instagram içerik fikirleri

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Yukarıdaki araştırma Instagram’da pazarlama çalışmalarında başarılı olmanın önemini ortaya koyuyor. Peki Instagram pazarlama çalışmalarında nasıl başarılı olursunuz? Aşağıda listelediğimiz Instagram içerik fikirleri size yardımcı olabilir.

İşte markanıza göre özelleştirmesi kolay Instagram içerik fikirleri.

Bir Panorama Oluşturun

Instagram carousel yayınları yatay veya panorama çekimlerini paylaşmanın mükemmel bir yoludur.

Havacılık Fotoğrafçısı OneMoreWeekToGo, uçakların çarpıcı ve yakın fotoğraflarını çekmek için bu tekniği kullanır. Tek bir imge ile sınırlı olsaydı, o kadar fazla detay göremezdiniz.

Bunun gibi panorama çekimleri yapmak saatlerce kırpma veya fotoğrafçılık gerektirmez. Uygulamalar kullanabilirsiniz.

İOS için:  Swipeable Panorama

Swipeable Panorama, panorama carouseli oluşturabileceğiniz bir IOS uygulamasıdır.

Fotoğrafınızı Instagram’da yayınlamak için karelere ayırmanın yanı sıra, ilk kareyi insanları daha fazla bilgi için kaydırmaya iten bir video haline getirir. Aşağıdaki örneğe bakınız.

View this post on Instagram

Test

A post shared by Amanda (@amandawebbsocial) on

Android için: PanoramaCrop for Instagram

Kaydırılabilir format Android için mevcut değil, ancak PanoramaCrop for Instagramiyi bir alternatiftir.

Başlangıçta video yapma özelliğine sahip değil, ancak saniyeler içinde panorama carouseli oluşturabilirsiniz.

Yarışmalar

Yarışmalarla takipçilerinizi artırın ve ürünlerinize dikkat çekin. 

Yarışmaları yönetmek için Wishpond uygulamasını kullanabilirsiniz.

Katılımın arttırılmasının harika bir yolu bir yarışma düzenlemektir. İstediğiniz kadar yolla yapabilirsiniz, ancak en popüler olanlardan biri takipçilerinizi içeriğinizi paylaşmaya teşvik etmektir.

Ürün Lansmaları

Yeni ürün lansmanları öncesi paylaşımlarla beklenti oluşturabilirsiniz.

Alıntılar Yapın

Alıntılar sosyal medya kullanıcıların ilgisini çeken içerik türlerinden biridir. Düzenli olarak ilgi çekici sözler paylaşabilirsiniz. Sade bir tasarım ve yazı tipiyle markanız için bir tema oluşturarak paylaşılabilir kılabilirsiniz.

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Hızlı alıntı grafikleri için  Stencil’i kullanabilirsiniz. Doğrudan uygulamada 100.000’den fazla alıntı var! 

Bir şablon açın, tema kelimenizi arayın (güzellik, huzur, sağlık, pazarlama) ve anında alabileceğiniz teklifleri alın.

Ayrıca, isterseniz bunları Pinterest , Facebook ve Twitter için en uygun boyutlara hızla yeniden boyutlandırabilirsiniz.

İçeriklerinizi Paylaşın

İnstagram hesabınızı websitenize giden bir araç olarak kullanın. Blog, YouTube veya podcast içeriği üretiyorsanız İnstagram postlarınızı içerikleriniz için bir lead aracı olarak kullanabilirsiniz.

Çalışma Ortamınızı Paylaşın

İnsanlar markaların arkasındaki hikayeleri merak eder. Çalışma ortamınızı ve rutinlerinizi paylaşarak takipçilerinizle etkileşim kurabilirsiniz.

Takımınızı Paylaşın

Müşterileriniz Instagram’da markanızın arkasındaki yüzleri görsünler. Bu sayede sadece takımınızı tanıtmakla kalmayıp müşterilerinizle aranızda bir bağ da kurabilirsiniz.

Referanslarınızı Paylaşım

Ürün veya hizmetinizi nasıl kullandıklarını ve sevdiklerini açıklayan müşterilerden alıntılar veya kısa videolar paylaşın.

Duyurular

Büyük bir projeyi bitirmek gibi markanız için önemli bir olay yaşandığında Instagram bunu duyurmak için en iyi araç olabilir.

Özel Günleri Kutlayın

Müşterilerinizle bağ kurmanın bir yolu da özel günler. Onların dini ve milli bayramlarını kutlamayı unutmayın. Bir özel gün takviminiz olması bu konuda yardımcı olabilir.

