e-ticaret blog

E-Ticaret Blogunuzu Geliştirecek İpuçları

E-ticarette başarılı olabilmek için blog oluşturmak artık isteğe bağlı olmaktan öteye geçti ve adeta bir zorunluluk haline geldi. Çünkü arama motorları; web sitenizi yeni, ilgi çekici ve bilgilendirici içeriklerle güncellemeniz  gerektiğini açıkça belirtiyor. Bunun en güzel yolu ise blog oluşturmak… Eğer bu eğilimden faydalanmıyorsanız, rakiplerinizle girdiğiniz rekabette geride kalabilirsiniz.

Bir e-ticaret işletmesinin dikeyine ve boyutuna bakılmaksızın blog oluşturmak, pazarlama ve içerik planınızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır. İyi düşünülmüş içerik stratejisine sahip bir e-ticaret blogu, e-ticaret işletmeniz için itibar oluşturmanızı sağlayabilir.

E-ticaret blogu;

-Organik trafiği, e-ticaret sitenize yönlendirir.
-SERP’te yer alan blog içerikleri e-ticaret sitenizi üst sıralarda tutar.
-Markanıza ün kazandırır ve çeşitli dijital kanallarda hakkınızda konuşulmasını sağlar.
-Müşteri güvenini güçlendirmeye ve daha iyi müşteri ilişkileri kurmaya yardımcı olur.

Peki e-ticaret blogunuzu geliştirmek için neler yapabilirsiniz? İşte, e-ticaret blogunuzu geliştirmek için ipuçları:

Mikro Anlar için İçerikler Oluşturun

Bir müşteri, arama yaparken nasıl sonuçlar bulmayı umar? İçerik oluştururken kendinize sormanız gereken soru budur. Bir pazarlamacı olarak düşünmeyi bırakıp müşteri gibi düşünmeye başlayın.

Bu tam olarak ne anlama geliyor? Sorguları gözden geçirip kendinize sorun: Bu soruyu en iyi ne cevaplar? Örneğin:

-“ 1500 TL’den Ucuz Telefonlar ” ararken, kullanıcının bir telefon listesi beklemesi olasıdır. Bu nedenle bir liste içeriği oluşturmanız gerekir. (Gerçekten bu telefonlardan hepsini satmıyor olsanız bile)
-Bir kullanıcı “Diyet mi spor mu” için arama yaparken, karar vermesini kolaylaştıran bir karşılaştırma tablosu hazırlayabilirsiniz.

İç Bağlantılar Kurun

İç bağlantı kurma, etkili SEO tekniklerinden biridir. Birçok uzman, dış kaynaklardan bağlantı almak için zaman harcarken, kendi web sitelerindeki fırsatları görmezden geliyor.

Günümüzde satın almaların birden çok aşamadan geçtikten sonra yapıldığını da göz önüne alacak olursak, insanların blogunuzdaki bilgilendirici bir içeriğe bağlanma olasılığı, e-ticaret mağazanızdaki bir ürün sayfasına bağlanma olasılığından daha yüksektir. Bu nedenle uygun blog içeriklerinizi doğrudan bağlantılar vererek ürün sayfalarınıza yönlendirin.

Ayrıca arama sonuçlarında ilk sayfada çıkan blog içerikleriniz, dolaylı olarak birisi ürününüzü aradığında Google’ın ilk sayfasında çıkmanızı da sağlamış olur.

Alakalı Anahtar Kelimeleri de Kullanın

Anahtar kelime araştırması için, önce bazı ana anahtar kelime fikirleri gerekir. Bu ana anahtar kelimeler, anahtar kelime araştırması için bir başlangıç ​​noktasıdır.

Anahtar kelime araçlarının diğer bir kullanımı da, sayfanıza ekleyebileceğiniz yakından alakalı anahtar kelimeler bulmaktır. Bu Latent Semantic Indexing (LSI) adlı SEO stratejisinin bir parçasıdır .

Temel olarak LSI, Google’ın anahtar kelimenizle eş anlamlı olarak tanıdığı başka anahtar kelimeleri bulmanın güzel bir yoludur. Bu alakalı anahtar kelimeyi ana anahtar kelimenize ek olarak web sayfanıza eklediğinizde, Google’ın web sayfasının neyle ilgili olduğunu belirlemesine yardımcı olursunuz. Bu anahtar kelimeleri içeriklerinize dahil ederek, hepsi için sıralama şansınızı artırabilirsiniz.

Son olarak, düşüncelerimizi kağıda dökmek çoğumuzun sahip olmadığı bir beceridir. SEO ve içerik stratejinize yardımcı olmayacak kalitesiz içerikler oluşturmak yerine, e-ticaret blog içeriklerinizi uzman içerik üreticilerine yazdırın.

Siz de hemen e-ticaret blogunuz için içerik talepleri oluşturun, içeriklerinizi İçerik Bulutu’nun uzman içerik üreticileri üretsin.

İçerik Kategorileri Oluşturun

Açıkça tanımlanmış içerik kategorilerine sahip olmak, hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Bu, hedef kitlenizin sitenizde daha fazla zaman geçirme, içeriklerinizi daha fazla okuma ve bir satın alma işlemi gerçekleştirme olasılıklarını yükseltir.

içerik kategorileri

Son veya Popüler İçerikleri Öne Çıkarın

İnsanları içeri çekmenin ve diğer blog yayınlarını da incelemelerini sağlamanın en iyi yollarından biri, ikincil blog navigasyonunuza bir “Son Yazılar” bölümünü dahil etmektir.

son içerikler

Son gönderiler neyin yeni olduğunu göstermek için mükemmel olsa da en iyi içeriğinizi göstermezler. En iyi içeriklerinizi gösterme konusunda popüler yayınlar etkili olabilir, çünkü popüler yayınlar blog ziyaretçileriniz için sosyal kanıt oluşturduğundan bu içeriklere göz atma ihtimalleri yüksektir.

Otoritenizi Oluşturun

Arama motorları, sitenizdeki içeriğin ne olduğunu öğrenmek için analiz eder.  Gönderdiğiniz her içerikte uzmanlığınızı göstererek otoritenizi pekiştirin.

Örneğin, bir moda giyim mağazası işlettiğinizi varsayalım. Mevcut yılın ilk 10 moda trendinden bahseden bir içerik oluşturabilirsiniz. Daha sonra, vücut şekillerine uygun moda trendlerini nasıl seçeceklerine dair bir içeriği üzerine inşa edebilirsiniz.

Yayınladığınız içerik her zaman sitenizin konusu hakkında bir şekilde bağlanmalıdır.

Okuma Önerisi:

İlham Verici 6 Kurumsal Blog

YouTube kanalımızdaki bu video da ilginizi çekebilir.

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

İlk Yorumu Başlat