İçerik Bulutu Guru Yazarları

Kim Bu Guru Yazarlar? – 1

“İçerik Bulutu Yazarı Olmak ve Yazar Davetiyesi Alabilmek için Altın Tavsiyeler” yazımızı okuyanlar nasıl yazarlar aradığımızı bilir. Bunlardan biri uzun süredir beraber çalıştığımız Uzman yazarlarımız. Bir diğeri ise daha spesifik uzmanlık alanları bulunan Guru yazarlarımız.

Sizleri Guru yazarlarımızla tanıştırmak için yepyeni bir seriye başlıyoruz! “Kim Bu Guru Yazarlar?” dediğinizi duyar gibiyiz. O halde hiç bekletmeden sizi Guru yazarlarımızdan Diş Hekimi Osskeea ile tanıştıralım. Keyifli okumalar!

 

Röportaja başlamadan önce bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1986 yılında İzmir’de doğdum. Üniversiteyi bitirinceye kadar da yine İzmir’de yaşadım. Annem ve babam emekli, halen İzmir’de yaşıyorlar. Benden iki yaş küçük bir erkek kardeşim var. Basketbolu çok seviyorum. Öğrencilik yıllarımda basketbol masa hakemliği yaptım. Bunun yanında boş zamanlarımı daha çok film izlemeye ve sevdiğim yazarları okumaya ayırırım. Arkadaşlarımla geçirdiğim zamanları ve tatilleri boş zaman olarak sayamam. Sevdiğim herkese özel zaman ayırmaya ve mümkün olduğunca seyahat etmeye önem veririm.

 

Eğitiminizi nerede ve hangi alanda aldınız?

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunuyum.

 

Kim Bu Guru Yazarlar? - 1

 

icerikbulutu.com ile nasıl tanıştınız?

Açıkçası internet sayfaları arasında başka bir şey ararken kendimi içerikbulutu.com ‘da buldum. Ben insanların çok yönlü olması gerektiğini düşünüyorum. Günlük rutin içerisinde yeni şeyler denemeye pek vakit olmuyor ama İçerik Bulutu’nun Guru yazar seçeneği, içerik yazarı olmakla daha çok ilgilenmeme sebep oldu. Hem uzmanlık alanınızla ilgili bir şeyler yapmanızın mümkün olduğu hem de yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz bir platform İçerik Bulutu.

 

Kendi uzmanlık alanınızda Guru içerikler üretiyor olmanızın ürettiğiniz içeriğin kalitesine etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?   

Elbette. Öncelikle Guru içerikler üretmek hem içerik ücretlerinin daha yüksek olması hem de alanınızla ilgili spesifik konular içermesi nedeniyle eğitiminiz ve birikiminizin değerli olduğu hissini veriyor. Bunun yanında hakim olduğunuz bir konuda içerik üretmek çok daha rahat. İtiraf etmek gerekirse Guru içerikler dışındaki içeriklerin üretim aşamasında daha fazla zorlanıyorum.

 

Alanınızda ne üzerine çalışmalar yaptınız?

Mezuniyet tezimi implantlar üzerine hazırlamıştım. Meslek hayatımın ilk yıllarında özel kurumlarda hekimlik yaptım fakat yaklaşık 5 yıldır bir kamu kurumunun Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı kliniğinde 4-15 yaş arası hastaların tedavileriyle ilgileniyorum.

 

Kendinizi hem uzmanlık alanınızda hem de içerik yazarlığında geliştirmek için neler yapıyorsunuz?

Öğrenmenin hayatın her alanında sürekli olması gerektiğini düşünüyorum. Hem mesleğimde hem de içerik yazarlığında açık fikirli olmaya gayret gösteriyorum. Mesleğimdeki yenilikleri ve araştırmaları sürekli olarak takip ederim. İçerik yazarlığı macerası benim için çok yeni. O yüzden mümkün olduğunca çok içerik yazıp başka içerikleri de gözlemleyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

 

Bir uzmanlık alanına sahip ve içerik üretmek isteyen kişilere kendilerini geliştirmeleri için ne yapmalarını önerirsiniz?

Öncelikle içerik oluşturmak uzmanlık alanına sahip kişilerin alışkın olduğu  bilimsel makale ya da metin hazırlamaktan çok farklı. O yüzden özellikle içeriklerin tanıtımlarına ve editörlerin içerik oluşturma aşamasında istedikleri revizyonların öğreticiliğine önem vermek gerekiyor. Örneğin bir bilimsel makalede kaynak göstererek atıfta bulunmak metninizin özgünlüğüyle ilgili sorun oluşturmaz fakat içerik oluştururken bunlar ayrıştırılmadığı için kaynak da gösterseniz içeriğiniz reddedilebilir. Bunun yanında internet sitelerindeki içerikleri okuyarak belli yapısal formları kavramanın da önemli olduğunu düşünüyorum.

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat