Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları? - 9

Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları? – 9

Uzun bir aradan sonra “Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları?” röportaj serimizin dokuzuncusu ile karşınızdayız! Bu röportajda sizleri en freelance yazarlarımızdan Demosito ile tanıştırıyoruz. Kendisi hem bürolardan uzak bir çevirmen hem de tecrübeli bir içerik üreticisi. Hikayesini onun ağızından dinleyelim. Keyifli okumalar!

1. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1993, Mersin doğumluyum. Çocukluğumdan bu yana yaratıcı şeyler üretmeye ve özellikle de dil öğrenmeye merakım oldu. Yazı yazmak, kitap okumak ve okuduğum kitaplar hakkında yazılar okumak en sevdiklerim arasında. Seyahat etmeye olan merakımı Erasmus programı sayesinde gittiğim ülkelerle birlikte keşfettim. İçinde seyahat etmek olan bir iş sahibi olmak küçüklüğümden beri hayalini kurduğum bir şeydi. İçerik yazarlığı sayesinde bunu gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşabiliyorsunuz.

2. Eğitiminizi nerede ve hangi alanda aldınız?

Hacettepe Üniversitesi’nde Almanca Mütercim Tercümanlık ile birlikle İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümünde çift anadal eğitimimi tamamladım. İçerik yazarlığı ile birlikte aktif olarak İngilizce ve Almanca freelance çevirmenlik de yapıyorum.

3. İçerik üretmeye nasıl başladınız?

İçerik üretmeye bir arkadaşımın tavsiyesi ile başladım. Eğitimini almış olduğum çevirmenlik mesleği gereği internet üzerinden araştırma yapmaya ve freelance olarak çalışmaya zaten oldukça alışıktım. Böyle bir meslek dalının var olduğunu duyunca hemen İçerik Bulutu hakkında öğrenebildiğim her şeyi öğrendim, internet üzerinden başvurumu yaptım ve çok geçmeden davetiyemi aldım. Başlangıç için kolay olacağını düşündüğüm birkaç konu hakkında yazdıktan ve İçerik Bulutu’nun ne kadar sistemli çalıştığını gördükten sonra daha profesyonel olarak bu işi yapmam gerektiğine karar verdim.

4. Uzman olduğunuz ve profesyonel olarak içerik ürettiğiniz alanlar nelerdir?

Özellikle edebi alanda ve kozmetik ürünlerde uzman olarak içerik üretiyorum. Seyahat ve eğlence ile ilgili konuları araştırmayı çok sevdiğim için o alanlarda da giderek kendimi geliştirmeye ve uzman olarak yazılar üretmeye başladım.

5. Sizce uzmanlık alanınızda içerik üretmenin içeriğin kalitesine katkısı nedir?

Uzmanı olduğunuz alanda içerik üretmek tabii ki uzmanı olmadığınız bir alana göre çok daha kolay. Öncelikle içeriğini yazacağınız ürün üzerinde daha az araştırma yapacağınız için içeriği yazma süreniz azalıyor. Ürünü çok daha iyi tanıdığınız için yazdığınız içeriğin doğruluk payı da doğal olarak diğer seçeneğe göre çok daha yüksek. Dolayısıyla ortaya daha kaliteli yazılar çıkıyor, bu da diğer bütün süreçleri hızlandırıyor ve sürece dâhil olan editörü ve talep sahibini de dâhil olmak üzere herkesi mutlu ediyor. Ama bildiğiniz bir konuda içerik yazmak her şeyden önce çok daha zevkli; iş gibi hissettirmiyor.

6. Son olarak içerik üreticiliği yapmak isteyen ama cesaret edemeyenlere söylemek istedikleriniz var mı?

Başlamak bitirmenin yarısı derler. İçerik üreticiliğinde bence bu oran %50’den de fazla. Bir kere başladıktan sonra devamı mutlaka geliyor ve ne kadar fazla içerik üretirseniz o kadar tecrübeli, ne kadar tecrübeli olursanız o kadar fazla içerik üretmek istiyorsunuz. İçerik Bulutu’nun ne kadar sistemli ve oturmuş bir platform olduğunu görünce zaten içerik üretmek size iş gibi gelmeyecek.

Mini Anket

Kâğıt mı klavye mi? İkisinin de yeri ayrı ama 2018 yılında artık klavye kâğıdı yendi sanırım.

Çay mı kahve mi? Kahveyle sevgili olabilirim ama kesinlikle çayla evlenirim.

Günlük mü blog mu? Günlük

E-kitap mı normal kitap mı? Normal kitap

İç mekân mı dış mekân mı? Kesinlikle iç mekân

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

1 yorum var

  1. Yazıyı okuyunca içerik yazarlığı yapma konusunda heveslenmemek mümkün değil. Yazarın bir iki dil konusunda uzman olması büyük bir avantaj bence. Bu yüzden biyoloji öğretmeni olmama rağmen hep dil konusunda yetkin olmayı hayal edip sonunda İngilizcemi C-2 seviyesine kadar getirdim. Şimdi ise bir Almanca kursuna yazıldım. Dil gerçekten insana ayrı bir dünyanın kapılarını açıyor. Ayrıca insanın ana dilini daha iyi kavramasına da yardım ediyor. Yazar, sanırım bu ayrıcalığın faydalarından yararlanmış ve İçerik Bulut’u gibi bir ajansla çalışmaya başlamış. Çünkü farklı diller konusunda yetkin olan bir insan araştırmaya daha yatkın dolayısıyla da daha iyi bir yazar olabiliyor. Fakat bence iyi bir içerik yazarı olmak için illa alanla ilgili olmak gerekmiyor. Bu alanda kendini yetiştirmiş insanlar alanlarını da kullanarak iyi içerik üretebiliyorlar. Örneğin, içerik yazarlığı makale yazarlığı gibi olmasa da araştırma gerektirdiği için alanım bu konuda bana katkı sağlayabilir. Bu röportajlar içerik yazarı olmak isteyenler için ilham verici ve hedef belirlemede yardımcı olabilir. Bu işi yapmak isteyen bir insan bu tarz yazıları ne kadar çok değerlendirirse kendisine o kadar yatırım yapmış olur.

İlk Yorumu Başlat