Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Blog içeriklerinde içerik üretiminden sonraki en kritik aşama, içeriğe uygun, kaliteli bir stok görsel bulmaktır. İçeriğin ön izlemesi ve aynası olarak kabul edebileceğimiz görseller için ücret ödemek, özellikle de girişimciler için artı bir masraftır. Aşağıda yer alan ücretsiz stok görsel kaynakları ile hem telif hakkı bulunmayan hem de kaliteli görsellere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

1-Gratisography — Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Ryan McGuire adlı fotoğrafçının çektiği fotoğrafları ücretsiz olarak paylaştığı Gratisography’da içerikleriniz için yaratıcı ve hayal gücü yüksek fotoğraflar bulabilirsiniz.

http://www.gratisography.com/

2-Pexels— Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Pexels sayesinde hemen hemen her konuda ve alanda görsele, hiçbir sınırlama olmadan ulaşabilirsiniz. Kaliteli ve ücretsiz görselleri indirip telif hakkı ödemeden kullanabilirsiniz.

https://www.pexels.com/

3- All The Free Stock— Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

All The Free Stok, görselin yanı sıra telif hakkı istemeyen video, ses, font ve web site temalarına da ücretsiz olarak ulaşmanızı sağlıyor. Site, özellikle pratik ve hızlı çalışmak isteyenler için büyük avantaj sağlıyor.

http://allthefreestock.com/

4- Startup Stock Photos— Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Genç ve yeni nesil girişimcilerin çalışma hallerini yansıtan ücretsiz stok görsellerin yer aldığı sitedeki fotoğrafları, girişimcilik konulu içeriklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

http://startupstockphotos.com/

5- Jay Mantri— Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Fotoğrafçısının adını alan jaymantri.com bir mikroblog. Jay Mantri’nin çektiği farklı konulardaki fotoğrafların yer aldığı site sayesinde özellikle insana ve yolculuklara dair pek çok fotoğraf bulabilirsiniz.

http://jaymantri.com/

6- Pixabay— Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Çok geniş bir görsel kaynağı olan Pixabay’da ücretsiz fotoğrafın yerine vektör ya da video da aratabilir ve size en uygun olanlarını indirebilirsiniz.

https://pixabay.com

7-MMT— Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Jeffrey Betts’in çekti fotoğrafların yer aldığı mikroblogta, minimalist, modern ve kaliteli görsellere ulaşabilirsiniz.

8- New Old Stock— Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Blogunuzda yayınladığınız içeriklerle ziyaretçilerinizi geçmişte küçük bir yolculuğa çıkarmak istiyorsanız görselleriniz New Old Stock’tan. Eski, siyah beyaz ya da renkli fotoğraf ve resimlere ulaşacağınız sitede her şey vintage!

http://nos.twnsnd.co/

9- Travel Coffee Book

Özellikle kurumsal seyahat bloglarının ilgisini çekecek Travel Coffee Book aracılığıyla dünyanın her yerinden, kaliteli ve orijinal fotoğraflara ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

http://travelcoffeebook.com/

10- Unsplash

Her 10 günde bir 10 yeni ve kaliteli fotoğraf paylaşımı yapan Unsplash, farklı fotoğrafçıların yaratıcı çalışmalarını bir araya getiren bir platform.

https://unsplash.com/

11. Bonus: İçerik Bulutu Lisanslı Görsel ve Video Teknolojisi

İçerik Bulutu sayesinde 20 milyon lisanslı görsel ve video arasından, içeriğiniz için en uygun olanını seçip yayıncı ekranınız üzerinden hemen satın alabilirsiniz. Hem içeriğinizi hem de görselinizi aynı anda temin edip zamandan tasarruf edebilirsiniz.

İçerik ve görsel ihtiyacınızı tek bir ekran üzerinden talep edip satın almak için İçerik Bulutu yayıncıları arasına katılmak için hemen kayıt olun!

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat