freelance içerik yazarlığı

Freelance İçerik Yazarlığı

İster evinizde ayağınızı uzatarak, ister gün içerisinde yakaladığınız boş vakitlerinizde çalışarak para kazanmanın yolu; freelance içerik yazarlığı.

Esnek çalışma saatlerine uygun musunuz? Peki seyahat engeliniz var mı? Korkmayın, sizi sabahlara kadar mesai yapmaya zorlayacak, Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna sürecek zorlu bir iş alanından bahsetmiyoruz. Tam aksine, esnek çalışma saatlerinizin ne zaman esneyeceğinize sizin karar vereceğiniz, ister evinizdeki konforlu çalışma masasında ister tatil yörelerini bir bir gezerken bulduğunuz boş vakitlerde para kazanabileceğiniz bir olanaktan bahsediyoruz. Freelance içerik yazarlığı sayesinde, doğru çalışma metotları ve istikrarla aylık gelirinize büyük katkı sağlayacak bir kaynak oluşturabilirsiniz.

Freelance kelimesinin Türkçe karşılığı, herhangi bir işverene bağlı olmadan belirli bir alanda çalışmak anlamına geliyor. Bu yöntem hem işverenlere hem de ek gelir elde etmek isteyen çalışanlara büyük kolaylıklar sağlamasından dolayı günümüzde oldukça fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Bu metotla aylık gelirine katkıda bulunan kişilerin önemli bir kısmını da freelance içerik yazarları oluşturuyor.

Okuma Önerisi : Bir Freelance İçerik Yazarı Bunları Yapmaz!

Freelance İçerik Yazarı Nasıl Olunur?

Freelance içerik yazarı olmak için ihtiyacınız olan üç temel şey var. Özgün ve anlatım kurallarına uygun makale yazabilme yeteneği, internet bağlantısı olan bir laptop, tablet veya telefon ve sizin içerik talep eden firmalara ulaşmanızı sağlayacak güvenilir bir köprü. Bu üçünü de sağladığınız takdirde siz de freelance içerik yazarları arasına girmek için ilk adımı atabilirsiniz.

Freelance İçerik Yazarlığı

İnternet dünyası sonsuz bir içerik kütüphanesi. Bu kütüphanenin sürekli güncel kalmasını sağlayan da dünyanın dört bir yanında harıl harıl özgün içerik yaratan yazarlar. Ancak internette içerik yayımlamanın da kendine göre püf noktaları var. Freelance içerik yazarlarının ellerine klavyeyi aldıklarında kafalarında sürekli dolaşan tilkiye SEO adı veriliyor. SEO temelde yayınlanan içeriğe ulaşmak isteyen kullanıcının izleyeceği yolu kısaltmak için kullanılan bir metod. İçerik içerisinde doğru anahtar kelimelerin kullanımıyla internet kullanıcısı aradığı bilgiye arama motorlarını kullanarak en kısa yoldan en etkili şekilde ulaşıyor. Eğer siz de freelance içerik yazarlığına başlamak istiyorsanız bu tip püf noktalara dikkat etmeye hazırlıklı olmanız gerekiyor.

İçerik yazarlığının size bir diğer büyük katkısı da hiç şüphesiz kendinizi yoğun bir bilgi akışının içerisinde bulmanız olacaktır. Freelance içerik yazarlığına başladıktan kısa bir süre sonra kendinizi birkaç saat öncesine kadar hakkında hiçbir fikrinizin olmadığı bir konuda makale yazabilecek kadar donanımlı bulabilirsiniz. Bir gün koleksiyonculuğun tarihini araştırırken ertesi gün hamilelik psikolojisi hakkında araştırmalar yaparken kendinizi bulacaksınız.

Okuma Önerisi : Freelance İçerik Yazarlığının Size Göre Olup Olmadığını Anlamanın 9 Yolu

Ancak bu durum sizi korkutmasın. Kimse sizden herhangi bir konuda bilimsel bir makale yazıp ortaya bir tez sunmanızı istemiyor. Tek yapmanız gereken okuyucunun ilgisini çekecek düzgün bir anlatımla talep edilen konuda özgün bir metin yazmak. Ne kadar çok ‘özgün’ dedik değil mi? Özgünlük, içerik talep edenlerin en çok önem verdiği nokta. Freelance içerik yazarları arasına girdikten sonra, siz siz olun özgünlükten ödün vermeyin.

“Lisede ben çok güzel kompozisyon yazardım” diyenlerdenseniz, şimdi freelance içerik yazarlığına başlamanın tam zamanı. Belirttiğimiz noktalara özen gösterir, istikrarlı bir çalışma şekli yakalarsanız bir de bakmışsınız internet dünyasının en çok takip edilen web sitelerinin içerikleri sizin kelimelerinizle dolu.

Türkiye’nin en iyi freelancer içerik yazarları arasına katılmak için hemen davetiye talep et.

Türkiye’nin en iyi freelance içerik yazarlarına içerik ürettirmek için yayıncılarımız arasına katılın

Siz de İçerik Bulutu’nun geniş freelance topluluğu arasında yerinizi almak, kariyerinize geleceğin mesleği ile yön vermek istiyorsanız Dijital İçerik Üreticiliği 101 eğitimini hemen satın alın. 

 

Freelance İçerik Yazarlığı

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat