Uzayıp Kısalsa da Etkisi Aynı Meta Açıklaması Nedir, Ne Değildir?

Uzayıp Kısalsa da Etkisi Aynı Meta Açıklaması Nedir, Ne Değildir?

2018’in Mayıs ayında Google’dan gelen yepyeni bir haberle son birkaç aydır yapılan SEO çalışmalarının yeniden düzenlenmesi söz konusu oldu. Kasım 2017’de maksimum 160 karakterden maksimum 320 karaktere yükseltilen meta açıklaması uzunluğu, yeniden 160 karaktere indirildi. Ancak uzunluğu ne olursa olsun meta açıklamasının hem SEO hem de kullanıcı deneyimi aşamasında etkisi hala çok büyük.

Bilmeyenler için Meta Açıklaması Nedir?

Meta açıklaması, arama sonuçlarının listelendiği sayfalarda web sitesini tanımlamak için kullanılan, meta başlığının ve web sitesi adresinin hemen altında yer alan bir HTML etiketidir. Bu açıklama, web sayfasını en iyi şekilde tanımlamak ve ziyaretçiyi sayfaya yönlendirmek için kullanılır.

Sadece web sayfasının ana sayfası ve kategorileri için değil her bir içerik için de üretilen bu açıklamaları en uygun şekilde oluşturarak Google tarafından üst sıralara çıkarılabilirsiniz.

Google Meta Açıklamanızı Beğendi!

Google tarafından uygun bir meta açıklaması oluşturmak için öncelikle açıklamanın ve karşıladığı sayfanın içerik açısından uyuşması gerekir. Bu nedenle meta açıklaması üretilirken ilgili sayfanın verdiği bilgi, fayda ya da hizmetler mutlaka belirtilmelidir.

Tüm içerik türlerinde olduğu gibi meta açıklamalarda da meta başlıklarında da anahtar kelime kullanımı oldukça önemlidir. Ancak bunu yaparken tüm anahtar kelimeleri 160 karakter içerisinde sırayla yazmaktan bahsetmiyoruz elbette. Sayfayı açıklarken anahtar kelimeyi en doğal ve en uygun şekilde yazmalısınız.

Davetiyenizi En İyi Şekilde Hazırlayın

Yukarıda sıraladığımız basit ama etkili altın kurallar, Google’ın sayfalarınızı arama sonuçlarında üst sıralara çıkarmasını sağlayacaktır. Peki, bir taraftan da kullanıcı dostu içerikler üretmek için nelere dikkat etmeniz biliyor musunuz?

Siteniz için bir nevi davetiye niteliği taşıyan meta açıklamasının nasıl üretileceği konusunda fikir edinmek için “Meta İçeriği Üretirken Dikkat Etmeniz Gereken 5 İpucu” adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Uzunluğu ne olursa olsun etkisini hiç kaybetmeyecek meta açıklamalarını uzman yazarlara emanet edip işinizi geliştirmeye odaklanmak isterseniz İçerik Bulutu yayıncı ekranlarınız üzerinden hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Hala yayıncı hesabınız yoksa (bu gerçekten kalbimizi kırar) hemen bir yayıncı hesabı oluşturabilir, (işte şimdi oldu!) sitenizin tüm içeriklerini alanında uzman, profesyonel yazarların üretmesi için taleplerinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz!

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat