Bir Oyunlaştırma Hikayesi: Rekabet Avantajının Matematiği

Bir Oyunlaştırma Hikayesi: Rekabet Avantajının Matematiği

Oyunlaştırma uygulamamız Bulut Para’yı bir de İçerik Bulutu ekibinden Ahmet’in ağzından dinleyin. Keyifli okumalar!

2 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığımız oyunlaştırma projemiz nihayet yayında! İçerik üretmeyi keyifli bir oyun haline getirecek, performans odaklı İçerik Bulutu oyunlaştırma uygulaması, aynı zamanda başarılı yazarlara yeni ve farklı bir kazanç modeli yaratacak.

İlk günden beri ‘’iyi servis deneyimi’ konusuna verdiğimiz önemin en büyük tanıkları her zaman çalıştığımız marka ve ajanslar oldu. Bu kapsamlı geliştirmenin odağında içerik üreticileri ve onların performans metrikleri olsa da aslında nihai hedefimiz icerikbulutu.com’u kullanan yüzlerce markaya en iyi servisi, sürdürülebilir bir modelle sunmak.

Öncesinde zamanı olanlar için işin arka planını biraz aktarmak istiyorum. İlgilenmiyorum diyen varsa doğrudan İşin Arka Planı kısmın atlayabilir.

İşin Arka Planı

Oyunlaştırma kurgusuyla ilgili ilk sunumu ekip arkadaşlarıma 2 yıl önce büyük bir heyecanla yapmıştım. ‘’Oyunlaştırma yapMALIYIZ’ın’ altındaki sebep ‘’popüler olması’ ya da ‘ havalı durması’’ değildi.

4 yıllık bir gelecek projeksiyonumuz vardı. Bu projeksiyonda gelecek yıllarda ( 2017–2018–2019–2020 ) rakip platform modellerin rekabete katılmasını öngörüyorduk. Rakiplerle gireceğimiz olası bir rekabette, rekabet sahasının sadece müşteri ve ajans kazanımında gerçekleşmeyeceğini ‘profesyonel içerik üreten’ kişileri icerikbulutu.com’a kazandırmanında da bir rekabet sahası yaratacağını düşünüyorduk.

Bizim gelecek öngörülerimizden bir diğeri de ‘’nitelikli insanları’’ yani, deneyimlerini aktarabilen içerik üreticilerini icerikbulutu.com’a kazandırmaktı. Biz genel görüşün aksine ‘’yazı yazabilen’ insanları bir araya toplayan bir platform değil profesyonellerden oluşan bir yetenek havuzu yöneten bir platform olmayı hedefliyorduk.

Çalışan içeriği çok iyi tanıyorduk. Çalışan içeriğin aslında dil bilgisinin ötesinde bir deneyim aktarımı / bir hikayeleştirme ürünü olduğunu biliyorduk. Aslında sadece Content is King değildi Context is King’di. Context içinde ( Bağlam ) deneyim ve hikayeleştirme gerekliydi. İşin sadece içerik üreticisi tarafı yok tabi bu ayrı bir hikaye yazının detaylarındaki 4 ana kriterden bu işin aslında çok boyutlu olarak kimlere hizmet ettiğini çıkarabilirsiniz.

Bugünden geçmişe noktaları birleştirdiğimde öngörülerimizde ‘gerçek bir rakip’ harici tüm bileşenleri doğru gördüğümüzü ve tüm sistemi buna göre kurguladığımızı söyleyebilirim.

Bir saniye bir saniye… bazılarınızın ‘’ohoo… dünya yapay zeka ve makine öğrenimine gidiyor sen hala, deneyim, bağlam, hikaye diyorsun’’ diyebilir. Yapay zeka & makina öğrenimi ile içerik üretme ya da üretilen içeriği mükemmelleştirme-hızlandırma konusundaki çalışmalarımızı ayrı bir blog içeriğinde ‘’laf’’ üzerinden değil ‘’yaptıklarımız’’ üzerinden anlatacağım. O da çok yakında… 🙂

Bir Oyunlaştırma Hikayesi: Rekabet Avantajının Matematiği

İçerik Bulutu Oyunlaştırma, Bulut Para ve Bulut Para Cüzdan Nedir?

Tüm kurgusu ve teknolojisi 1 yıllık bir planlama ve geliştirme ile icerikbulutu.com ekibi tarafından hayata geçirilen İçerik Bulutu Oyunlaştırma; özetle İçerik Bulutu yazarlarının; kalite, süreklilik, performans ve rekabet olmak üzere 4 ana metrikte başarılarının denetlendiği, ölçüldüğü, performanslarının takip edildiği ve ödüllendirildiği bir motivasyon ve davranış tasarımı uygulamasıdır.

4 Ana kriterde 28 faktörü değerlendiren İçerik Bulutu oyunlaştırma uygulaması, içerik üreticilerinin profil sayfaları üzerinden hem kendisi hem de diğer içerik üreticileriyle rekabete girmesini, bu rekabet sonunda ise farklı bedellerde ve türlerde harika hediyelere İçerik Bulutu tarafından belirlenmiş Bulut Paralar ile sahip olmasını sağlıyor.

Biraz Daha Detay!

İçerik üreticilerinin; içerik üretme, kalite skorlarını tamamlama, süreklilik, profesyonel içerik üreticisi referans etme, yayıncıların favori yazar listesine eklenme, üretilen içeriklerden alınan puanlar gibi bir dizi performans faktöründen elde ettiği Bulut Puanlar, Bulut Para Cüzdanı’nda birikecek ve böylece yazarlar, icerikbulutu.com içerisinde yaratılan marketten kendilerine sunulan harika hediyeleri alabilecek.

Bu markette yer alan ürünlerden ya da avantajlardan faydalanmak isteyen yazarlarımızın daha fazla üretim yapması ve bunu yaparken İçerik Bulutu kalite standartları altına düşmemesi gerekiyor. Yani İçerik Bulutu’nda her zamanki gibi en iyiler, en çalışkanlar ve devamlılığı en iyi olan içerik üreticileri kazanıyor. 🙂

Yakın bir zamanda İçerik Bulutu yazarlarının, market dışında icerikbulutu’ndan kazandıkları Bulut paralarla fiziki dünyada da alışveriş yapmalarını ve fayda kazanmalarını da planlanıyoruz 🙂

Bir Oyunlaştırma Hikayesi: Rekabet Avantajının Matematiği

İçerik Bulutu Market İçerisinde Neler Var?

İçerik Bulutu Market uygulamamızı oluştururken hayalimiz; freelancerların ilgisini çekecek, onlara fayda sağlayacak hediyeleri bir araya getirmekti. Bu nedenle marketin içini faydalı, eğlenceli ve özgün ürünlerle doldurduk. Örneğin; yazarlarımız Atlas Globalden sınırsız uçak bileti kazanmadan, üzerinde kendi isimlerinin bulunduğu kupaya; Cambly’nin İçerik Bulutu’na özel olarak sunduğu İngilizce eğitimden, çeşitli özel aktivitelere kadar pek çok ödülü Bulut Paraları ile satın alabilecek.

İçeriği belirli dönemlerde değişecek Market, yepyeni hediyeleriyle yazarlara daha fazla seçenek sunacak.

Bir Oyunlaştırma Hikayesi: Rekabet Avantajının Matematiği

Bulut Para Nedir, Ne İşe Yarar?

Bulut para, (şimdilik!) fiziki dünyada maddi bir karşılığı olmayan, değeri İçerik Bulutu tarafından belirlenmiş, İçerik Bulutu Market’e özel bir para sistemidir. Yazarlarımız, ürettiği bazı içerikler karşılığında kazanç sağlamanın yanı sıra miktarı önceden ilgili talep için belirlenmiş Bulut Paraları kazanır.

Kazandığı Bulut Paralar, cüzdanında birikir. Marketten almak istediği hediyeye yeterli Bulut Parası ve performans puanı olduğunda kolayca sahip olabilir. Markette yer alan hediyelerin değeri değişkenlik göstereceğinden Bulut Para değerleri de farklı olacaktır. Yazarlar, daha çok üreterek farklı hediyeleri Bulut Paraları ile alabilir.

Bulut Para ile eğitimden teknolojiye, aktivitiden uçak biletine kadar pek çok hediyeye sahip olmak istiyorsan hemen İçerik Bulutu yazarı olmak için başvurabilirsin.

Profesyonel bir içerik yazarıysan ve hala sistemimizde yazar hesabın yoksa buradan başvuru yapabilirsin.
Son olarak Türkiye’nin en iyi içerik profesyonelleriyle harika bir servis üzerinde çalışmak istiyorum ama tüm sorumluluk için elimin altında içerik pazarlaması süreçlerini çözen bir teknoloji ve karşımda da profesyonel bir işletme görmek istiyorum diyorsan seni de buraya alalım!

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat