Link (URL) Kısaltma Aracı Nedir?

Link kısaltma aracı, uzun bir linki alıp ve onu olmasını istediğiniz kısa bir linke dönüştüren basit bir araçtır.

Link Kısaltma Aracı Neden Kullanılır?

Bir link kısaltma aracı aşağıdaki gibi farklı amaçlar için kullanılabilir.

  • Bir YouTube videosunun uzun linkini kısaltmak
  • Twitter karakter sınırına uyum sağlamak
  • Bir linkin tıklanma ve diğer istatistiklerini takip etmek
  • Ücretli araçların sağladığı markalı url’leri kullanabilmek
  • Esas linki gizlemek
  • Reklam amacı ile gazete, kitap, billboard vs. gibi alanlarda insanlara uzun ve komplike bağlantıları yerine kısaltılmış URL’leri sunmak, çok daha pratik ve işlevsel olmaktadır.

Peki Sana En Uygun Araç Hangisi?

Google, link kısaltma aracı olan goo.gle’ı Mart 2019’da kapattığında aracın kullanıcıları yeni alternatiflere yöneldi. En iyi alternatif ise tamamen kullanıcı tercih ve beklentilerine göre değişkenlik gösteriyor. Kimileri sadece reklamsız link kısaltmak isterken, kimisi işini sadece kolay ve hızlı bir biçimde bitirmeyi hedefliyor. Bazıları içinse linkinin detaylı analizini görmek en önemli nokta.

Durum böyle olunca, piyasada çok fazla link kısaltma servisi olması, servisten faydalanmak isteyen insanların kafasının karışmasına yol açabiliyor. Hangi aracın sizin isteklerinize en çok uyan araç olduğunu görebilmeniz adına, her birinin öne çıkan özelliklerini anlatan detaylı listeyi gözden geçirebilirsiniz.

En Çok Kullanılan 10 Link Kısaltma Aracı

Bitly: En Popüler Link Kısaltma Aracı

bitly link kısaltma

Bitly link kısaltma aracı dünyada en çok kullanılan link kısaltma araçlarından biri. Çok basit bir kullanım arayüzüne sahip olan Bitly, kısaltmak istediğiniz linki kopyalayıp siteye yapıştırdıktan sonra saniyeler içerisinde linki sizin için kısaltıyor. Üstelik bu işlemi ayda 1000 linke kadar ücretsiz olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Bitly’nin bir başka ilgi çeken özelliği ise oluşturduğunuz bu linklerin tıklanma sayıları, hangi konumlardan tıklandıkları gibi 20’den fazla veriyi de sizlere anlık olarak sunabilmesidir.

Bitly link kısaltma sitesi kullanıcılarına sunduğu bu cömert ücretsiz kullanım planıyla diğer araçların bir adım önüne geçmektedir. 

Bitly ayrıca profesyonel işletmeler için de ücretli bir plana sahip. İşlemlerini güvenilir ve sınırsız bir şekilde yapmak isteyen işletmeler, aylık 35 dolar karşılığında kendi özel alan adlarını kullanarak kampanyalar oluşturabilmektedir.

Buffly: Sosyal medya için en iyisi

buffly

Buff.ly genelde Twitter ve Youtube link kısaltma işlemi yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği araçlardan birisi. Sosyal medyada linkini kısaltmak istediğiniz bir bağlantıyı Buffer sayesinde saniyeler içerisinde ücretsiz olarak kısaltmanız mümkün. 

Bitly’den farklı olarak, bağlantılarının istatistiklerini takip etmek ve özel bir alan adı oluşturmak isteyenler için, Buffer kullanıcılarının aylık 15 dolar olan bir pro plana sahip olması gerekiyor.

TinyURL: Hızlı ve üyeliksiz link oluşturmak için en iyisi

tinyurl

TinyURL link kısaltma aracının en dikkat çeken özelliği işlem yapmak için bir üyeliğe ihtiyacınız olmamasıdır. TinyURL kullanıcılarına, anonim bir şekilde kısaltmak istedikleri linkleri saniyeler içerisinde kısaltma olanağı sunmaktadır. 

Ayrıca TinyURL kullanıcılarına link kısaltma işleminin yanında bağlantıları istedikleri şekilde özelleştirme imkânı da sunuyor. Üstelik TinyURL bütün bu işlemleri ücretsiz olarak yapmakta. Link kısaltma işlemlerinizi anonim olarak gerçekleştirdiğiniz için sonrasında bağlantılarınıza ait istatistikleri takip etmeniz mümkün değildir. Bu nedenle genelde zamanla yarışan ve üyelik işlemleri ile uğraşmak istemeyen kullanıcıların tercih ettiği popüler bir araçtır.

Rebrandly: Marka linkleri oluşturmak için en iyisi

rebrandly

Rebrandly link kısaltma aracı çoğunlukla profesyonel işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Çok gelişmiş ve donanımlı bir alt yapısı bulunan Rebrandly, kullanıcılarının toplu olarak link kısaltma işlemi yapabilmesini mümkün kılıyor.  

Aylık 29 dolar ödeyerek sahip olabileceğiniz ücretli bir üyeliği bulunan Rebrandly, 100’den fazla uygulama ile de uyumlu olarak çalışabiliyor. Böylece Yandex, İnstagram, Twitter gibi sitelerde kısaltmak istediğiniz linkleri toplu olarak saniyeler içerisinde kısaltabilmenize ve tek tıkla paylaşabilmenize olanak sağlıyor. 

Ücretsiz bir plana da sahip olan Rebrandly aylık 500’e kadar olan bağlantı linklerinizi ücretsiz olarak kısaltabilmenize ve istatistiklerini takip edebilmenize de olanak sağlamaktadır.

Shorby: Instagram kullanıcıları için en iyisi

shorby

Shorby klasik link kısaltma araçlarından biraz farklı olarak çalışır. Instagram kullanıcılarının gözdesi olan Shorby, işletmelerin Instagram hesaplarında paylaştıkları ürün, içerik, tanıtım gibi postlarını tek bir linkte toplayabilmelerine imkân sağlamaktadır. 

Instagram postlarının açıklama kısımlarında link yerleştirmek mümkün değildir. Bu nedenle işletmeler sundukları ürün ya da hizmetleri daha ulaşılabilir hale getirmek için genellikle Shorby bağlantı linki kısaltma aracını tercih etmektedir. 

Ayrıca Shorby “click-to-call” olarak adlandırılan hizmeti de kullanıcılarına sunmaktadır. WhatsApp, Facebook Messenger, Skype gibi iletişim araçları ile uyumlu olarak çalışan Shorby, Instagram kullanıcıların tek tıkla işletmeler ile iletişim kurabilmesini mümkün kılar. 

Shorby temel başlangıç planında 9 dolar ödeyerek alabileceğiniz bütün bu hizmetlere ek olarak, aylık 29 dolar karşılığında işletmenize ait bütün reklam, promosyon, geri dönüş gibi istatistiklere ulaşabilirsiniz.

T2M: QR kodu ile link kısaltmak için en iyisi

t2m

Son yıllarda bağlantı linklerinin yerlerini QR kodlarının almaya başlaması hepinizin dikkatini çekmiştir. Bu QR kodlarının içerisinde elbette yine bir bağlantı linki mevcut. T2M link kısaltma aracının yaptığı işlem ise tam olarak bu aslında. Bir bağlantı linkini saniyeler içerisinde sizin için bir QR koduna dönüştürebiliyor. 

5 dolar karşılığında üye olabileceğiniz T2M, sonraki aylar için aylık 9,99 dolar karşılığında sahip olabileceğiniz temel başlangıç planı ile bağlantı linklerinizi saniyeler içerisinde bir QR koduna çevirebilmenize olanak sağlıyor. Ayrıca aylık 29,99 dolar ücretle bir işletme planı da olan T2M, bu plan ile kullanıcılarının bağlantılarına dair bütün istatistikleri takip edebilmelerini sağlıyor.

Alternatif : T2M’nin ücretsiz kullanılamaması QR kodlu link kısaltma yapmak isteyenleri üzebilir. Neyse ki ücretsiz bir alternatif olan Is.gd ile yine kolayca QR’lı kısaltma yapabilirsiniz.

BL.INK: Küçük işletme sahipleri için en iyisi

En Çok Kullanılan Link(URL) Kısaltma Siteleri

BL.INK uzun kuyruklu bağlantı linklerinizi kısaltmanın yanı sıra bağlantılarınıza ait trafik istatistiklerini de takip edebildiğiniz araçlardan bir tanesi. Basit bir kullanım arayüzüne sahip olan BL.INK çoğunlukla küçük işletmeler tarafından tercih ediliyor.

Giriş ekranında sade ve olabildiğince az kategorize edilmiş bir ön panel sizi karşılar. Bu ön panelde kısaltmak istediğiniz bağlantı linkini saniyeler içerisinde kısaltabilir ya da daha önceden kısalttığınız bağlantılarınıza ait tıklanma ve geri dönüş istatistiklerinize erişebilirsiniz. BL.INK aylık 1000 bağlantı linkini ücretsiz olarak kısaltabilmenize imkân sağlamaktadır. 

Küçük işletmeler için özel hizmet planları olan BL.INK, Eğer küçük ve yeni bir işletmeyseniz tam size göre bir araç olabilir.

Polr: Kişisel özelleştirme için en iyisi

polr

Polr size balık vermek yerine balık tutmayı öğreten bir araç. Açık kaynaklı bir proje olan Polr, belli bir miktar teknik bilgi birikimi olan insanların kendi linklerini kendileri kısaltmaları için hayata geçirilen bir projedir. 

Ücretsiz bir araç olan Polr, kullanıcıların isteklerine göre şekillenebilir. Teknik bilgilerinizi ve direktifleri kullanarak ihtiyaçlarınıza göre Polr özelleştirebilir ya da Polr Demo ile sadece temel arayüzü kullanarak işlem yapabilirsiniz.

Adfly: Reklamlı link kısaltmak için en iyisi

adfly

Şimdiye kadar incelediğimiz tüm link kısaltma araçları, reklamsız link kısaltmak için size sunduğumuz alternatiflerdi. Birçok insan reklamların araya girmesinden rahatsız olduğu için bu tür araçları kullanmayı tercih ediyor. 

Fakat Adfly kullanım amacı ve çalışma şekli olarak diğer link kısaltma servislerinden biraz farklıdır. Adfly içeriklerin linklerini kısaltırken, bu kısaltılmış linklere tıklayan kullanıcıların bağlantılara giderken reklam izlemesini de sağlar. Böylece Adfly link sahiplerinin para kazanabilmesini amaçlar. Ücretsiz olarak üye olup kullanabildiğiniz Adfly insanlar sizin linklerinize tıkladıkça bunu istatistikler halinde size sunmakta ve her tıklama başına size bir ücret öder. 

Ow.ly : Hootsuite hesabı olanların kullanabileceği link kısaltma aracı

ow.ly

Owly, Hootsuite platformunda kullanabileceğiniz bir araç olup ücretsiz Hootsuite sürümünde de kullanıma açıktır.

Owly’nin avantajı şudur: Kısalttığınız linklere ait metriklerinizi diğer sosyal medya verilerinin yanında görebilir, markanızın performansını bütünsel olarak görüntüleyebilirsiniz.

Binlerce marka ve KOBİ gibi profesyonel ve SEO uyumlu içerik ihtiyaçlarında icerikbulutu.com‘u tercih ediyor. Siz de içerik üretim sürecim deneyimleyin diye ilk içeriğiniz ücretsiz!

İlk içerik talebinizi oluşturmak için tek yapmanız gereken bu linke tıklamak: https://icerikbulutu.com/ucretsiz-icerik

50’den fazla dilde içerik üretimi ve çeviri/yerelleştirme hizmetimiz hakkında detaylı bilgi ve teklif almak için bize ulaşın: teklif@icerikbulutu.com

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat