sefaletname

Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları? – 10

Uzun bir aradan sonra “Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları?” röportaj serimizin onuncusu ile karşınızdayız! Bu röportajda sizleri Sefaletname adlı bloguyla dijital nomad olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Yavuz ile tanıştırıyoruz. Eğlenceli hikayesini bir de onun ağzından dinleyelim!

1. Röportaja başlamadan önce bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Merhaba, ismim Yavuz. Şu an bir dünya turundayım. Instagram ve YouTube’da “Sefaletname” ismiyle gezdiğim yerleri ve tanıtımları görebilirsiniz 🙂 Genellikle nasıl hissettirdiğini hatırlamadığım şeylere kafayı takmamla ünlüyümdür. Klarnet çalmayı çok seviyorum ama klarnet çaldığımı görmeden anlamanız zor çünkü yan flüt sesi geliyor 🙂 Hayatım aslında uzun yaşadığım kısa hikayelerle dolu. 26. yaşımı Pakistan’da dans kulüplerine gideceğimizi söyleyip getirdikleri restoranda tavuk üstü pilav yiyerek kutlamak zorunda kaldım. Ama yemek, çoğu danstan daha güzeldi. 

2. Eğitiminizi nerede ve hangi alanda aldınız?

Eğitimimi Yeditepe Üniversitesi, Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümünde tamamladım. Biri hazırlık olmak üzere beş buçuk sene sürdü. Yeditepe Üniversitesi hatıra olarak size birçok şey sunuyor. Çok renkli bir kampüse sahip. Reklam eğitimi hakkında ise konuşmasam daha iyi olur. Ben burslu okudum ve Yeditepe Üniversite’sinde %100 burslu okudum diye bir keresinde bir ajans staj için beni seçmişti. Daha sonra ajansıma Kristal Elma’da ödüller kazandırmıştım. Güzel günlerdi.

3. icerikbulutu.com ile tanışmanız ve içerik üretimine başlamanız nasıl oldu? Hikayenizi dinlemek isteriz. 

Aslında biraz uzun hikaye. Yaklaşık beş ay önce dünya turuna çıkmaya karar verdim. Freelance çalıştığım iki marka vardı ama onlardan gelen para, dünya turuna yetmeyecekti. Ben de dünya turundan kime söz ettiysem bu durumu anlattım. Bir arkadaşım var, üniversiteden. Kendisi ne zaman ihtiyacım olsa karşıma çıkar. Bana İçerik Bulutu’ndan söz etti. İçerik Bulutu üzerinden beni tavsiye edebileceğini söyledi ama sonra unuttu 🙂 Ben o sırada çalıştığım ajansa benim yerime çalışması için başka bir arkadaşımın arkadaşını önermiştim. Onun da İçerik Bulutu hesabı varmış. Başvurmam için beni tavsiye etti.  Ben de başvuru yapıp kabul edildim. İşte, İçerik Bulutu ile hikayemiz böyle başladı. Yani Sefaletname’nin kuruluşu, İçerik Bulutu ile tanışmamın ana sebebi oldu. 

4. İlk içeriğinizi üretmeden endişeleriniz var mıydı?

Endişe değil de yeni bir alanda yazacak olmanın enteresanlığı vardı. Bilmiyorum bu duyguyu. Yeni bir şeye atılıyordum işte. Yapamayacağımı düşünmedim. Yazma konusunda yetenekli olduğumu düşünsem de İçerik Bulutu’na kendimi kanıtlamam ne kadar sürecek diye merak ediyordum. 

İçerikleri yazamayacağımdan değil de İçerik Bulutu’nun sistemini bilmediğimden endişelerim vardı diyebilirim. Ücretler ne zaman yatıyor, hemen yatıyor mu, ya yatmazsa gibi birçok soru aklımda dolaşıyordu. Ancak ilk ay geçip ürettiğim içeriklerin ücretini aldığımda endişelerim geçti. Hem çalıştıkları markalar hem de çalışma sistemlerini gördükçe İçerik Bulutu’nun kendi alanında ne kadar profesyonel olduğunu net bir şekilde gördüm.

5. İçerik üreticisi olarak uzman olduğunuz ve profesyonel olarak içerik ürettiğiniz alanlar nelerdir?

İçerik Bulutu’nda genellikle yapısal içerikler, yani ürün ve kategori açıklamaları üretiyorum. Ancak blog içeriklerini de kaçırmamaya çalışıyorum.

Mesela gezi bloglarına bayılıyorum. Çünkü benim de işime geliyor. Gideceğim yerler hakkında hem araştırma yapıyorum hem de para kazanıyorum. Hatta bu röportajı, Golden Temple’ın guruları adına yapılmış hostellerinden birinde cevaplıyorum. İşe bakın 🙂 Onun dışında spor ve sağlıklı yaşam alanlarında da güzel blog içerikleri ürettim. 

Zaten içerik tiplerine ve konulara alıştığınız zaman yazmakta o kadar zorlanmıyorsunuz. Kısa sürede öğrenebiliyor, öğrendikten sonra da içerik üreterek paranızı kazanıp hayallerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

6. Uzmanlık alanınıza uygun içerikler üretiyorsunuz. Sizce bunun içeriğin kalitesine katkısı nedir?

“Sevdiğin işi yaparsan, çalışmak zorunda kalmazsın.” demişler. Uzmanlık alanımın içerik üretimine tabii ki olumlu katkısı var. İçerik Bulutu da bunun farkında olarak bir kuştan çita gibi koşmasını değil, uçmasını istiyor. Senelerdir üzerine çalıştığım konu ve alanlarda içerik üretmem isteniyor ve böylelikle hem markaların hem de bizim içimize sinen içeriklerin çıkmasını sağlıyoruz. Bu durumda da ürettiğimiz içerikler gerçekten marka için faydalı ve satışa dönebilen işler oluyor. Asıl amaç da bu tabii ki. 

7. İçerik Bulutu’na yazarlık başvurusu yapmak isteyen içerik üreticilerine neler söylemek istersiniz?

İçerik Bulutu, içerik üreterek maddi kazanç sağlamak isteyenler için ideal platfrom. Ayrıca, büyük markalarla çalışıyor olmak da ürettiğiniz içeriklerin kaliteli olması için uğraşmanızı ve dolayısıyla CV’nizi olumlu şekilde etkiliyor. Büyük bir markanın neler isteyebileceğini öğrenebiliyor, farklı sektörlere içerik üreterek kendinizi geliştirebiliyorsunuz.

Editörlerden gelen revizyonlara baktığınızda “Aaa, hakikaten doğru demişler.” tepkisini çok fazla verdiğimi hatırlıyorum. Gelen revizyonlar, işi bilen insanlar tarafından yapıldığı zaman kendinizi ve içeriklerinizi güvende hissediyorsunuz. İçeriklerinizde düzeltilen ya da sizden düzeltilmesi istenen kısımları görünce bir dahaki sefere aynı hatayı yapmamaya başlıyor ve bir süre sonra otomatik olarak iyi bir içerik üreticisi oluyorsunuz.

Kısacası İçerik Bulutu’na keşke dünya turuna çıkmadan önce de dahil olsaydım diye düşünüyorum 🙂

“Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları?” serimizdeki tüm röportajlara buradan ulaşabilirsiniz.

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

1 yorum var

  1. Merhabalar, wepsitenizide, İçerik Bulutu hakkındaki gelişmeleri, yararlarım anlatım dilini, çalışmalarını çok beğendim.
    Ben de 60 yaşlarında, ilkokul mezunu bir yazar, Yazı Atölyesi (yaziatolyesi.com) edeiyat sitesi editörlüğü ile panel yöneticisiymiş.
    2010 beri yönettiğim org uzantılı sitemizi, 2015 de com uzantılı olarak yürütmeye devam ediyorum.
    Yazı Atölyesi, onlarca gönüllü yazarları, yüzlerce özgün içeriğiyle bir antoloji niteliğinde…

    Başarı dileklerimle..

    https://www.facebook.com/hasad11

    https://twitter.com/hasad11

    https://www.instagram.com/haticeelverenpekoz/?hl=tr

İlk Yorumu Başlat