youtube içerik fikirleri

Etkileşiminizi Artıracak YouTube İçerik Fikirleri

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte 21. yüzyıl hayatlarımızda öyle kökten bir değişimin kabuğunu çatlattı ki henüz çeyrek asır bile dolmadan yaşam tarzlarımızı, alışkanlıklarımızı ve ihtiyaçlarımızı değiştirdi. Yaşamlarımızda deneyimlediğimiz bu değişimler, sadece on yıl; pandemiyi de hesaba katarsak belki de bir yıl öncesiyle kıyasladığımızda gerçekten hayret edilecek cinsten. Bu değişimlerin başında ise şüphesiz ki hayatlarımızın dijitalleşmesi yer alıyor. İnsanlar yaşadıklarını artık bir tıkla dijital çevrelerine aktarıyor. Devletler, sivil toplum örgütleri, hatta belediyeler yeni kampanyalarını, sundukları imkanları, sosyal sorumluluk projelerini onları takip edenlere gün gün, an an bildirerek bu dijital bağ kurma oyununun içinde kendilerine yer buluyorlar.

Böyle büyük kitlelerin bulunduğu her mecrada işletmelerin de yer alması, tüketici ve kullanıcılarıyla etkileşim içinde olması, kendilerini mümkün olduğunca göz önünde tutması kaçınılmaz bir önem taşıyor elbette. Büyük küçük her işletmenin genel kitleyi hedefleyerek YouTube, Instagram, Facebook, Twitter, Tiktok gibi sosyal medya mecralarında periyodik etkinliğini sürdürmesi, kendi oyun alanını kurması, günlük yapacağı paylaşımlarla hedef kitlesiyle temasta olması, bu devasa dijital yarışın içinde geride kalmaması şart.

Ancak bir işletmenin kendisine YouTube üzerinde yer bulması ve hedef kitlesine uygun içeriklerle bu etkileşimi beslemesi bu işletmeye artı değer katan faktörlerden birisi. Bunun temel sebeplerinden biri ise YouTube’un gelişip büyüyerek Google’dan sonra en büyük arama motoru haline gelmiş olması. Dolayısıyla siz de YouTube üzerinden periyodik olarak kurumunuzu, şirket kültürünüzü, ürün ve hizmetlerinizi tanıtan video içerikleri paylaşarak takipçilerinizle an be an etkileşim halinde olabilir, marka görünürlüğünü arttırabilir, hedef kitlenize hitap eden içeriklerle uzun vadede sadık bir müşteri kitlesi kazanabilirsiniz.

Bu yazımızda işletmelerin potansiyel ve mevcut müşterileri ile etkileşimlerini artıracak YouTube içerik fikirlerinden bahsedeceğiz. Takdir edersiniz ki insanlar uzun içerikleri okumaktansa zamanlarını doğru kurgulanmış videoları izlemeye harcamayı daha çok tercih ediyorlar. Bu sebeple YouTube’da paylaşacağınız eğlenceli ve faydalı videolarla takipçilerinizin dikkatini markanıza yönlendirmeniz mümkün.

İşletmelerin hedef kitleleri insanlardır. İnsan-insan etkileşimi yaratmak hedef kitlenizle bağ kurmanızı sağlayıp sizi hayatlarına kabul etmelerine ve dolayısıyla sunduğunuz ürün ya da servisle alakalı konularda marka bilinirliği ve otoritenizin artmasına ön ayak olur. Peki, YouTube’da ne tür eğlenceli içerikler paylaşabilirsiniz? Sizler için derledik: 🙂

Sık sorulan sorulara cevap verin

İnsanların sizin markanızla ilgili en çok merak ettiği konular üzerine çekeceğiniz bir video ile ürünlerinizi, ne kadar zamandır sektörde var olduğunuzu aktarabilirsiniz. Müşterilerinizden gelen soruları ve bunların cevaplarını aktardığınız bu video ile markanıza dair merak edilenleri gidermiş, marka bilinirliğinize katkıda bulunmuş olursunuz.

Yeni gelişmeler, yeni hizmet ve ürünlerinizle ilgili bilgi verin

Büyük firmalarla yaptığınız anlaşmaları, işinizi büyütecek gelişmeleri, katıldığınız fuar ve zirveleri müşterilerinize duyurun. Yeni bir ürün veya hizmet geliştirdiğinizde bunu tanıttığınız bir video çekerek insanların fikirlerini sorun. Böylece sizi tanımayanların da sizden haberdar olmasını sağlayın. Ayrıca bu ürün veya hizmete dair web site linkinizi videonun altındaki açıklama kısmına ekleyebilirsiniz.

Ofis turu videosu

Özellikle iş arayanların, mezuniyeti yakın üniversite öğrencilerin ilgisini çekecek bir önerimiz var sırada. Sıradan bir günde, çalışanlar işinde gücündeyken ofisinizi kayda alın. Toplantı odalarını, mutfağınızı, dinlenme alanlarını, kimin nerede çalıştığını takipçilerinizle paylaşın. Bu tanıtımları daha ilgi çekici hale getirmek için konuşabilir, kayıt esnasında çalışanlarınızla veya iş arkadaşlarınız da iletişim de kurabilirsiniz.

Şirkette sıradan bir mesai günü videosu

Ofis turuna benzer şekilde bu sefer çalışanlarınızın yanlarına gidip kısa sohbet konuları açabilirsiniz. O an ne yaptıklarını, öğlen ne yiyeceklerini, iş çıkışı planları olup olmadığını sorabilir, izleyenlerle mesajlarını paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Bu yolla takipçilerinizle marka-kullanıcı ilişkisinin ötesinde insan-insan iletişimi kurmuş olursunuz.

Çalışanlardan film, müzik, kitap, şarkı önerileri serisi

Yine müşterilerinizle bağ kurmak ve bu bağı kuvvetlendirmek için her bir şirket çalışanının son dönemde izlediği film ve dizilerden veya okuduğu kitaplardan tavsiyelerde bulunduğu neşesi, kahkahası bol video serileri hazırlayabilirsiniz.

Ofiste veya dışarıda yaptığınız etkinliklerden görüntüler

İçinde bulunduğumuz pandemi dönemde insanlarla bir arada olabildiğimiz anlar çok kısıtlı ne yazık ki. Ama geçmişte ekip olarak gittiğiniz pikniklerden, sergilerden, düzenlediğiniz kahvaltılardan, eğlence akşamlarından, online veya fiziksel olarak planladığınız özel gün kutlamalarından, doğum günlerinden kısa anları derleyerek yaratıcı bir başlıkla takipçilerinize sunabilirsiniz.

Bonus: Challenge videoları

Sosyal sorumluluk gayesiyle veya bir adaletsizliğe tepki koymak için çoğunluğun               katıldığı birtakım aksiyonlar dünyayı kasıp kavuran akımlara dönüşür. Herkesin bir parçası olmak için can attığı akımlara siz de çalışanlarınızla birlikte katılabilirsiniz. Böylece hem markanızla sosyal bir mesaj vermiş hem de bilinirliğinize fayda sağlamış olursunuz.

Eğlence ve aktivitelerin ön planda olduğu içeriklerin yanında pek çok YouTube kullanıcısının ilgisini çekecek, ihtiyacını veya merakını giderecek ve size de etkileşim ve satış olarak dönecek, temel amacı izleyiciye fayda sağlamak olan içerik önerilerimiz var sırada.

Müşterilerinizle kısa video serileri hazırlayın

Sunduğunuz hizmet ya da ürünü kullanan, bundan fayda sağlayan iş ortaklarınız veya müşterilerinizin sizden aldığı hizmeti anlattığı, neden sizi tercih ettiği ile ilgili kısa açıklamalarından oluşan video serileri hazırlayabilirsiniz. Çok uzun süredir sizden destek alan ya da ürünlerinizi kullanmaya yeni başlamış kişiler veya kurumlarla da bu videoları çekebilir, pazarlama tarafınızı güçlü tutabilirsiniz.

Başarı hikayelerinizi paylaşın

B2B alanda faaliyet gösteren bir firmaysanız sizden hizmet alan bir müşterinizin elde ettiği faydayı ölçümleyip bu doğru iş ortaklığının gelişimini ve ortaya koyduğu başarıyı detaylarıyla açıkladığınız bir video akışı planlayın. Ayrıca bu başarıların vaka analizlerini web sitenizde paylaşarak ve linklerini de videonuza ekleyerek sitenize trafik çekebilir, sizden haberdar olmayanları da ürünlerinizi kullanmaya teşvik edebilirsiniz.

Kariyer tanıtım serileri

Özellikle gençler ve yeni mezun olan kitlenin dikkatini yakalayabilmek ve onların aklındaki sorulara cevap vermek amaçlı hazırlayacağınız bu içeriklerle yol gösterici bir misyon edinebilirsiniz.

Şirket bünyesinde yer alan her departmandan bir veya birkaç uzmanın işlerini, sorumluluklarını, hangi departmanlarla ilişki içinde çalıştıklarını, kariyer olanaklarını ve o işi yapabilmek için ne tür yetenek ve özelliklere sahip olmak gerektiğini anlatmasını sağlayın. Böylece hem üniversiteli gençlere yönlendirmede bulunmuş hem de markanızın tanınmasını sağlamış olursunuz.

Şirket tarihi

İnsanlar ihtiyaçlarını gidermek için markaları kullanır. Ancak yine aynı insanlar her gün alışveriş yaptıkları ya da bir hizmet satın aldıkları markanın fikrinin nasıl doğduğunu, büyüdüğü ve bugünlere nasıl geldiğini bilmeyi, özellikle izlemeyi çok sever. Aksiyonu bol bir hikaye anlatır gibi firmanızın tarihini, nasıl kurulduğunu, hangi zor yollardan geçerek bugünlere ulaştığını aktardığınız, değerlerini vurguladığınız bir video içerikle kullanıcılarınızın ve hedef kitlenizin zihninde markanızı somutlaştırabilirsiniz.

Etkinlik videoları

Çeşitli etkinliklerle sektörünüzü ve hedef kitlenizi bilgilendirip sektörde önemli bir oyuncu olabilirsiniz. Bunun için sektörünüzdeki diğer markaları ve kullanıcıları ilgilendiren farklı konu ve konukların yer aldığı kapsamlı etkinlikler, zirveler planlamak güzel bir seçenek olabilir. Otoritenizi arttıracak etkinliğinizi hayata geçirdikten sonra belirli kesitlerini düzenleyip YouTube kanalınızda paylaşarak daha büyük kitlelerin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

İçerik Bulutu Content Marketing Summit 2021 etkinliğimizi izlediniz mi 🙂

Elbette bahsettiğimiz önerilere aklınıza gelen eğlenceli veya profesyonel YouTube video fikirleri de ekleyerek kanalınızı hedef kitleniz için çok daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Umuyoruz ki bu içerik etkili bir marka hafızası oluşturmanıza ve etkileşimlerinizi artırmanıza yardımcı olur. Son kullanıcıya sunduğunuz deneyimi daha fazla geliştirmek için ise ana kaleniz olan web sitenizdeki yazılı içerikleri iyileştirmeye ve altyapınızı kuvvetlendirmeye de zaman ayırmayı ihmal etmeyin.

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat