Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları?

Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları?

blog-tip-1 (1)

Hep “İçerik Bulutu uzman yazarları” diyoruz. Peki kim bu bahsettiğimiz “uzman yazarlar”? Edebiyat ve iletişim fakültelerinde okuyan üniversiteli gençler mi? Yoksa gerçekten alanında uzman olan, profesyonel içerik üreticileri mi?

Merak edilen bu sorunun cevabı bu ayki yazar röportajımızda! Türkiye’nin en iyi markalarına kimlerin içerik ürettiğini göstereceğimiz röportaj serisinin ilkini hukuk alanında eğitim almış, yıllardır profesyonel olarak içerik yazarı olarak çalışan uzman yazarımız PetitBeurre ile gerçekleştirdik.

Uzman olduğunuz bir konuda içerik üretmek, üretim sürecini daha zevkli hâle getiriyor ve ortaya çok tatmin edici bir sonuç çıkıyor.

Bize kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz? Hangi okulda ve bölümde eğitim aldınız?
-Antalya’da doğdum. Üniversiteden Ankara’ya yerleştim. Lisansımı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, yüksek lisansımı da Paris Sorbonne Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Hukuku alanında tamamladım. Daha sonra akademik çalışmalarıma Amerika’da internet hukuku alanında devam ettim. Bugüne kadar Kuzey Afrika’da, Strazburg’da, Paris’te ve Amerika’da yaşadım. Son 1 yıldır Ankara’dayım.

Mezun olduktan sonra profesyonel iş hayatınıza hangi alanda ve nasıl atıldınız?
-Hukuk fakültesinde iken hayalim uluslararası hukuk alanında çalışmaktı. Bu açıdan şanslıydım diyebilirim. Mezun olur olmaz bir danışmanlık firmasında uluslararası hukuk alanında çalışmaya başladım. O günden bu yana da, uluslararası hukukun farklı alanlarında çalışmaya yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerde, düşünce kuruluşlarında devam ediyorum. Buna paralel olarak da yazarlık ve danışmanlık yapıyorum.

Peki, profesyonel içerik üretmeye ne zaman ve nasıl başladınız? Bunu bir meslek olarak devam ettirmeye karar vermenizde etkili olan faktörler neler?
-Yazmayı çok seviyorum. Üniversiteden bu yana da fotoğraf çekiyorum. Son 13 yıldır büyük çoğunluğu yurt dışında geçen bir yaşantım var. Yazmak ve fotoğraf çekmek yaşadıklarımı belgelemek açısından benim için büyük değer taşıyor. Dolayısıyla, başlangıçta kendi bloglarım ile başlayan yazma serüvenimin profesyonel hâle geçişi seyahat dergileri ve seyahat yazıları ile oldu. Severek yaptığınız bir işten para kazanmak sanırım hepimizin hayali. Bu anlamda, bir hayalimi gerçekleştirmekte olduğumu söyleyebilirim.

Uzman olduğunuz alanlar nelerdir? Hangi alanlarda profesyonel olarak içerik üretiyorsunuz?
-Uzmanlık alanlarım hukuk, ekonomi ve seyahat. Ağırlıklı olarak da hukuk, teknoloji ve gezi / seyahat konularında profesyonel içerik üretiyorum.

En çok hangi uzmanlık alanınızda içerik üretmeyi seviyorsunuz? Uzman olduğunuz bir konuda içerik üretmenin avantajları nelerdir?
-Uzman olduğunuz bir konuda içerik üretmek, üretim sürecini daha zevkli hâle getiriyor ve ortaya çok tatmin edici bir sonuç çıkıyor. Özellikle gezi yazılarında kendi gidip gördüğüm, bizzat yaşadığım yerlere ilişkin deneyimlerimi aktarmak hoşuma gidiyor. Aynısı hukuk ve ekonomi için de geçerli. İçerik üretmeden önce bilgilerimi güncellemek açısından mutlaka araştırma yapmam gerekiyor. Ancak zaten bildiğiniz bir konu üstüne yeni bilgi eklemek hem kolay hem de öğretici bir süreç.

İçerik Bulutu’nun diğer markalara göre farkının “profesyonellik” olduğunu söyleyebilirim. Profesyonellikten kastım; İçerik Bulutu istediğiniz konuda üretim yapmanızı sağlayarak, bunun karşılığını da hem maddi hem manevi olarak almanızı sağlıyor.

İçerik Bulutu’ndan nasıl haberdar oldunuz? Sizi burada içerik üretmeye teşvik eden en önemli etken neydi?
-İçerik üretim sektörü ile bana hukuk alanında gelen bir teklifle tanıştım. Daha sonra bu alanda çalışan içerik ajanslarını incelerken İçerik Bulutu ile karşılaştım. İçerik Bulutu’nun diğer markalara göre farkının “profesyonellik” olduğunu söyleyebilirim. Profesyonellikten kastım; İçerik Bulutu istediğiniz konuda üretim yapmanızı sağlayarak, bunun karşılığını da hem maddi hem manevi olarak almanızı sağlıyor. Her şeyden önce, çalışmalarınızı kolaylaştıran çok etkin bir yazar arayüzü var. İstediğiniz profesyonel desteği gece, gündüz anında alabiliyorsunuz. Üretim süreci, yazarı teşvik ve motive eden bir sistem üzerine kurulu. Sanırım, herkesin merak ettiği cevap da şu: Evet, yaptığınız işin karşılığını maddi olarak gayet düzenli şekilde alıyorsunuz.

İçerik Bulutu, içerik üretme sürecini sadece markalar için değil uzman içerik yazarları için de profesyonel hale getirdi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
-Yazmayı hobi olarak yapan çok kişi var. Profesyonel içerik yazarlığı hem yazma hobinizi hem sahip olduğunuz donanımı birleştirmenizi sağlayan belki de tek alan. Biraz önce de söylediğim gibi, insanın bir işi severek yapması ve hem de bu işten para kazanmasından daha güzel ne olabilir ki?

Bir içeriği üretirken hazırlık ve üretim aşamalarınız neler? Örneğin, araştırma yaptıktan sonra elde ettiğiniz doneleri nasıl bir araya getiriyorsunuz?
-İçerik üretmenin olmazsa olmaz ön koşulu o konuda araştırma yapmak. En çok bilgi sahibi olduğunuzu düşündüğünüz konuda bile araştırma yapmanız gerekiyor. Benim bu bakımdan, yabancı kaynaklar olmazsa olmazlarım. Bilginin veya fikrin genel olarak ele alınışı bakımından özellikle Amerikalıların yazdığı makaleler çok ilham verici oluyor. Bütün bunları okuyup, kafamda harmanlayıp istenen talep doğrultusunda bir içerik hazırlıyorum. Kafanızda harmanladığınız bilgilerden oluşan bir metni tamamen kendi dilinizle ve tarzınızla yazıya yansıtmanızdan da çok özgün ve tatmin edici sonuçlar alabiliyorsunuz.
İçerik pazarlaması ile artık içeriğin ve reklamcılığın iç içe geçmiş olması da kendinizi içerik yazarlığının yanı sıra reklam alanında da geliştirmenizi zorunlu kılıyor. Dolayısıyla eskiden hep atladığım dergi reklamlarını artık dikkatli okuyorum, kullanılan dile bakıyorum. Ya da radyoda ve televizyondaki reklam sloganlarına artık daha çok dikkat ediyorum. Günden güne farkında olmadan bu alanda da daha iyi cümleler, daha etkili reklam sloganları üretebildiğinizi fark ediyorsunuz.

image2

Freelance çalışmak göründüğünden çok daha zor ve disiplin gerektiren bir iş. İş planınızı oluştururken en çok nelere dikkat ediyorsunuz? Örneğin günlük bir hedefiniz var mı, kendinize belirli bir süre mi ayırıyorsunuz yoksa belirli bir sayıda içerik üretmeyi mi amaçlıyorsunuz?
-Freelance çalışmak, kendi çalışma disiplininizi kendiniz kurmanız anlamına geliyor. Kendi çalışma temponuzu kurmanız halinde, normal bir iş mesaisine oranla hem daha az ve kesinlikle daha etkin çalışıyorsunuz. Bahçede, balkonda, kafede istediğiniz yerde istediğiniz kıyafetle çalışma özgürlüğünüz var. Herkese göre değişmekle birlikte, genel olarak sabah saatleri insanların en verimli olduğu saatler. Dolayısıyla ben de daha verimli olduğumu hissettiğim sabah saatlerini daha etkin kullanmaya çalışıyorum. Mesela, güne 6.30’da başlıyorum. Zihnimin en berrak olduğu zamanları yazmaya ayırıyorum. Bu rutini de çok önemli sebepler olmadıkça bozmamaya çalışıyorum. Sıkılınca spora; spinning yapmaya gidiyorum. Arkadaşlarımla buluşup, yemek yiyorum. Sonra, yenilenmiş zihinle tekrar çalışmaya başlıyorum. Bu özgürlüğü ancak freelance çalıştığınız bir işte elde edebiliyorsunuz. Bu arada, freelance çalışanların sabah rutinlerini derleyen, severek takip ettiğim bir site var. http://mymorningroutine.com/. Göz atmanızı öneririm.

Son olarak İçerik Bulutu uzman içerik yazarları arasına katılmak isteyen adaylarımıza – sizin kadar başarılı bir performans göstermeleri için 🙂 – ne önerirsiniz?
-Başarılı mıyım? Bilmiyorum. Ama en azından kendi koyduğum hedeflere birer birer ulaşıyorum. İçerik yazarlığının kişiye sunduğu en büyük fayda, size müthiş bir donanım sağlaması. Bu kadar geniş yelpazede bir bilgi dağarcığını ne okuyarak, ne gezerek, ne de rutin bir işte çalışarak elde edemezsiniz. Örneğin, sadece bir gün içerisinde sağlık sigortasının bütün detaylarından, papyonun tarihçesine; renklerin insana sunduğu psikolojik etkilerden, konut yatırımının avantajlarına kadar bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Tabii kötü yanları da yok değil… Bazen bir ürün tanıtımı yazıyorsunuz ve kendi yazdığınızdan o kadar ikna oluyorsunuz ki, gidip o ürünü satın alıyorsunuz. 🙂

İçerik üretiminde başarılı performans göstermek, kişinin kendisini tanımasıyla yakından ilgili. Hangi alanlarda kaleminiz kuvvetli? Hangi konularda yazarken daha iyi hissediyorsunuz? Bunu da sadece deneyip yanılarak öğrenebiliyorsunuz. Mesela, moda çok ilgi duyduğunuz bir alan olabiliyor ama o ilgiyi metne yansıtamayabiliyorsunuz. Ya da, tam tersine kendinizi çok uzak hissettiğiniz bir alanda daha yaratıcı metinler ortaya koyabiliyorsunuz. Didaktik içeriklerde mi daha başarılısınız? Yoksa kelime oyunlarında mı daha iyisiniz? Hepsini deneyerek keşfediyorsunuz. Azimle, pes etmeden yazmak hem yeteneklerinizi keşfetmenizi sağlıyor hem de ufkunuzu açıyor.

image3

Mini Anket

Kağıt mı, klavye mi?
-Klavye.
Çay mı, kahve mi?
-Kesinlikle kahve.
Günlük mü, blog mu?
-Blog.
Tolstoy mu, Dostoyevski mi?
-Dostoyevski
E-kitap mı normal kitap mı?
-Dışarıda e-kitap, evde normal kitap
Loş ışık mı parlak ışık mı?
-Çalışırken parlak ışık, geri kalan zamanlarda loş ışık

blog-tip-2 (1)

 

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat