sosyopix seo case study

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

Sosyopix kişiye özel hediye kategorisinde Türkiye’de 1 numara olan bir web sitesidir. Start-up olarak hayatına 2015 yılında başlamış ve kısa sürede bilinen ve sevilen bir marka haline gelmiştir. Aylık 100K üzerinde aranan ve Search Volume sahibi olan Sosyopix Hediye kategorisinde ürün envanteri ve vizyonu ile özellikle organik aramalarda bilinen Hediye satışı yapan web sitelerinin arasında boy göstermeye başladı.

Ürün gamını sürekli genişleten Sosyopix, kullanıcıyı merkezileştirerek tamamen ihtiyaçlara yönelik ürünler geliştirmektedir. 

Büyüyen bir platform ve dijital kanalların her noktasında hedef kitlenin ve müşterilerinin ihtiyaçlarını benimsemiş sorumlu bir marka olarak eforunun üstünde çabayla en iyi deneyimi sunmaya çalışmaktadır. Dijital assetler için her dijital pazarlama kanalına yönelik mutlaka olması gereken SEO ihtiyaçlarını da ürüne entegre ederek, sonradan değil, optimize edilmiş ürünlerle kullanıcıların karşısına çıkmakla vizyonunu genişletmiştir. Buna istinaden Ağustos 2019 yılında Yusuf Özbay ile SEO ve İçerik Danışmanlığı kanalında stratejik yol haritalarıyla sürece başladılar.

Sosyopix olarak “Hediyenin Yeri” olma hedefi ile, kişiye özel hediye sektörünün en iyisi olmayı amaçlıyoruz. Hedefimize ilerlerken, organik arama ekosisteminde Yusuf Özbay ile güzel işlere imza attık. SEO süreç yönetiminde Sosyopix’i kendi ürünü gibi sahiplendi ve bize destek sağladı. Organik trafiğimizi arttırma ve marka bilinirliğimize katkısından dolayı kendisine teşekkür ederiz.

Emre Abat, Co-founder & CEO at Sosyopix

Bilgi Mimarisi

SEO süreçleri yalnızca arama sonuçlarından trafik almakla ilerlememelidir. Arama sonuçlarında başlayan funnel site içerisinde de kullanışlılık, erişilebilirlik deneyimleri açısından en verimli süreci oluşturmalıdır. Bilgi mimarisi çok yönlü olmakla birlikte site içerisinde kullanıcının ihtiyaçlarına en hızlı + kolay + verimli şekilde çözüm bulması sağlamalıdır. 

Bilgi mimarisi tasarımı web varlıklarının başlangıcında ya da proje hayatına devam ederken kurgulanmalı + optimize edilmelidir. Unutmayalım ki, nasıl ki bir kullanıcının ihtiyacı çerçevesinde web sayfaları arasında en hızlı + kolay + verimli şekilde dolaşmasını sağlıyorsak, arama motorları için de senaryo farklılıklar göstermemelidir. Navigasyon yapısı, kategori ağacı ve taksonomisi, flat tasarımda hiyerarşiler, site içi linklemeler, site haritaları arama motorları için en rahat, sürtünmesiz, kolay erişilebilmeyi, tarayabilmeyi, işleyebilmeyi mümkün kılmalıdır. Dağınıklık ve karmaşıklığı önleyecek, titiz ve akıcı bir akışı sağlamalıyız. 

Verimli Bilgi Mimarisi Pürüzsüz Kullanıcı Deneyimi Sunar

Sosyopix.com sitemizde SEO çalışmalarına başlarken yaptığımız analizler, oluşturduğumuz stratejiler ve çıkardığımız yol haritaları ile kullanıcının site içerisinde aradığını bulması, bulduğu ile ihtiyaçlarını en verimli deneyimle sonuçlandırmasını istedik. 

Kasım 2019 tarihinde aşağıda görebileceğiniz üzere, menü yapısı farklıydı ve verimli bir kullanıcı deneyimi sunmuyordu. Aynı zamanda, Hediye ve Hediye Alt Kategorileri (Anneye, Sevgiliye, Babaya, Arkadaşa, Sevgililer Günü etc.) bizim için iş hedeflerimize göre pivot edilmesi gereken ve gittikçe önem kazanan odak noktaları oldu.

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

Hediye kategorisinden alt kategorileri kolay erişilebilmesini sağlamak amacıyla ana menüde Hediye öğesini en başa taşıyıp Alt Menü öğesi olarak Kare Kartlar, Anı Kitabı, Pola Kartlar gibi ürünleri kaldırdık. Kaldırılan ürünlerin yerine, taksonomi ve kolay bir akış için Hediye alt kategorileri olan Sevgiliye Hediye, Anneye Hediye, Babaya Hediye, Sevgililer Günü Hediyesi, Kadınlar Günü hediyesi gibi ilgili kategorileri listeledik. 

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

Bittabi süreç içerisinde sezonsallık ve özel günlere göre birçok durum değiştiği için bazı değişikler de menü yapısına uygulandı. Sürdürülebilirlik ve internal pagerank açısından mevcut akışı ve düzen ile fazla oynamak iyi değildir. Faka satış her şeyden önce gelir 🙂

Bunu yalnızca Hediye kategorisine uygulayarak menülerden site içi dolaşımı kolaylaştırmak ve internal pagerank değerlerini ilgili bağlamda akışını sağlayabilmek için diğer ana menü öğelerinin de alt menüsü olarak ürünleri listeledik. Bespoke, yani ısmarlama/kişiye özel ürünler sattığımız için ürün envanterimiz mevcut koşullarda geniş değildi ve butik ürün gamına sahiptik. Süreç ilerledikçe ürün envanterini genişlettik, genişletiyoruz.

Bilgi mimarisi optimizasyonu menü yapılandırması, site içi linklerle yetinmeyip içeriksel ve tasarımsal birçok düzenlemeyi de beraberinde getirir. Kişiye özel ürünler sattığımız için Fasfood diye tabir ettiğim hazır ürünleri alışılagelmiş e-ticaret kategori mantığında bir yapımız söz konusu. Bu konuya aşağıda bir yerlerde değineceğim. 

User Intent 

Kullanıcı deneyimi Modern SEO dünyasında underrated bir konu. Klasik SEO kalıplarının dışına çıkmalıyız ve kullanıcıyı merkezileştirmiş oluşuma fırsat vermeliyiz. Hatta Kullanıcıyı merkezileştirmek ürün, hizmet veya servislerde built-in gelmelidir. SEO süreçleri genelde birçok SEO tool ile Audit + KW research + içerik oluşturma + link building yol haritası ile ilerler. Her ne kadar eskiden iyi ve kısa süreli sonuçlar verse de, uzun vadede ve algoritmaların durmadan dans ettiği Modern SEO ortamında bu yol haritasının evrim geçirmesi ve detaylandırılması gerekiyor. Pazarlama dünyasında kullanıcı ihtiyaçlarını eninde sonunda merkezileştirmelisiniz.

Genellikle şu hatayı sıklıkla görüyorum; hedef anahtar kelimelerde ilk 3 sonuç arasında pozisyon edindiğinde ya hizmet alan bununla yetinip SEO süreçlerini durdurma kararı alır ya da hizmet veren kapsamı genişletmez ve mevcut ile yetinir. Aslında bu sadece başlangıçtır. Potansiyeli genişletmek ve fırsatlar için AR-GE içerisinde olunmalıdır her zaman. 

Anahtar kelime araştırması ile yetinmeyip hedef anahtar kelimelerin farklı sorgulamalarını ve diğer varyasyonlarını da kapsayacak optimizasyon çalışmaları yürütülmelidir. 

Sosyopix.com SEO süreçlerinde potansiyeli kavrayıp kapsamı genişletmeden önce mevcut durumda eksikleri analiz ettik ve kullanıcı niyetini hedefleyen optimizasyonlar yapmamız gerektiğini tespit ettik. 

Sezonsallık Hediye sektöründe yoğundur. Sevgililer Günü, Anneler Günü, Yılbaşı derken özel günler de sezonsallığı agresifleştirir ve pazarlama bütçeleri de plan çerçevesinde buna göre şekillenir. 

Sosyopix.com olarak “Sevgililer Günü Hediyeleri”, “Anneler Günü Hediyeleri” ürünlerinin kişiye özel özelliklerle satışını yapıyoruz. Bu ürünleri de “Sevgiliye Hediye”, “Anneye Hediye” gibi kategorilerle hedefliyorduk. Sektörde genel kanı olan özel günlere 3 ay gibi bir süre öncesinden SEO çalışmalarına başlanmalı’yı 5-6 aya uzattık. Ve 2019-2020 özel günlerini bu sayfalar ile hedeflemeye başladık. Özel günler ve sezonsallık takvimini oluşturduk. Optimizasyon çalışmalarını da bu takvime göre planladık. 

Her şey iyi hoş da, sezonsallık ve her özel gün için geçerli sorgularda senaryo ve kullanıcı niyeti tamamen farklı. Biz 5-6 ay öncesinden gerekli optimizasyon çalışmalarıyla özel günlere hazırlanıyorduk lakin elma ile armutu karıştırmamamız gerektiğini istediğimiz performansı alamadığımızda acı tecrübeyle öğrendik. “Sevgiliye Hediye”, “Anneye Hediye”, “Babaya Hediye”, “Kadına/Erkeğe Hediye” gibi aramalar tüm yıl boyunca aranan ve gittikçe trendi yükselen aramalar. Biz 5-6 ay öncesinde SEO çalışmaları kapsamında “Sevgililer Günü Hediyeleri”, “Anneler Günü Hediyeleri”, “Babalar Günü Hediyeleri”, “Kadınlar Günü Hediyeleri” gibi aramaları ve varyantlarını /sevgiliye-hediye, /anneye-hediye, /babaya-hediye, /kadina-hediye sayfalarıyla hedeflemeye çalıştık. 

Araştırmalar ve tecrübeler sonrasında “Sevgililer Günü Hediyeleri”, “Anneler Günü Hediyeleri”, “Babalar Günü Hediyeleri”, “Kadınlar Günü Hediyeleri” gibi aramaları ve varyantlarını /sevgililer-gunu-hediyesi, /anneler-gunu-hediyesi, /babalar-gunu-hediyesi, /kadinlar-gunu-hediyesi sayfalarını oluşturarak hedeflemeye başladık. 

Aşağıdaki SSte SEOmonitor verilerini incelediğimizde amacımıza ulaşmaya başladığımızı görüyoruz. Fasfood diye tabir ettiğim yüzbinlerce hazır ürün satan e-ticaret siteleriyle sınırlı sayıdaki kişiye özel ürün envanteri ile rekabet içerisine girmek oldukça heyecan verici. 

Aşağıdaki SSte görebileceğiniz üzere hedef anahtar kelimelerde Cannibalization yaşıyoruz. Örneğin; “Sevgililer Günü Hediyeleri” aramasında önceden /sevgiliye-hediye sayfamızı hedefliyorken, şimdi /sevgililer-gunu-hediyesi sayfamızla hedefliyoruz ve Google seçim yapmaya çalışıyor. 

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

“Sevgililer Günü Hediyeleri” aramasını manuel real time arattığımda ilk sayfada /sevgililer-gunu-

hediyesi sayfamızla listelendiğimizi görüyoruz:

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

Globalleşme ve Uluslararası Hedefleme 

Cherish Your Memories” sloganı ile globale açılan Sosyopix, Kişiye Özel Hediye ile dünyanın dört bir yanında anıları ve duyguları dolu dolu yaşamaları için insanlara ulaşmayı hedefliyor. 

Çoklu dil yapısına sahip olmak için altyapıyı kurguladık. Tecrübelerim ve bilgi birikimim gösteriyor ki çoklu dil yapısı için ccTLD domain ile dil ağını kurgulamak her zaman daha avantajlıdır. Her ne kadar operasyonel süreçte fazla kaynak tüketse de, kazanımları çok fazla olacağından her ülkeye özel alan adı uzantısı ile canlıya çıkmak bence oldukça önemli. 

Bittabi ccTLD tercih edilmediğinde masada diğer seçenekler ile ilerlenemeyeceği anlamına gelmez. Sosyopix tarafında yeterli kaynağa sahip olmadığımız için İngilizce dilde web site yapısını Subfolder yapısında kurduk. 

Çoklu dilde web sitesini hayata geçirmenin külfeti de çoktur. 

  • İçerik üretiminde hedef kitlenin bulunduğu ülkenin kültürünü sürecin çekirdeğine yerleştirdik,
  • Hedef kitlenin arama alışkanlıklarına göre içeriği revize ettik. 
  • Hedef kitlenin satın alma alışkanlıklarına göre rekabet analizi, market analizi, kullanıcı deneyimi analizlerini gerçekleştirdik.
  • Hedef kitlenin kullanım alışkanlıklarına göre tasarım süreçlerini planladık.
  • Hedef lokasyonun arama sonuç sayfasına göre On-Page Optimizasyonların yol haritasını çıkardık.
  •  Sektörel ihtiyaçlara göre web sayfalarının teknik optimizasyonlarını planladık.

Yukarıdaki süreçleri kaynaklar ve markanın Organic Search kültürü elverdiği ölçüde hayata geçirerek İngilizce sitemizi canlıya aldık. Dijital ortamda deadlinelar her zaman amacına hizmet etmez ve sprintler bazen 2 hafta yerine 2 ay koşulur 🙂

Kervan yolda düzülür misali modüler bir şekilde gereksinimleri implement etmeye başladık. 

Fakat!

Ads ekipleri dahil Search botları Server-side her dilde erişim için default tanımlama yapmak istediğimizi belirttik. Yani, eğer, tarayınız Türkçe ve Lokation detection açık. Arama sonuçlarında İngilizce URL Adresine tıkladığınızda açılan sayfada bir Popup çıksın. Çıkan Popup içeriğinde de kullanıcıya: “Teslimat için {{Lokasyon}} adresinde bulunmaktasınız. Dilerseniz {{Dil}} sitemiz ile alışverişe devam edebilirsiniz. {{Dil}} sitesine Yönlendirilsin mi? EVET | HAYIR” Ama 302 ile hem Client-side hem de Server-side, hem kullanıcı hem de search bot GEOIP Redirection ve Browser Language Detection ile ilgili dile yönlendirildi. 

Bunun dezavantajlarını saymakla bitiremem. 

Lakin sizlere birkaç örnek ile göstereyim. 

  • Arama motoru botları Türkçe siteyi de İngilizce olarak görüyordu 

İngilizce sitemizi canlıya aldık ve her şey güzel. Heyecanlıyız 🙂

Bir de ne görelim?

Arama sonuç sayfalarında Sosyopix.com için analizler yapıyoruz ve Türkçe Sonuçlarda Meta Description İngilizce içerik ile listeleniyor. Çünkü Client-side ve Browser Language Based Redirecton senaryosu Arama motorları botları için de geçerliydi.

  • Türkçe Ürünler İçin de Ürün Fiyatları Arama Sonuç Sayfalarında Dolar İle Listeleniyordu

İnternet ortamında yapılandırılmamış her veri ham veridir. Buna istinaden ürünlerimizi arama motorlarına ilgili bağlamda sunmak ve entity ilişkilendirme ile arama motorları için anlamlandırmayı kolaylaştıralım istedik. 

Schema Data implementasyonu ile Product Schema Data yapısını tüm ürün sayfalarımızda özelleştirerek canlıya aldık. 

Crawl Rate yüksek olduğu için ertesi günün sabahında bir gecede ürünlerimiz arama sonuçlarında daha fazla Real Estate kazanmaya başladı. Yıldızlı arama sonuçları 🙂 Stok durumu 🙂 Fiyat 🙂 Daha iyi CTR 🙂 Daha çok satış 🙂

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

Harika değil mi? 

Fark ettiğiniz gibi Arama sonuçlarında listelenen Türkçe ürünler için fiyat bilgisi Dolar ($) 🙁

Niye? 

Çünkü, Google arama motorunun Structure Data Botu kullanıcının deneyimlediği gibi GEOIP Redirection ve Browser Language Detection ile teslimat adresini Yurt dışı görüyor ve Varsayılan Para Birimi olarak Dolar görüyor İngilizce dilinde crawl yaptığı için.

Bispoke vs. FastFood

İnternetten ürün satmanın günümüzde sayısız yolu yordamı bulunuyor. İhtiyaçlarınıza uygun olarak dilediğiniz CMS kullanabilir, istediğiniz tasarımla ürün ve hizmet satabilirsiniz. 

Sosyopix özelinde global pazara da göz kırpmışken dijital pazarlama ortamında hedef kitlenin paint pointleri odağında kullanıcı niyetine ve deneyimine uygun olarak sayfa tasarımları ve sayfa içeriklerini Bispoke (ısmarlama) vs. Fasfood (hazır) olarak nitelendiriyorum.

Ne demek istiyorum?

SEO süreçleri sadece arama sonuç sayfalarında hedef anahtar kelimelerde ilk sıralarda pozisyon edinmekten ibaret değildir. Her bir sayfanın iş hedeflerine hizmet edecek kullanıcı deneyimine + tasarıma + içerik varlığına + teknik gereksinimlere sahip olması gerekmektedir. Ürün ya da hizmeti anlatabilen sayfa en iyi sayfadır. 

Bu case özelinde;

Fastfood: Yerelde Çiçek Sepeti, Hediye Sepeti, Hepsiburada, Trendyol; Globalde, Shutterfly, Etsy, Amazon, Photos3.walmart.com 

Bispoke: Globalde  Sosyopix, Netbaski.com, Fotoev.com; Photobox.co.uk, Snapfish.com, Mpix.com, Mixbook.com 

Fastfood ile kastım, binlerce hazır ürünü klasik e-ticaret standartları ile kategori sayfalarında listelemek. Hepsiburada, Trendyol, Shutterfly gibi siteler

Bispoke ise, sınırlı sayıdaki kişiye özel ürünlerin bulunduğu sayfalar. Sosyopix, Snapfish, Photobox.co.uk gibi siteler

Bispoke tarafında sınırlı birkaç ürünle envanter dar olduğu için seçenek açısından ve bir sayfayı ve hedef kitlenin ihtiyaçlarına cevap verecek kadar varlığın söz konusu olmaması da arama motorları için zayıf sayfa niteliği taşıyor. 

Haliyle hem organik search performansını hem de kullanıcının ihtiyaçlarına cevap verebileceği ölçüyü genişletmek işledik. Bu optimizasyonun ilk adımı kategori içeriği yazmak oldu. Kategori içeriği gerekli mi tartışması şöyle dursun, biz Kategori ve ürünlerin varlıkları ile cover edemeyeceğimiz organik aramaları da cover etmek istedik.

Globalde doğrudan rakibimiz olan markaların ilgili sayfalarını analiz ederek ürünümüzü nasıl iyileştirebilir ve söz konusu sayfalarda daha verimli anlatabilirize odaklandık. Photobox.co.uk, Snapfish, Mixbook gibi sitelerin ilgili sayfalarını analiz ettik: 

  • Anahtar kelimeleri nasıl kullanmışlar?
  • Alt başlıkları nasıl konumlandırmışlar?
  • İlgili ürünleri nasıl pozisyonlamışlar?
  • İçerik varlıkları ne durumda?
  • Multimedia araçlarından nasıl yararlanmışlar?
  • Ürünü nasıl daha iyi anlatmışlar?
  • Biz daha iyi nasıl anlatabiliriz?

Tüm bu soruları cevapladığımızda, Sosyopix olarak kategori ve ürün sayfalarımızda rakiplerimize göre ne Fastfood ne de Bispoke tarafında gerekli ihtiyaçları karşılayamadığımızı gördük. 

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

Örneğin; Sosyopix.com sitemizin Metal Baskılar kategorisinde 3 tane ürün var ve bu Organik Arama performansı için zayıf bir sayfaya işaret etmektedir. Bu durumda sayfanın varlığını zenginleştirmek ve daha çok anahtar kelime ve aramayı kapsayabilmek için Kategori içerikleri dediğimiz içerikler yazdık. 

Bispoke tarafında ideal ve verimli bir kullanıcı deneyimi sunan sayfaya sahip olmak için kategori sayfalarında Topic Cluster yapısında bir showsace/katalog düzenine ihtiyacımız var. Rakip analizi yaptığımızda Globalde markaların her sayfada söz konusu ürünleri hedef kitleye en verimli yapıda sunmaya çalıştıklarını gördük. 

Amerika’yı tekrar keşfe gerek olmadığını ve mevcudiyetin üstüne başka neler katarak hedef kitlenin ürünümüzü tercih edeceği yollarını aramaya başladık. Aylık rapor toplantısında bizim ve rakiplerin bu konu ile ilgili SWOT analizini sundum. 

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

Ya SEO ürünün içinde gelir ya da siz sonradan ürüne entegre edersiniz. 

Sadece ürünün görselini + adını + fiyatını sayfaya koyarak da internetten satış sürecini devam ettirebilirsiniz. Lakin günümüz ihtiyaçlarında hedef kitleye ürünü en verimli deneyimi oluşturacak senaryolarla anlatmalısınız. Kişiye Özel Hediye kategorisinde fotoğraf baskı yapılan kartların nasıl ölçülere sahip olduğunu ürün sayfalarında göstermek için insan elinde nasıl durduğuna ve ölçülerini belirterek gösterdik. Çokça gelen soruları en aza indirgeyerek satın alma süreçlerini mümkün mertebe kısalttık. Optimizasyon çalışmalarını yalnızca SERP sonuçlarında pozisyon edinmek için yapmıyor, site içinde gezinmeyi kolaylaştırma, hedef kitlenin sorularına ve pain point ihtiyaçlarına cevap verecek multimedia varlıklarına yermeye, satın almayı hızlandıracak ve kolaylaştıracak kullanıcı deneyimini iyileştirici süreçleri de yönetiyorsunuz. 

Finalde, Sosyopix olarak web sayfalarında en verimli deneyimi sunmak için gerekli optimizasyonları yapmalıydık. Çözüm de çok uzakta değil, burnumuzun dibinde. Bispoke yapılarda hedef kitlenin mevcut personasına hitap edecek journey’i geniş ürün envanteri ile oluşturamıyorsanız, eldeki ürünü en iyi nasıl anlatabilirim’e odaklanmalısınız. 

Türkiye’de Kimse Size Link Vermez, Siz Link Alırsınız

Sosyopix markamızla Organik Aramalar ekosistemini yaratırken ve hedef kitlenin yapabileceği en geniş kapsamdaki muhtemel sorgularına bize ulaşabilecekleri mecrada bulmaları için dijital ayak izlerimizi oluşturmalıydık. Mevcut ve giderek artan rekabet koşullarında sektördeki kallavi rakipler arasında listelenmek ve hatta onları geçmek için daha fazlasına ihtiyaç vardı. Yukarıda anlattığım optimizasyonlar ile sizi bulan kullanıcının ve arama motorlarının takdirini kazanmayı amaçladık. 

SEO süreçlerinde çok net anladığım bir şey var: Link Building (halk arasında backlink) yapmadan Arama motorlarının sizi bulması ve hedef kitlenize sizi sunması için 40 fırın ekmek yemelisiniz. Deneyimlediğim birkaç case’de gördüğüm kadarıyla link building olmadan oldulça sancılı bir sürece şahit oluyorsunuz. Modern SEO ya da ilkel SEO taktikleri ile istediğiniz kadar en iyi içeriği üretin, istediğiniz kadar affili terimler ile yaptığınızı üstel düşüncelerle ifade ederek anlatmaya çalışın arkaplanda aldığınız referral linkler vardır. Başka bir senaryoda ise, tecrübe ettiğim birkaç casede söyleyebilirim ki backlink almadan bir noktaya geliyorsanız, söz konusu sayfalara click-flow sağlıyorsunuz. Yani, Paid media tarafında görünülüğünüz olduğu için iyi yerlere geliyorsunuz. 

Sosyopix özelinde ise durum farklı. Evet, backlinking çalışmaları yaptık. Hatta, projeye başladığımda ciddi backlinkler almıştı web sitesi ve paid media reklamlarında ciddi kampanyalar ve bütçeler yönetiliyordu. İyi de marka bilinirliği vardı. Yaptığımız optimizasyon çalışmaları + link building çalışmaları + paid media reklamları ile marka bilinirliğini ve branded aramaları 2x’ye katladık. 

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

Grafikte görüleceği üzere linear şekilde artan link edinme takvimi söz konusu. Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir konu şu ki;

Temmuz 2019 dolaylarında başladığımız SEO çalışmalarına link edinme takvimimiz çok daha sonraları başlıyor. Edindiğim tecrübeler ve know-how birikimime göre teknik + on-page + kullanıcı deneyimi & tasarım + içerik optimizasyonları halledilmeden ya da belli bir verimli noktaya getirilmeden link building çalışmalarının pek bir amacı yok. Ana sayfanıza Marka adınızla almanızda bir mahsur yok. 

Yukarıda anlatmaya çalıştığım optimizasyonlarla site genelinde bilgi mimarisini ve diğer optimizasyonları belli bir noktaya getirdikten sonra lin building çalışmalarına planlı şekilde başlayabilirsiniz. 

Sonuç

Sosyopix markası olarak kah güldüğümüz kah üzüldüğümüz 1,5 yıllık süreçte Branded dahil tüm trafikte 75%+, Non-Brand trafikte 217%+ büyüme sağladık.

Bütünsel SEO Süreç Yönetimi İle Sosyopix Organik Trafiği %217 Nasıl Arttı?

“Yusuf Özbay’a toplam trafiğimiz içerisindeki organik trafiğin payını arttırıp, Sosyopix’in marka bilinirliğine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz.”

Sevde Yıldırım, Head Of Digital Marketing at Sosyopix

Yusuf Özbay

Yusuf Özbay hali hazırda Peakment Dijital Pazarlama Ajansında VP of SEO olarak çalışmaktadır. 7 yılı aşkın süredir Dijital Pazarlama dünyasında, özellikle SEO alanında Profesyonel kariyerine farklı markalarda ve ajanslarda takımlarla devam etti. Bu süreçte Türkiye'de ve Gobalde birçok markaya SEO danışmanlığı vermiş, başarılarını ve bilgi birikimini zaman zaman sektörle paylaşmaktadır. Farklı ölçeklerde şirketlere Organik Arama Performansını geliştirmesi için destek vermekte ve İçerik Bulutu'nun bir parçası olarak Profesyonel hayatına devam etmektedir.

İlk Yorumu Başlat