İçerik Bulutu Yeni Yazarlar

Yeni Yazarlar Anlatıyor – 2

Yepyeni yazarlarımızdan İçerik Bulutu’nu dinlediğimiz serimizin ikinci röportajını Fransız Dili ve Edebiyatı mezunu VictoriaLucas ile gerçekleştirdik.

Keyifli okumalar!

1.Merhaba, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ankara’da doğdum, büyüdüm. Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. Okul süresince ve mezun olduktan sonra bir süre farklı kitabevlerinde çalıştım. Çocukluğumdan beri okumaktan ve yazmaktan büyük keyif almışımdır. 2016 yılında İstanbul’a yerleştim ve bir arkadaşımın aracılığıyla bir tercüme bürosu için Fransızca <-> Türkçe dil çiftinde çeviriler yapmaya başladım. Freelance çalışma hayatım da böylelikle başlamış oldu. Sonrasında ise içerik yazarlığını keşfettim. Şu anda çeviri ve içerik üretimini bir arada devam ettiriyorum.

2.icerikbulutu.com’a başvurmaya nasıl karar verdiniz?

O sıralarda farklı platformlar için içerik üretmeye başlayalı birkaç ay olmuştu. Her şey iyi gidiyordu ve içerik yazmayı gerçekten çok sevmiştim. İçerik Bulutu ile de sosyal medyada ve internette sık sık karşılaşıyordum zaten. Ancak, sisteme davetiye ile kayıt olunduğunu ve yazarların özenli bir şekilde seçilip sisteme dahil edildiğini anladıktan sonra kendimi içerik üretimi konusunda biraz daha geliştirmeye karar verdim. Hazır olduğumu düşündüğümde başvurdum ve birkaç gün sonra da davetiyemi aldım.

3.Yazar olup sisteme giriş yaptıktan sonra dikkatinizi çeken ilk şey neydi?

Profesyonel bir şekilde çalışıldığını tahmin ediyordum zaten ve sisteme giriş yaptığımda bunu daha da iyi anladım. Her şeyin çok düzenli, planlı ve programlı bir şekilde işlediğini gördüm ve bunun bir parçası olmak da beni mutlu etti.

4.İlk içeriğinizi üretmeden önce endişeleriniz var mıydı?

Evet, hâlihazırda içerik yazıyor olsam da yeni bir platformu ve farklı içerik kategorilerini de deneyimleyeceğim için iyi bir iş ortaya koyabilecek miyim düşüncesi vardı. Ancak titiz bir şekilde çalıştıktan sonra gerisi geliyor. Sistem üzerindeki talep açıklamaları ve diğer yönlendirmeler de çok faydalı ve kullanışlı olduğu için kısa sürede adapte oldum.

5.Daha önce benzer platformlarda da içerik üretimi tecrübeniz var. Diğer platformlara göre İçerik Bulutu’nun avantajları neler?

Her platformun kendine has bir sistemi ve işleyişi var ancak İçerik Bulutu’nun daha ciddi ve profesyonel bir şekilde çalıştığını düşünüyorum. Emeğimin karşılığını alabilecek miyim kaygısı taşımadan üretebiliyorum. Ayrıca bazı platformlarda düzenli bir iş akışı olmuyor maalesef.

İçerik Bulutu’nda ise sisteme giriş yaptığımda her daim farklı kategorilerde ve tarzlarda içerik talepleri olduğunu görüyorum. Bu da çalışmak konusunda beni motive ediyor.

6.Uzmanlık alanınıza uygun içerikler üretmenin ne gibi avantajları oldu?

Bilgi sahibi olduğum bir konuda içerik üretirken daha az gergin oluyorum. Ancak bilgimin olduğu bir konuda yazacak olsam da çalışmaya başlamadan evvel mutlaka konu hakkında etraflı bir araştırma yapıyorum ve her defasında yeni bir şeyler öğreniyorum. Belirli markalarla bir süre çalıştıktan sonra ise tercih ettikleri dili ve hassas oldukları noktaları daha iyi kavrayabiliyorum. Bu da benim için daha kolay ve kafa karışıklığı yaşamadan çalışmak demek.  Ayrıca, kendi uzmanlık alanımla ilgili içerikler üretmek, daha keyifli bir şekilde çalışmama olanak sağlıyor.

7.Son olarak İçerik Bulutu’nda içerik üretmeye başlamış yeni yazarlara sistemle ilgili ne gibi tavsiyeleriniz var?

Daha iyi yazabilmek için sadece bilgi sahibi olunan alanlarda değil, farklı alanlarda da okumalar yapmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu sayede kendinizi birçok farklı konuda eğitebiliyorsunuz.

Şunu da belirtmeliyim ki freelance çalışmak, sanılanın aksine kolay bir iş değil. Gerçekten büyük bir disiplin ve özveri istiyor.

Başlarda ben de bu çalışma sistemine uyum sağlamakta zorluk çektim. Örneğin; sabah kalkıp pijamalarımla bilgisayar başına oturup çalışmaya başlıyordum. Dikkatim dağılırsa yeniden çalışmaya başlamam zor olur diye düşünerek saatlerce mola vermeden çalışıyordum. Ancak, belirli bir çalışma düzeni oluşturduktan ve buna sadık kaldıktan sonra hem daha kaliteli işler ortaya çıkarmak mümkün oluyor, hem de vaktinizi daha iyi değerlendirebiliyorsunuz.

Siz de İçerik Bulutu’nun geniş freelance topluluğu arasında yerinizi almak, kariyerinize geleceğin mesleği ile yön vermek istiyorsanız Dijital İçerik Üreticiliği 101 eğitimini hemen satın alın. 

Yeni Yazarlar Anlatıyor - 2

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat