instagram hikaye örnekleri

Etkileşimlerinizi Artıracak Instagram Hikaye Örnekleri

Instagram, hikaye özelliğini devreye aldığında Snapchat’le mücadele edip edemeyeceği merak edilirken kısa sürede markaların en çok kullandığı mecralardan biri haline geldi. Öyle ki Instagram hikayelerini kullanan markalar, sadece takipçileriyle etkileşimlerini değil satışlarını da artırdılar.

Instagram reklamlarını kullanan L’Oréal Paris, satın alma davranışını %20 artırırken marka bilinirliğini % 13 yükseltti.

başarılı instagram hikayesi kullanımı

Biz de benzer başarı hikayelerine imza atmak için bu mecrayı daha etkin kullanmayı hedefleyen markalara yönelik  ilham verici Instagram hikaye örneklerini listeledik.

Markanıza özgü bir tasarım dili oluşturun

Öncelikle tasarım dilinizi belirlemek için hangi renklerin markanızla ilişkili olduğuna karar verin. Bu renkleri; yazı tipi ve metin kutusu rengi veya arka plan renkleri olarak kullanın. 

Marka rengi turuncu olan Agorapulse, hikayelerinde kendi renk ve yazı tipi stilini de kullanıyor. Klasik yazı tipini turuncu bir metin kutusuyla kullanan Agorapulse, etiketlerin rengini de turuncu olarak değiştiriyor.

markalar için instagram hikayesi kullanımı

Tasarım dilini belirlerken markanızın kimliğini de hesaba katın. Feminen bir marka mısınız? Bazı renkler, yazı tipleri ve filtreler bu stile daha iyi uyar. Markanız daha maskülense klasik veya güçlü fontları seçebilirsiniz. Klasik, hatta belki nostaljik  bir marka iseniz daktilo yazı tipini kullanmanız daha uygun olabilir.

Kişiselleştirin

Kendi hikayelerinizi oluşturmaya ek olarak, biri sizi hikayesinde etiketlerse bunu hikayenizde paylaşma seçeneğiniz de vardır. Marka stilinize uygun yazı tipi seçimlerinizi veya filtrelerinizi kullanarak yeniden paylaşıma kendi tasarım dilinizden ögeler ekleyebilirsiniz.

Owen Video, konuşmacı olarak katıldığı konferanslarda kişiliğine ve anlatımına uygun hikayeleri yeniden paylaşmayı seçerken, onları kişiselleştirmek için kendi çıkartmalarını, emojilerini ve metinlerini kullanıyor. Siz de benzer şekilde başkalarının sizinle ilgili hikayelerini kişiselleştirerek yeniden paylaşabilirsiniz.

kişisel instagram hikayesi kullanımı

Takipçilerinize fırsatlar sunun

Takipçilerinizi işinizin bir parçası haline getirmek için yaratıcı yöntemler denemekten çekinmeyin. Tıpkı Primark USA gibi!

E-Ticaret İçin Instagram Hikayeleri Nasıl Kullanılır?

Takipçilerinize hikayelerinizden başka hiçbir yerde bulamayacakları ayrıcalıklar sağlamak için aşağıdaki fikirleri kullanabilirsiniz:

  • Sadece Instagram hikayelerinizde paylaştığınız bir indirim kodu sunun.
sosyal medyaya özel indirim
  • Instagram hikayelerinizi görüntüleyenlere özel sınırlı teklifleri sunmak için kaydırma özelliğini kullanarak özel bir açılış sayfasına yönlendirin.
  • Gelecekteki bir lansman hakkında ipuçları verin.
  • Ürününüzün yer aldığı fotoğraf veya video hikayelerini yeniden yayınlayın ve takipçilerinizi düzenli olarak bu tarz paylaşımları yapmaya teşvik edin.

Etkileşimli anketler düzenleyin

Instagram kısa bir süre önce, etkileşimli anketleri hikaye reklamlarınızın bir parçası olarak eklemenizi sağlayan yeni bir özellik yayınladı. Bu anketlerde emojileri bile kullanabiliyorsunuz, bu da takipçilerinizi anketlere cevap vermeye yönelten eğlenceli bir yöntem olabilir.

Instagram hikayeleri etkileşimli anketler

Size bu konuda daha iyi bir fikir vermek için, Instagram hikayesi reklamları için etkileşimli anketleri etkin biçimde kullanan markalarda bazı örnekler sıralayalım:

Buffy.co

instagram hikaye anket kullanımı

Trivago

Trivago, anket özelliğini yalnızca Budget vs Boutique sorusunu kullanarak değerlendiriyor. Böylece potansiyel hedef kitlesine herkese uygun seçeneklerinin olduğunu gösteriyor.

Lüks Oteller vs Lüks Oteller

Ofisinizi gösterin

instagram hikayesinde ofis ortamı paylaşımı

Başka bir Instagram hikayesi fikri, ofisinizi göstermek. Bu, takipçilerinize markanızın nasıl bir ortamda çalıştığına dair fikir verir ve şeffaflık ve güven sağlar.

Takipçi DM’leri paylaşın

takipçi dm'sini hikayede paylaşma

Takipçilerden gelen olumlu yorumları paylaşmak için soru etiketini kullanmanıza gerek yok. DM’lerinin bir ekran görüntüsünü alabilir ve Instagram hikayenizde paylaşabilirsiniz.

 Rehberler sunun

instagram hikayesi örneği

Instagram hikayeleri, hızlı ipuçları ve pratik tavsiyeler için mükemmel bir platform. Bu, takipçilerinizle  iletişim kurmanın ve onlara günlük yaşamlarında kullanabilecekleri tavsiyeler vermenin ideal bir yolu.

Öncesi-Sonrası görselleri yayınlayın

instagram hikayesi örnek kullanım

Müşteriler için sunduğunuz hizmetinizin zaman içinde müşterinizi nasıl değiştirdiğini klasik Öncesi/Sonrası görselleriyle gözler önüne serebilirsiniz. Yukarıdaki hikayede Maya Estetik, hastasının burun ameliyatı  öncesinde ve sonrasında nasıl göründüğünü gösteriyor.

Bir etkinlik için geri sayım yapın

Geri sayım etiketli Instagram Hikayesi

Kullanabileceğiniz bir diğer hikaye özelliği, geri sayım sayacı.

Geri sayım özelliğini şu durumlarda kullanabilirsiniz.

  • Yeni bir ürünün piyasaya sürülmesinden önce
  • Markanızın yıldönümü yaklaşırken
  • Yılbaşı, Anneler Günü veya Babalar Günü gibi özel günler hakkında hatırlatma yapmak için
  • Yeni mağaza açılışları
  • Yarışma bitiş tarihleri

Bu özellikle takipçileriniz hikayenizdeki sayaca dokunarak geri sayımın ne zaman biteceği konusunda bir uyarı ayarlayabilirler. 

#tbt’yi ihmal etmeyin

tbt instagram hikaye

#tbt veya #ThrowbackThursday, perşembe günleri eski anılara dair fotoğraf ve videoların yayınlandığı popüler bir etiket.

Markanızın geçmişinden bir fotoğrafı #tbt veya #ThrowbackThursday etiketiyle Instagram hikayenizde paylaşın. Bu, markanızın yıllar içinde ne kadar büyüdüğünü görmek için eğlenceli bir yol olabilir.

#tbt etiketini kullanarak şunları paylaşabilirsiniz:

  • Eski ve yeni çalışan sayınız
  • Eski ve yeni logonuz
  • Markanızın dönüm noktaları
  • Eski ürünleriniz

Instagram Hikayelerini Etkili Kullanan Diğer Markalardan Örnekler

LEGO

LEGO reklamları daha çok çocukları hedeflese de Instagram hesabını ürünü satın alacak yetişkinlere yönelik kullanıyor. Bu kitle, LEGO’yu seven genç yetişkinleri veya çocukları için bir LEGO seti satın alma potansiyeli olan olan anne babaları içeriyor.

LEGO’nun Instagram hesabında öncelikle ürünleri ile yapılan sanat eserlerini sergiliyor. Bu, eskiden LEGO’larla oynayan gençlere ve çocukları için LEGO satın almak isteyen yetişkinlere hitap ediyor.

LEGO bu hikayelere etkileşimli anketler ve quizler de ekliyor. Hatta bu Harley Davidson hikayeleri bir markanın takipçileriyle nasıl etkileşim kurabileceğinin güzel bir örneği.

LEGO Instagram Hikayesi

Nike

Nike’ın Instagram hikayeleri Nike ürünleri kullanan ünlü sporcularla yapılan röportajları içeriyor. Röportaj sırasında sporcular, Nike ürünlerine odaklanmak yerine başarılı kariyerleri hakkında konuşuyor.

Aşağıdaki örnekte olduğu gibi!

Nike Instagram Hikayesi

Bunun ayakkabılarla ilgisi olmamasına rağmen içerik, spor endüstrisindeki diğer başarılı insanlar tarafından giyilen ayakkabıları alabilecek sporcuları motive etmeyi amaçlıyor.

Nike gibi ilgili influencer’lardan yararlanmak, yalnızca ürününüze odaklanmadan markanıza uygun içerik oluşturmanıza olanak sağlayabilir. İnsanlar röportaj yapılan ünlü sporcular hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu hikayeleri izleyebilir. 

Mütevazı bir markaysanız ünlü bir sporcu veya influencer ile çalışma fırsatı bulamayabilirsiniz, ama sektörünüzdeki daha küçük influencer veya uzmanlarla görüşerek benzer bir strateji deneyimleyebilirsiniz.

Örneğin, bir spor salonu sahibi daha fazla müşteri kazanmak isterse, yerel bir sporcuyla hedefleri, başarıları ve onu motive eden şeyler hakkında görüşebilir. Yerel atletin başarılarıyla ilgilenen takipçiler, kişi hakkında daha fazla bilgi edinmek için videoyu izleyebilir ve benzer atletik başarılar elde etmek istiyorlarsa bir spor salonu üyeliği düşünebilir.

Caffe Nero

İtalyan kahve zinciri Caffe Nero, yeni ürünlerini, menü öğelerini ve baristalarını vurgulamak için Instagram hikayelerini kullanıyor. Kısa süre önce, şirket “Yılın Baristası” yarışmasıyla ilgili bir hikaye yayınladı.

Caffe Nero Instagram Hikayesi

Yerel bir işletme sahibi iseniz hikayeler, markanızın benzersiz yönlerini vurgulamak için yararlı bir yol olabilir 

Caffe Nero, yetenekli dokuz çalışanını öne çıkararak potansiyel müşterilere çalışanlarının keyifli, yardımsever ve yetenekli olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu hikayeler, Caffe Nero’nun hem personelini hem de iyi müşteri deneyimlerini önemseyen bir marka gibi görünmesini sağlıyor.

Microsoft

Instagram hikayelerini etkili kullanan markalardan biri de Microsoft. Bu hikaye dizisinde perde açıldığında çıkacak sesi tahmin etmek için anketler sunuyor..

microsoft instagram hikaye

Dagne Dover

Etkileşimlerinizi Artıracak Instagram Hikaye Örnekleri

Dagne Dover, hikaye reklamlarını çantalarının yoğun bir yaşam tarzına nasıl sorunsuz bir şekilde entegre edilebileceğini gösteren bir eğitim aracı olarak çok güzel kullanmış. Sanki havaalanına gitmeye çalışıyorsunuz gibi hissettiriyor.

İpucu: Hikaye Oluşturma Araçlarını Deneyin 

Doğrudan Instagram uygulamasında hikayeler oluşturabilmenize rağmen hikayelerinizi harici araçlarla veya yazılımlarla da oluşturabilirsiniz.

Amy Porterfield, tasarım stili ve marka kimliğini yansıtan Instagram hikayeleri için formatlanmış ve tasarlanmış güzel grafikler kullanıyor. Bu tarz paylaşımlar görsel açıdan fark yaratmak isteyen markalara ilham veriyor. 

instagram hikaye oluşturma aracı

Bunun için harika bir araç Canva. Canva ile fotoğrafları değiştirebileceğiniz, metni düzenleyebileceğiniz ve şablonları markanıza göre kişiselleştirebileceğiniz çok çeşitli şablonlar arasından seçim yapabilirsiniz.

canva ile instagram hikaye oluşturma

Video şablonları için Wave.video aracını kullanabilirsiniz. 9/16 boyutunda dikey videolar oluşturmanıza olanak sağlayan ve kullanımı kolay bir araç olan Wave.video, kişiselleştirilmiş ve markanızı yansıtan videolar oluşturmak için çok çeşitli telifsiz görüntüler, videolar ve müzikler sunuyor.

instagram video hikaye oluşturma

Binlerce marka ve KOBİ gibi profesyonel ve SEO uyumlu içerik ihtiyaçlarında icerikbulutu.com‘u tercih ediyor. Siz de içerik üretim sürecim deneyimleyin diye ilk içeriğiniz ücretsiz!

İlk içerik talebinizi oluşturmak için tek yapmanız gereken bu linke tıklamak: https://icerikbulutu.com/ucretsiz-icerik

Farklı dillerde içerik üretimi ve çeviri/yerelleştirme hizmetimiz hakkında detaylı bilgi ve teklif almak için bize ulaşın: teklif@icerikbulutu.com

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

İlk Yorumu Başlat