Sık Sorulan Soruları Cevaplayın

Çok fazla benzer soru mu alıyorsunuz? Bu sorulara İnstagram postlarınız ile yanıt verin. Bu soruları analiz ederken sosyal medyadan, satış temsilcinizden ve müşteri temsilcilerinden yararlanabilirsiniz.

Ürün Özellikleri ve Faydaları

Kitlenizin acil bir problemini nasıl çözdüğünü paylaşın. Bu, ürününüze ihtiyaç duyanları satın almaya yönlendirir. 

Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik

Tüm içerikleri kendiniz yapmak zorunda değilsiniz. Müşterilerinizin deneyimlerini paylaştıkları içerikleri de paylaşın.

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, kullanabileceğiniz en ikna edici içerik türlerinden biridir ve Instagram kullanıcıları görmeyi çok seviyor.

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Memler

Memler, marka tarzınıza ve izleyicilerinize uygunsa etkili olabilir.

Instagram’da animasyonlu GIPHY memeleri yayınlayabilirsiniz!

GIPHY, doğrudan Instagram’a yüklemeniz için herhangi bir GIF’i mükemmel şekilde döngülenmiş onbeş saniyelik bir .mp4’e dönüştürmek için tek tıklamayla bir çözüm sunar. Nasıl yapıldığını buradan öğrenebilirsiniz.

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Hyperlapse videoları

Hiperlapse bir video yaparak normal görüntülere yeni bir bakış açısı kazandırın.

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Anketler Yapın

Anketler işiniz  için daha iyi kararlar almanıza yardımcı olur. İki şeyin bir görüntüsünü oluşturun ve insanlara en çok neyi sevdiklerini sorun. Bunun gibi şeyler de profilinize olan ilgiyi arttırır.

Müşterileri Ürün Etiketleriyle Dönüştürün

Ürün etiketleri takipçilerinizin Instagram paylaşımlarınız üzerinden doğrudan alışveriş yapmasını sağlar.

Takipçiler bir ürün hakkında( adı veya fiyatı gib) daha fazla bilgi edinmek için ürün etiketlerini tıklayabilir. Tekrar tıklarlarsa satın alabilecekleri bir ekrana yönlendirilirler.

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Ürün etiketleri, kullanıcıların mobil cihazlardan alışveriş yapmalarını daha kolay ve kullanışlı hale getirir. Satış yaparken veya indirim yaparken ürün etiketlerini kullanmayı düşünebilirsiniz.

Instagram geçtiğimiz sene hikayeler için de ürün etiketleri kullanılabileceğini açıkladı. Kullanıcılar ürün bilgilerini görüntülemek ve daha sonra satın almak için etiketlerden faydalanabilecekler.

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Kaynak: Instagram

Takipçilerinizi Bir Arkadaşını Etiketlemeye Teşvik Edin

Bir arkadaş etiketleme yaklaşımı bazen yarışma içerikleriyle birlikte kullanılır, ancak kendi başlarına da kullanılabilir.

Bu yayınlar, takipçilerinin, ürünü gerçekten beğeneceğini düşündükleri veya yayınınızın konuyla ilgili olabileceklerini düşündüklerinde, “bir arkadaşı” etiketlemesi için teşvik edecektir. Aşağıdaki  örnekte gösterilen bir yarışmada olduğu gibi Bir teşvik önerilebilir ancak bu gereklilik değildir.

bir arkadaşını etiketle instagram post idea

Bu strateji size birçok sosyal kanıt kazandıracak ve markanızI yeni kullanıcılar tanıtacaktır. Etkisini artırmak için kullanıcıları arkadaşlarını etiketlemeye teşvik etmenin yaratıcı yollarını düşünmeye çalışın.

İçerik İçin Influencer’lar İle Ortak Olun

Markanızın hızlı bir şekilde ekstra güvenilirlik ve dikkat kazanmasına yardımcı olmak istiyorsanız Influencer pazarlama iyi bir yoldur.

Trendyol bunu en çok kullanan markalardan biridir. İsimlerine güvenilirlik kazandırmak için sosyal medya Influencer’larını kullanırlar. Aşağıdaki gönderide 224.000’den fazla takipçisi bulunan bir Influencer’ı kullanmışlar.

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Yüz binlerce takipçisi olan büyük isim etkileyicileri gerekli değildir. Çoğu durumda daha küçük mikro-etkileyicilere ulaşmak daha iyi olacaktır .

Bu etkileyicilerin yalnızca on binlerce takipçisi olabilir, ancak izleyicileri tarafından güvenilirdirler. Ayrıca, küçük işletmelerle çalışmaya daha açık olmaları ve kabul ettikleri takdirde daha hesaplı olma olasılıkları da yüksektir.

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

İlk Yorumu Başlat